Bruce, pont ezt akartam irni, de te megelõztél!
Szóval igen, ha azon kesergünk ma, hogy mindenki kocsival jár és eldobja a szemetet, hát mondjuk a kereszteshadjáratok idején ez aligha lehetett volna probléma, ugyanis akkor az embereknek nem ilyesmiken kellett töprengeniük, hanem szó szerint az életükért küzdeniük, mocsok, vér, erõszak, éhezés, betegségek közepette. Most ezerszer jobban élünk mint száz évekkel korábban (bár lehet, hogy 4 éve kicsit még jobban éltünk;) egyes hülyék szerint). Persze az is igaz, hogy a világunkat az utóbbi 100 év alatt purcantottuk ki ennyire, mint amilyen most.
Ezt leszámítva szerintem világunk igenis egy jobb világ felé halad, mert egyre több érzékeny és jó ember kezd lenni a világon, és egyre több az intelligensen gondolkodó. Szerintem igenis észbe fog kapni az emberiség, csak az a baj, hogy lehet hogy már túl késõn.
Visszatérve az elõzõ témához, én sokkal szívesebben szülök most MO-ra egy gyereket, mint egy olyan világba, ahol a lányomat az "elsõ éj jogán" megerõszakolhatta a földesúr az esküvõ elõtt. Most legalább viszonylagos biztonságban és jólétben (igen, egész Eu-ban jólét van és még sok más helyen a világban és ez csak nõ, hiába mondják, hogy nem) élünk. A Földön nagyon sokáig szinte nulla volt az egészségügyi ellátás, és az emberek túlélési esélyei elég sekélyek voltak egy jó kis betegség esetén. Most már rengeteg mindent gyógyítanak. Manapság hihetetlenül érdekes élni, hisz míg akkoriban vagy paraszt voltál és a földet ástad egész nap, vagy földesúr, aki unalmában mindenféle baromságot csinált - szóval ehhez képest a mai világ rendkívül összetett, izgalmas, iszonyatosan sok lehetõségünk van mindenféle utazásra (még ha csak belföldön is), tanulásra (ami valaha kiváltság volt), szórakozásra (amit valaha még elképzelni se tudtak volna) és még sok minden más. És én most nem egy gazdag, kiváltságos ember szemével nézem a világot, hanem egy átlagos magyar állampolgáréval (bár ez is vitatható, hisz mostani világunkban mi vagyunk állítólag a kisebbség, akik így élünk, nem? Tehát akkor mit szóljon a többi szerencsétlen??). De minekünk még az a luxusunk is megvan ebben a mi kis világunkban, ahol pazaroljuk az áramot, a vizet és a pénzt, hogy nem vállalunk gyereket.
Ha így állunk a dologhoz, akkor ezen a világon soha nem volt megfelelõ alkalom a gyerekneveléshez, ugyanis mindig lehetett valami kifogásolnivalót találni, hogy most épp miért nem jó. És mindig éppen az aktuális generáció panaszkodik a legjobban, mert mindenki csak a saját életét tudja hasonlítgatni az aktuális eseményekhez.
Egyébként ha pl. az ókorban ugyanolyan média áramlás lett volna mint ma, talán ma már nem is lenne ember, ugyanis a világ fél népessége harakirit követett volna el a rémségek hallatán, láttán, a másik fele meg nem vállalt volna gyereket egy olyan borzalmas világba. Mi csak a történelemkönyvekbõl ismerjük ezen korszakokat (és tulajdonképpen minden mást is, leszámítva a mi meg szüleink korát), és csak a töredékét tudjuk arról, hogy mennyi borzalom történhetett akkor.
(na de ez itt szigorúan csak az én véleményem, és az én világom, és minden egyén szabadon alakítja a maga másik kis világát beszûkült nézetei alapján. Figyelem, az én nézetem is beszûkült, mert minél tovább élek e bolygón, egyre inkább sejtem, hogy milyen keveset tudok róla. Mert a világ sokkal több annál, mint amit mi valaha is fogunk tudni róla. Még akkor is, ha képesek lennénk az ezen a világon, ezen pillanatban élõ összes egyén tapasztalatait és gondolkodásmódját érzékelni, és magunkba fogadni, a világ ennél a tudásanyagnál is jóval több lehet. Éppen ezért, szerintem nem lehet azt állítani, hogy a világ egyre rosszabb...mert ki tudja?..Uff)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.