Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
A tegnapi börzsönyi túra képei itt.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Félre halucináltam.. :D
A dombságban is van sár?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Éééééén?
Ezt kimondta?
Nem, én ma csak kimentem a domságba egy kicsit, találkoztam Paraferee-vel. Vittem neki egy lámpát kölcsönbe.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Melyik tökik mentek a Börzsönybe?

Elvileg H.Zoli és tán Hozé meg a lányok...legalább is H.Zoli errõl regélt nekem a héten.

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

és még a súlya sem rossz... :)

Basszus, vagy 120 grammot spórolhatnék ha kitépném a felesleges lapokat :D

Peti, tegnap te ebbõl puskáztál ugye?
http://www.libri.hu/...uristakalauz_sc

Igen, nekem a lapozgatós jön be. A neked tetszõ leszakadt sínpáras völgy amúgy nem a Nagy-völgy, hanem a Fekete-völgy. Sajnos az idei monszun meg az erdészet bulldózerei hazavágták, de ha száraz lenne, még a nyomvájúkkal együtt is élvezetes lenne. Tavaly nagyon jó volt, felfelé és lefelé is, fõleg egy K+ jelzésen való folytatással (arra mennek tovább a sínek).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Na mi van tökik!? Nem vittetek lámpát, azt el vagytok tévedve? :D
Menjünk a bringákért!? ;)

Melyik tökik mentek a Börzsönybe?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na mi van tökik!? Nem vittetek lámpát, azt el vagytok tévedve? :D
Menjünk a bringákért!? ;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

és még a súlya sem rossz... :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás

Majd jövõre ;). Idén nem mindenhova a kéken mentem.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
Szevasztok!

A túra és a társaság remek volt, a Börzsöny nagyon szép, ide vissza kell még térjek párszor. Nekem a nagy-völgyi saras-köves-patakátkeléses- sines része tetszett a legjobban.
Ebéd után lemosom a lovat, aztán kerülök egyet a 3H-n, ki kell használni a tuti bringás idõt.
Köszi a szervezést, legközelebb is csatlakozom hozzátok, ha lehet!

Jó pihenést mindnekinek!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is nyilatkozom.
Tegnap nem sikerült, mert jól elaludtam kaja után. Bepótolandó a hétközben nem alvást, most összejött 11 óra :)
Marhára -akarom mondani, békára- elfáradtam.
Szép idõ is volt, meg hideg is néhol. Volt sár, meg olyan nem volt, hogy nem volt :) Végre láttam azt a Half-Lifeba illõ erdei sínpárt is, amit eddig csak fényképeken. Drégely vára kötelezõ!
Börzsöny meseszép így õsz táján.
És természetesen mindez a jó társaságban :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
nagyon kafa volt a túra!
jól éreztem magam...bár a végére kicsit furán néztem ki...
a sár-skill+rengeteget javult,bár az az igazság,hogy továbbra sem szeretem!a tegnapi varacskos hangulathoz nagyban hozzájárult!
remek csapat,pontos indulás és utánozhatatlan vezetõ jellemezte a tegnapi felállást!
peace!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ma kimentek a pecerók a Börzsönybe jampizni! Vajon megtalálják "a sarat"!? :D Értük menjünk, ha netán eltévednének? ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nos, én is köszönöm mindenkinek a szuper társaságot, a jó útvonalat, a sok-sok dagonyát - szokásomhoz híven én néztem ki a leg-cudarabbul:D.
Szép volt, jó volt, nehéz volt. Új arcát mutatta a Börzsöny és ez az arc, nagyon tetszett nekem. A gyros a végén szuper volt!!! :clap:

Hozé, H.Zoli!
Köszi az aggódást - a drága bringák nevében is . de tudhatjátok, csalánba nem üt a mennykõ! ,)

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Avus idén sikeresen abszolválta a BEAC Maxit is.:D

Majd jövõre ;). Idén nem mindenhova a kéken mentem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az lemaradt, hogy hatan voltunk.:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nyugalom.:D Megjöttünk. Jó volt

Jóvan akkó!
Már éppen gondolkoztam, hogy ha nem kerültök elõ, akkor holnap Oldbike-al és Hozéval kutatóexpedíciót szervezek.:)
Azt a sok drága biciglit csak nem hagyjuk veszni az erdõben!:lol1:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nyugalom.:D Megjöttünk. Jó volt, érdekes, kemény, de mindezek ellenére kihagyhatatlan. Kissé dagonyázó vaddisznó kinézetünk lett a végére.
A Kámorról hat elõtt nem sokkal indultunk el, így a Diósjenõ feletti erdészeti út kb. 80%-át már full sötétben nyomtunk le. Volt némi fénycsiholó eszköz, így gond nélkül tudtunk jönni. Kismaroson szétváltunk és Zsizsivel, Avus-al (Minuvtcr) legurultunk Verõcére, ahol benyomtunk egy-egy iszonyú jó gyros tálat és némi cukrozott löttyöt, ami életet mentett. Nekem már másodszor - köszi még egyszer Csabilc4-nek a banánt és a csokit, ami az elsõ életmentõ dolog volt számomra a diósjenõi emelkedõ elején.
Elsõ féktárcsámban akkora nyolcas lett, hogy az már kilences - valószínû hogy a kerék felkapott és nekivágott valami nagyobb követ, mert más olyan esemény nem történt, ami sérülést okozhatott. Volt egy lánc szakadásunk, egy defektünk, tekertünk ködben, verõfényes napsütésben, majd megint undurító, hideg ködben, volt néhány elnézés/eltévelygés, kissé változtattunk az eredeti túraútvonalon, csodálatos helyeken jártunk (Drégelyvár, Kámor) és mindenki becsülettel végignyomta. Sajnálhatja, aki nem tudott eljönni.
Képek kicsit késõbb, mert most fáradt vagyok válogatni.

Avus (Minuvtcr) nagyon jól nyomja, úgy hogy Dante kötögetheti fel a cipõjét. És vele ellentétben Avus idén sikeresen abszolválta a BEAC Maxit is.:D

EDIT - KÉPEK
http://picasaweb.goo...20081011BRzsNy#

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

köszi Zsizsinek a snickerst

Hehe, fejlõdik Õ is.:)

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Beleszaladtunk a sötétbe, de jó volt :). VV-vel és Zsizsivel csak 8 után szálltunk fel a vonatra Verõcén, mert mindenáron giroszoznunk kellett, a többiek eggyel elõbbi vonattal eljöttek Kismarosról. A börzsönyi kéket itt-ott elvétettük, az elsõ hiba után Letkésen kötöttünk ki, ahonnan a hideg ködben aszfalton kellett feltekerni Nagybörzsönybe. Szerencsére 200 m felett már sütött a nap, de sár azért volt rendesen. A második eltévedés után Zsizsi elénk került, mert õ jófelé ment, majd õt üldöztük a Fekete-völgyben. A bringám úgy is néz ki :). Ezután megvolt Drégelyvár, bár nem végig a kéken, hanem a Nagy-völgyben, majd a Kámor is. A Királyrétre menõ dózeren ránk esteledett, Kismarosra már full sötétben tekertünk.

Köszi a túrát, jó volt a társaság, köszi Zsizsinek a snickerst meg a láncolajat, elõbbi életet, utóbbi láncot mentett, csabilc4-nek (neveket még magolom :) ) a felajánlott szendvicset, amire végülis nem lett szükség.

A távom 104,6 kilcsi lett, ebbõl szûk 100 maga a túra, a szint pedig 1768 m.