Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

nekem kell tárcsa mert vastag a dongám
de csak "Enduro" gépen :D

nekem úgyis az van....mármint Endroo féle értelmezésben ...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem kell tárcsa mert vastag a dongám
de csak "Enduro" gépen :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Amen :-)

és nem kötelezõ a tfék , csak ne jelentsük ki hogy pld túrára (terepen gondolom) felesleges hüjeség....ennyi

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mindehova jó. alkatrész és ember függõen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

200e az a villa? :-) Kosz nem kerek, most nem. :-)
En meg azert mondtam, hogy CC-s embernek. Te nem vagy CC-s sulyban, de en sem igazan a 80kg-al :-) Szal sok a tenyezo. Nincs egyertelmuen jo vagy jobb.
Mellesleg aki most visszaolvas majd egy par oldalt, az angyjabol kepben lesz fek ugyben es talan donteni is tud majd, hogy neki mi kell. Annyi infot szedtunk ossze :-) Ez jo.

soha nem is mondtam magamról hogy cc-s....
amúgy a sid wc se sokkal olcsóbb mint az említett róka....
1ébként én is v-fékkel kezdtem, meg a speckón az is van de nem is vágyom vele terepre lejtõ irányba.....és nem kötelezõ a tfék , csak ne jelentsük ki hogy pld túrára (terepen gondolom) felesleges hüjeség....ennyi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
200e az a villa? :-) Kosz nem kerek, most nem. :-)
En meg azert mondtam, hogy CC-s embernek. Te nem vagy CC-s sulyban, de en sem igazan a 80kg-al :-) Szal sok a tenyezo. Nincs egyertelmuen jo vagy jobb.
Mellesleg aki most visszaolvas majd egy par oldalt, az angyjabol kepben lesz fek ugyben es talan donteni is tud majd, hogy neki mi kell. Annyi infot szedtunk ossze :-) Ez jo.

fox f80 rlt ....1470 g..kb bármien 6" os tárcsát rárakhatsz....és merevebb a 2kgos telók jórészénél...vajh a full könnyû scott scandi váz mért ezzel volt szerelve...nem akarom önmagam ismételni, nem a szûk élmezõnyrõl beszélek...és nem dhban gondolkodom, attól én messze vagyok..de nem tudsz csak mászni, néha le is kell menni, ..és én saját szemszögbõl is nézem a dolgot, egy 50 kilós embert vszzinû más fékerõ fog meg mondjuk dk-ról a piros 3szögön mint engem a 90pár kilómmal....meg ilyenek..de ezen nem veszünk össze :)

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem gyenge a pilot sem, sztem törni nem törik. kolbászolni jobban kolbászol, de ez nyilvánvaló kisebb becsúszóknál.
sl meg nyilván mozog, mert annak van bevonat a becsúszóján:-)

szal az is simán
de duke engem is jobban megnyugtatna amúgy, mivel nem versenyzõ vagy, ezért.. nem kell könyebb villa. meg láttam már duke-t evil imerpialban, és bírta...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem nem az a baj a pilotommal, hogy pilot. Hanem, hogy C. Az SL 10x szebben mozog es ha mar csere lesz eccer szebb mozgasura, akkor duke, hagy legyen erosebb is. Nem van igazam?

ja
sztem a pilot sem szarabb mint a duke
csak más

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Jol van. Akkor hagy osszegezzem. Egy olyan CC-s telo amire erdemes tarcsat rakni az 2kg. Egy konnyu verseny CC telo, 1.3kg, ha ehhez hozzadobom a ket fek kozotti kulonbseget akkor 1kg-ot! nyertem majdnem. 100km-en tudod mennyi energiat takaritasz meg azzal az egyetlen kiloval amivel kevesebbet cipelsz? Ne dehaban gondolkozzatok mar allandoan. Tokjo az is, hogy rohogtok azokon akik szenvednek V fekkel es megis az elmezony azzal megy, a vilag elmezonye is. Na akkor ez hogy van? Egy hobbi CC-s pedig miert koltson egy nagy valag penzt tarcsara? Nos?

edit: Mellesleg a CC es maraton versenyek nem a lejtokon dolnek el. Itthoni CC-re meg plane minek tarcsa. Nem gyoztetek meg.

fox f80 rlt ....1470 g..kb bármien 6" os tárcsát rárakhatsz....és merevebb a 2kgos telók jórészénél...vajh a full könnyû scott scandi váz mért ezzel volt szerelve...nem akarom önmagam ismételni, nem a szûk élmezõnyrõl beszélek...és nem dhban gondolkodom, attól én messze vagyok..de nem tudsz csak mászni, néha le is kell menni, ..és én saját szemszögbõl is nézem a dolgot, egy 50 kilós embert vszzinû más fékerõ fog meg mondjuk dk-ról a piros 3szögön mint engem a 90pár kilómmal....meg ilyenek..de ezen nem veszünk össze :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ja
sztem a pilot sem szarabb mint a duke
csak más

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ez nem hasznalat fuggo? Persze a konnyu villak csak 1 evet birnak. Nyilvan. Mert csak a suly szamit, ami konnyu szar is. Ebbe bele se megyek, epp eleget bosszankodom a telo topicot olvasva.

Edit: A CC verseny villa olyanoknak valo akik
1, tudnak kerekparozni
2, CC-s verseny sulyuk van. A 80kg+ nem CC-s versenyzoi suly. Ha tetszik ha nem. 65-70 max! Ezen is el kene gondolkodni.

Jó csak az 1,3kilos cc-villákat szezonoként, vagy gyakrabban cserélik, amíg az a 2kilós villa több évet is kibír simán.

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
régi 4 dugis xt?:-)

ez a cseréli a villát ez gyökérség
mivel pont nem használja tárcsával, nem nagy darab ember, ezért teljesen jól bírja a karbon cucc.
nagydarab ember meg magáõn spóroljon ne a biciklijén,mert abból úgyis RECCS lesz.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ja, de az enyimet is el kell fogadni egynek :-) Nemkoll. Amugy ha eccer tarcsara adom a fejem, akkor shimano lesz es xt. Mert fogjon, ha mar es en birom a japo ceg cuccait es nem erdekel, hogy mas is van. Aztan lehet, hogy mire eljon az az ido, mar LX tarcsa is jo lesz nekem, mert lecsurog minden ami jo az XT-bol. Egyelore nekem v fek jo, mer jo. Telo kene rendes, majd, eccercsak.

nem is akar senki meggyõzni:-)
csak lett írva pár vélemény.
ettõl függetlenül van xt ha kõ..:-)

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kérdezd meg akkor a janit hányszor cserélte eddig ki a sidjét.......

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Jó csak az 1,3kilos cc-villákat szezonoként, vagy gyakrabban cserélik, amíg az a 2kilós villa több évet is kibír simán.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
al01: embere válogatja
élmezõny pont a súly miatt megy v fékkel, már aki

aki meg tárcást akar(nem kevés van) az meg azt vesz, picit erõsebb villával.
ezt így nem lehet kategórizálni, hogy egy az alfaj v fékes, az meg tárcásval megy...
embere válogatja, sokat számít a súly, de nem csak a bringa súlyán lehet spórolni ám...

nem is akar senki meggyõzni:-)
csak lett írva pár vélemény.
ettõl függetlenül van xt ha kõ..:-)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Jol van. Akkor hagy osszegezzem. Egy olyan CC-s telo amire erdemes tarcsat rakni az 2kg. Egy konnyu verseny CC telo, 1.3kg, ha ehhez hozzadobom a ket fek kozotti kulonbseget akkor 1kg-ot! nyertem majdnem. 100km-en tudod mennyi energiat takaritasz meg azzal az egyetlen kiloval amivel kevesebbet cipelsz? Ne dehaban gondolkozzatok mar allandoan. Tokjo az is, hogy rohogtok azokon akik szenvednek V fekkel es megis az elmezony azzal megy, a vilag elmezonye is. Na akkor ez hogy van? Egy hobbi CC-s pedig miert koltson egy nagy valag penzt tarcsara? Nos?

edit: Mellesleg a CC es maraton versenyek nem a lejtokon dolnek el. Itthoni CC-re meg plane minek tarcsa. Nem gyoztetek meg.

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
áá, ehhez nem értek, én sosem a súlyra mentem, hanem a minél hosszabb élettartam/súly arányra.
õk tudják:-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

kérdezd meg Vizdit, nem hiába megy elöl mindig.. v fék, ezáltal beletehet sokkal könyebb villát is(sid WC) ezáltal nem 300 gramm lesz, hanem a villa által generált + fél kiló..... ami meg már cc-seknél úgytudom számít....
nem is keveset

jó nem arról a 50-100 emberrõl beszélek aki a maratonok élmezõnye....hanem a másik 500-ról aki azt mondja hogy tárcsát sose, meg 300grammos kûlsõ, óvszer belsõvel..... aztán nézd meg a duna marcin hánynak volt a patakmeder után defektje, amin én 7nte 10x átmegyek ....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kérdezd meg Vizdit, nem hiába megy elöl mindig.. v fék, ezáltal beletehet sokkal könyebb villát is(sid WC) ezáltal nem 300 gramm lesz, hanem a villa által generált + fél kiló..... ami meg már cc-seknél úgytudom számít....
nem is keveset