Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BÚÉK Kupa | január 1.

- - - - -

• Please log in to reply
662 replies to this topic

_Mongi_

_Mongi_

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Üdv mindenkinek!

Egy elég régi bmft-s vagyok, csak igen sokat kihagytam, valamilyen oknál fogva bannolva lett a régi nickem, ami sokban nem különbözött. Szoval a rövid bemutatkozás után, BUÉK elõször is mindenkinek, másodszor pedig le a kalappal azoknak akik teljesítették az idei év elsõ versenyét :)
Tervbe van véve hogy idén lehetõség szerint minnél több maratonon részt vegyek, ezért is frissítettem be a regisztráciot.

U.i.: szépek ezek a havas képek de azért enyhülhetne egy kicsit az idõ

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem, nem tudom az itthon kaphatónak a nevét. Vadász ismerõsök használják, de nem tart örökké. Bringázáshoz tuti nem használható.
A másik USAF használatban van, de nem szemüvegeken alkalmazzák, ezért félek, hogy nem használható azokon, de egy mailt megér.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Szemüvegeseknek!
Holnapra, tán hétfõre kapok válasz mailt az USA-ból. Gyakorlatilag létezik olyan párataszító folyadék,
amivel kezelhetõ az üveg felület..

Véletlenül nem a "Rain-X Anti-fog" fekete flakonos párátlanító folyadékra gondoltál?
Azért kérdezem, mert azt régebben kipróbáltam autó szélvédõ belsõ oldalán.
Ettõl a lecsapódó pára elfolyósodik a felületen és életlenül maszatosan ugyan de kilátsz.
Hasonlóan mintha glicerinnel kennéd be vékonyan és arra párásodik.
Annál is vizes lesz de nem homályos.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Létezik elérhetõ közelségben olyan párátlanító szer, amit használnak - pl. lövészek - de ez a bringázás közben nem elégséges, többször is kellene kezelni vele a szemüveget, ill. idõnként törölni kell a lencsét közben.
A megoldások közt lehet esetleg egy olyan napszemüvegkeret/lencse kombó keresése, amelyik a szokásosnál jobb szellõzést bioztosít. Nem egyszerû, mert többszempontot is szem - milyen érdekes - elõtt kell tartani.
Ne legyen huzatos a szemcsi mögött, cserélhetõ lencsét - vagy fotochrom, én ezt használok, ha használok - lehessen bele pattintani, és funkcionáljon, mert mindenkinek más az arc formája, így akinél az egyik jó, az nem biztos, hogy mûködik a másik embernél is. :(
De ez már egy másik topic - Tech/Szemüveg, avagy védd a szemed világát - témájába tartozik.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

szemcsi : én mióta estem egy hatalmasat az utcai szemcsivel azóta hordom ezt (ezt nem sajnálom)

Én is gondolkodtam egy ilyenre beruházni, de az általad említett párásodás miatt nem merem megkockáztatni. Így is elég vaksi vagyok a 6 és feles szememmel.:)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Banshee norbs te aztán tényleg kemény vagy.:) Elõször azt hittem csak felnéztél a hegyre aztán mikor megláttalak verseny közben a dh géppel kissé elképedtem.:)

A látás témához: Nekem az volt a gond hogy spontán elkezdett könnyezni a szemem pedig semmi nem ment bele ez volt kb 15 perccel a vége elõtt, szóval szerintem nem a hidegtõl volt. Szintén szemüveges vagyok csak én utcait hordok biciklizés közben.

dh gépet én is láttam és is nagyokat néztem ,de le a kalappal elõtted.
szemcsi : én mióta estem egy hatalmasat az utcai szemcsivel azóta hordom ezt (ezt nem sajnálom)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Banshee norbs te aztán tényleg kemény vagy.:) Elõször azt hittem csak felnéztél a hegyre aztán mikor megláttalak verseny közben a dh géppel kissé elképedtem.:)

A látás témához: Nekem az volt a gond hogy spontán elkezdett könnyezni a szemem pedig semmi nem ment bele ez volt kb 15 perccel a vége elõtt, szóval szerintem nem a hidegtõl volt. Szintén szemüveges vagyok csak én utcait hordok biciklizés közben.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
[quote name='zsizsi']Szemüvegeseknek!
Holnapra, tán hétfõre kapok válasz mailt az USA-ból. Gyakorlatilag létezik olyan párataszító folyadék, amivel kezelhetõ az üveg felület - optikai elemekhez használják - ha ez nem irritatív a szaruhártyára, nyálkahártyára, kerítek Nektek egy-egy adagot. Hûtve három vagy öt évig tárolható.

azt nagyon megköszönném , én igényt tartanék rá .Nem szeretném hogy ha így úszna el a jó eredmények hogy nem látok . Nagykovácsin bosszankodtam , mert rengetek idõt veszítettem e miatt :(

Banshee norbs

Banshee norbs

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Én is emlékszem mindannyiotokra zsír társaság jött össze az biztos.Nos biztos vagyok hogy még találkozunk bár akkorra már szeretném befejezni az XC gépemet ami kicsit tekerhetõbb mint a banshee-m.Apropó mikor lesz valami hasonló megmozdulás??
Wha daurs meddle we me?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Szemüvegeseknek!
Holnapra, tán hétfõre kapok válasz mailt az USA-ból. Gyakorlatilag létezik olyan párataszító folyadék, amivel kezelhetõ az üveg felület - optikai elemekhez használják - ha ez nem irritatív a szaruhártyára, nyálkahártyára, kerítek Nektek egy-egy adagot. Hûtve három vagy öt évig tárolható.

Banshee norbs, Neked minden elismerésem! Kitartó voltál, az már szentigaz! Ezt nevezem én kerékpározás szeretetnek!

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Igazából most jutottam oda hogy újra átéljem a dolgokat.....és fantasztikus volt, lévén elsõ bálozó illetve nem az én mûfajom....tényleg remek volt- ugye emlékeztek rám...én tologattam a DH monstrumot felfelé.....:D-.Biztos vagyok benne hogy egyre többen lesznek a buli és a hangulat miatt

hohóó én emlékszem rád jó néztél ki azzal a géppel, még beszélgettünk is kicsit. én meg az voltam aki vedelte a pezsgõt a bb-s szurkoló különítménynél:)
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

Banshee norbs

Banshee norbs

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Igazából most jutottam oda hogy újra átéljem a dolgokat.....és fantasztikus volt, lévén elsõ bálozó illetve nem az én mûfajom....tényleg remek volt- ugye emlékeztek rám...én tologattam a DH monstrumot felfelé.....:D-.Biztos vagyok benne hogy egyre többen lesznek a buli és a hangulat miatt
Wha daurs meddle we me?

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Én is szemüveges vagyok, és 15 éve küzdök ezzel a problémával, de egyelõre nincs jó megoldásom. Segít, ha a fejed párásodáskor kicsit oldalra fordítod, vagy lejjebb (az arcodtól távolabb tolod a szemüveget).

hát 180-190 es pulzuson örülök h élek , nem hogy még forgassam a fejem, de köszi a tanácsot

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én is szemüveges vagyok, és 15 éve küzdök ezzel a problémával, de egyelõre nincs jó megoldásom. Segít, ha a fejed párásodáskor kicsit oldalra fordítod, vagy lejjebb (az arcodtól távolabb tolod a szemüveget).

Nálunk DH-ban meg ugye hatványozottan kellemetlen, mert a nagy sebesség még keményen könnyezteti is a szemed, ha pedig síszemüveget is használok, mint nyáron, akkor meg tutira párásodik, akár párátlanítóval fújom be, akár ráköpök, mint ahogy a népi jótanács mondja.

Tessék jó gyorsan menni, hogy a menteszél kifújja, vagy pedig nem kimelegedni.:)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Ájszí. Lehet, a napszemüveggel kombinálva elmenne. Bár nekem csak 1-es a szemem, de a dioptriás szemüveg messze nem jött be annyira, mint a lencse.

Igen a legjobb a napszemcsi lenne csak az még meg nagyon drága

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ájszí. Lehet, a napszemüveggel kombinálva elmenne. Bár nekem csak 1-es a szemem, de a dioptriás szemüveg messze nem jött be annyira, mint a lencse.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

kontaktlencse?

régen volt ,de eléggé érzékeny a szemem , kis por az bedurran , azóta nem próbáltam

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
kontaktlencse?

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Nekem csak akkor párásodott a szemüvegem, ha megálltam, gondolom attól is függ, milyen szemüveg, mennyire szellõzik, stb...

Én is benne vagyok, a Caterpillar majd elgörbíti a hajtókart...:)

hát nekem sima bbb dioptriás szemcsim van ..sokszor jobban láttam a -4 es szememmel ,de levenni azért nem mertem ,mert akkor nem érzem úgy a távolságot.Ezért rossz ilyenkor szemcsisnek lenni .. Majd jövõre bekenem vmi párásodás gátlóval vagy nem tudom...

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Nekem csak akkor párásodott a szemüvegem, ha megálltam, gondolom attól is függ, milyen szemüveg, mennyire szellõzik, stb...

Én is benne vagyok, a Caterpillar majd elgörbíti a hajtókart...:)