Dave, tény véleménykülönbségek mindig lesznek, mert minden csak hozzáállás és nevelés kérdése (meg valami más is, de azt most hagyjuk).
Az álmodozással nem értek egyet. Az álmodozás a meg nem élt vágyak. Amikor az álomból realitás lesz, az maga a valóság. A legklasszabb találmányok valaha egy-egy álom voltak csupán. Épp ezért az álom illetve álmodozás - ha pozitívan, vagyis építõen állunk hozzá - az emberiség egyik nagy áldása, mert ez visz tovább a haladásban. A másik ilyen áldás a kreativitás és a vitázás képessége.
Te ha elolvasod az újságokat, az már a valóság? Minden, ami ebben a világban van (bármilyen média, könyvek, amit az emberek elmondanak, sõt, amit te magad látsz) az a valóságnak csupán egy kis töredéke. Nem vitatom, szerves részét képezi, ám nem a teljes valóság. Ha sikerülne pár pillanatra az összes ember szemével látni, bõrével érezni az õ életüket az õ gondolataikat, életkörülményeiket, tapasztalatukat (de tényleg az összesét), akkor talán elmondhatnánk, hogy a 21sz.-i emberiség valóságát valamennyire sikerül átlátnunk, felfognunk.
De igy...
Egy aids-es botswanainak teljesen más a valósága, mint egy yachton hónapokat nyaraló gazdag amerikainak. Látszólag ugyanannak a világnak a tagjai, ám bizonyos dolgok egyik számára nem léteznek. Ha nekik mondod annak a létét, csak homályosan jelenik meg a számára, sõt lehet hogy azt mondja, hogy tudtával ilyen nem létezik és nem is fog. A valóságok nagyon sokfélék. Épp ezért veszélyes vitaterület.
Ha mutogattam, akkor mutogattam, az adott körülmények között nem tehettem mást. Akkor most egy jobb példa mutatásával mutatom meg, hogy igenis lehet olyan bringát venni, ami csak az ügyek intézésére jó. Minden héten ezt használom, ha ügyeket megyek intézni a városba. Ha ellopják nem gond, igy is lóvét és friss levegõt spóroltam meg, ezért ha elviszik, majd veszek egy újabb "csotrogányt". Tehát hajrá, kövessétek ti is a jó példámat.
Most jöhettek azzal, hogy oké, oké, de hisz ti bringáztok, mit dumálok itt nektek? Oké, node azt mondtátok, hogy jó példával járjak elõ. Ám igazatok van. Ez bringás fórum, tehát feltételezhetõ hogy itt azért sokan ügyintézéshez/közlekedéshez is használják idõnként cangájukat.
Tehát inkább azoknak kéne mondanom, akik kocsiba szállnak ahhoz, hogy egy metrómegállónyit menjenek a belvárosban. De róluk megintcsak I.sz.3.sz-ben tudok szólni, hogy hát mert õk mindenhova kocsival mennek, pedig bezzeg bringára is ülhetnének. Szóval kezdõdik a mutogatás megint.
Dave, gondolom most már érted mit akarok mondani. És nekik tényleg feleslegesen mutatom a saját példámmal hogy márpedig lehet tekerni. Jobb esetben lesajnálóan kinéznek majd a légkondis kocsiból, és elkönyvelik, hogy még egy szegény csóró.
Viszont az sem igaz, hogy ha ezekrõl a dolgokról nem beszélünk sokat és nem mutogatjuk sokat, akkor nem lesz hatása. A tömegek birkák, és irányítani lehet õket. Diktatúrával, szabályokkal, divattal.
Na jó, mentem dolgozni. Majd még jövök további vitákra!