Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2006. augusztus 01. - 22:24

Azt is figyelembe kell venni, hogy a mai világban szinte minden hírhez / információhoz hozzájut az ember, ha más miatt nem is, akkor amiatt, hogy a kereskedelmi források ebbõl élnek. Nehéz megítélni hogy mennyivel több a katasztrófa.
Esõzés: egyáltalán nem volt durva. A Föld idõjárásában ciklusok vannak. Az elmúlt években kissé száraz és nyugodtabb nyaraink voltak. Én emlékszem olyan nyárra, amikor sokkal nagyobb esõk voltak és sokkal nagyobb viharok is.
Írta 2006. augusztus 01. - 20:34

A mai esõzés eléggé drasztikus volt, és sajna egyre több ilyenre kell felkészülnünk a jövõben!
Írta 2006. augusztus 01. - 12:14

Ezt én is remélem!Egy katasztrófa a Föld életében talán nem jelent többet, mint a mi életünkben egy hétvégi nagytakarítás.
(jégkorszakok is voltak, ami eléggé valószínûen nem az emberek éghajlatra gyakorolt hatása miatt alakult ki :-))
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. augusztus 01. - 11:51

http://www.divecente...article&sid=875
http://www.divecente...article&sid=869
Ilyenre nem emlékszem, hogy a múltban szükség lett volna. Ráadásul nem csak Horvátországban van ilyen helyzet most! Ez akár nálunk is lehet hamarosan, sõt lehet még durvább is a helyzet.
És félre ne értsetek. Nem hisztérikus hangnemben mondom mindezt, hanem tárgyilagosan és arra gondolok, hogy mindenre fel kell készülnünk lelkiekben. Azt kell megértenünk, hogy a világ változásban van és ez a változás minket is ér. A mi életünk is változni fog, bármilyen fájdalmas is ez. Kulcsfontosságú, hogyan állunk hozzá.
És persze a helyzet csak egyre rosszabb lesz hisz rengetegen leszarják, mi történik a földdel.
http://www.deeperblu...wsfull.php/1358
Ez a katasztrófa állítólag majdnem olyan nagy, mint az 1989 Exxon Valdez tankhajó féle kiömlés.
Írta 2006. július 31. - 15:18

Ha nem látjátok hogy változóban van a világ, akkor semmit se láttok.
De igaz, ebben semmi újdonság sincs, hiszen a Föld és az életünk örökös változásban van, akár akarjuk, akár nem. Katasztrófák jönnek, mennek. Egy katasztrófa a Föld életében talán nem jelent többet, mint a mi életünkben egy hétvégi nagytakarítás.
Írta 2006. július 31. - 14:49

Írta 2006. július 31. - 14:20

Szerintem eljöhet az az idõ, amikor nálunk is bevezetik, mert egyre kevesebb lesz a gyakori csapadék. Sajnos mi már szívni fogunk rendesen, mert egyre szélsõségesebb lesz az éghajlat. Ennek elõjeleit már most tapasztaljuk, de ennél csak durvább lesz a helyzet.
Írta 2006. július 31. - 14:15

_rihi_ légyszi add meg az adatlapodon az életkorodat.
hmm... szvsz:
16 alatt nem lehet, mert ennyi idõsen épeszû ember nem cc-zik és fut sportszerûen. inkább 20-25 re tippelek. 25 nem ilyen postjai lennének. hát nem tudom..ha nem cc-zne rávágnám hogy 14

on
Írta 2006. július 31. - 13:57

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. július 23. - 22:42

semmi misztikus dolog, puszta kiváncsiság.
mellesleg 15 percen belül módosít gomb.
Írta 2006. július 23. - 22:41

Vajon miért érdekel a korom téged? :wtf:rihi légyszi add meg az adatlapodon az életkorodat.
az adatlapomra nem akarom kiírni, egyébként meg elárulom mert nem titkolom. csak annyit kérek cserébe hogy utána mond el hogy miért érdekelt!
Tudod az a fránya kíváncsiság...

__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. július 23. - 22:33

ehhez képest én elég sok embert ismerek, akik évtizedek óta nap mint nap, közép és magasfeszültségü térben dolgoznak. és kutyabajuk.......ami árt az egészségüknek az a dohányzás.....
ettõl független én sem költöznék pl 100as távvezeték alá.....
Erre én is tudok ugyanúgy válaszolni ahogyan te is...
Édesanyám sajnos 20-30 éve cigarettázik. Alig alszik valamit, nem mozog rendesen, keveset eszik és az sem vmi "zöldségesgyümölcs".
A folyadékbevitel nála annyit jelent hogy KV+Kóla...
Jah igen még él és semmi baja...
A csernobilban dolgozó munkások sem 1 nap alatt haltak meg...
A mozdonyok szénlapátolói és eléldegéltek évtizedeket...
Emberfüggõ azért hogy ki mennyire hajlamos a rákra...
Lehetne ám sorolni a gyanúsan rákkeltõ dolgokat...
Rengeteg "E" betûs rákkeltõ adalékanyag létezik. Ezek többsége szíezékként kerül bele a különféle élelmiszerek tömkelegébe.
Érdekes azonban hogy nem globálisan vannak ezek betiltva. Van ami az EU-ban tiltott, de az USA-ban engedélyezett... Minden országban más és más van betiltva illetve engedélyezve, természetesen az EU-ban ez egységes...
De szerintem 1000X "biztonságosabb" a vásárlás európában mint a többi nagyhatalom üzleteiben.
Írta 2006. július 23. - 10:16

http://hiros.index.h...rtent/legkondi/
pl.: villanypózna
Ez függ a póznán áthaladó elektromos feszültségtõl.
Ha már akkora a feszültség hogy a természet "zajai" között is simán hallani a vibrálást, akkor nem ajánlatos sokat tartózkodni körülötte...
ehhez képest én elég sok embert ismerek, akik évtizedek óta nap mint nap, közép és magasfeszültségü térben dolgoznak. és kutyabajuk.......ami árt az egészségüknek az a dohányzás.....

ettõl független én sem költöznék pl 100as távvezeték alá.....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 23. - 00:40

Írta 2006. július 23. - 00:27

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. július 23. - 00:14

Az étel amit megeszel tele van baktériummal, viszont a tápanyag ami általa bejut a szervezetbe felépít...
Az izomlazító krémek amit akár bemelegítés helyett is lehet használni, mindenféle kígyómérgeket tartalmaz, persze csak kis mennyiségben, ennek ellenére jótékony a hatása!
Hûtõszekrény nélkül igen szegénykés lenne az étrendünk és sokkal több betegséggel kellene szembnézünk nap mint nap...
Írta 2006. július 23. - 00:03

Gondolod végigolvastam ezt a sok baromságot?

Az ember megszületik, fejlõdik úgy élete feléig, aztán a fejlõdés visszafordul és meghal...
Ezt a mondatot egy hosszú gondolatmenet után alkottam...

Egyébként meg a cikk egy teljesen más elven mûködõ légkondiról szólt.
Írta 2006. július 23. - 00:01

légionárius betegséget tud okozni HA nem cserélik le néha a rendszer levegõjét hanem hosszú ideig ugyanazt keringetik.
nem kell mindenben rémet látni:)
légkondi okos. nekem is kéne egy a szobámba, a kocsiba, ide oda amoda...
Írta 2006. július 22. - 23:54

Ez a cikk meg hatásvadász, és pánikkeltõ, persze csak így lehet eladni a cikkeket..
Viszont kapcsold ki a pc-t, dobd ki a mikrót, ne vegyél kaját SEHOL, csapvizet se igyál, tv kuka, fülhallgató-mobil szintén, mûanyag cuccokkal sose érintkezz, és ne szexelj!
Ja, meg a bringa is kuka, az állandó nyeregben üléstõl terméketlen leszel.
Írta 2006. július 22. - 23:48

Nem tudom pontosan már... Van benne valami szûrõ amit ha nem cserélünk a készülékben, akkor a légkondi miatt különbözõ tüdõbajokat kaphatunk, illetve valamilyen szintem rákkeltõ a hatása... De ezért kérdeztem hogy mennyire rákkeltõ? Hisz valamilyen szinten számottevõ hétköznapi dolog is lehet rákkeltõ hatású az emberi szervezetre.
pl.: villanypózna
Ez függ a póznán áthaladó elektromos feszültségtõl.
Ha már akkora a feszültség hogy a természet "zajai" között is simán hallani a vibrálást, akkor nem ajánlatos sokat tartózkodni körülötte...