Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
+1 kérdés Rcok Pilot Sl villám van melyik fékhez milyen adapter kell ha kell az említett tárcsákkal?

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Sziasztok a segítségeteket kérném éppen tárcsafék vásárlás elõtt állok, és két modelben gondolkozom az egyik a Hayes HFX9 160-as pizzaval a másik a Avid Juicy 5 185-el. Naszóval ezekkel kapcsolatban örülnék a véleményetekre, hogy melyiket vegyem és szerintetek miért, de ha tudtok 30eFt körül jobbat azt is szivesen fogadom. Elöre is köfi

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Bármi ami hosszanti szálas. Érzsd olyan mint a váltóé, csa vastagabb. Ha nem akarod a gatyád is rákölteni, akko jagwire

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nokon konkavex, avid full metal jacket.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Mi a rendes bowdenház?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
álalában az esetek 99%-ában nem a bovden nyúlik. nem tudom ki találta ki, de elég nagy baromság. próbáljatok már megnyújtani egy bovdent ekkora hosszban csak 2 mm-t is. kib*szott sok erõ kell hozzá.
a bovdenház nyúlik.
jó bovdenre azért van szükség, hogy könnyen csusszon a házban.
egro rendes bovdenHÁZAT kell venni mechanikus tárcsafékhez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Meik Hayes? HMX-1, 2? Én használam iet tavaly nyáron a kis gépen, meg voltam vele elégedve. Bovden, bovdenház legyen minõségi, facántos fékkar sem árt. Én speciel alap bovdennel nyomtam, F.U.N.N. fékkaral, szal nem egy high-tech cumó, viszont kapott piros KoolStop pofákat, így egyben meglepõen kellemes volt.

HMX-1.
Nem tudom milyen bowdennel van szerelve, mert komplett bicajban vettem, még az eredetileg beszerelt van benne, ahogy a pofák és a bowdenház is az. Lx fékváltókarral használom. Mindenesetre most tényleg nagyon gyenge, a korábbi Tektro! V fékemmel (piros Ritchey pofákkal) hamarabb kiemelte a régi bicajom a hátulját, mint most az új ezzel a Hayes fékkel.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meik Hayes? HMX-1, 2? Én használam iet tavaly nyáron a kis gépen, meg voltam vele elégedve. Bovden, bovdenház legyen minõségi, facántos fékkar sem árt. Én speciel alap bovdennel nyomtam, F.U.N.N. fékkaral, szal nem egy high-tech cumó, viszont kapott piros KoolStop pofákat, így egyben meglepõen kellemes volt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Hayes mechanikus tárcsafékem van, ami korábbi hozzászólasaimból is kiderült. Nem vagyok elégedett vele, igazából lassítja csak a bicajt. Valahogy hiányzik a végén az az igazi harapás, ami blokkolná a kerekeket. Végig nyúlós érzés és sokszor még 2 ujjal se tudom kiemelni a hátulját. Pedig azt még a V fékem is megtette. Folyamatosan utána kell állítani, van úgy hogy egy hosszab lejtõzés után már jobben be kell húzni a fékkart, mint korábban ugyanazért a fékerõért. Nem hinném, hogy a pofa kopik ilyen gyorsan. Mi lehet a gond? A bowden? És egyáltalán ennyire ez a fék? Vagy én vagyok tudatlan és valami nincs jól beállítva, felszerelve?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Stiggs73

Stiggs73

törzsvendég

• fórumtag
  • 335 posts
KOcsiba belül szállitom a dögöt, aztán igy néha amig beteszem megnyomódik a kar, de akkor nézek valami deszkát a sufniban azt begyalulom, és szép lesz:-) Köszi

"Ha túl nehéz megrajzolni lemodellezni akkor meg kell csinálni sárbol egy bottal...és lefotózni" Idézet tõlem egy grafterv kapcsán:-) Mégiscsak müködik erre is...

Mégegyszer köszi, akkor gyalu meg reszelõ...

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én egy erre renceresített fadarabot szoktam használni hátul, még LCs-tõl kaptam. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
vagy összehajtasz egy újságpapírt és bedugod ;) de ha nem nyomkodod szállítás közben, semmi baja nem lesz

Stiggs73

Stiggs73

törzsvendég

• fórumtag
  • 335 posts
Srácok

Magura Juliskához keresek szállitó müanyag bizbaszt amit kiszedett keréknél kell bedugni a pofák közé. Lehet ilyet kapni, vagy fogjak egy reszelõt és reszelgessek magamnak?

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
8" PM-PM adapter, tegnap voltam fuktorban, hegyben álltak, bár ott 3900.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
Akkor ezer, hogy jó a hayes 8" PM adapter a manitou telómra, avid bb7 203-as fékkel? biztosra szeretnék menni, nehogy az legyen, hogy kidobok 3 000 Ft-ot csak úgy, hogy nem is jó...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Nemá', hogy aki a Manitou-jára akar 203-as tárcsát, az nem tud venni ilyet??!!

csekettõ? ;) 185-höz valóról volt eddig szó. ebbõl annyi a tanulság, hogy akinek manitouja van ne vegyen avidot vagy ha vesz akkor 203-ast :(

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
ronda ronda, szar*m le:-).mostmar nem latszik nagyon, me piszkos. tokeletesen funkcional egyebkent, csak furcsa latvany. ez a megoldas maradt, mert 2002-es mag-hoz mar nem kapni sehol adaptert :(. esztergaltatni meg nincs penzem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

tamsnak is megy, csak 200as pizzával hátul, ronda is...

Most tams, a pizza vagy a megoldás ronda ? :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
batt M,pakolsz egy vagy négy anyacsavart alája azt kész is

hogy pm-pm adapter kell igy vagy a legkönyebb helyzetben!!!

építs és használj

ha cak az miatt nem tudsz bicózni akor baszál már arra hogy gány-e vagy sem
majd beszerzel valahonnan egy adaptert,vagy két menetfúrt alu hasábot

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
MICSODA??!!

Amire ebike-on azt írják (8" PM), hogy készlet kifogyott, akkor az nem is lesz??!!
Nemá', hogy aki a Manitou-jára akar 203-as tárcsát, az nem tud venni ilyet??!!