Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A frei-ben volt egy érdekes mondat a jégsapka olvadásról..
A lényege kb ez volt.
Adva van egy pohár víz benne egy jégkockával..ha elolvad a jég akkor nõ a vízszint?...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Tom Paris

Tom Paris

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
A Frei Tomit ugyan nem láttam, de a globális felmelegedés, csak az egyik, amitõl félnünk kell, hiszen nekünk még van egy kis idõnk, több mint a tengerparti orszagoknak.Hiszen ha a sarkokon elolvad a jég, a tengerszint megemelkedik, és ugy el önti a tengerparti országokat, mint a Tsunami.Valami kis részletet láttam a TV-ben, ami arról szólt, hogy egy csomó sziget már víz alatt van, mutatták, hogy egy fa lógott ki a tengerbõl.De minket ez nem fenyeget talán.
Ami most nagyon veszéjes lehet, az a mutáns vírusok és egyéb.A tudósok, meg a bacilisták mondják, hogy egy újab mutáns vírus van kifejlõdõben, ami megint kiírthat pár embert a világon.Szóval szerintem nem csak a globális felmelegedés fog gondot okozni a világban.
Meg egy kicsit más:Itt van Paks Atomerõmûve.Állandóan meghibásodásokat jeleznek, a vezetékek, kábelek már elöregedtek, kigyulladnak.Szóval Paks is egy idõzített bomba.Szóval reálisan nézve nem érdemes hoszú távra gondolkozni az életben. Az atomhulladékról meg már nem is beszélve...
*****Csak egyszer élsz!--Használd ki!*****

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Igen, Feri elõbb hozza össze a globális felmelegedést az ózonlyukkal, mint az üvegház hatással. Ami azért elég szomorú, fõleg ha mûsort csinál róla.
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Egy kérdés a narancsos mûanyaghoz: hogyhogy csökkenti a CO2 szintet? Vagy a mûanyagot kell elásni, amit nem szeretünk, vagy le kell bontani, amibõl jó eséllyel ismét CO2 származik.

Frei mûsort én sem láttam, de mindig van benne egy-két durva baki. Ezek inkább a hétfõ esti sorozat kategóriába tartozó mûsorok szerintem, mint tudományos ismeretterjesztõk.
"always look on the bike side of life"

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
ugyan a frei arc mûsorát nem néztem, de a bbcword-ön van egy mûsor az earth report. azt inkább érdemes nézni.

volt régebben egy adás, amiben különbözõ lehetõségeket mutattak be, hogy lehetne mindenkinek úgy élnie, hogy az hosszabb távon is kivitelezhetõ legyen. sokaknak vissza kellene fogniuk magukat, akik nem fogják, ugye.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Üdv!

Én is láttam a Feri bácsi mûsorát. Tényleg úgy tûnt idõnként, hogy a nézõnél késõbb érti meg Frei a riportalany mondanivalóját.
Egyébként a felvázolt energiatakarékos/energiahordozó hiányos világ képe elgondolkodtató. Modjuk a többség vagy ügyet sem vet rá, és azért, vagy most már mindegy alapon éli tovább a pazarló, környezetromboló életét. Valahol az apokaliptikus és a nemtörõdöm hozzáállás közt kellene evickélnünk. Ugye?
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem kedvelem õt, de erre énis kíváncsi lettem volna... no mind1, lehet, hogy fenntvan neten, akko' megnézem. azért jó tudni miröl maradtam le. ;)
on

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Érdekes volt a Frei-dosszié :scared: :cry: :chin: ...pro és kontra egyaránt.
Péter

Hmm... Frei egyre gyermetegebben adja elõ magát. Eddig se voltam oda érte, de a mostani alakításától azért többet vártam. A világvégével való riogatás és a saját bugyuta poénjai elröhögése már-már a mónikasó szintjére emelte a mûsort.

Sajna sokat vártam a mûsortól, ezért néztem meg, de semmi újat nem mondott sajna.

Bocs az offért
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Gyûlölöm freit de ezt a témát én is megnéztem, hát érdekes volt, meg mint mondta mindenki mást mond.
Én azzal nyugtatom magam, hogy maga a globális felmelegedés csak a természetes mértékben történik.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jaja, én is azt néztem...:spoko:

valóban érdekes volt...
Autist Team:)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Érdekes volt a Frei-dosszié :scared: :cry: :chin: ...pro és kontra egyaránt.
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
http://origo.hu/tudo...mavaltozas.html

pff...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
"Életbe lép a kiotói jegyzõkönyv"
http://index.hu/tech...many/kioto0214/

Na végre! :clap:
Bár csodát nyilván én sem várok, de a cikkben van 1-2 bizakodásra sarkalló adat.
Természetesen az usa hozzáállása nem változott :no:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Szóval pénteken nem dolgoztam, de ígéretemhez híven:
Narancsból mûanyag
Riasztó jövõ képét vetíti elõre, hogy a fosszílis tüzelõanyagok tartalékai néhány évtizeden belül kimerülnek. A kõolaj ugyanis egyrészt fontos energiahordozó, másrészt nélkülözhetetlen vegyipari nyersanyag;
Az új anyagot a narancshéj olajtartalmának mintegy 95%-át kitevõ limoén nevû vegyületbõl állították elõ, amit -manapság kis mennyiségben tisztítószerek illatanyagaként használnak- széndioxiddal reagáltattak, s így sikerült polimerizálniuk. A végtermék állítólag polisztirolhoz hasonlít, s belõlük élelmiszeres és vegyes dobozok, elektromos és kisberendezések burkolata és gyerekjáték is készíthetõ. Ez a technológia szén-dioxid nyelõ, vagyis klímavédõ megoldásként is mûködhet. Sõt a limoén nem csak a citrusfélékben, hanem több száz egyéb növényben is elõfordul, ami még vonzóbbá teheti a felhasználást.

forrás: Figyelõ XLIX évfolyam 5. szám

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

múljon már el ez a Zidõ, hiányzik a 35°C.

27°C
szûrt napfénnyel ;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ja, jöhetne már a tavasz...
ilyen ónos esõben még bicajozni se tudok menni...
mert a hideg nem gáz, de ha víz is van meg jég az már igen...:-X
tavaszt akarok...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
már enged fel a globális hideg:-)
cserébe egész délelött esett az ón... köhh.(de legalább ma is rallizhattam - 5ösben burnout, móka)
múljon már el ez a Zidõ, hiányzik a 35°C.
de naon!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
kurva hideg van.....globálisan :D

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Lelki szemeimmel már látom, ahogy a greenpeace tüntetéseket szerrvez a véget nem érõ narancsföldek mellett, "le a környezetromboló narancsokkal, szabadítsátok fel a CO2-t" felíratú transzparensekkel. ;)
"always look on the bike side of life"

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Errõl jut eszembe: lehet valahol több rekeszes (szelektív :balon: ) háztartási szemetest kapni egyáltalán?

A héten láttam asszem a TESÓs újságban, bár csak két részbõl állt, fejletteb országokban a növényi hulladékot (banánhéj, almacsutka) is külön gyûjtik, sõt, ahol van szennyvíztisztító, ott a fém/konzervdobozokat még ki is mossák és úgy dobják ki. Hogy is állunk?

Olvastam még érdekeset a Figyelõben. Amerikaiak narancshéjból és széndioxidból állítottak elõ mûanyagot, fosszílis energiahordozó felhasználása nélkül.
A narancshéj tartalmaz valami vegyületet (majd otthon megnézem) amivel megkötik a széndioxidot és ..... na ez így hülyeség, majd holnap leírom a cikket.
Kíváncsi vagyok ez a világraszóló újítás melyik olajcég lobbija miatt fog elakadni.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce