Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Értem :clap: ! Totál a féknél gondolkoztam, hogy mi lehet az a post, vajh milyen alkatrész. Ma kicsit nehéz a felfogásom.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
= akkor ha nem tudsz csavarolni akkor jöhet az olaj.
de mindenképpen csavarolni érdemes az új pofáig, rengeteg bosszúságtól kiméled meg magad, lévén akkor lesz helyén a dugattyú, nyomáspont, és minden egyéb jóság
akkor csak kar viszsateker a kis imbusszal, és nagyon örül hogy nem volt rátöltés:-)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Köszi a válaszokat!

Új a fék, tehát nem kell olajcsere, csak a pofák a régi fékembõl valók, ezért kopottak, de nagyon, fõleg az elsõk, tehát lesz hamarosan fékpofacsere, így maradt a fékkarállítás.
"akkor egy postal feljebb" - na ezt nem értem.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

HFX 9 XC hidraulikus tárcsaféknél (nagyon kopott fékbetétekkel) ha nagyon bent fog a fékkar csak olaj feltöltésével korrigálható?

jaja, ahogy mondják, 2 lehetõség:
fékkar kitekerése a fékkarnál, ekkora messze kerül a markolattól, de még húzható, viszont nagyobb lesz az út amit a fékkarral meg kell tenned(magyarul sokat kell húzni a féken mire nyomáspontot találsz, de ha véges idõn belül lesz pofacsere ezt éri meg)
illetve rátölteni alulról, ez macera és új pofa esetén meg lehet engedni a fékbõl....

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Arra gondoltam vala. Nem nyomás ugyan valóban.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
esetleg fékkar-távolság állításra gondoltál? nyomáspont csak az el caminon van tudtommal (meg a dzsúszin és a zárt dolgokon)

azt a kis hernyó csavart tekerd beljebb, ha meg nem lesz jobb, akkor egy postal feljebb

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nyomáspontállítás? Aztán olaj-, pofacsere.

Ja, Iljics koma, hol léKtelenítették a Mag-ot, smikó? Mert egy kisebb hangyakas 3 heti oxigénellátásához elegendõ buborék volt benne, meg szönte fekete olaj. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
HFX 9 XC hidraulikus tárcsaféknél (nagyon kopott fékbetétekkel) ha nagyon bent fog a fékkar csak olaj feltöltésével korrigálható?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Bringás társakat a Megmozdulás rovatban találsz (Túrák Mo-n, Gödöllõ Maraton, Duna Maraton topic-ok).

köszi, megnézem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hogy mire kell? hát azt még nem tiszta. város és túra. sajnos nincs sok ismerõsöm és fõleg nem olyan aki szintén bringázik és csak az ökör iszik magában ugye :chin:. azért is jöttem ebbe a fórumba, hátha találok társakat bringázáshoz. (amúgy gödön lakom)

Bringás társakat a Megmozdulás rovatban találsz (Túrák Mo-n, Gödöllõ Maraton, Duna Maraton topic-ok).

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
:offtopic: te is vársz LiveStrong-ra?

jános hegyi pályák topic, szabadonfutó:-)

de ha tényleg a fékerõ akkor bõven 40+ e
maradj hs-nél!

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
értem.
köszi a gyors válaszokat és tanácsot!
délutánra megnézem pontosan, hogy mi milyen a bringán és beírom ide, hogy behatároljátok milyen is!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jános hegyi pályák topic, szabadonfutó:-)

de ha tényleg a fékerõ akkor bõven 40+ e
maradj hs-nél!

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
hát a fékerõ lenne a fontos, bár a HS33 is nagyon jónak bizonyul. igaz nem volt még megerõltetve. csak azt gondoltam a tárcsafékek erõsebbek. az optika ill. villogás nem számít, csak egy jó bringát szeretnék. :offtopic: ti merre bringáztok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a hs 33? kategóriájában igen
aki szereti a felnifékeket, azok között tökéletes.
aki a tárcsát szereti, az meg idegenkedik tõle
ha fékerõért akarod lecserélni, akkor számíts arra hogy 40 alatt nem kapsz jobbat
ha az optikáért akkor meg nem fogsz megállni:-)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
ez azt jelenti, hogy túl jó?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
igen, arra gondoltam. csak mondjuk a gyárinál kicsit erõsebbre ;) nem is drága, asszem a kingstone, ami jó, olcsó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
azzaz
ez a fék hajlamos csomót kötni bármilyen vázra...

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
fékmerevítõt? sorry, de én a BMX-nél lemaradtam....:( az "patkószerû" cucc a féken? ha igen, akkor az van rajta. az ami jár a HS33-hoz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha van rajta tárcsafékszem,akkor kb tárcsafék ára + kerékagy (5-15e) + küllõk (1500-2000) + fûzés (~2000)
és ebbõl lejön az eladott HS33, ami nemtom mennyit ér.
a felni jó azt nem kell cserélni amúgy. akármilyen is. mivel már csak a gumit tartja, más szerepe nem lenne... csak ha gondolod akkor cserélheted le, hisz úgyis újrafûzés... (2 legyet egy csapásra)