Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2007. február 01. - 09:28
Szal, ahogy a sánta mondja, kell egy oltási igazolvány - a kutyára - benne 12 hónál nem régebbi veszettség elleni oltás igazolása.
Ha ez nincs, akkor te is kaphatsz szurit, mert fennállhat, hogy a dög veszett volt. ( Vagy mész karanténba! ) A tetanusz szinte tuti.
Légyszíves vedd komolyan a dolgot! Kollégámat két éve ugyanígy elintézte egy dög, ami ráadásul kóbor volt. Vagy két hétig ment a para, hogy megmarad, vagy sem, kell-e beoltani - a kollégámat - veszettség ellen, vegy sem, stb... Azóta utálja a kutyákat!
Hozé hétvégi tekerési ötletét támogatom!
Írta 2007. február 01. - 09:24
Az eb tulajdonostól kérd el az oltási könyvét, és a kerületi fõállatorvosi hivatalba bejelentést kell tenned, hogy a kutya megmart. Ha be volt oltva, akkor nincs gáz, ha nem akkor a kutya tulajdonosnak felelni kell. Azért kell minden esetben bejelentést tenni, mert a kutya szájában millió baktérium van, részben olyanok is, amelyeknek a lappangása hosszabb, ezért nem megfelelõ kezelés esetén egy elfertõzõdés lehetséges, ilyenkor, ha megvan a bejelentésed, akkor az ezzel járó anyagiak a kutya tulajdonosát terheli.
Mindenféleképp mutasd meg orvosnak is, hogy hivatalos papirod legyen róla.
(voltam hasonló helyzetben, csak nálam macskával...)
Írta 2007. február 01. - 09:16
Jó, nem vágok! Köszi! Bár a leírt útvonalnak kb. a felét kétharmadát gyalog már bejártam, ettõl még tetszik!Eredeti szerzõ: Valeria Victrix:
A Hegyes-tetõ - Nagymaros - Zebegény útvonal egyes részei nedves, hideg idõben veszélyesek, és ez nem a vicc kategória. Tehát egyedül ne vágj neki!
Várjuk a jó idõt!
Írta 2007. február 01. - 01:14
A másik meg, hogy ha mindannyiszor, mikor véres seb lett a lábamon tetanuszért rohantam volna, kb. havonta kellett volna injekciót kapnom! Szóval ez most nem egy ugyanolyan sérülés? Hisz tetanuszbaci az máshol is lehet, nem?
(Egyébként köszi az infókat!)
Írta 2007. február 01. - 00:59
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=421
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. február 01. - 00:51
A tanácsotokra lenne szükségem, és azért fordulok hozzátok, mert itt sok bölcs és orvoslásban jártas ember van. Tegnap megharapott egy kutya. Szembõl mart bele a térdembe, de olyan erõsen, hogy a farmerom azon a helyen kiszakadt, a térdem pedig néhány órán át kicsit vérezgetett. Nem ömlött a vér, de ez már nem karcolás volt, hanem annál mélyebb. Magyarán: a dög belémmélyesztette valamennyire a fogát.
Namost, ez a dög annak a háznak a kutyája, ahol én dolgozom. Mi az elsõ emeleten vagyunk, a ház gazdája a földszinten lakik, a dög meg a kertben császkál.
Kérdésem: most akkor beoltassam magam tetanusz ellen, vagy csak akkor menjek, ha érzek valami furcsaságot? Dögöt már fél éve látom, de szerintem nem veszett, hisz akkor csak észrevettem volna. Tehát azt hiszem, veszettség ellen nem kell beadni.
Viszont most elkezdtek ijesztgetni, hogy tetanuszt attól még kaphatok, hiszen az még az ember szájában is lehet, és sose tudhatom, hogy a kutya szájában volt-e. Viszont ha megharapott, akkor már bennem van.
Valóban ilyen súlyos ez a dolog? Most akkor menjek el a körzetihez és kérjek injekciót?
A másik. Hány nappal a harapás után van még esélyem? Tehát mondjuk ha közben eltelik 5 nap, akkor már ne is menjek oltásért, mert addigra már úgyis mindegy, mert vagy lebetegszem vagy nem? Vagy a tetanusz tud lappangani is?
Írta 2007. január 31. - 17:27
Írta 2007. január 31. - 16:30
Meg mi, Natival.
Köszönöm a bizalmat, de sajna egyszerre több kategóriába is tartozom: az õrültek fajába, a náthásak alfajába meg az ismeretlen kórismervések közé.
(Burce, én is pont azután lettem tök beteg. Akkor egyértelmû! És vajon abból a nagy társaságból még hányan betegedhettek le azóta?)
Hú tök jó, hozzuk össze ezt a tekerést, mert már tényleg hiányzik egy ilyen jó kis tömeges túra!
Írta 2007. január 31. - 16:03
Charon ezt a mókát melyik napra szántad?
Írta 2007. január 31. - 15:49
Basszus, még nem vagyok kész, pulzusom az egekben, mostanában a munkahelyen intervallozom...
asztal alatt ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. január 31. - 15:29
Akkor aztán ott lenne a náthás, a bélbajos, a sánta és az õrült.
Meg mi, Natival.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. január 31. - 15:26
Basszus, még nem vagyok kész, pulzusom az egekben, mostanában a munkahelyen intervallozom...
Írta 2007. január 31. - 15:15
Hívjuk Pitét is. Majd ír recepteket.
vendég_Charon_*
Írta 2007. január 31. - 15:05
A náthás, a bélbajos és a sánta.
Basszus visszajött a lázam, megyek haza. 37.8
Írta 2007. január 31. - 14:38
nem igérek semmit (csak vért, verítéket, és könyveket ) én meg vagy 2 hetig ilyen bélhurutus cuccal küzdöttem,,,szal az átlagosnál is lekvárabb vagyok....Tudom, idõjárás függõ, meg minden, de jó lenne már menni egyet, sokan.
És ez nem vészes. Jó, Pap-rétre fel van benne 400m szint, de nem rohanunk.
Tigrist is felhívjuk, legalább Pap-réten, vagy a kompnál fussunk össze.
Tigris! Hallod?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_Charon_*
Írta 2007. január 31. - 12:42
Terep nekem szerintem még1 hétvége sztornó
Mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja.... szerintem meg ne erõltesd meg gyógyulás után se. Felejtsd el a nagytányért!
Írta 2007. január 31. - 12:13
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. január 31. - 11:52
Írta 2007. január 31. - 11:47
Írta 2007. január 31. - 11:16
Ellenben, ha nagyon jó idõ lenne, jól érezzük magunkat és mindketten ellenállhatatlan vágyat érzünk az aszfaltos tandemezéshez, akkor csatlakozunk.
Tudom, idõjárás függõ, meg minden, de jó lenne már menni egyet, sokan.
És ez nem vészes. Jó, Pap-rétre fel van benne 400m szint, de nem rohanunk.
Tigrist is felhívjuk, legalább Pap-réten, vagy a kompnál fussunk össze.
Tigris! Hallod?