Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BÚÉK Kupa | január 1.

- - - - -

• Please log in to reply
662 replies to this topic

Kati.ca

Kati.ca

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Szemüveg és szem témában: én is szemüveges vagyok, de sporthoz kontaktlencsét használok. Mostanában az egyszer használatosokat részesítem elõnyben, nem kell tárolgatni, mosogatni, csak berakod, hordod, kiveszed, eldobod.
Nagyon gondolkozom én is a szemmûtéten, édesapámnak több, mint 10 éve csinálták meg és szuperül lát azóta is!

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Mindenki a saját szemével veri (akit csak akar). Ha esetleg mégis balul sülne el, még mindig ott van a tandem......és ti ültök elöl -Freddy Krüger:cfaniak2:
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Nyugi, mondtam már, jövõ januárban fenn lesz a Sportaktív honlapján! :D

hát remélem ,hogy azért hamarabb , mert már nagyon kíváncsi vagyok:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

A szemmûtétet ne válszd szerintem, a bicajszerelõmet mûtötték lézeresen, és 8 évvel késõbb leszakdt a retinája, áll. a mûtét rizikófaktora.... , a fél szemére gyakorlatilag teljesen megvakult szegény...szal inkább szemüveg és kontaktlencse...

No rinya, nekem is mûtötték a szemem. Szaruhártya - radialis keratotómia - illetve egy baleset miatt, és azóta semmi bajuk! Nem kell szemüveg, semmi baja! :)

A Búék kupa végén nem volt valahova kirakva vmi összesitett eremény ,hogy ki menyi kört ment ? a spotaktívon még nincs semmi eredmény...

Nyugi, mondtam már, jövõ januárban fenn lesz a Sportaktív honlapján! :D

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
A Búék kupa végén nem volt valahova kirakva vmi összesitett eremény ,hogy ki menyi kört ment ? a spotaktívon még nincs semmi eredmény...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

A szemmûtétet ne válszd szerintem, a bicajszerelõmet mûtötték lézeresen, és 8 évvel késõbb leszakdt a retinája, áll. a mûtét rizikófaktora.... , a fél szemére gyakorlatilag teljesen megvakult szegény...szal inkább szemüveg és kontaktlencse...

Igen, más meg belehalt a mandulamûtétbe, az elfertõzõdött fogászati kezelésbe, tévedésbõl levágták a lábát stb.
Tehát bármi bajod van, tûrjed türelmesen a sorsodat. Maga az élet rizikós.
Lehet, hogy a retinája a mûtét nélkül is leszakadt volna.
Bírom a rémhíreket.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

hát igen én is ettõl félek :(

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Tudtommal ezervalahányszáz forintért optikusnál /illetve búvár boltokban is/ lehet kapni szemüveg párátlanító . Még nem próbáltam, de már ideje lenne, mert jómagam is szemüveges vagyok. Sõt, volt egy idõ, amikor bevásárlóközpontokban járván meglátták rajtam a szemüveget ezen termékkel foglalkozó egyének ,így tél derekán, és vásárlásra biztattak.http://www.spray

ohh olyan van itthon is , ki is próbáltam sima szemüvegen ,de még úgyis párás lett ...

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

hát én szeretek is szemcsis lenni , mert nagyon is öltöztet :) csak versenyek közben okoz néha fejtörést ,hogy hol is van elõttem levõ emberkének a kereke:) valószínû kipróbálom a kontaktlencsét ,hátha bejön (hideg idõben gáz csak hogy behomályosodik, 30 fokban nincs ilyen probléma) :)

Tudtommal ezervalahányszáz forintért optikusnál /illetve búvár boltokban is/ lehet kapni szemüveg párátlanító spray-t.. Még nem próbáltam, de már ideje lenne, mert jómagam is szemüveges vagyok. Sõt, volt egy idõ, amikor bevásárlóközpontokban járván meglátták rajtam a szemüveget ezen termékkel foglalkozó egyének ,így tél derekán, és vásárlásra biztattak.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Pedig egy jó szemüveg öltöztet. :)

hát én szeretek is szemcsis lenni , mert nagyon is öltöztet :) csak versenyek közben okoz néha fejtörést ,hogy hol is van elõttem levõ emberkének a kereke:) valószínû kipróbálom a kontaktlencsét ,hátha bejön (hideg idõben gáz csak hogy behomályosodik, 30 fokban nincs ilyen probléma) :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Ohh kár:( akkor marad a kontaktlencse, a vakoskodás vagy egy költséges szemmûtét
ui : de azért köszi hogy utána érdeklõdtél

Pedig egy jó szemüveg öltöztet. :)

Egyszer lekezeltem ilyen csodatisztító folyadékkal a szemüvegem. Azt hiszem, a párától is védett. Ez képezett 1 réteget a lencsén és tényleg nem maradt meg rajta semmi. Ám 1 idõ után koszos lett. Gondoltam, simán letörlöm. Hát, azt sem nagyon engedte. Alig tudtam róla leszedni azt a réteget.
Nálam csak az segít, ha kicsit távolabb tolom a szemüveget az arcomtól. Igy egy kicsit több levegõ jut mögé.

Marton, errõl beszéltem.
Vadász ismerõsök használnak ilyesmi folyadékot, de nekik sem jött be, nem tartós,és rendszeresen tisztítani kell a szemcsit.

Azért még próbálkozom, azért vannak a kapcsolatok! ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,686 posts
Egyszer lekezeltem ilyen csodatisztító folyadékkal a szemüvegem. Azt hiszem, a párától is védett. Ez képezett 1 réteget a lencsén és tényleg nem maradt meg rajta semmi. Ám 1 idõ után koszos lett. Gondoltam, simán letörlöm. Hát, azt sem nagyon engedte. Alig tudtam róla leszedni azt a réteget.
Nálam csak az segít, ha kicsit távolabb tolom a szemüveget az arcomtól. Igy egy kicsit több levegõ jut mögé.
Marci

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Korábban írtam, hogy utána nézek párátlanító folyadéknak a szemüvegre.
Nos, a válasz nemleges.
Amire gondoltam nem használható - nem javasolt a szemüvegekre - mert reakcióba lép a PP; PE; PPS;PVC alapú anyagokra. Ezek megtalálhatóak a szemüvegek kereteinek anyagában, és egyes lencsékben is. Megpróbáltuk, sajnálom!

Ohh kár:( akkor marad a kontaktlencse, a vakoskodás vagy egy költséges szemmûtét
ui : de azért köszi hogy utána érdeklõdtél

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Korábban írtam, hogy utána nézek párátlanító folyadéknak a szemüvegre.
Nos, a válasz nemleges.
Amire gondoltam nem használható - nem javasolt a szemüvegekre - mert reakcióba lép a PP; PE; PPS;PVC alapú anyagokra. Ezek megtalálhatóak a szemüvegek kereteinek anyagában, és egyes lencsékben is. Megpróbáltuk, sajnálom!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hajaj. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

nyugtassatok meg hogy , az ápolók a közelben voltak . :)

Köszi Tigger! Ezt vártam...DE NEM TÕLED! :mybad:

Még nem. Tudom, ne is mond, majd ha találkozunk az lesz!:D

Aha! :D

Én meg se merek szólalni ápolt témában mert Zsizsi le akksitöltözött. Aki érti jelentkezzen:D

Jelentkezem. :o

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én meg se merek szólalni ápolt témában mert Zsizsi le akksitöltözött. Aki érti jelentkezzen:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Még nem. Tudom, ne is mond, majd ha találkozunk az lesz!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Era!
Ezt a hülye gyereket kár volt lefotózni! :D
http://picasaweb.goo...884055106357346

a képek nagyon jók lettek! ;)

nyugtassatok meg hogy , az ápolók a közelben voltak . :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való