Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

a vízbe nem szólok bele, :D viszont a bkv-nél hiába látod kívülrõl ósdinak a buszt, a motor 90%-ban az európai normáknak megfelelõ...

Tényleg sajnálom és hiszek is neked, de a szemenek jobban. Amikor egy busz megáll és elindul, olyan mocskot nyom ki magából, hogy egy négyzetméteren megnõ a spontán asztmások aránya. Ha ez az európoai norma, akkor tényleg f@szán nyomjuk ;)
Persze gondolom nem azokra buszokra gondolsz, amik már a '80-as években is ûzték az ipart!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Nekem egy tök banális dolog jutott eszembe: amíg a bkv buszok köpik a levegõbe a legtöbb mocskot addig tuti nem :D Kevesebb lesz az autó, de még több lesz a "századfordulós" BKV busz.
Amúgy nem teljesen idevág, de azért némileg igen. Aminap történt velem, hogy leültem munkába menet a buszon és amikor felálltam, akkor vettem észre, hogy beleültem vmi "vízbe". Nem vagyok olyan naív, hogy azt higgyem, tényleg víz volt. Szóval irány haza, munkába betelefon, hogy kések és átkoztam a rohadt BKV-t. Nem biztos, hogy több buszra vágyom :D ezek után...

a vízbe nem szólok bele, :D viszont a bkv-nél hiába látod kívülrõl ósdinak a buszt, a motor 90%-ban az európai normáknak megfelelõ...

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Szerintetek ezzel a fajta Bkv rendszerrel ez meg is fog valósulni?

Nekem egy tök banális dolog jutott eszembe: amíg a bkv buszok köpik a levegõbe a legtöbb mocskot addig tuti nem :D Kevesebb lesz az autó, de még több lesz a "századfordulós" BKV busz.
Amúgy nem teljesen idevág, de azért némileg igen. Aminap történt velem, hogy leültem munkába menet a buszon és amikor felálltam, akkor vettem észre, hogy beleültem vmi "vízbe". Nem vagyok olyan naív, hogy azt higgyem, tényleg víz volt. Szóval irány haza, munkába betelefon, hogy kések és átkoztam a rohadt BKV-t. Nem biztos, hogy több buszra vágyom :D ezek után...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
mondjuk ehhez elõbb építsék meg azt a kibaszott körgyûrût, mert asszony pl mégis hogy járjon szentendrérõl mendére dolgozni ? bár tény ,kurvára nem nagy öröm neki keresztülmenni a fél városon mikor egyébként semmi dolga ott....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Hát ezzel nem!! Ahhoz, hogy a felvetett célok megvalósulhassanak sokkal jobb tömegközlekedésre lenne szükség. Bár nem rossz elképzelés a város szempontjából, de jelen helyeztben az emberek inkább kifizetnék a díjat mintsem, hogy BKVzanak (na ezt jól leírtam :)). Innen, a XVII.ker külsõ szélérõl elõbb beérek a városba (Keleti pu., körút stb...) bringával vagy vonattal mint a lassú BKVval.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Fizetõs lesz Budapest? 2006. május 17.

A fõvárosi közgyûlés elé került egy javaslat, mely drasztikus módszerekkel csökkentené forgalmat Budapesten. A javaslat szerint egyszerûen kitiltanák a fõvároson kívülrõl érkezõ autósokat, az utak kapacitását pedig csökkentenék.

Egy uniós felmérés szerint a szálló por koncentrációja 2000-ben 284 napon haladta meg a határértéket Budapesten, ami 146 halálesettel is összefüggésbe hozható. Ha a szálló por éves koncentrációját csökkentenék, a halálesetek száma is jelentõsen csökkenne. A felmérés óta eltelt öt év alatt szinte biztos, hogy nem javult a helyzet a fõvárosban. Éppen ezért a városvezetés hétfõn Budapest levegõjének erõs szennyezettsége miatt rendkívül szigorú intézkedésekre tett javaslatot.

Lezárnák Budapestet

Ezek szerint csökkenteni kell a fõváros útjain közlekedõ jármûvek számát, amit elsõ körben nyugati mintára útdíj bevezetésével terveznek megvalósítani. Kétféle elképzelés létezik, az egyik szerint a Nagykörúttal és a budai körúttal határolt belsõ részt tennék fizetõssé. Ennél is drasztikusabbnak tûnik a közigazgatási határoknál felállított kapuk terve. A behajtási díj megvalósíthatósághoz példaként a Várnegyedet említik, ahová jelenleg is 400 forintért lehet bejutni.

Minden sávból levágnak egyet

Ez azonban csak a kezdet, a befizetett pénz után nem számíthatnak sok jóra a kapukon túljutó autósok, hiszen több fõútvonalat egy-egy sávval le is szûkítenének. Ezek között szerepel a Szentendrei, az Üllõi út, az M1–M7 bevezetõ szakasza, de a Fõ, a Döbrentei és a Baross utcát, illetve a Bécsi, a Fehér, a Thököly, a Kõbányai és a Kerepesi utat is leszûkítenék. Ezeken a helyeken buszsávokat alakítanának ki.

Parkolás is drágulhat

A feltartoztatott autósok számára elsõként négy helyszínen, a külsõ kerületekben építenének P+R parkolókat, amikben összesen 1400 autónak jutna hely.

A teherautósok is további szigorításra számíthatnak, mert a behajtási díj mellett, a sûrûn beépített lakóövezetekbe csak külön engedéllyel hajthatnának be. De az autósok sem menekülnek meg a további sanyargatástól, hiszen a tervek között szerepel a parkolási tarifák további megemelése.

Mindez egyelõre még csak elõterjesztés formájában él, errõl május végén tárgyal a közgyûlés. Az InfoRádiónak nyilatkozó közlekedési szakértõ szerint az útdíj bevezetésének feltétele, hogy legyen egy olyan úthálózat, amely elkerülhetõvé teszi a korlátozni kívánt városrészt. Ez pedig jelenleg nem áll rendelkezésre, és vélhetõen még legalább 5-6 évig nem is fog. Ebbõl a szempontból a teljes város lezárása tûnik egyszerûbbnek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
http://www.uzletieti...ticle=277&pat=2
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Akkor te írtad a mokka-smst is?

Részvétem, már én is átéltem egy bringalopást.

Nem, nem én loptam. Az enyimet lopa el valaki...

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Tudom, hogy nem ide illõ a beírás, de itt szoktam hozzászólni, Ti ismertek. Szóval ma a Mûegyetem D épülete elõtt ellopták a leláncolt FOCUS (mtb)bringámat. Sötétkék alapszín, piros Focus felirat, az elsõ telo már nem mûködött, sárvédõ és csomagtartó volt rá szerelve. Magyarországon nem lehet kapni. Ha valaki találkozik vele, jelentse be, reggel megyek a rendõrségre is, csak most hazajöttem a gép papírjaiért.
Köszi
Lazus

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Ezen most mit csodálkozol?

Néhány "fejlett" ország vágóhídja is ilyen.

Lao-Ce

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Kicsit más téma, mit az elöözööek, de éppen bennem van ezért elmesélem.
Tegnap láttam a TV-ben egy dokumentumfilmet (osztrák közszolgálati 2-es) ha jól emlékszem Tanzániáról. Persze lehet, hogy magyar adó is vetítette már. Nagyon durva volt. Ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy milyen jó helyre született, legalább nem kell verekednie az élelemért.
Az egyik legfööbb kiviteli cikkük az valamilyen szárított halfilé, a legtöbbet Japánba és Európába visznek belööle. A kamera járt egy telepen ahol készítik a terméket. Nagy bomló halkupacok hevernek a földön, iszonyatos büüz, legyek, csontkukacok mindenhol. Itt dolgoznak az emberek, rakják a halakat polcszerüü szárítókra. A bomlástermékek (ammónia és társai) szétmarják a szemüket, és a tüdejüket. De legalább van munkájuk. A szárított halfejeket eladják valahová afrikába ahol ez csemege, a filét meg viszik Európába, ahol ez szintén csemege. Az egész úgy néz ki mint a pokol elööszobája.
Megszólalt egy orosz pilóta is aki szállítja a halat, meg mindenféle árut európába. Elmondta, hogy általában európából fegyvert, vagy lööszert hoznak afrikába, onnan meg gyümölcsöt, vagy más árut visznek európába. Azt mondta: Karácsonyra az angolai gyerek tankot kap, az európai meg banánt.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
A bioerõmûvekrõl egy Erdész-, Faipari mérnöktõl:
"Kevesen tudják, hogy Európában mindössze két állam szorul villamos energia behozatalra: Macedónia és Magyarország. A függõség kiváltásában tehát igen érdekeltek vagyunk. Ha az egész éves sarangolt faanyagot elégetnénk a jelenlegi erõmûvekben, az elért teljesítmény sem jelentene 2-3 százaléknál többet az energiamérlegben. Ilyen csekély javulást pusztán lakossági energiahatékonysági intézkedésekkel, külön erõmûi beruházás nélkül is el lehet érni."
A teljes cikk:
http://www.forestpre...id=5101&Itemid=

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Egyébként az is furcsa még, h a nyugat ukrajnát tömi pénzel, mert ugye mondják h ennyi meg ennyi pénzre van szükségük csernobil miatt, h rendbehozzák a dolgokat, de azok a pénzek is érdekes módon eltûnnek..

Pár napja olvastam errõl; elég visszás a helyzet. A "nyugat" nyomja a lóvét, de a nyugati "szakértõket" abból a pénzbõl fizetik...elég para lehet a szitu, amikor az ukrán melós ugyanazért a munkáért tizedannyi pénzt kap.
Akik õrzik a szennyezett városokat, hogy ne menjen oda senki - két hétig napi 12 óra, utána két hét pihi máshol - 230 dollárt keresnek. Valamelyik külföldi ("nyugati") újságíró megkérdezte tõle, hogy naponta?...havonta...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Egyébként az is furcsa még, h a nyugat ukrajnát tömi pénzel, mert ugye mondják h ennyi meg ennyi pénzre van szükségük csernobil miatt, h rendbehozzák a dolgokat, de azok a pénzek is érdekes módon eltûnnek..

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Ha abba belegondolsz, hogy még maguk az érintettek sem tudták mi történik, mert nem kaptak információt, akkor egy párszáz km-re lévõ X honnan tudna és mit?
Õk gondolom csak annyit tudtak, hogy jöttek Csernobilbol meg környékrõl emberkék mert valami kis porszem csúszott a gépezetbe, ami nem okozott semmi bajt (kb. ennyi infot adtak ki a hatóságok) és eltartja õket az állam mennyi pénzen, õ meg dolgozik a bányában napi 12-16 órát a kommunizmusért.

Számomra bosszantó, hogy néhány szakszervezet kiharcolja a béremelést egyes ágazatokban én meg 2 éve nem kapok fizetésemelést.
De fogalmam sincs a helyzetükrõl, munkakörülményükrõl stb.
Csak kéne nálunk is egy érdekérvényesítõ. De 4 munkatárs és 2 kisebbségi komplexussal küzdõ tulaj mellett nehéz (volt egy ember aki próbálkozott - kirúgták mondvacsinált okok miatt).

Lao-Ce

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Nem is tudtak beilleszkedni, mert mint "atommenekültek" az állam sok jóval ellátta õket, míg a szomszéd napi 12 órát gürcölt. Még jó hogy utálták õket.

Érdekes, hogy a többi ember ebben csak annyit látott, hogy bezzeg nekik mennyi támogatás jár és akkor mennyivel jobb is nekik, mint a többieknek. Ilyen már esetekben is volt, egy-egy katasztrófa után gyakran ját kárpótlás. Ám ez számomra ugyanaz a kategória, mint az özvegyi támogatás; a pénz nem támasztja fel a halottakat... Egy ilyen traumát nem lehet pénzzel jóvá tenni, még jó, hogy fizetett az a sz@r állam, ha már ennyi embert tönkretettek!!! Ez a minimum!
Egyébként tényleg érdemes mindenkinek elolvasni azt az irományt, amit korábban belinkeltem, mert ott percról percre le van írva minden... Felháborító, hogy szakemberek képesek voltak ennyi felelõtlenséget elkövetni! Az ilyentõl felforr az agyvizem!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

akik azért vágytak vissza a falujukba, mert a városi élethez nemigen tudtak alkalmazkodni ilyen idõsen.

Nem is tudtak beilleszkedni, mert mint "atommenekültek" az állam sok jóval ellátta õket, míg a szomszéd napi 12 órát gürcölt. Még jó hogy utálták õket.

Megnéztem a filmet.
Azt hiszem elég sok névtelen halottnak tartozik a világ.

Lao-Ce

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Szerintem is! A Nõklapjában most jelent meg egy cikk egy nénirõl aki 19 éve visszaköltözött, és azóta is ott él. Mindent maga termel meg ott helyben amit megeszik. És semmi baja. Még egy-két ilyen "reklámanyag" és mi is elhisszük, hogy nekünk jó lesz az, ha odamegyünk :D :(

Ehhez szerintem szervesen hozzátartozik, hogy ezek az idõs emberek ott nõttek föl, ott van mindenük, az életük, az emlékeik, minden és ott szeretnének majd meghalni. Eleinte meg akarták büntetni a visszaköltözõ idõseket (ami szerintem jogtalan, mert mindenki azt kezd az életével, amit akar), de utána kaptak buszjáratot be a városba, meg orvosi ellátást. Sajna a média hibája, hogy ebbõl is szenzáció lett, hiszen ezek nagyon egyszerû emberek, akik azért vágytak vissza a falujukba, mert a városi élethez nemigen tudtak alkalmazkodni ilyen idõsen. Sokan olyan egyszerûen élnek, hogy számunkra az elképzelhetetlen, nekik viszont az a tökéletes. Szerintem azt tesznek, amit akarnak, a turisták, meg az újságírókkal karöltve mehetnek a fenébe!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

És ha még vinne mindenki egy bõrönd sódert, egy zsák cementet meg egy karton vizet akkor Ukrajna és a világ olcsón meg tudná építeni.

...Az Aeroflott meg hülyére keresné magát a turisták poggyászain:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Szerintem ha már oda akarnak menni egybõl rendbehozhatnák a szarkofágot is.
Mindenki jol járna,mert a szarkofág OK lenne,ezek a barom katasztrófaturisták meg belegebednének és annyi hülyével kevesseb lenne!

És ha még vinne mindenki egy bõrönd sódert, egy zsák cementet meg egy karton vizet akkor Ukrajna és a világ olcsón meg tudná építeni.

Rákosmente KerekSE;