Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ki küldi dzsúzzal?
avid felforrt, mer megsült a pizza és nem fogott
persze, mondom 25 kilós barátnõ alá megfelelõ

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
annak a súlya gizda
FELFORRT az avid?:-)
Dzsúzsival küldöd?:-)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én azt éreztem hogy az avid nagyon jó mer harap, de nincs benne adagolhatóság (tudom kala, a tiedben van) és a GT végére felforrt.
deore 555ben volt adag, de néha 2 ujjal kellett húzni nagypizzával ami felejtõs
sainttel eddig 2x léptem át a kormányt, úgyhogy azthiszem ez megfelel :)

hátul eddig csak egy bowdenes deorem volt, ami vicc, meg az XT ami istenkirály

PS: szeretnék még egy rob féle hope 2 részes tárcsát, mert nagyon gizda ahogy pattog :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

kipróbálás alatt nem kisbiciklit értek
azt a véfék is megfogja 25 kilós barátnõstül mindenestül
rakd fel a geminire, és zúzzál lefelé

hát én kipróbáltam, azt az xt-t, az avidot is haver bringáján, meg a magura lujzát ....és egetverõ különbséget nem érzek...jó igaz "kis" biciklivel, nem függöleges zuhanásban....viszont cca 90+-5 kilóval...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
hát ez az egyetlen hibája hogy IS, de ezt is csak egyszer kell belõni aztán kalap kabát
melleslen nem nehéz összerakni

mondjuk te tudod, de engem elrettent akkoris egy bowdenes fék :) legalábbis nagybiciklire

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a PXen volt,és 1 hétig járkáltam vele ide-oda nap,mint nap,és ugyebár ebben mindenképpen benne van,h hegyrõl le:D és a kerekei annak a gépnek uolyan nehezek voltak,mint a Geminié,ha nem nehezebbek. (2.3 UST+DH belsõ+DH felni),szóval attól,h 1 össztelós gépre rakom,nem kapott volna többet mert max 3-4 kiló többletet jelent
de sajnos már Lindulás elött megkapta a maga rosszpontját; IS rendszer...és semmi CPS :D alátétezés FÚJ:D
nem azt mondom,h rossz volt,de én másban yobban megtaláltam a magam számítását,a CC és DH ágban 1aránt

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem vót
pont annyit nyúlott amennyit kell :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
hi, everibodri

'oszt bowdenes tárcsa ilyen kompozit karral meg hogyan muzsikál(na)?
így érdeklõdés szintjén...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kipróbálás alatt nem kisbiciklit értek
azt a véfék is megfogja 25 kilós barátnõstül mindenestül
rakd fel a geminire, és zúzzál lefelé

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
zolle,mit próbáljak ki az XT-n,mondom,h már volt anno is 1 szett,és most is van!:-D (már,ha a régire gondolsz,az újakat a k. fékváltókarjaik miatt soha a bedesbe nem fogom kipróbálni max régi karral)
az El Caminot szeretném hosszabb idõre kezem közé kaparintani de gondolom nem adja senki sem kölcsön:-D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
http://www.universal.../medium/158.jpg
sram 9.0
sztem az LXet hanyagolni kéne, bár izlések és pofonok, nekem nagyon nagyon kicsi volt, pedig eleve kicsi a kezem
sram kényelmes, avid kényelmes, bike+ kényelmesnek hat
funn ronda

na majd egyszer ha ráérsz próbáld ki azt az XTt...
nem egy CPS, de hát nemtom
felesleges gyõzködni, sose fogod elismerni

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

avid sd7
lx sztem használhatatlanul rövid

kala, sztem jók a fékek úgy ahogy vannak
van 1 centi holtjátékuk, a távolságot meg be tudod lõni, úgyhogy húzol rajta 2 centit, ás fekreálltál
csak az a bajod hogy sose volt rendes olajos tféked

(tök jól esik hogy thez aszonta az XTre hogy jobb mint a hayesai... shimano powa!!)

yók a fékek úgy,ahogy vannak,de még yobbak lennének,ha a saját ízlésed szerinti legjobbat tudnád belõlük kialakítani,nem?Feltöltött kép

ne dumálj már asszony gépén 3 hete ott figyel az e/h régi 4dugattyús XT csak azért nem magamhoz raktam fel,mert ugyebár nem 1 Avid CPS Avid Ti karral és Jagwire Kevlar huzallalFeltöltött kép yó,Hayesom tényleg nem volt,de mivel az a szabvány fék fogasnál,ezért nem nehéz ismerni,h milyen:-)
bár az a Kevlar ház az valóyában szar,de inkább hallgatok mint a sír mielött megköveznek
majd amikor lesz 1 kis idõm ráhúzom a DuraAce házat és csak néztekFeltöltött kép

a felszerelés nevetségesen 1szerû (sehol nincs 1 olajfeltöltéshez képest)
tárcsa felnyom,figyelj arra,h megfelelõ oldallal
adapter,ha kell,felrak
fék az adapterre felrak,de ne húzd rá a csavarokat,legyen neki mozgástere
pofák kicsavar
bowden beköt fékkartól a fékig
fix oldali pofa kicsit becsavar
fékkart behúz,közben a CPS rendszer beáll aranyosan,h minden pont derékszög-párhuzam legyenFeltöltött kép ezalatt te becsavarod a féket az adapterre

én legalábbis így szoktam...

aztán kicsit becsavarod a "mozgó" oldali pofát is
mész vele 1 kört,kipróbálod
és onnantól kezdve még a 5 állítási lehetõséggel játszadozol,h belõdd magadnak olyanra,amilyenre szeretnéd. (sokat számít az,h hol vannak a pofák,ha a fix oldali pofa nagyon távol van a tárcsától akkor nyúlósabb lesz a fék mert elsõnek amozgó pofa neki kell hajlítsa a másiknak,és csak aztán lesz fékezés!!)
de adnak hozzá pappert is,az alapján még 1szerûbb :-)

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Hmm.Koszi. Ebikeon szerintem csak LX-et meg avidokat lattam. Avid szep, de draga. LX csuny, de olcso:) A felszereles, beallitas maceras? Tehat emiatt az allithatosag miatt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tényleg olyan sokat számít,én legalábbis már annyira mexoktam,h nem tudnék meglenni nélküle.Kicsi az esélye,h 1 fix húzású karral a tfék tetszeni fog,mert azok ált. V-fékekhez vannak tervezve,így kell ez,mindenképpen.Meg azt állíthatod vele,h mennyire legyen "gyors" a féked,tehát pl. behúztad a kart és már koppant satura,vagy húzod,húzod és mindig kicsit yobban harap ahogy haladsz.Meg olyan yó tekergetni a cuccokat néha,amikor épp nem csinálsz semmit csak vkire vársz vagy a rajtnál dekkolsz és ideges vagy:D
Tehát;
-LX (DX) kar,3 állásban állítható,de sztem a formáya az igazi elõnye,nagyon kényelmes,"túra"kar
-B+ ; 2 állásban állítható,formáya alapján tiszta Avid,és occsó (valóyában Tektro,szal le7,más néven is összefut6sz vele
-FUNN; fokozatmentes állítási lehetõség,a felszerelése idõigényes,4 csavaros...:) a kinézete pedig flash Terminátoros
-Avidok; gyönyörûek,fokozatmentes állítási lehetõség és 1ujjas fékezéshez tervezett karok
-Sram karok; le7 ilyet kapni 1általán?!?
-A Dia-Compe is bírt ilyen karral de azt évek óta nem láttam már forgalomban

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
avid sd7
lx sztem használhatatlanul rövid

kala, sztem jók a fékek úgy ahogy vannak
van 1 centi holtjátékuk, a távolságot meg be tudod lõni, úgyhogy húzol rajta 2 centit, ás fekreálltál
csak az a bajod hogy sose volt rendes olajos tféked:D

(tök jól esik hogy thez aszonta az XTre hogy jobb mint a hayesai... shimano powa!!)

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Na ha mar igy elojott a tema. Rendeltem uj feket(bb7 185), es Conor azt javasolta, hogy celszeru lesz hozza olyan fekkart vennem, ami rendelkezik " 3-lépcsõben állítható fekerõ (Servo-Action)" tulajdonsaggal. Tenyleg olyan sokat segit ez? Ilyen pl amit lattam az LX kar, meg avid karok a dragabbak kozul. Esetleg meg valami hasonlo?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tévedsz,nagyon értelmes dolog,legalábbis én a HS33-on hasznosnak találtam,mert mindenki máshogy szereti,h hol fog be satura a féke
mind csodálkoztatok a Hayes után,h nekem mennyire közel a kormányhoz van ez a pont,pedig csak így szeretem és ezért ki volt tekerve,de azt is megcsinál6od,h úgy betekered a dugattyút,h be se tudod húzni a kart:)
az igazi persze az lenne,ha minden olajos rendelkezne az El Camino állítási lehetõségeivel + le7ne állítani azt is,h mekkora legyen a fékpofákat visszanyomó erõ
na az,hmmm,zsír,tetszene,le7,átállnék 1 ilyen rendszerû fékre én is:)

amúgy az ETA sem hüyyeség,én szívesen használnám is,ha nem paráznék attól,h Lromlik...
lock alsó állásban,de azért mozog is,fincsi...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ennek pont annyi értelmét látom mint az ETÁnak :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
igen,meg,ha van,akkor ezekkel a tekerentyûkkel:) kicsit 1szerûbb,mint az olajtöltõs módszer

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nyomáspontot pl azzal állítod hogy mennyi olajt raksz a rendszerbe
ha túltöltöd, kevesebbet kell húzni a karon, mire elér a pofa a tárcsához