Csá Kerekesek.
Egy kis segítség kéne. A nyaralásunk a Dunakanyarban lesz, és szeretnénk egy napot kerékpár túrával tölteni. Elég ismeretlen vagyok arrafelé és egy kis infó kéne, hogy merre is menjünk. Gondoltam egy olyanra, hogy mivel Visegrádon lesz a szállás mennénk egy olyan menetet, hogy Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, és onnan mennénk át Pilisszentlászlón keresztül Visegrádra.
Több kérdésem is lenne, amiben nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni:
1, Visegrádtól Szentendréig van-e valamilyen kiépített kerékpárosút? Vagy simán a fõútvonalon kell kerekezni?
2, Szentendrérõl Pilisszentlászlón keresztül mennyire durva az út? Gondolom az már hegyi menet, és a bnõm nem igazán profi.
3, Ezen az útszakaszon útközben milyen esetleges látnivalók vannak, amit feltétlenül meg kell nézni?
4, Ha esetleg valakinek van jobb ötlete valamilyen jobb kerékpáros menetre szívesen venném.
Nagyon szépen köszi annak, aki próbál segíteni.
Peti
1. Nincsen végig, de van: Szentendre - Tahitótfalu és Visegrád felé is, de nem tudom, milyen hosszan.
2. Van végig aszfaltút opció, Pap-réten keresztül, azt tudom ajánlani, ha nem akartok terepezni és mégcsak forgalom sincs.
A szentendrei Skanzen után kell beborítani jobbra és onanntól egyenesen

3 és 4-re nem tudok mit mondani. Van látnivaló, de amikrõl én tudok, a Pilisben vannak, ezekhez macera eljutni (Vörös kõ például) és talán nem is kezdõnek való kerékpárral.
Szentendrén a parton lehet kajálni egy jót, megpihenni, szép hely, fõleg, ha szép idõ van. Legalábbis én szeretem.
Tudok olyat is javasolni, hogy Szentendrétõl Pap-rétre fel, le Pilisszentlászlóra, ott is lehet hamizni

és onnan indul le terep egy patak mellett (patak az, vagy csak idõszakos? hmm..) Visegrádra. Remek út, nagyon szép!
Hirtelen ennyit tudtam hozzátenni, ha jut még eszembe valami, szólok