Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2012. június 10. - 22:18
Írta 2012. június 10. - 21:31
szerintem ezen viszont kár rugózni
asszem itt mindannyiunk útjainak nagy részén tilosban jár
ok szigorúan védetteket nyilván kerülöm én is
ennél nagyobb smileyt sajna nem tudok tenni, hogy Te is megértsd, hogy viccelek. most meg direkt nem tettem.
Írta 2012. június 08. - 10:42
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. június 08. - 09:38
Szétcsúszós buli?Jó lenne...de progi van ma délutántól vasárnap délutánig. Sátras móka ovis csoporttal.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. június 08. - 09:13
Sziasztok,
ha addig nem lesz brutál esõ, pénteken megyek tekerni: Szentendre/Kõ-hegy, Lajosforrás környéke van a fejemben, de lehet más is a befutó. Rákospalota/Zuglóból megyek, 11 körüli indulással. Sok éves háttér megvan, de egy év után most vettem újra gépet, úgyhogy a tempót magam sem tudom:D (Kolosy-HHH csúcs 33 perc körül volt 2 hete). Táv háztól házig max. 70 km, terepen mondjuk max. 40-50 km. Ha valaki tekerne egyet közösen, az info@budapestscenes.com-on vagy a 06 20 524 0547-en elér.
Jó lenne...de progi van ma délutántól vasárnap délutánig. Sátras móka ovis csoporttal.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. június 07. - 22:14
asszem itt mindannyiunk útjainak nagy részén tilosban jár
ok szigorúan védetteket nyilván kerülöm én is
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. június 07. - 20:23
Sziasztok!
Két túrát ajánlok figyelmetekbe. A helyszín Miskolc és a Bükk. Az elsõt fél nap alatt kényelmesen be lehet járni, a második egész napot vesz igénybe.
1. Miskolc - Garadna kisvasút v.á.(mûút) - kisvasút v.á. elõtt jobbra S+ - bánkúti mûút után balra az S jelzésen - K+ jobbra - Mályinka.
Vissza: Mályinka - bánkúti út (mûút) - Miskolc.
2. Miskolc - Hollóstetõ (mûút) - Hór völgye - Cserépfalu - Bogács (mûút) - pincesor mellett a piros jelzésen - Cserépváralja - piros, piros-sárga Kács - Mária út, sárga jelzés Viztõ - északnak fordulva Lófõ tisztás, Bükk szentkereszt - kéken a Lillafüredi útra.
Nem ritka hogy tolni vagy vállon kell cipelni a kerékpárt.
Nagyon vadregényes helyekre visz mindkét útvonal. A rengeteg látnivalót fel sem sorolom az a térképen úgyis ott van.
Kellemes túrázást!
az említett szakaszok jelentõs részén tilos kerákpározni
Írta 2012. június 07. - 19:48
Két túrát ajánlok figyelmetekbe. A helyszín Miskolc és a Bükk. Az elsõt fél nap alatt kényelmesen be lehet járni, a második egész napot vesz igénybe.
1. Miskolc - Garadna kisvasút v.á.(mûút) - kisvasút v.á. elõtt jobbra S+ - bánkúti mûút után balra az S jelzésen - K+ jobbra - Mályinka.
Vissza: Mályinka - bánkúti út (mûút) - Miskolc.
2. Miskolc - Hollóstetõ (mûút) - Hór völgye - Cserépfalu - Bogács (mûút) - pincesor mellett a piros jelzésen - Cserépváralja - piros, piros-sárga Kács - Mária út, sárga jelzés Viztõ - északnak fordulva Lófõ tisztás, Bükk szentkereszt - kéken a Lillafüredi útra.
Nem ritka hogy tolni vagy vállon kell cipelni a kerékpárt.
Nagyon vadregényes helyekre visz mindkét útvonal. A rengeteg látnivalót fel sem sorolom az a térképen úgyis ott van.
Kellemes túrázást!
Írta 2012. június 06. - 16:14
ha addig nem lesz brutál esõ, pénteken megyek tekerni: Szentendre/Kõ-hegy, Lajosforrás környéke van a fejemben, de lehet más is a befutó. Rákospalota/Zuglóból megyek, 11 körüli indulással. Sok éves háttér megvan, de egy év után most vettem újra gépet, úgyhogy a tempót magam sem tudom:D (Kolosy-HHH csúcs 33 perc körül volt 2 hete). Táv háztól házig max. 70 km, terepen mondjuk max. 40-50 km. Ha valaki tekerne egyet közösen, az info@budapestscenes.com-on vagy a 06 20 524 0547-en elér.
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Írta 2012. június 02. - 13:48
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. június 02. - 13:05
Írta 2012. június 02. - 09:45
amugy, ha nem lennének pl a fakitermelés céljára kialakított erdészeti utak, kb, b@szhatnánk a rontenkájbozásunkat...
Írta 2012. június 01. - 12:11
https://picasaweb.go...032086638645698
Nem láttam képeket ezen helyekrõl,hát megteszem én az "elsõ" lépést..bemutatom a mátra nyugati részének kis szegletét, nem csak a jelölt utakat használtam.Jó utazást és talán oldom a feszültséget a "lerágott csontról"..bringázz,tekeregj ne síránkozz!
https://picasaweb.go...761/MatraNyugat
Írta 2012. május 30. - 07:06
Hát engem pedig zavar, ha egy szombat kora délután elküldenek egy népszerû várból ahova 2 turistaút is vezet fel,
mert páran este vadászni akarnak és már csalogatnák a szarvast a hivatásos vadászok(vagy hajtók teszik ezt?nemtudom).
(itt most sok mindent írtam a fizetõs vadászvendégekrõl de off és lényegtlem mtb szempontjából, úgyhogy ki is töröltem )
Monjduk erre felé nem újdonság, kicsit arrébb egy egész falut elküldtek ilyen okkal, nem is olyan rég...
Uazzal pedig vitték már ismerõsöm barlangászni, sajnos nem tudom melyik barlangba, annyira nem is lényeg (nem természet õr vitte, hanem barlangász).
Azt szerettem volna kiemelni, hogy bringázni tilos a turistúton, amik többsége erdészeti út és a többi erdészeti úton is,
de ha vadász/erdész/... vagy áshatod a nyomvályúkat a terepjáróddal, ez egy hülye törvény, ami miatt ilyen ritkán lakott/járt területen nem kéne büntetni. (nem látom az arányosságot az én keréknyomom erróziója és bármi terepjáró/teherautó hasonló mukássága között)
De mindezt ne vedd Magadra, Tõled csak azt kérdeztem, hogy mit tudsz, mely részeken és miért büntetnek?
A többi gondolatot csak hozzáfûztem az ANP-vel kapcsolatban.
a bringás dologban teljesen igazad van, nekem is röhejes, hogy minket cseszegetnek, a többtonnás kamaz meg tíz perccel elõtte húz el fél hegyoldalnyi fával...
vendég_fac€_*
Írta 2012. május 29. - 22:57
....üdv
Hát engem pedig zavar, ha egy szombat kora délután elküldenek egy népszerû várból ahova 2 turistaút is vezet fel,
mert páran este vadászni akarnak és már csalogatnák a szarvast a hivatásos vadászok(vagy hajtók teszik ezt?nemtudom).
(itt most sok mindent írtam a fizetõs vadászvendégekrõl de off és lényegtlem mtb szempontjából, úgyhogy ki is töröltem )
Monjduk erre felé nem újdonság, kicsit arrébb egy egész falut elküldtek ilyen okkal, nem is olyan rég...
Uazzal pedig vitték már ismerõsöm barlangászni, sajnos nem tudom melyik barlangba, annyira nem is lényeg (nem természet õr vitte, hanem barlangász).
Azt szerettem volna kiemelni, hogy bringázni tilos a turistúton, amik többsége erdészeti út és a többi erdészeti úton is,
de ha vadász/erdész/... vagy áshatod a nyomvályúkat a terepjáróddal, ez egy hülye törvény, ami miatt ilyen ritkán lakott/járt területen nem kéne büntetni. (nem látom az arányosságot az én keréknyomom erróziója és bármi terepjáró/teherautó hasonló mukássága között)
De mindezt ne vedd Magadra, Tõled csak azt kérdeztem, hogy mit tudsz, mely részeken és miért büntetnek?
A többi gondolatot csak hozzáfûztem az ANP-vel kapcsolatban.
Írta 2012. május 29. - 21:29
És mit mesélnek kiket miért szoktak büntetni és hol? Elég visszatetszõ ha gyalogosokat és bringásokat, mikor vadászni lehet orrbaszájba, és
nem gyalog járnak az urak, és kisebb barlangokhoz is viszik terepjáróval a barlangászokat a karszt területén.
Ott van a nem õshonos Hucul-ménes, ami elég csúnyán szétszedi a tájat a patáival, ami egyrészt engem nem zavar,
csak akkor legyen következetes a természetvédés és arányos is.
Ránk egyszer Szádvárban szóltak egy valaki, egy szombaton délután 2kor, hogy menjünk le mert vadászat lesz.
Kezdték is késõbb hívni a szarvasokat, mi meg késõbb, lassan és hangosan lementünk Derenkre, feld#ghatják a puskacsövüket egy nemzetiparkban
Én csak annyit hallottam, hogy 2 éve új igazgató lett, aki spórolásképp bevonta a mobilokat az alkalmazottaktól
Találkoztunk is a természetõrrel, aki terepjáróval keresett pár lovast, biztos olcsóbb így megoldani....
(nemtudom, hogy ezt azóta feloldották-e, de unortodox spórolás az tuti :facepalm: )
elhiheted, hogy az ANP területén következetes és arányos a természetvédelem. vadgazdálkodásra meg a nemzeti parkban is szükség van, és ne legyél már megsértõdve ha szólnak, hogy vadásznak. ha nem szóltak volna azzal kürtölnéd tele a világot (jogosan) hogy mekkora parasztok, hogy csak úgy elkezdenek lövöldözni.
a barlangászok meg szinte soha nem járnak föl autóval, pláne nem a természetõrök viszik fel õket, ezt nem tudom honnan veszed. egyes esetekben adnak engedélyt a barlangok megközelítésére (pl Lakatos kupa alkalmával) de ez elég ritka.
ha nem hiszed, járj utána, õk segítenek:
http://www.barlang.hu/mafc/
üdv
vendég_fac€_*
Írta 2012. május 29. - 08:37
hát marha negy szerencséd volt, hogy nem találkoztál természetõrrel, arrafelé nem viccelnek, kapod a csekket egybõl. ott még sz..ni sem mereünk letérni a turistaútról túra közben, nemhogy brinázni
ismerem ott a parkõröket és nagyon szigorú emberek.
És mit mesélnek kiket miért szoktak büntetni és hol? Elég visszatetszõ ha gyalogosokat és bringásokat, mikor vadászni lehet orrbaszájba, és
nem gyalog járnak az urak, és kisebb barlangokhoz is viszik terepjáróval a barlangászokat a karszt területén.
Ott van a nem õshonos Hucul-ménes, ami elég csúnyán szétszedi a tájat a patáival, ami egyrészt engem nem zavar,
csak akkor legyen következetes a természetvédés és arányos is.
Ránk egyszer Szádvárban szóltak egy valaki, egy szombaton délután 2kor, hogy menjünk le mert vadászat lesz.
Kezdték is késõbb hívni a szarvasokat, mi meg késõbb, lassan és hangosan lementünk Derenkre, feld#ghatják a puskacsövüket egy nemzetiparkban
Én csak annyit hallottam, hogy 2 éve új igazgató lett, aki spórolásképp bevonta a mobilokat az alkalmazottaktól
Találkoztunk is a természetõrrel, aki terepjáróval keresett pár lovast, biztos olcsóbb így megoldani....
(nemtudom, hogy ezt azóta feloldották-e, de unortodox spórolás az tuti :facepalm: )
Írta 2012. május 28. - 12:26
Én értettem félre a hozzászólást....:mad: Az útvonal szögliget-ménesvölgy... szelcepusztától a haragistya útvonalon tekergett,de "emberfiával" nem találkoztam csak a konda álta utamat majd egy erdészetin kerekeztem és leereszkedtem a lõfej völgybe.A völgy végén felkapaszkodtam a hucul-karámhoz és a szelcevölgyön a szarvason kívül élõlényt nem láttam.Sok tájegység megkapó,de az aggteleki valóban csodaszép..vigyázok rá ,de a felfedezés öröme...
egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy vigyáztál és nem rombolni mentél csak jószándékból írtam, hogy ismerem ott a parkõröket és nagyon szigorú emberek. sajna alig van arrafelé kijelölt kerékpárút, pedig csodás környék, olyan jó lenne bicajjal bejárni, de sajna nem merem. mondjuk ma szegeden a rendõrök akartak megbüntetni, de nem álltam meg nekik