Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
rob, ez ízlés, és megszokás kérdése.
énis vettem volna szívesen 10e-ért fékkart, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy olajos fékkar árban vegyek egy vacak bowdeneset.
akkor már inkább az avidot veszem, bikepositive matricával.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és van bbb is, szép kék, occsó (2900) és jól is fog. cserébe mûgyantás, és (szerintem) gyorsan kopik. [elég puhának tûnik a szinteres gyári sh!manohoz képest]
fékkar: bár nagyon istenititek, én nme vennék sh!mano rc/lx kart fékkarnak. rövid a fékkar maga, és bár az erõkar állítható azzal a bizbasszal, nincs olyan gümõ a fékkar végén, amire minden triálos vágyik, hogy megtámassza az ujját. egy jó avid fékkar szerintem milliószor többet ér. nekem ráadásul kényelmesebb is. (volt rc-m, mielõtt valaki beszólna, és öcsémnek évekig volt avidja)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
avidhoz? persze.
van eredeti(mindig kapható) van ebc, bbb, jagwire, és mindegyik folyamatosan van.

én még nem láttam külön avid adaptert....

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
de akkor nem egyszerûbb venni egy nem hayes adaptert? :)

csak lenne ebike-on másik pm adatper, mert boltban elég drága...

ja, másik kérdés: kapok hozzá fékpofát?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
avidhoz?
ha nem, akkor nemszóltam
cps= a kis félgömb alakú "távtartó" ami megoldja, hogy oldalirányba is lehessen dönteni a tárcsafék féknyergét.
olyan kis mütyürök, mint a v féken levõk.
avid fékeken van, csak ha hayes adapterrel megy fel, akkor ha jól emlékszem, ezek a kis mütyürök már nem mennek be az adapter, és a fék közé. tehát oladalirányba már nem lesz állítható, dönthetõ a féknyereg.
de msot elbizonytalanítottál jól.

kérdésedre: egyántalán nem baj.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
cps rendszer megszûnik?! az mit takar? és az baj? elég hülye kérdésnek hangzik, ugye? :) ezt tényleg nem értem... tehát nyugodtan vehetek hayes adaptert, de megszûnik a cps rendszer? nem fog úgy mûködni, vagy mit jelent? :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
bármilyen pm-es dologhoz jó, de avidhoz felrakva megszünik a cps rendszer(félgömb alátétek)
de így is jó hozzá.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
thez: jókat írtál az LX-rõl árban is tetszik, mert nagyon nincs pénzem, és 2 880-ért egy darab... nem esem túl sokat, de ha kéne újat venni, még úgy is megéri szerintem mégegyszer megvenni 2 880-ért... mert most 8 ezer forintom van, és ugye avid bb7 20 000+ 2 880 a fékkar+ adapter meg ilyenek.

nekem pm adapter kéne 203-as tárcsához... ebike-on csak hayes van, de az nem csak hayes tárcsákhoz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem LX-el m ent kitünõ volt, de ha sokat esel, akkor érdemesebb egy tömör kart venni...
a legdrágább avidot, esetleg amire van pénzed, minél drágábbat(aNál jobb ugye)
de nekem az LX is bevált... kitünõ volt vele.

az a moduláció dolgo lx-en meg hasznos, mert attol függ ki hogy szereti. sokat húz, és kis erõvel blokkol, vagy érintésre koppan, és fejreáll....
én a kemény nyomáspontot szerettem/szeretem most is(ugye hayesnek ilyen van) így úgy b e tudtam lõni, hogy elöl hátul azonos húzása legyen a két féknek(az avidot olyanra löttem be mint a hayes)
és így jó volt.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
Hello!

Szerintetek melyik éri meg a legjobban?

Avid FR-5: 5 590
Avid SD SL: 9 790... olyan mint az lx, bár nekem erõsebbnek tûnnek ezek az Avid fékkarok. SD 7: 7 690...Az lx 3 állásban állítható fékerõ modulációt tud, vagy mit, az Avid SD 7, SD SL meg fokozatmentesen... SD SL és SD 7 között csak az anyagok különböznek, de az SL 9 790... remélem érthetõen fogalmaztam :)
Shimano LX: 2 880

Az lx azért tetszik, mert darabonként is lehet kapni, és még ha 1 párt is veszek akkor is szinte jobban jövök ki mint a "mezei" FR 5-el, de szerintem az Avid erõsebb, legalábbis fogásra annak tûnt... drágább is...

Egyáltalán kell ez a fékerõ moduláció változtatás vagy mi, vagy nem?
Tulajdonképpen mire jó? :) De tényleg ez mi, mert nem igazán vágom...

ja és avid bb7-hez

a válaszokat elõre is kössz :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

sziasztok!

tudnátok mondani egy weboldalt, ahol kicsit részletesebben le van írva a biciklis tárcsafékek mûködése, típusai, miegyéb? nem nagyon értek hozzá, és ezen szeretnék változtatni :) (googléval így hirtelen nem találtam túl sok jót, gondoltam, megkérdezem itt is, hátha)

elõre is köszi!

ajánlom ezt a topikot visszaolvasgatni... mást nagyon nem tudok. magyar nyelven legalábbis. De itt sok mindent meg lehet ám tudni, hidd el.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én is alátámasztom a tárcsafék igénytelenségét,de a bovdens dologról nem igazán mondható ez el...
ugyn az a téma mint a váltó bovden.ha dzsuváslesz vagyeltömõdik akor baszhatód...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Na, ez idáig nem is hangzik rosszul.Lehet hogy még a végén tárcsákkal fogok mászkálni a mostani LX V helyett?Na majd kiderül ha az anyagi helyzetem poztivba lendül.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
husevö: igen, bealázza simán.
jó bowden meg nem feltétlen egyenlõ drága bowdennel, veszel vmi alap jagwire vagy acor bowdenrendszert, és kész is a tökéletes fék. lx kar megintcsak + pont.
igénytelenség pedig... nemtudom, nkem az olajos fékekkel sincs sosem gondom, nem kell hozzányúlni, bír mindent, pedig volt már a bicikli vóterdzsámpolni, a velencei tavat is túlélte a hayes....

saanta

saanta

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
sziasztok!

tudnátok mondani egy weboldalt, ahol kicsit részletesebben le van írva a biciklis tárcsafékek mûködése, típusai, miegyéb? nem nagyon értek hozzá, és ezen szeretnék változtatni :) (googléval így hirtelen nem találtam túl sok jót, gondoltam, megkérdezem itt is, hátha)

elõre is köszi!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ha így van akkor lehet hogy elõbb utóbb valami avid lesz majd.Olcsóbb ugye, van egy pár LX karom azokat nem akarom cserélni, már csak a bowdent kell kitalálni hogy mi legyen.Meg gondolom kicsivel kevesebb karbantartást igényel mint az olajosok.Mi javasolnál bowden+ház összeállítás tekintetében, amivel atomul bealázza a deore-t?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem biztos.....
fékkar és fékbovden függvénye az avid esetében. hulladékkal sz*rul fog, jóval meg atomul bealázza a deore-t.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Tárcsafékekben nem vagyok otthon de már gondolkoztam rajta.Egy másik topicba elõkerült hogy milyen olcsó féket érdemes venni.Egy hidr. deore azért lenyom egy Avid BB7-et?

Nightfly

Nightfly

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
huh, hát ezt én még nem merem otthon megcsinálni...
jövhéten inkább beviszem bótba' aztán a szervizesek majd megoldják... inkább kifizetem semminthogy elbarmoljak valamit az érzékeny cuccon..

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nekem is ez volt a gondom. A hidroknak elofordulhat kosz ,egyeb miatt ,hogy nem kozepre allnak vissza.
Ilyen esetben szedd ki a kereket , majd a beteteket is es valami lapos targyal (amivel nem serted meg) told vissza a munkahengert finoman a hazaba :) Ha nagy erore sem megy vissza (mint nalam volt) akkor le kell engedni a fekfolyadekbol (vagy teljesen ha maskepp nem megy) es utana visszatolni. Ha onbeallos a rendszer mint a hayes-nal akkor mindenkepp erdemes engedni az olajbol mivel nem biztos hogy vissza tudod preselni a dugattyu mogott levo anyagot a csobe ill a tulfolyoba. Ezutan beteszed a tavtartot, rapumpalsz parszor a fekkarra , feltoltod es kesz. Persze ez szepen hangzik igy ,de nem mindig mukszik. Ja es ha koszos a haz, azt is erdemes megtisztitani.

Ja es meg az is lehet hogy csak a feknyereg van fenn rosszul a vazon :)