Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

geoff: találkozó szombat 9:30 és 10:00 között nálam (Iszap u. 6). Eddig három lelkes és két feltételes jelentkezõ van. Annyiban módosult a dolog, hogy aszfaltos túra lesz: Sztendre - Pap-rét - Visegrád - komp - másikoldaltbringaútonvissza. Esetleg be lehet iktatni az ártéri tanösvény megtekintését Vácon. Századszorra :)

Tigger: honnan tolod te azt a reggeli Visegrádnézést? Kiváncsi leszek amúgy én is az ereményre, mert ha minden jól megy, akkor vasárnap asszonnyal tandemmel megyünk egy partonoda-hegyenátvissza kört.

--Trifo

szentendrérõl..kb surányi kocsmától ha az +van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
geoff: találkozó szombat 9:30 és 10:00 között nálam (Iszap u. 6). Eddig három lelkes és két feltételes jelentkezõ van. Annyiban módosult a dolog, hogy aszfaltos túra lesz: Sztendre - Pap-rét - Visegrád - komp - másikoldaltbringaútonvissza. Esetleg be lehet iktatni az ártéri tanösvény megtekintését Vácon. Századszorra :)

Tigger: honnan tolod te azt a reggeli Visegrádnézést? Kiváncsi leszek amúgy én is az ereményre, mert ha minden jól megy, akkor vasárnap asszonnyal tandemmel megyünk egy partonoda-hegyenátvissza kört.

--Trifo

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Hali!

Mennék szombaton - melóból kifolyólag - féltíz utáni indulással valahova a Pilisbe. Tartana velem valaki?

--Trifo

Jól hangzik, én lehet, hogy csatlakoznék...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ Bikertigger:
na amjd tolok vmelyik reggel egy outi visegrád oda visszát azt megnézem....

Az jó lesz, legalább megtudjuk honnan-hová...! Lehet hogy vasárnap én is arra kanyarodok. (Akkor tán lesz idõm tekerni egyet.)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valaki Bakony 93 ra? aug 3 azt hiszem.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Most úgy két-három hete jártam arra, és lõn! Elõttem egy kerékpár út!
Na, komolyan, én sem tudtam róla, de mikor legutóbb Visegrádon jártam - teambuilding boaaaahhh - akkor láttam, hogy kerékpárútat építettek Dunabogydány végéig. (Nem tudom pontosan meddig, mert eltûnik a házak mögött a Duna parton.) Tahi vége felé bukkant fel az út mellett. Nagyon friss lehet, mert az út töltésén még gaz se nõtt.

na amjd tolok vmelyik reggel egy outi visegrád oda visszát azt megnézem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Most úgy két-három hete jártam arra, és lõn! Elõttem egy kerékpár út!
Na, komolyan, én sem tudtam róla, de mikor legutóbb Visegrádon jártam - teambuilding boaaaahhh - akkor láttam, hogy kerékpárútat építettek Dunabogydány végéig. (Nem tudom pontosan meddig, mert eltûnik a házak mögött a Duna parton.) Tahi vége felé bukkant fel az út mellett. Nagyon friss lehet, mert az út töltésén még gaz se nõtt.

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

arra mondjuk én is kiváncsi vagyok. tervekrõl tudtam de hogy kész is azt nem.

Nagyon szépen köszönöm annak, aki segített nekem ebben a témában. Sok hasznos infót kaptam, de mostmár én is kiváncsi vagyok, hogy az a bizonyos biciklisút lézetik vagy nem.

Mégegyszer köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

zsizsi: HOL van az a kerékpárút SztEndre és Visegrád között??? Illetve SztEndrétõl Leányfalu távolabbi végéok OK, de utána semmisehol. Legalábbis tavasstal még nemigen láttuk nyomát, mikor arra jártunk.

--Trifo

arra mondjuk én is kiváncsi vagyok. tervekrõl tudtam de hogy kész is azt nem.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
zsizsi: HOL van az a kerékpárút SztEndre és Visegrád között??? Illetve SztEndrétõl Leányfalu távolabbi végéok OK, de utána semmisehol. Legalábbis tavasstal még nemigen láttuk nyomát, mikor arra jártunk.

--Trifo

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
PTomihoz kiegészítés képpen. (Szia Tomi!)

1. Visegrádról Szentendréig jórészt van kerékpár út, egy része vadonat új. Dunabogdány nyugati végénél kezdõdik, és egy rövidke megszakítással elvisz Szentendréig.
2. Szentendrérõl Piliszentlászló felé a Skanzen felé lehet eljutni, de én szívesebben ajánlanám a Pap-rét felé vezetõ utat. Ezt a Skanzen után közvetlenül, a Forrás utcából tudod elérni. Annak a a végén jobbra fordulsz, és elindulsz felfelé. Ott fent elfordl az út balra, majd legurulsz egy kis völgybe - jobbkéz felõl patakvölgy - míg elérsz egy sorompóig. Na ezen átjutva jön a menet. Szép erdõben emelkedik az erdészeti mûút egészen a Pap-rétig. Nem kell megijedni, az elején még merdek, de aztán megszelídül.

Itt a Pap-réten ha jobbra indultok a Piros kerékpár jelzésen, akkor lejuttok Visegrádra. Ez igazán terepen megy, kezdõnek nem ajánlanám, bár szép.

Ha a szemben lévõ úton haladtok tovább, akkor a Kék kerékpár jelzésû erdészeti mûúton tudtok legurulni Visegrádra. (Itt érdemes figyelni, mert ha elértek lent egy fém sorompóhoz, ott érdemes balra - élesen visszafelé - befordulni a patakvölgybe vezetõ útra, és ott találjátok a hideg vízû Kaán-forrást. Ha tovább ereszkedtek, akkor ott lesz a Visegrádi Füvészkert. És hát ugye a fellegvár!

Ha a Pap-rétnél balra fordultok, akkor kis mászás után kijuttok Piliszentlászló alá a Szentendrérõl feljövõ mûútra. Ha it jobbra fordultok, hamar fennt vagytok Pilisszentlászlón. (Itt keressétek a Kisrigó vendéglõt, finicsi a hami!)
Amit PTomi említett, Pilisszentlászlóról az Apátkúti völgyön tudtok leereszkedni Visegrádra. Ez terepen vezet, de nem vészes, még tán párod is kedvet kap a terep bringázásra!

Jó szórakozást!!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Csá Kerekesek.

Egy kis segítség kéne. A nyaralásunk a Dunakanyarban lesz, és szeretnénk egy napot kerékpár túrával tölteni. Elég ismeretlen vagyok arrafelé és egy kis infó kéne, hogy merre is menjünk. Gondoltam egy olyanra, hogy mivel Visegrádon lesz a szállás mennénk egy olyan menetet, hogy Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, és onnan mennénk át Pilisszentlászlón keresztül Visegrádra.

Több kérdésem is lenne, amiben nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni:

1, Visegrádtól Szentendréig van-e valamilyen kiépített kerékpárosút? Vagy simán a fõútvonalon kell kerekezni?

2, Szentendrérõl Pilisszentlászlón keresztül mennyire durva az út? Gondolom az már hegyi menet, és a bnõm nem igazán profi.

3, Ezen az útszakaszon útközben milyen esetleges látnivalók vannak, amit feltétlenül meg kell nézni?

4, Ha esetleg valakinek van jobb ötlete valamilyen jobb kerékpáros menetre szívesen venném.

Nagyon szépen köszi annak, aki próbál segíteni.

Peti

1. Nincsen végig, de van: Szentendre - Tahitótfalu és Visegrád felé is, de nem tudom, milyen hosszan.

2. Van végig aszfaltút opció, Pap-réten keresztül, azt tudom ajánlani, ha nem akartok terepezni és mégcsak forgalom sincs.
A szentendrei Skanzen után kell beborítani jobbra és onanntól egyenesen :)

3 és 4-re nem tudok mit mondani. Van látnivaló, de amikrõl én tudok, a Pilisben vannak, ezekhez macera eljutni (Vörös kõ például) és talán nem is kezdõnek való kerékpárral.
Szentendrén a parton lehet kajálni egy jót, megpihenni, szép hely, fõleg, ha szép idõ van. Legalábbis én szeretem.
Tudok olyat is javasolni, hogy Szentendrétõl Pap-rétre fel, le Pilisszentlászlóra, ott is lehet hamizni :) és onnan indul le terep egy patak mellett (patak az, vagy csak idõszakos? hmm..) Visegrádra. Remek út, nagyon szép!

Hirtelen ennyit tudtam hozzátenni, ha jut még eszembe valami, szólok :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vagy átmentek a másik oldalra. Ott vezet a Duna menti kerékpárút (Göd és Zebegény között lehet ezen közlekedni).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Csá Kerekesek.

Egy kis segítség kéne. A nyaralásunk a Dunakanyarban lesz, és szeretnénk egy napot kerékpár túrával tölteni. Elég ismeretlen vagyok arrafelé és egy kis infó kéne, hogy merre is menjünk. Gondoltam egy olyanra, hogy mivel Visegrádon lesz a szállás mennénk egy olyan menetet, hogy Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, és onnan mennénk át Pilisszentlászlón keresztül Visegrádra.

1, Visegrádtól Szentendréig van-e valamilyen kiépített kerékpárosút? Vagy simán a fõútvonalon kell kerekezni?

2, Szentendrérõl Pilisszentlászlón keresztül mennyire durva az út? Gondolom az már hegyi menet, és a bnõm nem igazán profi.

3, Ezen az útszakaszon útközben milyen esetleges látnivalók vannak, amit feltétlenül meg kell nézni?

4, Ha esetleg valakinek van jobb ötlete valamilyen jobb kerékpáros menetre szívesen venném.

Peti

1, kb nincs. leányfalutól van a dunaparton (szal kevesebb mint a fele bringaút, nagyrészt a közúton tudsz menni)
2, nem durva de ha nem edzett nem fog szeretni. viszont ne a közúton menjetek hanem van forgalomtól lezárt erdészeti út. sztenfrém a skanzenig kell elkeverni (nagyjából azért kitáblázott kerékpárút vezet odáig) onnan az erdészeti meg jelölt bringaút. igy szentlászlót kihagyjátok de sokat nem vesztesz vele.
3. odafelé közúton meg a falukban semmi, vissza az erdõben rengeteg.
(ja de, a bringaút leányfalun a strand mögött vezet, ha jó idõ van azért ott akad látnivaló)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Mennék szombaton - melóból kifolyólag - féltíz utáni indulással valahova a Pilisbe. Tartana velem valaki?

--Trifo

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Csá Kerekesek.

Peti

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Persze, mint Géza bá, a verõcei csapos :D

Egyébként tényleg kéne már szervezni valamilyen közös börzsönyi mókát, csak a kérdés, hogy mikor? Most Balaton Maraton, Zalakaros Maraton, jövõ héten Bükk, aztán miskolci 4X...

Csak ne aug. 25-re tegyétek, mert akkor megyünk ki a Cristalpra!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Tõled nem, egyébként baromira :D

Jó, hát lazázott a srác. Majd jövõre hajtom, hogy tekerjen is, ne csak a lábát lógassa ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

19.000 méter szint 13 nap alatt nem az? :D

Tõled nem, egyébként baromira :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
19.000 méter szint 13 nap alatt nem az? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)