Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Pótapámék is azon dolgoznak, hogy egyszerû emberek számára is minél jobban elérhetõvé tegyék a napelemeket, de mondja, hogy mindez nagyon nehézkesen megy, sok idõt igényel. Õbenne idõnként megszületik egy elképzelés, azon gondolkodik egy csomót, majd papírra veti, és utána összeülnek, megbeszélik hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani. Már több ilyen kisebb találmánya is van, amit megvalósítottak már.

Mondja, hogy ez az iparág most az Usában egyre nagyobb népszerûségnek örvend. Annyi megrendelés jön a cégéhez, hogy egy éven belül már minden napelemet eladtak, sorba kell állni a vevõknek (és itt persze nem magánszemélyekre kell gondolni). Reméljük ez még csak a kezdet.

jaja, nálunk is van már néhány házon napelem, de az a fajta, amelyik nem áramot termel ( mert azok asszem idõvel "kiégnek", és cserélni kell õket ), hanem ami hõt termel, azzal melegítik a vizet, és így áramot/gázt spórolnak meg.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

jó lenne, ha végre teret engednénk a bioüzemanyagnak, csak ez szintén egy álom, mert (asszem ) 2010-ig is csak 6-8%-a lehet 1 liter üzemanyagnak a bioüzemanyag aránya.... azért van ez, mert még mindig annyira függünk az olajtól (más iparágakban), hogy nem merünk, és nem is lehet radikálisan szakítani vele, ill a nagy olajtermelõkkel...
bioüzemanyagra visszatérve: egy másik posztomban írtam, hogy mekkora kapacitás rejtõzik ebben hazánkban, hogy egész benzinfogyasztásunkat is ki lehetne váltani vele, és az a mezõgazdaaságnak se tenne rosszat... de hát a szabály az szabály. majd eccer.

Pótapámék is azon dolgoznak, hogy egyszerû emberek számára is minél jobban elérhetõvé tegyék a napelemeket, de mondja, hogy mindez nagyon nehézkesen megy, sok idõt igényel. Õbenne idõnként megszületik egy elképzelés, azon gondolkodik egy csomót, majd papírra veti, és utána összeülnek, megbeszélik hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani. Már több ilyen kisebb találmánya is van, amit megvalósítottak már.

Mondja, hogy ez az iparág most az Usában egyre nagyobb népszerûségnek örvend. Annyi megrendelés jön a cégéhez, hogy egy éven belül már minden napelemet eladtak, sorba kell állni a vevõknek (és itt persze nem magánszemélyekre kell gondolni). Reméljük ez még csak a kezdet.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
véleménybeli különbségek vannak, szal ne osszuk a nullát ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dave, tény véleménykülönbségek mindig lesznek, mert minden csak hozzáállás és nevelés kérdése (meg valami más is, de azt most hagyjuk).

Az álmodozással nem értek egyet. Az álmodozás a meg nem élt vágyak. Amikor az álomból realitás lesz, az maga a valóság. A legklasszabb találmányok valaha egy-egy álom voltak csupán. Épp ezért az álom illetve álmodozás - ha pozitívan, vagyis építõen állunk hozzá - az emberiség egyik nagy áldása, mert ez visz tovább a haladásban. A másik ilyen áldás a kreativitás és a vitázás képessége.

Te ha elolvasod az újságokat, az már a valóság? Minden, ami ebben a világban van (bármilyen média, könyvek, amit az emberek elmondanak, sõt, amit te magad látsz) az a valóságnak csupán egy kis töredéke. Nem vitatom, szerves részét képezi, ám nem a teljes valóság. Ha sikerülne pár pillanatra az összes ember szemével látni, bõrével érezni az õ életüket az õ gondolataikat, életkörülményeiket, tapasztalatukat (de tényleg az összesét), akkor talán elmondhatnánk, hogy a 21sz.-i emberiség valóságát valamennyire sikerül átlátnunk, felfognunk.
De igy...
Egy aids-es botswanainak teljesen más a valósága, mint egy yachton hónapokat nyaraló gazdag amerikainak. Látszólag ugyanannak a világnak a tagjai, ám bizonyos dolgok egyik számára nem léteznek. Ha nekik mondod annak a létét, csak homályosan jelenik meg a számára, sõt lehet hogy azt mondja, hogy tudtával ilyen nem létezik és nem is fog. A valóságok nagyon sokfélék. Épp ezért veszélyes vitaterület.

Ha mutogattam, akkor mutogattam, az adott körülmények között nem tehettem mást. Akkor most egy jobb példa mutatásával mutatom meg, hogy igenis lehet olyan bringát venni, ami csak az ügyek intézésére jó. Minden héten ezt használom, ha ügyeket megyek intézni a városba. Ha ellopják nem gond, igy is lóvét és friss levegõt spóroltam meg, ezért ha elviszik, majd veszek egy újabb "csotrogányt". Tehát hajrá, kövessétek ti is a jó példámat.

Most jöhettek azzal, hogy oké, oké, de hisz ti bringáztok, mit dumálok itt nektek? Oké, node azt mondtátok, hogy jó példával járjak elõ. Ám igazatok van. Ez bringás fórum, tehát feltételezhetõ hogy itt azért sokan ügyintézéshez/közlekedéshez is használják idõnként cangájukat.

Tehát inkább azoknak kéne mondanom, akik kocsiba szállnak ahhoz, hogy egy metrómegállónyit menjenek a belvárosban. De róluk megintcsak I.sz.3.sz-ben tudok szólni, hogy hát mert õk mindenhova kocsival mennek, pedig bezzeg bringára is ülhetnének. Szóval kezdõdik a mutogatás megint.

Dave, gondolom most már érted mit akarok mondani. És nekik tényleg feleslegesen mutatom a saját példámmal hogy márpedig lehet tekerni. Jobb esetben lesajnálóan kinéznek majd a légkondis kocsiból, és elkönyvelik, hogy még egy szegény csóró.
Viszont az sem igaz, hogy ha ezekrõl a dolgokról nem beszélünk sokat és nem mutogatjuk sokat, akkor nem lesz hatása. A tömegek birkák, és irányítani lehet õket. Diktatúrával, szabályokkal, divattal.

Na jó, mentem dolgozni. Majd még jövök további vitákra! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

a pego meg 2010 re a hibrid hdi-t, és ha jók az emlékeim akkor az pont forditott mûk elvû lesz mint a totyáé, tehát nem az oljkályha a fõ hajtó motor és a villanymotor segít rá a belsõ égésre, hanem a dizel az elemsre,......

én pl meg fogom venni még ha drágább is lesz mint a hagyományos.....

sose reggelizek meg :D
amit már említettem, a bio skandináv ford focus ugyannyiba kerül mint egy 1,6-os, és ugyanolyan erõs is. igaz itt más rendszerrõl van szó, de akkor is...

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Miért álmodozás az, ha valamit megélünk a saját életünkben, ezt magyarázd el nekem légyszives!

A másik. Szerinted mi a valóság?

Egy szóval se mondtam, hogy eltemettem volna bárkit is. :D

Mutogatás? Akkor viszont ne is hasonlítgassuk MO-ot egy jobb országhoz. Maradjon minden a régi. Hisz igy a jó, nem?

az álmodozás az, hogy megélsz valamit a saját életedben, és azt egy ( jelenleg ) irreális célhoz viszonyítod.
Mi a valóság: kinyitom a szemem, elolvasom az újságot, körülnézek, mi a probléma, utánanézek, hogy a problémák megoldása hol tart.
Az elsõ hozzászólásod volt számomra ilyen "eltemetõs" hangulatú.
Mutogatás, nem egyenlõ az összehasonlítással, a jobb példa mutatásával, a reálisan elérhetõ jobb példával.

na most már tényleg megreggelizek.

lensver: nehogy itt összebalhézzunk ;), hidd el, olvastam a topicot, tudom, hogy a szíveden viseled ezeket a dolgokat. Szeretem ezt a topicot, mert jó a téma, és és olyan emberekkel lehet róla beszélni, akik értenek hozzá, értelmesen szólnak hozzá, és bizony, erõteljesen ezek közé tartozol :piatka: . Véleménykülönbségek, hozzáállásbeli különbségek lesznek, és legyenek is, mert így lehet értelmesen vitázni ..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Végülis már itthon is lehet kapni hibridhajtású autókat Honda Civic Toyota Prius és a presztizsautóknál is bejöttek a hibrid toyoták akarommondani lexusok:D
A BMW 2 év múlvára ígétre a hidrogénhajtású 7est, igaz az belsõégésû...
De csakcsak:)
"Fenntartható feljõdés" Hmmm
Valami kötelezõen szabadonválasztható tárgy nállunk

a pego meg 2010 re a hibrid hdi-t, és ha jók az emlékeim akkor az pont forditott mûk elvû lesz mint a totyáé, tehát nem az oljkályha a fõ hajtó motor és a villanymotor segít rá a belsõ égésre, hanem a dizel az elemsre,......

én pl meg fogom venni még ha drágább is lesz mint a hagyományos.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Végülis már itthon is lehet kapni hibridhajtású autókat Honda Civic Toyota Prius és a presztizsautóknál is bejöttek a hibrid toyoták akarommondani lexusok:D

igen, ez egy pozitív folyamat, hogy lassan ez lesz a "trendi", az elõbbi postomban is ezt írtam. a probléma ezekkel az, hogy csak mérséklik a fogyasztást... ( és nem is annyira, manapság nem nagy cucc 5-6 literes gázolajfogyasztást csinálni egy jó dízellel, és prius-os ismerõsünk mondta, hogy bizony a prius is meg tud enni annyit benzinbõl ... )

jó lenne, ha végre teret engednénk a bioüzemanyagnak, csak ez szintén egy álom, mert (asszem ) 2010-ig is csak 6-8%-a lehet 1 liter üzemanyagnak a bioüzemanyag aránya.... azért van ez, mert még mindig annyira függünk az olajtól (más iparágakban), hogy nem merünk, és nem is lehet radikálisan szakítani vele, ill a nagy olajtermelõkkel...
bioüzemanyagra visszatérve: egy másik posztomban írtam, hogy mekkora kapacitás rejtõzik ebben hazánkban, hogy egész benzinfogyasztásunkat is ki lehetne váltani vele, és az a mezõgazdaaságnak se tenne rosszat... de hát a szabály az szabály. majd eccer.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

HA VÉGBEMEGY EGY SZEMLÉLETVÁLTÁS, hogy a környezetbarát közlekedés "menõ" lesz. DE MINDEN SZEMLÉLETVÁLTÁSHOZ IDÕ KELL, szal ismét azt mondanám, hogy nagyon szép dolog álmodozni, és mutogatni arra, aki nem úgy közlekedik, mint ahogy azt mi megálmodtuk, de mardjunk ismét, és még mindig a valóságnál... és ebbõl induljunk ki, ezen változtassunk, ne egy álomvilágot kergessünk, és ha rájövünk, hogy ez nem valósítható meg, mert még nem valósítható meg, akkor ne temessük el magunkat, és ne mutogassunk.

Miért álmodozás az, ha valamit megélünk a saját életünkben, ezt magyarázd el nekem légyszives!

A másik. Szerinted mi a valóság?

Egy szóval se mondtam, hogy eltemettem volna bárkit is. :D

Mutogatás? Akkor viszont ne is hasonlítgassuk MO-ot egy jobb országhoz. Maradjon minden a régi. Hisz igy a jó, nem?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dave, ha figyelted volna korábbi hozzászólásaimat, sose irtam azt, hogy úgyis mindegy. Sõt oldalakkal ezelõtt egy csomót irtam arról, hogy hogyan tehetünk mi is valamit a Földért. Ezeket a gondolatokat minden nap igyekszem a gyakorlatba is átvinni. Szóval rosszul látod, nem a sirunkat ásom meg.
Alapvetõen pozitív hozzáállású vagyok, sõt a reménykedésben túlteszek a legtöbb ismerõsön, haveromon. Mégis. Néha realisztikusan is kell szemlélõdni. Ezek a techológiát mind rengeteg idõt igényelnek, errõl te is irtál fönt. Elhangzottak ilyenek, hogy "hosszú távon", "már beindultak az elõkészületek, a kutatások".
Csak épp nem biztos, hogy lesz annyi idõnk.

Ezt a gondolatot most légyszi ne téveszd össze egy pesszimista hozzáálással. Én is remélek, én is bizom, hogy jó lesz a vége, de a problémának van egy ilyen lehetõsége is, amit észre kéne venni.
Mert az emberiség próbálkozásai még gyerekcipõben járnak, a felmelegedés és egyéb problémák viszont NEM! Épp ezért dühít az, hogy az emberek ölbe tett kézzel ülnek és másoktól várják a megoldást (hiszen ugye már mondják az okosok, hogy "már folynak a kutatások", "már csinálják a fejlesztéseket, beruházásokat". Csak épp azt nem akarja senki észrevenni, hogy Õ, személyesen is hozzáad a közös szarhoz. Nem ülni kéne és nézni, hanem cselekedni, változtatni a hozzáálláson. Mindenki egyre önzõbben él, egyre kevesebbet ad, és leszarja, mi történik. Itt gondolok megint csak az átlagemberre.
Nem kell erõtlennek és szerencsétlennek tûnni, mert IGENIS MINDENKI TEHET VALAMIT.

Kedves Dave, elõzõ irásomból ez még lemaradt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
1ébként pl pont tennap hallottam vmi reportban hogy autóvásárlásnál, a svédek akiknél a választási szempontok közt elökelõ helyen szerepel a károsanyag kibocsátás......lehet tudnak vmit....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Talán a legegyszerûbb, de korántsem a legjobb.

a híred mondás pont ide illik: miért a demokrácia a legjobb? mert még nem találtak fel jobbat. ;)
Szal álomba ringathatjuk magunkat, egy teljesen tiszta erõmûrõl, ami annyit termel , mint bármelyik szén/gáz/fa, de amíg ilyet nem találnak fel, addig ki kéne nyitni a szemünket, és a valóságot nézni.

na most ezzel a gáz, hogy akkor gondolj bele mekkora akkuk kellenének egy 5-10 MW-os szélerõmû energiatárolásához,,,,,ha +nézel egy 5KVA-es szünetmentes tápot /kb egy fél szoba/
akkor annak a 2-300 szorosa....szal az a baj ezzel a qrva árammal hogy elég nehezen tárolható

még mindig az mvm kéne hogy átvegye, nem az eon de mindegy....legfeljebb tecnikailag egyszerûbb ha az eon hálozatára nyomják rá.....de papiron az mvm a nagykereskedõ

nem vitatkozok veled, mert ehhez a részéhez annyira nem értek, úgyhogy ma megkérdezek egy szélerõmûtulajt, aztán megosztom az elmondottakat, mert most már engem is érdekel

Aki kocsit használ az tök simán össze tudna állítani egy csotrogány cangát

túl kéne már lépni a tárgyak puszta funkcionalitásán, és rá kéne jönni, hogy egy autó nem csak arra jó, hogy egyik helyrõl elmegy a másikra, hanem STÁTUSZSZIMBÓLUM!!! Tükrözi az osztályt, a vagyoni helyzetet, ahova jutottam, és azt a sok munkát, amivel ezt elértem. Tehát az õ szempontjából ez egy elég racionális cselekvés, ÁLTALÁBAN! Azaz, ha elmegy a boltba kocsival, ami 5 háznyira van, az már nem tartozik bele az "általában" kifejezésbe ;). Tehát egy ember, aki dolgozott, és most megvehetett egy kényelemes autót, az nem fog felülni a biciklire, mert akkor az idáigi munkáját bizonyos szinten haszontalannak érezné, ezért, a jelenlegi normák között sosem fog biciklizni, csak akkor, HA VÉGBEMEGY EGY SZEMLÉLETVÁLTÁS, hogy a környezetbarát közlekedés "menõ" lesz. DE MINDEN SZEMLÉLETVÁLTÁSHOZ IDÕ KELL, szal ismét azt mondanám, hogy nagyon szép dolog álmodozni, és mutogatni arra, aki nem úgy közlekedik, mint ahogy azt mi megálmodtuk, de mardjunk ismét, és még mindig a valóságnál... és ebbõl induljunk ki, ezen változtassunk, ne egy álomvilágot kergessünk, és ha rájövünk, hogy ez nem valósítható meg, mert még nem valósítható meg, akkor ne temessük el magunkat, és ne mutogassunk.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Talán a legegyszerûbb, de korántsem a legjobb. Amíg emberek irányítják õket, addig ezek idõzített bombák lesznek. Ha egyszer baj lesz, az jóval nagyobb lehet, mint ha nagyobb lesz a CO2 termélés 20%-kal.
De tök mindegy végülis errõl beszélni, mert úgyse lesz átállás. Legalábbis nem olyan nagy mértékû, mely megmentené a Földet és emberiséget a még nagyobb tragédiák sorozatától.

Ezek a tragédiák már folynak folyamatosan. Sajnos törõdni Földünkkel, technológiákkal kísérletezni és ujítgatni az a fejlett világ kiváltsága. A szegény országoknak erre nincs lehetõségük, mert ott válság van, mert a kormány teljesen kibelezte az országot, más országokban meg ha lenne is pénz, azt másra fordítják. Emberek százezrei vannak otthon nélkül (mint pl.most Indonéziában), éheznek, élnek rettegésben egy terrorista államban, hihetetlen szegénységben. Apropó, õk vannak többségben! Nem határolódhatunk el tõlük, az õ problémáik a mienk is, de úgy teszünk mintha nem. Szomorú tény, hogy néhány fejlett ország nem tudja megmenteni az emberiséget, ehhez globális összefogás kellene. De hogy lehet összefogni, amikor a legtöbb kormány államfõi dedós kisiskolások? Egy különbséggel. Veszélyes fegyverek is vannak a kezükben...

Tegnap cangáztunk barátainkkal és véletlenül kiértünk tereprõl a Szépjuhászné út lentrõl jövõ végére. Ott álltak a kocsik. Évekkel ezelõtt még nem volt itt dugó. Ez a kis példa újfent ráébreszt arra, hogy az átlagember egyszerûen képtelen túllépni saját mikroburkán, önzõen él, ha boltba megy, akkor is beszáll a kocsiba, képtelen a váltásra. Mi, emberek csak akkor leszünk képesek a nagy váltásra, amikor elveszik tõlünk a kényelmesebb lehetõséget. Ez azt jelenti, hogy csak akkor, amikor megtörtént már a baj.
Addig ülhetünk itt és vitathatjuk a dolgokat, mondhatjuk, hogy az atomenergia vagy szélenergia milyen klassz, az emberek ugyanúgy fogják élni életüket: egyre többet állnak a dugóban kocsijukkal, egyre több cuccot megvásárolnak,egyre kevesebb szabadidejük marad, egyre betegebbek és szerencsétlenebbek lesznek. De ezen változtatni nem akarnak majd. :(

ez egy kicsit olyan hangulatú volt, hogy de jó lenne segíteni vmit, tenni vmit, de úgyse tudok, inkább meg se próbálom, és megvárom míg baj lesz, és majd akkor azt mondom: de én szóltam elõre...
Ezek a dolgok közel sem így mûködnek, rengeteg országban már most hatalmas kezdeményezések indultak el, pl.: Brazilíában 60%-a az autóknak alkohollal fog menni, és pl. Skandináviában a bio üzemanyagos Ford Focusok, és sorolhatnám... Azonkívül van egy olyan fogalom: "fenntartható fejlõdés". És ez a fogalom mutatta és mutatja most is az irányt az európai/amerikai politikában, és most lehet jönni, az amerikai benzinzabáló autókkal, meg az ellenérvekkel, de a lényeg az, hogy ezek a kezdeményezések elindultak, és még nem látszódnak, mert ezek nagyon hosszútávú folyamatok, és ezért nem is látszódhatnak, de hidjétek el, látszódni fognak, és lesz eredményük, mert lehetetlen rövidtávon ilyen radikális változtatásokat véghezvinni. De addig is... Nem kéne megásni a sírunkat...

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Talán a legegyszerûbb, de korántsem a legjobb. Amíg emberek irányítják õket, addig ezek idõzített bombák lesznek.

Ez azért kicsit durva. A gépeket is emberek tervezik, programozzák. Az emberre azért van szükség a leginteligensebb rendszereknék is, hogy döneni tudjon elõre nem látható helyzetekben.
Szerintem nem azzal van baj, hogy emberek irányítjaák, hanem azzal ha egy hatalom nem megfelelõ embert ültet erre a poszta(pl:Csernobil)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Bikertigger, na neeee. Aki kocsit használ az tök simán össze tudna állítani egy csotrogány cangát, hogy otthagyhassa, ahol kell. 10-15 ezerbõl már megoldható (vannak boltok, ahol lehet is ennyiért kapni komplett bájkot) Ezt a fajta biciklit egyáltalán nem kell félteni. Nekem egy õsi Puchom van, azt már évek óta nyúzom a városban, folyton mindenhol otthagyom, s bár harcedzett ló és sokat segített nekem, mégse dõl össze a világ ha ellopják. Ezt a biciklit direkt azért vettem, hogy ellopják. Továbbá amennyi benyát elfogyaszt az autó (hosszú távon) a dugóban való ácsorgás és araszolgatás közben, abból - kiváncsi lennék - hány ilyen bringára telne.
Szóval ez a probléma simán orvosolható. Olyan bringa kell, amit azért veszel, hogy otthagyhasd és hogy ellopják. Egyébként biztosíthatlak affelõl, hogy nem fogják ellopni sokáig. Ha elég ronda és eléggé ütött kopott!

Persze ez csak pár 10 km-es körzeten belül jó. Ha ügyeidet 40-100km-es körzetben intézed, akkor már elengedhetetlen egy gyorsabb eszköz. Csakhogy nagyon sokan kis távolságokra mennek autóval.

ugyan nem feltétlen rólam van szó, persze azért többnyire azért megyek autóval, mert annyit kell cuccolnom ami már nem +oldható másképp....

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bikertigger, na neeee. Aki kocsit használ az tök simán össze tudna állítani egy csotrogány cangát, hogy otthagyhassa, ahol kell. 10-15 ezerbõl már megoldható (vannak boltok, ahol lehet is ennyiért kapni komplett bájkot) Ezt a fajta biciklit egyáltalán nem kell félteni. Nekem egy õsi Puchom van, azt már évek óta nyúzom a városban, folyton mindenhol otthagyom, s bár harcedzett ló és sokat segített nekem, mégse dõl össze a világ ha ellopják. Ezt a biciklit direkt azért vettem, hogy ellopják. Továbbá amennyi benyát elfogyaszt az autó (hosszú távon) a dugóban való ácsorgás és araszolgatás közben, abból - kiváncsi lennék - hány ilyen bringára telne.
Szóval ez a probléma simán orvosolható. Olyan bringa kell, amit azért veszel, hogy otthagyhasd és hogy ellopják. Egyébként biztosíthatlak affelõl, hogy nem fogják ellopni sokáig. Ha elég ronda és eléggé ütött kopott!

Persze ez csak pár 10 km-es körzeten belül jó. Ha ügyeidet 40-100km-es körzetben intézed, akkor már elengedhetetlen egy gyorsabb eszköz. Csakhogy nagyon sokan kis távolságokra mennek autóval.

A többség azonban úgyse fog soha bringával járni, épp ezért inkább egy jó tömegközlekedést kéne kifejleszteni. De a magyar politikusok most még évekig nem ezzel fognak foglalkozni, hanem a szokásos dolgokkal, mint pl.hogyan zsigereljünk ki mindenkit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Talán a legegyszerûbb, de korántsem a legjobb. Amíg emberek irányítják õket, addig ezek idõzített bombák lesznek. Ha egyszer baj lesz, az jóval nagyobb lehet, mint ha nagyobb lesz a CO2 termélés 20%-kal.

(

azért elég sok automatikával és védelmi berendezéssel vannak ellátva hogy egy kezelõi hiba, bajt okozzon.......azért ma már nem a csernobili szint...bár nem védeni alarom én sem szeretem, csak per pill hirtelen nem tudok jobbat

. Ez a kis példa újfent ráébreszt arra, hogy az átlagember egyszerûen képtelen túllépni saját mikroburkán, önzõen él, ha boltba megy, akkor is beszáll a kocsiba, képtelen a váltásra. (

megint nem védenék senkit, mert sokan még szarni is kocsival járnak, de pl én is nem egyszer azért megyek bringa helyett kocsival mert nem tudom hova tenni a bingát , ahol ott merném hagyni.....(pl az apeh, gvadányi út, ahol az ember általában 2-3 órát üldögél, tehát a félnapomat elbasztam, simán áttekernék, de hova rakjam ? /tudom összerakhatnék vmi csótányt, de még azt is ellophatják/ ).

igen, ebben igazad van, ezért is tárolja vmelyik szélerõmû fajta az áramot, és azt akkor "szívja" le a rendszer, ha szüksége van rá. ezért áll néha vmelyik szélerõmû szélben is.

na most ezzel a gáz, hogy akkor gondolj bele mekkora akkuk kellenének egy 5-10 MW-os szélerõmû energiatárolásához,,,,,ha +nézel egy 5KVA-es szünetmentes tápot /kb egy fél szoba/
akkor annak a 2-300 szorosa....szal az a baj ezzel a qrva árammal hogy elég nehezen tárolható

. az e-on-nak kötelezõ átvenni az áramot, és neki kellene megcsinálnia a trafót is hozzá. (nálunk e-on van, azért ezt hozom példának.) és ez nem tetszik neki, mert ez neki költség...

még mindig az mvm kéne hogy átvegye, nem az eon de mindegy....legfeljebb tecnikailag egyszerûbb ha az eon hálozatára nyomják rá.....de papiron az mvm a nagykereskedõ

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

az atomenergia lehet ( idáig úgy néz ki ) a legegyszerûbb kiút egy jövendõbeli válságból...

De tök mindegy végülis errõl beszélni, mert úgyse lesz átállás. Legalábbis nem olyan nagy mértékû, mely megmentené a Földet és emberiséget a még nagyobb tragédiák sorozatától.

Ezek a tragédiák már folynak folyamatosan. Sajnos törõdni Földünkkel, technológiákkal kísérletezni és ujítgatni az a fejlett világ kiváltsága. A szegény országoknak erre nincs lehetõségük, mert ott válság van, mert a kormány teljesen kibelezte az országot, más országokban meg ha lenne is pénz, azt másra fordítják. Emberek százezrei vannak otthon nélkül (mint pl.most Indonéziában), éheznek, élnek rettegésben egy terrorista államban, hihetetlen szegénységben. Apropó, õk vannak többségben! Nem határolódhatunk el tõlük, az õ problémáik a mienk is, de úgy teszünk mintha nem. Szomorú tény, hogy néhány fejlett ország nem tudja megmenteni az emberiséget, ehhez globális összefogás kellene. De hogy lehet összefogni, amikor a legtöbb kormány államfõi dedós kisiskolások? Egy különbséggel. Veszélyes fegyverek is vannak a kezükben...

Tegnap cangáztunk barátainkkal és véletlenül kiértünk tereprõl a Szépjuhászné út lentrõl jövõ végére. Ott álltak a kocsik. Évekkel ezelõtt még nem volt itt dugó. Ez a kis példa újfent ráébreszt arra, hogy az átlagember egyszerûen képtelen túllépni saját mikroburkán, önzõen él, ha boltba megy, akkor is beszáll a kocsiba, képtelen a váltásra. Mi, emberek csak akkor leszünk képesek a nagy váltásra, amikor elveszik tõlünk a kényelmesebb lehetõséget. Ez azt jelenti, hogy csak akkor, amikor megtörtént már a baj.
Addig ülhetünk itt és vitathatjuk a dolgokat, mondhatjuk, hogy az atomenergia vagy szélenergia milyen klassz, az emberek ugyanúgy fogják élni életüket: egyre többet állnak a dugóban kocsijukkal, egyre több cuccot megvásárolnak,egyre kevesebb szabadidejük marad, egyre betegebbek és szerencsétlenebbek lesznek. De ezen változtatni nem akarnak majd. :(

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

ez ugyan off :
de az e-on ilyen szempontból nem oszt nem szoroz.....az eon csak egy áramszolgáltató/asszem 3 ból/ ......aki a termelõtõl átveszi az az MVM, az MVM tulajdona az alap átviteli hálozat, MVM alakítja az átraqmszolgáltatók számára "fogyasztható" feszültségre /jellemzõen 120KV/ és így adja tovább az áramszolgáltatóknak....nem igazán alaklmas rá a hazai rendszer /de az európai sem / hogy nagyobb mértékben átálljon szélenergiára /túlzó és egyszerûsített példa pl. tegyük fel van 5000 MW kapacítás szélerõmûbõl, elkezd fújni a szél, hu de jó állítsuk le a szenes, gázos stb erõmûveket, aztán hirtelen eláll a szél akkor mi van, fél napig amig felfûtik a leállított erõmûvi blokkokat, addig elõveszed a gyertyát ?/
szóval kis kapacitások, idõlegesen kiválthatók, /mûködik is mint az Általad is említett példában/ de országos energia ellátó rendszerek nem alapozhatók rá sajnos....

igen, ebben igazad van, ezért is tárolja vmelyik szélerõmû fajta az áramot, és azt akkor "szívja" le a rendszer, ha szüksége van rá. ezért áll néha vmelyik szélerõmû szélben is. az e-on-nak kötelezõ átvenni az áramot, és neki kellene megcsinálnia a trafót is hozzá. (nálunk e-on van, azért ezt hozom példának.) és ez nem tetszik neki, mert ez neki költség... most a gyõrben engedélyezett szélerõmûveknél már megcsinálták asszem a tulajok a trafót, de az engedélyezés itt is nagyon sokáig tart, mivel rendkívül támogatott a szélenergia-ára, és a tulajdonosokon kívül ez senki másnak nem jó pénzügyileg ... azaz nem egyszerû beszerezni az összes engedélyt ( csak "jó ismerõsök" által lehetséges ), és felállítani egy ilyet. de istebiz, annyira belemerültem, megkérdezek egy tulajt, egyik ismerõsüönknek van ilyenje, õ végigjárta ezt a kálváriát. õ mindent tud. majd megosztom