Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Kb.
Csak elötte csütörtökön fel kell rakni a terepet, pénteken meg vissza.
Kell még egy bicikli....

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ez a túra laza lesz, te szlikkel is simán végignyomod! :D
Viszont elõtte csütörtökre tervezünk egy másikat, viszont az kemény lesz, mert szintgyûjtõs, terepezõs, haladós. Tehát ha erre felrakod a mintásat, akkor a péntekire nem kell cserélned! ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Viszon ha pénteken terepezünk, szombatra rakhatom vissza az aszfaltos gumimat a TT-re.

20 perc ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Viszont ha pénteken terepezünk, szombatra rakhatom vissza az aszfaltos gumimat a TT-re.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ja, pénteken megyünk egy össznépi laza terepezõset a Pilisbe, lehet csatlakozni. Cuki itt már csak a végén lesz (esetleg, talán még Szentkereszten). Tali kb.10o, UVH

Ha nem kell dolgoznom, akkor megyek a Zasszonnyal.
Azért Szentkeresztre a cukiba nézzünk be egy laza mézes-kémes erejéig.:lick:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Én is azon tûnõdöm, hogy jobb lett volna húsz külön pósztba írni, akkor most ugrottam volna egyet a ranglétrán :)

Tényleg, ha a hét cuki összes sütijét összeturmixolnánk, és ráöntenénk a budamarci elsõ mászására, milyen gumit javasolnátok:
a - kettõhetes makszis hájrollert, mert az több tejszínhabot fröcsköl az arcomra
b - sválbe egyötös bleksárk mád, mer, amíg mindenki az ösvényt nyalogatja, én elhúzok és megnyerem a versenyt
c - gumikesztyût, azzal két pofára zabálnám
d - minek frissítõpont rögtön az elejére?
:D

szerintem durex, meg a cukik arra alkalmas ifjú hölgy személyzete :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát barátaim...Nem is számítottam volna ekkora ömlegngésre! Sokan, sokféle jót és érdekességet írtatok, amit föl is fogok használni írásomhoz! Köszönöm nektek, hogy ilyen komolyan és behatóan foglalkoztatok a témával.

Tényleg hálás téma ez a cuki, akár külön topikban is elélne! Zed meg nem csoda, hogy ennyit írt, nála igen érzékeny téma ez a cukizás! És errõl sajna én tehetek.

Ja, pénteken megyünk egy össznépi laza terepezõset a Pilisbe, lehet csatlakozni. Cuki itt már csak a végén lesz (esetleg, talán még Szentkereszten). Tali kb.10o, UVH
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Igen, én is megnéztem 3x, hogy ki ez a szószátyár alak!
Zed! Holnap beviszem amit igértem.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen-igen! Erre gondoltam! :)

De most tényleg! Mennyire köll fölfújni?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Én is azon tûnõdöm, hogy jobb lett volna húsz külön pósztba írni, akkor most ugrottam volna egyet a ranglétrán :)

Tényleg, ha a hét cuki összes sütijét összeturmixolnánk, és ráöntenénk a budamarci elsõ mászására, milyen gumit javasolnátok:
a - kettõhetes makszis hájrollert, mert az több tejszínhabot fröcsköl az arcomra
b - sválbe egyötös bleksárk mád, mer, amíg mindenki az ösvényt nyalogatja, én elhúzok és megnyerem a versenyt
c - gumikesztyût, azzal két pofára zabálnám
d - minek frissítõpont rögtön az elejére?
:D
Ausztria, Kenguruk földje!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hú Komám!
Te ennyit még összesen nem írtál a fórumra.

Hálás téma a cukrászda. Majdnem olyan jó, mint a sárgumi! :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Szerintem nem érdemes a legjobbat keresni, minden helynek vannak pozitív és negatív vonásai, ráadásul teljesen szubjektív lenne bármilyen megitélés. No, azért hogy én is hallassam a hangomat, ideszubjektálok valamit:

- Hûvösvölgy: tavaly bukkantunk rá, többnyire jók a sütik, de van egy két kiemelkedõen halleluja is! A sokféle rétesért külön pirospont. Egyvalamit nem értek: szerintem nagyon jó helyen van, elõtte egy fél plázaparkoló, mégis mindíg kong az ürességtõl. Nem értem az embereket, mindenki csak elmegy mellette nagy gázzal? Egyszer kéne arra valami úttorlaszt emelni, hogy a sok ótós bemenjen a parkolóba és eltátsa a száját "Jé, itten kinõtt egy cukrászda!"

- Pilisszentiván: itt is nagyon kedves, barátságos a néni, bár a választék sokkal szerényebb, mivel még sosem ettem itt sütit, arról nincs véleményem.

- Pilisvörösvár: Giga választék, finom sütik. Az ellenben kritikán aluli, hogy az eladó lány nem tudja mi az a Café Latte. Rengeteg ember jár ide, álltalában nagy a nyüzsi. Ellemben van jó és aránylag biztonságos hely a lovaknak, és ez is nagy pozitívum.

- Pilisszántó: láthatóan nincs nagy igény a faluban édességre, egy 20 fõs túristacsoport zsigerbõl lenullázza a bót teljes készletét, láthatóan hasonló volt a probléma tegnap is. A Pilis kupa miatt ellenben minden évben megfordulok itt pár alkalommal és tudom, hogy a falu felsõ végén üzemelõ "presszó" sokkal nagyobb népszerûségnek örvend. Tavaly pont innen lõtték a rajtot is, nincs is annál szebb, mint amikor a harmadik felest (reggel 10 órát írunk) egy kisfröccsel öblíted le, és elõtted egy százfõs mezõny porzik el.

- Pilisszentkereszt: valóban meleg a fogadtatás, sõt a tulajdonos nénivel már összefutottunk Újpesten a 20-as buszon is, és kiderült, hogy civilben is felismeri Natit (na persze Nati is õt). Az ilyen fogadtatás legalább 23,49 százalékkal finomabbá teszi a sütiket, rádásul van jó ócsó buborékos szikvíz, amit nyáron félliteres kiszerelésben is magáévá tehet a tikkadt kerékpáros ember - az nagyon jól tud esni!

- Szentendre: a Szamost nem igazán ismerem, most sem sikerült megismerkednem vele. Kár, talán legközelebb. A lakótelepit nem kedvelem, sokat jártunk oda régen, mert több cimbim is szerette, én kevésbé. Nagy a választék, de a vizuális élmény után a legtöbb íze csalódás. Szerintem nem lehet összehasonlítani a Cziniellel, a Daubnerrel, vagy a hûvösvölgyivel. Az árakat viszont sajnos igen. Többször elõfordult, hogy olyan tányérba/pohárba kaptam elemózsiát, amin ott volt az elõzõ kásztömör fél sütije.

- Cziniel: Nem véletlenül az egyik kedvenc. Isteni sütijeik vannak, a legtöbb kiszolgáló aranyos, bár többnyire el vannak havazva rendesen. Van bringatároló, tényleg védett helyen, ahonnan gyorsan és feltûnésmentesen ne m is lehet lenyúlni bringát (a fél cukiból rá lehet látni), ezért sokszor hagytam már ott a lovat lekötetlenül. Rengetegszer estünk már be sarasan, barna kondenzcsíkot húztunk a padlón, de soha még egy rosszalló pillantást sem kaptunk. Abszolút vendégközpontú a hely, egyfajta üde színfolt, az utóbbi években ui kicsit tele lett a tököm a magyar vendéglátással. Mi sokat járunk hétköznaponként, akkor van bõven hely, és gyors a kiszolgálás is. Mondjuk ugyanez igaz a téli napokra is. +1 fokban nem sok ember merészkedik ki a rómaira, még ótóval sem.
Ausztria, Kenguruk földje!

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
igggen, odavalósi vagyok, de mostanság már nem annyira nagy szám.

evett vki a régi Znagyban fagyit?
mielõtt a családot megölték, még merõkanállal adagolták a gombócokat...

örülés van
100e ft a Zösztöndíj meg van normális meló is :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
evett vki a régi Znagyban fagyit?
mielõtt a családot megölték, még merõkanállal adagolták a gombócokat...

örülés van
100e ft a Zösztöndíj meg van normális meló is :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Lens!
A végigjárt -beleértve azt is ahol nem ettünk Szentendrén - cukrászdákban nem találsz tej alapú tejszínhabot. És ez azért durva.

ez biztos....talán egyet tudok ahol még igen.....

on

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás

Szentkereszti nálam is favorit. A somlói finom, tényleg nagymamásak a sütik. És persze a hangulata is bicikli barát ("erékpáros szerzetes" - Zed). Túráinkon mindig útba ejtjük.

A szentkeresztivel, mint "frissítõponttal" én is mindig számolok ha a Pilisben vagyok. Valahogy mindig arra vezet az út :-) Szeretem a helyet.

A szentendrei emlékeim szerint nekem csalódás volt

Itt finom a fagyi, szerintem.

Egyébként meg, zsírosdeszka, lángos :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
A Hûvösvölgyiben még nem voltam, nagyon tetszett, finom volt a somlóijuk.
Pilisszentivánon sütihez nem volt gusztusom, de a citromfagyijuk csillagos 5-ös. Szántón egyébként, ha van tej, nagyon finom a tejeskávé, sajnos most nem volt szerencsénk, ez rossz pont nekik, szép napsütéses hétvégén nincsenek felkészülve a vendégekre.
Szentkereszti nálam is favorit. A somlói finom, tényleg nagymamásak a sütik. És persze a hangulata is bicikli barát ("erékpáros szerzetes" - Zed). Túráinkon mindig útba ejtjük.
A szentendrei emlékeim szerint nekem csalódás volt, azt hiszem valami émelyítõ vajas sütit sikerült annó ennem, szóval nálam nem játszik, inkább a kerékpár út melletti lakótelepi, ahol van kerékpártároló is. Ott nagyon finom a bécsi krémes.
Persze a Római parti cuki, ez a Cz-s is nagyon jó cuki, finom sütikkel. Érdemes itt megállni hazafelé. Kár, hogy nem lehetett beférni.

Nati azt hiszem bringásan az én kedvencem is a szentkereszti cuki. Nagyon jó megpihenni ott a napsütötte meleg párkányra felülve somlóit, vagy finom káposztás pogit majszolni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Az elsõ ( Hüvösvölgy) tettszett, szép volt a cuki is, a meggyes-túrós pite pedig kiváló volt.
A második( Solymár ) nem tettszet, mert azt mondtátok itt ne együnk, mert a következõ még jobb lesz. Belenyugodtam, erre mit látok 5 perc múlva? Ti habzsoltok, én meg hoppon maradtam. Na ezért nem tettszett.:D
A harmadik ( Pilisvörösvár ) nagyon szép volt, a mézes-krémes süti is finom volt.
A negyedik ( Pilisszántó ) annyira nem jött be, pici volt alig valami választékkal és még tej sem volt a kávéhoz. Ott nem is ettem.
Az ötödik ( Pilisszentkereszt ) nagyon bejött, helyes kis falusi cuki, megfelelõ választékkal. Itt is mézes-krémest sütit ettem az összehasonlítás kedvéért, és sokkal jobban ízlett mint a vörösvári extraelegánsban. Olyan volt, mint amilyet csak a nagymamák tudnak csinálni. Nekem az a favorit, de én jobban érzem magam az ilyen kis egyszerûbb helyeken.
Szentendrén pedig nem mentünk be, mert sokan voltak.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Lens!
Ez nehéz ügy.
Ilyen, hogy legszuperebb cuki MO-n, ilyen nincs.
Ha egyszer eljössz Fótra, megmutatom a fóti kedvencemet, ahol szerintem legalább olyan jó -ha nem jobb- sütemények vannak mint a Czinielben.
De tény, hogy a Cz. elegánsabb, meg drágább.
A pilisvörösvári is jó, de a Rigó Jancsiban tényleg semmi keresnivalója fehér krémnek. (És ezt nem csak a poén kedvéért írtam Atom-hoz.:) )
Van egy fogadásom, csak nehéz eldönteni. A végigjárt -beleértve azt is ahol nem ettünk Szentendrén - cukrászdákban nem találsz tej alapú tejszínhabot. És ez azért durva.
A helyedben inkább termékeket ajánlanék, meg hangulatot, mert mindegyik másért jó.
Ha õszinte akarok lenni, akkor nekem a legkedvesebb a pilisszentkereszti, a kedves néni miatt, aki várja a bringásokat.
A krémes, meg kevesebb mint a felébe kerül, mint máshol.
:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én a Czinielben már sokszor voltam, nekem az nagyon tetszik (marcipános torta RLZ!). Csakhogy itt jön a de! A pilisvörösváriban meg még csak tegnap jártam elõször (pedig mennyit járok arra!). Elsõ pillantásra nekem nagyon impozáns volt kívülrõl, és amiket bent találtam! Szemetgyönyörködtetõ, nyálelválasztás-megindító és mellesleg finom is. Énnekem az a favorit! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.