Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás

Igen, ezt én sem kétlem. A kérdés csak az, hogy az embernek sikerül-e még idejében elhagynia a Földet, és megtelepednie egy másik, még nyersanyagokban gazdag bolygón, avagy úgy jár, mint ahogy már rengeteg más faj járt miatta: kihal.

sztem itt a legalapvetõbb probléma! hogy már azon munkálkodnak az emberek, hogy ha el kell hagyni a földet akkor máshol is tudjunk élni..ahelyett, hogy megelõzték/tük volna a problémát és ne pánikszerûen kutassunk másik bolygókon, hogy ott vajon lesz-e víz, normális termõtalaj stb.
tudom, hogy rengeteg olyan dolgot találnak fel, és hoznak be a minennapi életbe, amivel valamennyire óvjuk a környezetünket, de azért ez a más bolygón való kutatások és hogy le tudunk-e majd telepedni más bolygókon ha arra kerülne sor mégis azt érezteti velünk, hogy valamennyire már lemondtunk a földrõl. :(
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A baj ezekkel a házakkal csak az, hogy ezeket Utah-ban, Arizonában, Californiában és egyéb napfényes államokban tesztelik. Vagy ha nem is pont ezt a házat, de hasonlóakat. Ha MO-on marad ez a csapadék- és felhõmennyiség (most már kb.12 órája zuhog az esõ), akkor nehézkesen lehetne kihozni nullra. Ezt a problémát kellene valahogy megoldani. Továbbá lecsökkenteni olyan árra, amit bármely átlagpolgár megvehet MO-on is. Képzeljünk csak el egy olyan világot, ahol már legalább a fejlett országokban a legtöbb ember ilyen házakban lakik. Persze ez egy csomó változást hozna és egyéb problémákat is fölvetne.

Node azért vagyunk emberek, hogy megoldjuk a problémákat.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Egy kis jövõ:

http://www.sg.hu/cik...energiaju_hazak
Like a rock...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
És nézzétek meg ezt: sose gondoltam volna, hogy MO-on ilyen hamar fogok tudni ilyeneket olvasni:

http://www.rsoe.hu/i...s_r&hirid=17646

Igaz ugyan, hogy nem a magyarok fejébõl pattant ki, de hozzánk is eljut talán a dolog hamarosan. Talán van remény és sikerül összefogni az emberiségnek.
Ja igen, errõl azt hallottam egy globális és ezoterikus tanokat tanuló haveromtól, hogy az emberiségben most rohamosan nõ azon embereknek a száma, (kontinenstõl függetlenül), akikben nõ a tudatosság környezetünk iránt, meg az érzékenység a változásokra....Asszem ez a szinkronicitás.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bruce, pont ezt akartam irni, de te megelõztél!

Szóval igen, ha azon kesergünk ma, hogy mindenki kocsival jár és eldobja a szemetet, hát mondjuk a kereszteshadjáratok idején ez aligha lehetett volna probléma, ugyanis akkor az embereknek nem ilyesmiken kellett töprengeniük, hanem szó szerint az életükért küzdeniük, mocsok, vér, erõszak, éhezés, betegségek közepette. Most ezerszer jobban élünk mint száz évekkel korábban (bár lehet, hogy 4 éve kicsit még jobban éltünk;) egyes hülyék szerint). Persze az is igaz, hogy a világunkat az utóbbi 100 év alatt purcantottuk ki ennyire, mint amilyen most.

Ezt leszámítva szerintem világunk igenis egy jobb világ felé halad, mert egyre több érzékeny és jó ember kezd lenni a világon, és egyre több az intelligensen gondolkodó. Szerintem igenis észbe fog kapni az emberiség, csak az a baj, hogy lehet hogy már túl késõn.

Visszatérve az elõzõ témához, én sokkal szívesebben szülök most MO-ra egy gyereket, mint egy olyan világba, ahol a lányomat az "elsõ éj jogán" megerõszakolhatta a földesúr az esküvõ elõtt. Most legalább viszonylagos biztonságban és jólétben (igen, egész Eu-ban jólét van és még sok más helyen a világban és ez csak nõ, hiába mondják, hogy nem) élünk. A Földön nagyon sokáig szinte nulla volt az egészségügyi ellátás, és az emberek túlélési esélyei elég sekélyek voltak egy jó kis betegség esetén. Most már rengeteg mindent gyógyítanak. Manapság hihetetlenül érdekes élni, hisz míg akkoriban vagy paraszt voltál és a földet ástad egész nap, vagy földesúr, aki unalmában mindenféle baromságot csinált - szóval ehhez képest a mai világ rendkívül összetett, izgalmas, iszonyatosan sok lehetõségünk van mindenféle utazásra (még ha csak belföldön is), tanulásra (ami valaha kiváltság volt), szórakozásra (amit valaha még elképzelni se tudtak volna) és még sok minden más. És én most nem egy gazdag, kiváltságos ember szemével nézem a világot, hanem egy átlagos magyar állampolgáréval (bár ez is vitatható, hisz mostani világunkban mi vagyunk állítólag a kisebbség, akik így élünk, nem? Tehát akkor mit szóljon a többi szerencsétlen??). De minekünk még az a luxusunk is megvan ebben a mi kis világunkban, ahol pazaroljuk az áramot, a vizet és a pénzt, hogy nem vállalunk gyereket.

Ha így állunk a dologhoz, akkor ezen a világon soha nem volt megfelelõ alkalom a gyerekneveléshez, ugyanis mindig lehetett valami kifogásolnivalót találni, hogy most épp miért nem jó. És mindig éppen az aktuális generáció panaszkodik a legjobban, mert mindenki csak a saját életét tudja hasonlítgatni az aktuális eseményekhez.

Egyébként ha pl. az ókorban ugyanolyan média áramlás lett volna mint ma, talán ma már nem is lenne ember, ugyanis a világ fél népessége harakirit követett volna el a rémségek hallatán, láttán, a másik fele meg nem vállalt volna gyereket egy olyan borzalmas világba. Mi csak a történelemkönyvekbõl ismerjük ezen korszakokat (és tulajdonképpen minden mást is, leszámítva a mi meg szüleink korát), és csak a töredékét tudjuk arról, hogy mennyi borzalom történhetett akkor.

(na de ez itt szigorúan csak az én véleményem, és az én világom, és minden egyén szabadon alakítja a maga másik kis világát beszûkült nézetei alapján. Figyelem, az én nézetem is beszûkült, mert minél tovább élek e bolygón, egyre inkább sejtem, hogy milyen keveset tudok róla. Mert a világ sokkal több annál, mint amit mi valaha is fogunk tudni róla. Még akkor is, ha képesek lennénk az ezen a világon, ezen pillanatban élõ összes egyén tapasztalatait és gondolkodásmódját érzékelni, és magunkba fogadni, a világ ennél a tudásanyagnál is jóval több lehet. Éppen ezért, szerintem nem lehet azt állítani, hogy a világ egyre rosszabb...mert ki tudja?..Uff)

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

szerintem a föld néhány tíz évezred alatt simán kiheveri majd az ember nevû kihalt kártevõ ténykedését......

Igen, ezt én sem kétlem. A kérdés csak az, hogy az embernek sikerül-e még idejében elhagynia a Földet, és megtelepednie egy másik, még nyersanyagokban gazdag bolygón, avagy úgy jár, mint ahogy már rengeteg más faj járt miatta: kihal.
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

vagy amikor kitalálta, hogy holnapra hozzanak neki egy 17 éves barna szemû fekete hajú lányt, akkor sem kérdezték meg a csajt

off

érzem én földesúr lettem volna ha akkoriban élek :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

igaz, hogy vannak szép dolgok a földön, meg csodálatos helyek, de valljuk be azért egyre inkább csak az erõszak hatalmasodik el a világban :(

kiragadnám ezt az egy mondatodat, és arra kérnélek, hogy gondolkozz rajta. nagyon 'tredi' lett ez a félelem érzés, a csapból is az folyik, hogy hol robbantottak, kit vertek agyon... és akkor gondoljunk arra, hogy milyen lehetett régebben... mondjuk, amikor a földesúr kedvére úgy bánhatott az alattvalóival, ahogy akart. és ha azt mondta, hogy kevés a termés, ezért megverlek titeket, akkor nem lehetett apellálni, meg strasburgba menni, sõt, a nato ensz stb sem védett meg. vagy amikor kitalálta, hogy holnapra hozzanak neki egy 17 éves barna szemû fekete hajú lányt, akkor sem kérdezték meg a csajt (és pár pofon után már nem is akart volna válaszolni)...
vagy pl biztos volt idõszak, amikor állandóak voltak a rablóbandák támadásaik...
sõt, háborúk is sûrûn voltak, ott pedig kettévágtak, átszúrtak embereket... kerékbetörés, felakasztás stb.

én meg most itt ülök a fûtött lakásban, teli hassal és csak a tetõ kopogásából tudom, hogy esik az esõ.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az utóbbi idõben és is többször eltöprengtem azon, hogy vajon merre haladunk, mi lesz az emberi faj sorsa, mi lesz a Föld élõvilágával, stb... A végén aztán arra jutottam, hogy talán Smith ügynöknek volt igaza a Matrix elsõ részében, amikor az emberiséget a vírusokhoz hasonlította.
Hiszen mit csinál egy a vírus? Megtelepszik egy sejten, ott elkezd szaporodni, elhasznál minden táplálékot, nyersanyagot, stb., aztán amikor már teljesen tönkretette és kizsákmányolta az élõhelyét, akkor továbbáll egy másik sejtre és kezdõdik mindent elõlrõl.

És mi emberek pontosan ugyanezt csináljuk. A kérdés csak az, hogy vajon képesek leszünk-e továbbállni innen még azelõtt, hogy a bolygónk lakhatatlanná válik (számunkra).

szerintem a föld néhány tíz évezred alatt simán kiheveri majd az ember nevû kihalt kártevõ ténykedését......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Az utóbbi idõben és is többször eltöprengtem azon, hogy vajon merre haladunk, mi lesz az emberi faj sorsa, mi lesz a Föld élõvilágával, stb... A végén aztán arra jutottam, hogy talán Smith ügynöknek volt igaza a Matrix elsõ részében, amikor az emberiséget a vírusokhoz hasonlította.
Hiszen mit csinál egy a vírus? Megtelepszik egy sejten, ott elkezd szaporodni, elhasznál minden táplálékot, nyersanyagot, stb., aztán amikor már teljesen tönkretette és kizsákmányolta az élõhelyét, akkor továbbáll egy másik sejtre és kezdõdik mindent elõlrõl.

És mi emberek pontosan ugyanezt csináljuk. A kérdés csak az, hogy vajon képesek leszünk-e továbbállni innen még azelõtt, hogy a bolygónk lakhatatlanná válik (számunkra).
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
igaz, hogy vannak szép dolgok a földön, meg csodálatos helyek, de valljuk be azért egyre inkább csak az erõszak hatalmasodik el a világban :(
itt nem megint magamat szeretném védeni, de szörnyû, hogy nem sok oylan ember van aki úgy gondolkodik mint, Te, épp ezért tart a világ ott ahol, és a legtöbb ember sajnos úgy gondolja, még eldobom ezt a szemetet, ez úgyis csak egy darab, máskor nem fogom..stb. mégis tiszta szemétbõl áll a világ.
vannak gyönyörû helyek még, ahol harapni lehet a fûbõl annyira szép zöld és tiszta, de bár eljutnék oda az életemben! nem adom fel, de azért nyomasztó, hogy egyre kevesebb ien helyre lehet ma már eljutni

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hillery, megértelek hogy miért mondod ezt, valaha engem is foglalkoztattak ilyen gondolatok. Azonban minél több helyre jutok el ezen a világon, egy gondolat egyre jobban foglalkoztat: ezt a csodát a gyerekemnek is látnia kell. Biztos, hogy õ nem fog haragudni rám, amiért a világra hozom. (Sõt talán amiatt haragudna igazán, ha nem adnám meg neki ezt az esélyt!). Megszületni, élni és meghalni pedig jobb mint a világra se jönni egyáltalán.

Ez utóbbi persze vitatható olyan esetekben ha életre szóló betegséggel jön a baba világra, ha háborúba, éhinségbe vagy egyéb szar körülményekbe születik.

Ám egyelõre még nem is biztos semmi. Katasztrófák mindig voltak, mindig lesznek. Igaz, változik a Föld éghajlata és egyre drasztikusabban, most már tényleg igazi idióta az, aki ezt nem veszi észre. De nem kell egybõl öngyilkosnak lennünk, vagy az örök pesszimizmusba fordulnunk ezen dolgok miatt. Inkább tegyünk meg minél több tõlünk telhetõt a jó ügyért. Sok mindent tehetünk. Ám a nõknek megadatott még az is, hogy szülhessenek gyereket (na persze ehhez kell pasi is, bár ma már ez se kötelezõ), és felneveljék. Ha a gyermeket úgy nevelik hogy szeresse a környezetet és ügyeljen rá, máris nagyban hozzájárultunk ahhoz, hogy szebb legyen a világ. Minél többen gondolkodunk így, annál jobb lesz mindenkinek, mert annál több jó ember lesz ezen a világon.
És valljuk be: ennek a világnak egyre inkább szüksége van érzékeny, megértõ, világot és környezetet szeretõ emberekre.

Én úgy gondolom, ha ezt a lehetõséget megtagadom egy lélektõl, nemcsak az õ rovására teszem ezt, de az egész világ rovására is. Gondolok itt persze a mi emberi világunkra, hiszen a természet és föld - amilyen jól elvolt nélkülünk - el is lesz nélkülünk kiválóan. Tehát magunkért kell tenni dolgokat. És nem erõtlenül visszarogyni a kétségbeesés mocsarába néma lemondással, hanem töretlen lelkesedéssel és reménnyel élni az utolsó pillanatig, utolsó leheletünkig. Ugyanis ugyanazt a dolgot több oldalról is meg lehet közelíteni. Negatívan, pozitívan - és talán egyéb variációk is vannak - de az a dolog, ugyanaz a dolog marad, se nem rossz, se nem jó. Hogy ez a dolog milyen, az végülis csak tõlünk függ. Ha ezt az életet és világot a velejéig romlottnak, gonosznak látod és reménytelennek, akkor úgy éled meg, ha pedig inkább a jót és szépet igyekszel meglátni benne, akkor úgy érzed majd, hogy még a sok szenvedés ellenére is van értelme egy újabb lelket a világra segíteni, és ezzel - akár ha csak 0,00002% -kal - javítani az emberi világ esélyén.

Bocs, kissé megint elszálltam a szöveggel, de ez van.

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
sziasztok!
nem tudom kinek mi a véleménye, de egyre inkább azt látom, hogy megy tönkre a kis bolygónk :(
állítólag egész nyáron ien esõs idõ lesz, nem is lesz meleg...
lehet hogy kicsit brutálisan hangzik egy lánytól, de én már anyuval is beszéltem errõl... még az is lehet, hogy én már nem is szülök erre a földre gyereket, mert komolyan mondom nem lehet már tudni, hogy mi meddig marad meg :(
jó persze, van egy csomó ellenérv is, hogy nehogymár ez lebegjen a szemem elõtt, hanem éljek boldogan egy saját babával....de akkor is elgondolkodtat, ne haragudjatok, ha vkinek teljesen idegen ez a hozzáállás, csak leírtam amit gondolok.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A National G. oldalán elolvashatja mindenki, hogyan lehet tenni valamit környezetünkért:

http://www.geographi...i&rov=3&id=7187

Persze ezeket már tudjuk, de azért jó még egyszer - igy összefoglalva is - elolvasni! És tök jó, hogy a cangázást is említik. Ha minden ember odafigyelne ezekre a dolgokra, sokkal elõrébb tartana a világ!!!

A változások kis dolgokkal kezdõdnek!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

OFF
Köszi a rengeteg támogatást, ma le is beszéltem :) és igent mondtak. Juhéjj!
ON
Ez a Millenárisos dolog elképesztõen felháborító :( Miért kell minden jót tönkretenni??? Komolyan, hihetetlen, hogy minden a rohadt fogyasztásról és a pénzrõl szól!! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

és akkor majd Te fizeted ? minden a fogyasztásról és a pénzrõl szól. egyébként volt egy olyan ötlet is, hogy tartsák fent a civilek... más esélye -úgy tudom- úgy sem lesz a millenárisnak. sajnos... de a dolgok így mûködnek... közgazdász vok/leszek :D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
OFF
Köszi a rengeteg támogatást, ma le is beszéltem :) és igent mondtak. Juhéjj!
ON
Ez a Millenárisos dolog elképesztõen felháborító :( Miért kell minden jót tönkretenni??? Komolyan, hihetetlen, hogy minden a rohadt fogyasztásról és a pénzrõl szól!! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Ha tudtok gyertek szerdán este hatra a Hõsök terére! Onnan közösen áttekerünk a Millihez és ha akarjátok alá is írhatjátok a megmentéséért a petiociót!
Részletek itt:
http://bikemag.hu/content/view/220/10/
Ez most komoly! Már tervpályázatot is kiírtak a terület hasznosítására! És nem az eredeti funkcióját fogja megõrizni, ha megvalósul :(

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Keiko: felõlem is mehet. :D Sõt, támogatom.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Felõlem/felõlünk mehet! Írjunk hivatalos engedélyt is -aláírva, pecsételve miegyébb- vagy elég ez is. :)

:lol1: :cool2:

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

A pókokat viccbõl írtam persze :) Erõsen gondolkodom a dolgon, talán még fel is tudnám hozni a bicajt az irodába, de azért mielõtt belevágnék, rákérdezek, hogy mehet-e a dolog-

Felõlem/felõlünk mehet! Írjunk hivatalos engedélyt is -aláírva, pecsételve miegyébb- vagy elég ez is. De ha akarod kérvényt is írunk az irodádnak, hogy engedélyezzék -ha esetleg nem tennnék meg. :)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;