Na szóval:
feszültséget nem tudta fejbõl
2 megawattot termel óránként maximálisan ( többféle van! , ez egy közepes méretû )
az e-on veszi át az áramot, legalábbis nálunk
fent a "propeller" résznél egy generátor termeli az egyenáramot, amit lent egy inverter alakít át váltóárammá, így veszi át a rendszer ezt az áramot
miért is nehézkes beszerezni az engedélyeket? tettem fel a kérdést ( mert errõl is beszéltünk itt ), erre õ eléggé sablonosan válaszolt, azt mondta jobb ebbe nem belemenni, de:
- amikor õk engedélyeztették, legfõképp a hivatalok útvesztõje, és a különbözõ határidõk jelentettek problémát, igaz az õ helyzetük könnyebb volt, mert segített nekik valaki, aki kettõt már engedélyeztetett, és voltak úgynevezett "minisztériumi ismerõsök" ,)
-manapság már inkább - õ úgy fogalmazott - nem bürokratikus, hanem inkább gazdasági indokai vannak annak, hogy nem adják ki az engedélyt. példa : gyõr. mivel - ezt már én is említettem - a szélenergiát nagyon drágán veszik, mert zöldenergia, 27-28 ft/nemtudommicsoda ( mindig is szar voltam fizikából

). Az hogy kb. 7% lehet csak a rendszerben a szélerõmûbõl jövõ áram, az a rendszer hibája, és az e-on nem is nagyon töri magát, hogy ezen változtasson, és az ügyben sem töri magát, hogy minél elõbb, minél több szélkerék legyen-> szal õ is egy lassító tényezõ az ügyben ...
Amiben tévedtem:
- az erõmû nem tárol áramot, ha szélben áll, akkor az azért van, mert nem veszik át az áramot, vagy meg van hibásodva, vagy még nem állt szélirányba stb...