Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Én már 2szer voltam a Gázlón, nagyon jó, könnyû terep, hosszú mászások, szép táj, nem szabad kihagyni. Múltkor a tvben azt mondták, hogy a kullancs nem mászik fára.

hát mindenesetre a "magasból a mélybe veti magát mikor elhaladsz alatta" duma, nem igaz,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én már 2szer voltam a Gázlón, nagyon jó, könnyû terep, hosszú mászások, szép táj, nem szabad kihagyni. Múltkor a tvben azt mondták, hogy a kullancs nem mászik fára.

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Csak mászik a kis szenyó.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezek mindnhol ott vannak :) Alattomosan ugrálnak, amikor hozzáérsz a fákhoz. Meg lesprintelnek lefelemenet és rádcsimpaszkodnak.

nem ugrálnak......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ezek mindnhol ott vannak :) Alattomosan ugrálnak, amikor hozzáérsz a fákhoz. Meg lesprintelnek lefelemenet és rádcsimpaszkodnak.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Akkor ezt meg is beszéltük. :)

Tamás! Nem gondoltam megállásra... ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is benne lennék, Bakony baromi szép hely, rokonok révén ismerem. Csak hozzatok kullancsriasztót :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Felõlem mehetünk.:)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Érdemes elmenni, nagyon szép helyeken megy. Ugyan hosszú, de könnyed kaptatók vannak.
A bakony király, kár hogy ritkán jutok le.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Miért nem voltunk mi még itt egyszer sem?

http://www.gazlo.hu/

A 130 jól néz ki.

(137km/2007 méter. Nem a BEAC-MAXI, de azért jól mutat!)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Idáig volt melegrekord, aztán hidegrekord, most megy jön egy hét esõ állítólag. Nem szeretnék dagonyázni :(
http://www.metnet.hu/?q=f2
http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

Ránkfér, hisz olyan por van már az erdõben, hogy lassan maszkban kell tekerni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

De ha gondoljátok, szervezhetek túrát "járhatatlan" utakra is.:D

Én is, én is!!! :D

Egyébként az 1500 szintet felejtsétek el, az nem lesz annyi! :) Dantéék nagy nehezen szedtek össze a Budai-hg-ben 1400-at 60-on (vagy mennyin) és ehhez bizony rendesen keresték az emelkedõket - amiket ott lehet is találni. A Börzsöny ezen része viszont lapos, leszámítva a Nagymaros fölötti részt.

PPG talán nekem szánta a beírást, node én nem valami szörnyû lejtõn mentem el, csupán elbénáztam! Ez pedig bárhol elõfordul. Nem vagyok azért annyira bevállalós, aki ismer, ezt tudja.

Cuki? Nagymaroson ismerek többet is. Zebegényben is. Úgyhogy nem lesz itten gond. Sõt Zebegényben van egy nagyon jó háziréteses. A múltkor arra jártam, még zárva volt, de mostanra megnyílt. Verõcén pedig van egy hétvégén is nyitva tartó nagy ábc. Szóval jó esélyekkel indulunk majd a túlélésért! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

A "járhatatlan" utas túrát meg majd meséld el milyen volt.:)

"Jelen topic #400 környéke..."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Idáig volt melegrekord, aztán hidegrekord, most megy jön egy hét esõ állítólag. Nem szeretnék dagonyázni :(
http://www.metnet.hu/?q=f2
http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ahol lejövünk, ott lejöttem a Magellánnal. Többször is. Most viszont lefelé csak a porfelhõt fogjátok látni.:D
A túra végig jelölt túristautakon halad, így a járhatatlan jelzõt fenntartással kell kezelni. De ha gondoljátok, szervezhetek túrát "járhatatlan" utakra is.:D

Miért nem felfelé látjuk azt a porfelhõt?:D
A "járhatatlan" utas túrát meg majd meséld el milyen volt.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ahol lejövünk, ott lejöttem a Magellánnal. Többször is. Most viszont lefelé csak a porfelhõt fogjátok látni.:D
A túra végig jelölt túristautakon halad, így a járhatatlan jelzõt fenntartással kell kezelni. De ha gondoljátok, szervezhetek túrát "járhatatlan" utakra is.:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Táv: valahol 50 és 65 között, szint 1000-1500 között.

Ez így elég tág, a Harang is pontosabb ennél.:D
Szóval úttalan utakon megyünk sokat elõre és sokat felfelé, néha pedig ahol nem lehet lejönni, ott mi lejövünk!? A lefeléknél számold bele, hogy nem mindenki jár hintóval bringázni. Meg különben is, az erõnlétemnél csak a bátorságom a kevesebb.:)

Greg! Ezt kinek írtad?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az ilyen izuletes dolgok nehezen gyogyulnak. Ezert vigyazz mit "vallalsz" be. :)
Nekem is volt ilyen "bevallalos". Nagyon lassan mulik. Ha tudsz mindig gurulj, (nem kell felreerteni) es ha mar esel, lehetoleg a kisebb serulest valaszd. Mar amennyire ilyenkor van lehetoseg valasztani a pillanat tort resze alatt. Ha tort valamid azt tudni fogod mert iszonyat faj. Mellesleg mindenki kerulje a torest (vedocucc, meg nem kell mindent bevallalni, tolva ugyis hamarabb lenn van), mert a test mindenre emlekszik amit elkovetsz ellene, kar azt hinni hogy begyogyul azt csokolom!! (Bar ha nagyon osszetori magat az ember meg elmehet Idojaras elorejelzonek :) )

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Figyeled H.Zoli!
Az "út lesz?" kérdésre nem válaszolt.
Én már ismerem, diplomatikus...
:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Táv: valahol 50 és 65 között, szint 1000-1500 között. Pontos adatokat ne kérj, mert nincs erre alkalmas készülékem; mellesleg nem is érdekel.:D
Megyünk ég aljáig. Cuki van Nagymaroson, Zebegényben, illetve a visszaúton Kismaroson. Egyébként meg tessék visszaolvasni!:) A részletes túrakiírás néhány oldallal korábban.

http://forum.bikemag...&postcount=2881

Két problémás rész van "út" szempontjából - bár nekem nem az. Az egyik Kóspallag után a susnyás rész, amit Hozé is látott már:), a másik pedig a Hegyes-tetõrõl Nagymarosra vezetõ kék jelzés második negyede.