Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de az gyárilag IS-es ám!
tehát csak fel kell tenni és betenni a tárcsát oda.
csak döntsd el h mekkora is.

Feller

Feller

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Használtam vettem tárcsa és adapter nélkül. Adapter azért kéne, hogy az egész fékház kb 1-2 centivel beljebb (a küllök felé) legyen, hogy közre tudja fogni a tárcsát.
Most találkoztam elõször tárcsafék szerelésével :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Nekem khm.... one:lick:
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
és olyan nincsen kb itthon:D

ez a jó......:P

mármint IS-IS egy centit emelõ adapter
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na de neki milyen van vajon? mert amíg ezt nem tudja az ember...:P
és a fékkar?:D az nem fordítható
amúgy igazság
pl
200as elsõ adapter = 180as hátsó

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
180-as tárcsához felrakták elõre a hátsó féknyerget ;) 200-hoz volt adapter 160-200 is-is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
régebben ja, csak itthon nem kapható!
ezért nem értem az egész kérdést sem. ott a fék, ott a villa, csak fel kell szerelni a tárcsával ami van!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Helló!

RST Omega T4 telóm van, és erre kerülne rá egy SRAM 9.0 tárcsafék. Érdeklõdnék, hogy milyen adapter kell hozzá, ha 200-as, vagy ha 180-as tárcsával lenne szerelve?

Elõre is köszi: Feller

Alapból két féle opcióban gyártották a féket annó, én legalábbis úgy emlékszem.
160 as tárcsához és 180-ashoz. Mindkettõhöz IS-IS adapter kell. Az adapter feladata a tárcsaátmérõkülönbség korrigálása. Régebben a formula gyártott adaptert 160-180 mérethez. Az jó akkor is ha 180-203 a történet.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
milyen tárcsával van gyárilag?
ha 160assal akkor nem kell mert 160as adaptere van.
ha 180as tárcsához kell ez akkor nem fog menni

ha 200as tárcsához kell ez akkor egy jagwire pl +2cm-es adapter(160-200)
ha 180as tárcsával van gyárilag akkor 180hoz semmi, 200-ashoz nem fog menni
ha gyárilag 200ashoz van, akkor 180 nem fog menni, a 200 meg megy

Feller

Feller

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Helló!

RST Omega T4 telóm van, és erre kerülne rá egy SRAM 9.0 tárcsafék. Érdeklõdnék, hogy milyen adapter kell hozzá, ha 200-as, vagy ha 180-as tárcsával lenne szerelve?

Elõre is köszi: Feller

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
OFF: Itt meg havazik, mint az állat.. Jee.. :) :snieg:
30 fokot nem szeretnél? :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
elképzelhetõ, hogy közrejátszott. ha kicsit saras, koszos lett volna, akkor még hamarabb bekopik. nekem úgy 10-15 perc lejtõzés után lett kajak, meg egy picit aszfalton is tekergetem még vele.

OFF:
jég? hol vagy te bazzeg? az antarktiszon? itt a balcsiparton van vagy 10fok, de nagyon fúj a szél, fázom, holnap meg disznóvágás, meleget akarok és napsütést.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Jee. Ma bekoptattam az Avid fékeim. Simán csak a városban küldtem, de 1/2 óra után, már olyat fogott, mint állat. Szerintetek ehhez a bekopáshoz van köze egy kis sós víznek? Amúgy megvolt az elsõ perecelés is az új géppel. Pöppet kicsúszott alólam a tükörjégen.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

mindegyik tudja...az ideikbõl van (volt) u-turnos, az 85-115 kivûlrõl állítható, meg dual air-es azok 85,100,vagy 115 milit tudnak szétszedéssel állítvA...jövõ éviik csak dual air és asszem csak 85 vagy 100 mm

Én is ilyesmire emléxem...Tökéletes lesz a szétszedéssel állítható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ja, kösz a tippeket, már csak az a kérdés, h. mennyiért veszik be a Race-t...Rebából a legolcsóbb is tudja a 100mm-t, nem?

mindegyik tudja...az ideikbõl van (volt) u-turnos, az 85-115 kivûlrõl állítható, meg dual air-es azok 85,100,vagy 115 milit tudnak szétszedéssel állítvA...jövõ éviik csak dual air és asszem csak 85 vagy 100 mm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Nah, megvettem életem elsõ tárcsafékét. BB5 a szerencsé választott. Vele együtt elkészült az új bringám. Merida Matts SE, Axel Super villa, LX váltók. Szóval örülök, mint majom annak a bizonyos testrészének. Holnap megyek kipróbálni a gépet, pestiek reszkessetek! Kíváncsi vagyok nagyon, milyen lesz ez az Avid, ha bekopik.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ok, apróban már hirdetem egy ideje, de még semmi. Na mind1, holnap vagy -után majd okosabb leszek, ha utánajártam a bótban..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
u turnos mind asszem
de www.sram.com

less utána;)

szvsz legalább 50ért el tudnád nyomni... hirdesd meg, keress apróban ilyet, nézd meg mennyiért mennek!
az legyen az útmutató
kis búvármunka de megéri;)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ja, kösz a tippeket, már csak az a kérdés, h. mennyiért veszik be a Race-t...Rebából a legolcsóbb is tudja a 100mm-t, nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy 8e körül van, de maga a villa már majdnem 2.4kg.. annyit már felesleges cipelned, egy reba tökéletesen megtenné sztem. pike azért durva lenne már:) és felesleges.

tehát add el a mostanit, és ruházz be egy jobbra, a fékek maradhatnak ha elégedett v vele, így csak a villát kéne cserélned, ha tényleg elszánnád rá magad.
és újítás is megvan, legalább 2 évre jó lesz stb stb...
;)