Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
végülis elmentem egyedül, 4kor indultam belvárosból, 8ra értem vissza. bejártam normafától budakesziig mindent (helyismeret hiányában többször is :D) közben kétszer áztam ronggyá :)
de hazafele a körúton én is végig nagytányéron pörgettem, olyan hátszél volt .))

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szivattyút méretezek.
Megyazagyam!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Azt a rézfánderiváltját! ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Az egységnyi felületre esõ szélnyomás nagyságával arányos sebességváltozás négyzetének harmadával megegyezõ gyorsulási arány mutatható ki, a nevezett magasabb, de nem oly széles, Dömsöd felé tartó, Nagytarcsát már elhagyó kerékpáros mozgásában.
Ellenben az, aki széles, de Nagytarcsa felé halad, hasonló, de a hátfelületének sin-2d/3Rd arányú görbületi vetületével megegyezõ csökkentési tényezõjét figyelembe véve, és hozzáadva az ún. "dombsági tényezõt" kimutatható, hogy azonos távon ez utóbbi kerékpáros ugyan gyorsabban haladt célja felé, ellenben a dömsödi versenyzõ a teljes távon nagyobb átlagot ért el, alacsonyabb pulzus mellett! És mindezt árnyékban! Fõleg, ha SPENÓT!
Hát világos, nem!? :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ja:
Megy két kerékpáros egy irányba.
Az egyik sokkal magasabb mint amilyen széles a másik.
Mennyivel nõ közöttük a távolság, ha 100km/h-s hátszél van,
és a stucnitõrõ Dömsöd, a lepkevadász Nagytarcsa felé halad?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jaja! Az Ütközések az egyik kedvencem lett! Nagyon eltalálták.

Hozé!
Akkor Dante s én egy fizika példában szerepeltünk a hétvégén! ;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

...

Hozé tézise megdõlni látszik! Igen is létezik hátszél!!! :D

Már bocsánat. Hátszél igenis van.
A fizika példákban.
Ha biciklin érzed, akkor eltévedtél, és épp rossz irányba mész.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Mi csak otthonról szemléltük a kite-os kutyasétáltatókat :D Megnéztünk egy rakat múvit. Az Ütközések tényleg rúlz.
Ma még betekertem, de úgy fest, a hét maradéka nem lesz túl bringabarát. 7végén meg megyünk csúszni. Szóval elég bringamentes ez az idõszak... :(
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Én kimentem reggel, 60 km-t nyomtam, kis esõben, kis szélben. Visszafelé nekem is "kellemes" hátszelem lett. Soha rosszabbat!
Hozé tézise megdõlni látszik! Igen is létezik hátszél!!! :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na, ki vitorlázott rajtunk kívül a hétvégén? Vasárnap, amikor leváltam Charontól Kistarcsán az Auchannál, már jöttek a szép fekete felhõk. Utána a cinkotai úton Nagytarcsa felé olyan brutális hátszelem lett, amilyet még sohasem tapasztaltam, abszoút no-kontroll sebesség, a hátamat meg verte már az esõ, s pont mire hazaértem, elszabadult a pokol. (áram ki, internet ki...) :) Ha még 1 percet kintmaradok, akkor a legrosszabb része rajtam is átmegy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha lesz vmi tekergés a hétvégén bp környékén akkor szívesen csatlakoznék.
nem igazán ismerem a környéket, szóval jobb lenne ha nem egyedül kéne mennem .)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
ja az elsõ 2 képen az a kavicsos nekem is tetszik...már régebben is mikor valahá már linkelte a kolléga
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hali. Hát, mint ahogy a képek is mutatják, elég vadregényesen lehet feljutni. Jól néz ki az a full bazinagy kövekbõl álló út! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.072 hozzászólás

Van itt valaki aki Naszály-szaki :) ? Melyik jelzésen legajánlatosabb felmenni rá? Ránézésre mindegyik sûrûn metszve van szintvonalakkal...

honnan jönnél? a legtetejére lenne a túra?
tudok segíteni, de tudnom kéne, merrõl jössz?
esetleg vezethetek is, ha gondolod. :)

egyébként jó a meglátás, valóban elég meredek a legtöbb ösvény. egy-két kép, kedvcsinálónak:

http://forum.bikemag...80&postcount=24
http://forum.bikemag...49&postcount=16

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Cianoakrilát csodákra képes. :) Van valami elasztikus változat, nekem eléggé bevált a bringajavításban. Mondjuk azért kettétört kormányom nem próbálnám ki...

pedig lehet beleragadnának a lepkék...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Cianoakrilát csodákra képes. :) Van valami elasztikus változat, nekem eléggé bevált a bringajavításban. Mondjuk azért kettétört kormányom nem próbálnám ki...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dante, ha nálad mûködik,akkor az Azonicon is lennen néhány dolog, ami ragasztásra vár. Például az egyik hátsó felfüggesztés csapágyam, ami törött és bazinagy reccsenésekkel szórakoztatja a mellettem cangázókat.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Dante megragasztotta.
Hm.
Ragasztott "kormánymû".
Egy építész, amint kormányszerkezetet ragaszt a bicójába.

...akkor izgalmas elsõ félévnek nézünk elébe...;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Viszont ha Kex elõtt valaki csinál egy hirtelen mozdulatot...akkor egyszerûen csak "kimozogja" a szerencsétlent. :D

OFF A montim lehet, egy kicsit késni fog - ma kiszedtem a telót, hogy a kormánycsapágyakat is átnézzem...kb 1 órám ment arra, hogy a kiesett csapágygolyókat megtaláljam. Jaja, kiesett. Igen, az intergrált FSA-ból a belsõ csésze már kijár. Igen, el is van repedve egy helyen. De megragasztottam: szupi lesz. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kex, örülök, hogy meglett! :)
Egyébként miért érdeklõdsz az outizás szabályai felõl? Csak nem beállsz te is a sorba a Profettel? Na akkor fognak majd nagyot nézni a virslik!