Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás

Már sokat gondolkodtam egy Magyarország körbetekerõs túrán. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.
...

Ez jó ötlet mi is gondolkoztunk csak azt ne mondd hogy 200km neked mindennap kényelmes túra azt azért azt nem hiszem!!! Fõleg nem terepen!!
De szerintem érdemesebb egy országrészre figyelni és mondjuk a Zemplénben tekerni!! Ha lesz valami konkrét nyárra kitalálhatnánk valamit vagy itthon vagy pl Erdélyben!!
join your life, join your bike

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Már sokat gondolkodtam egy Magyarország körbetekerõs túrán. Nem pont a határ mellett gondoltam, hanem úgy, hogy nagyjából minden országrészt érinve.
MTB-vel és minimális csomagokkal, szállást+kaját elõre leszervezve, országutakon+hegyen-völgyön keresztül vegyesen. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.

Van valakinek hasonló dologban tapasztalata, élménye??

Én idén nyáron szeretnék beszervezni magamnak egy ilyen túrát...

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Gyalog is buli éjjel , de bringával...
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
Igaz, gyalogtura, de joooo Feltöltött kép Feltöltött kép

Feltöltött kép

metc.hu --> Dögölj meg Börzsöny™

2005. februar 12. szombat 18:00 - 13. vasarnap

szint [m], tav [m]
Börzsönyi fõalappont - Magosfa 725, 6575
Magosfa - Rakottyás-völgy 0, 4400
Rakottyás-völgy - Csóványos 561, 4875
Csóványos - Spartacus kulcsosház 55, 5370
Spartacus kulcsosház - Csóványos 548, 5380
Csóványos - Postás ház 0, 6375
Postás ház - Nagy-Hideg-hegy 501, 4875
Nagy-Hideg-hegy - Királyrét 0, 7150

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sziasztok! Elkezdtem összegyûjteni a túrákat a következõ helyen: www.velo.hu Ott: >magyar > túrák(balon) > túraútvonalak

Egyelõre csak a pilisi, télen, hóban is járhatóakat raktam bele. Persze még akarok pár extrém téli útvonalat is. De mivel annyi van, ezért csak ez a néhány van ott.

Ha akarjátok, ti is segithettek, és együtt jóval több infót tudunk fölrakni.

Ha megnézitek a téli túrákat, ott egyelõre nincs meg a részletes leirás, mert a webmaster még nem dolgozta ki azt a gombot, ami valamit lehetõvé tesz (ehhez én nem értek). De hamarosan az is beindul.

De már gyûjtöm a hasonló börzsönyi, bakonyi, vértesi, zempléni, mátrai útvonalakat.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Új túraleírások térképpel együtt a Librikben (Árkád)!!! Én most vettem meg a "Kerékpárral Budapest környékén" c. részét a sorozatnak. 30 országútis és 5 montis túra fullos leírása. Könyvet könnyen magaddal viheted(112*172*12), ezt ne feledd. A mellékelt térkép nincs beleintegrálva a könyvbe, külön is használható! Ára:2100 Ft.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Tisza-tó túra:

Mivel Abádszalókon nõttem fel, hozzászoktam a síkvidékhez, bár Petõfit a mai napig nem értem. Mit lehet szeretni a semmin?Feltöltött kép Szerencsére ott a Tisza és így mégse volt olyan unalmas(egysíkú) a gyerekkorom. A Tisza-tavat megkerülni nem egy adrenalin bomba, de aki a természet lágyabb ölén kíván egy nyugodt tekerést, annak mindenféle képpen ajánlom. A természetbúvároknak egyenest kötelezõ.( Van mit tanulmányozni. Ártéri erdõk, nádasok, lápok... stb.) Feltöltött kép VIGYÁZAT!!! A bp-i lakosokat a fris levegõ sokkolhatja. Hihetetlen, de leérkezik az ember és 2 órán belül úgy elálmosodik, hogy csak áll mint Anetka az IQ teszt fölött. Szóval érdemes lenézni, nyugtató és látványos. Nyaraláshoz kifejezetten ajánlom.

adolf

adolf

vendég

• fórumtag
  • 119 hozzászólás

Õk nagyon komolyan csinálják ,pl: 2004-es Gázló , szóval :clap:.Vissza az erdeti témára a Gázlótól jutott eszembe még egy nagyon szép szakasz , amit Bakonyban járó montisnak érdemes kipróbálni:Királykapu-Bakonybél.
Lehet Bakonybélbõl betonon felmászni a Királykapuhoz , onnan jön a murvás, mászós ereszkedõs , szakadékos , de emlékezetes rész .Egyébként az egyik pontjáról látni a Pannonhalmi apátságot.A Gázló-túrába is beletartozik ha vkinek innen emlékezetesebb.

Nekem életemben a tavalyi Gázló 90 volt az elsö szervezett bringás esemény amin résztvettem! Az egész utvonal szerintem nagyon ki van találva. A Pier álltal emlitett rész pedig egyszerüen gyönyörü és nem azért mert ez volt az elsö.
Attila, flagellum Dei, malleus orbis

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Tekerésekben és egyébb sokmindenjóban gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!:) Gyûlnek az ide benézõk száma, hozzászólása... Lassan, de biztosan lesz ebbõl a topickból valami...:D

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Kösz az észrevételt:nem is hittem , hogy ezzel a névvel más is szervezkedik.Akkor nektek::clap1:

klaresz

klaresz

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Õk nagyon komolyan csinálják ,pl: 2004-es Gázló , szóval :clap:.Vissza az erdeti témára a Gázlótól jutott eszembe még egy nagyon szép szakasz , amit Bakonyban járó montisnak érdemes kipróbálni:Királykapu-Bakonybél.

Helyesbítenék, ha nem gond: A Gázlót a Happy Bike Sportegyesület (és nem a Kft.) csinálta : www.happybiketeam.hu
:)
Köszi a dícséretet, remélem idén még jobb lesz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az ötletet kíválónak tartom. Konkrét túraleírásokat (néhány, már kipróbált útvonalat) be is tudok rakni a Pilisre és a Börzsönyre (ezek az elsõdleges célpontjaim) vonatkozóan. Ezek általában extreme CC-s útvonalak.

Másodlagosan pártolom azt az ötletet is, hogy akiknek ezek az útvonalak megtetszenek, és szívesen ki is próbálnák társaságban, azoknak összehoznám/összehoznánk ezeketa közös túrákat.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
+néztem hepibájkékat, nem rossz. ami a figyelemfelkeltést illeti, nyitottam egy topicot a mondd mag! ban is, tessen +nézni!

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Lehet Bakonybélbõl betonon felmászni a Királykapuhoz , onnan jön a murvás, mászós ereszkedõs , szakadékos , de emlékezetes rész .Egyébként az egyik pontjáról látni a Pannonhalmi apátságot.A Gázló-túrába is beletartozik ha vkinek innen emlékezetesebb.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Nézzetek föl a Happybike.hu ra.:)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Remélem sikerül vhogy felhívni az OP-ok figyelmét a problémá(nk)-ra, de addig is térjünk vissza az eredeti témára. Legalább vmi forrásanyag legyen, ha meghallgatják kérésünket! :)

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
A dizájnhoz én sajna hülye vagyok, de a programozás/adatbázis oldalát szivesen csinálnám. Persze csak akkor, ha van akkora volumenû ez a munka, hogy adatbázis kell mögé:)
PHP-hoz is hülye vagyok, de javaban bármit!:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Igen!
Netileg én is zsírállatbéla vagyok, a JAVA is csak egy régi aszfaltszaggató számomra.
Nyissunk egy új topicot-vagy inkább módosítsuk ennek a nevét- hogy mit szeretnénk. Hátha egy hozzáértõ alak-op!!-szive megesik rajtunk, s bütyköl egy ilyet.
Bár, szvsz, a Bikemag egyik része is lehetne, s akkor nem kellne megint a kedvencekbe mentegetni ;-))
Elférne a Fórum-szájt-galéria mellett egy..ööö..mittomén"útvonaladatbázis"...vagy,..trendi: " rájdgájd" :-)

No, szóval rajta, asszem, te nyitotad a topicot, neked még bele lehet ilyenkor piszkálni, vagy nyissunk egy újat, ilyen "alulról jövõ kezdeményezés" címén?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Helyesbítek: Nem rossz ötlet! Sõt...! Ha nem lennék hülye a net-hez, csinálnék egy ilyen homelapot. De hát hülye vagyok hozzá... ÉS EZ CÉLZÁS A NEM HÜLYE HOZZÁ ÉS RÁÉRÕ EMBER SZÁMÁRA. Remélem egy csak elolvassa.

mezogy

mezogy

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
csatlakozom de énis hülye vagyot de ha készlessz remélem megkapom a cimet hogy estleg hozzászolhassak a témához!