Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Kb. 50 kilcsi + a bemelegítés:D

Ami 'Tarcsáról nekem van vagy 70 :D. Jó lesz. :) És "milyen a pálya állapota" a Börzsönyben?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
http://turistautak.hu/ jelöli, legalábbis Google Earthben be tudom kapcsolni. Abban nem vagyok biztos, hogy online is megjeleníti ezeket, illetve, hogy teljes lenne a lista.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
találok valahol valamiféle nyilvántartást az ivóvíz kutakról?
régen minden faluban voltak még ezek a kék utcai kutak, ahonnan bárki, bármikor tudott vizet inni, de mostanában egyre kevesebb helyen látom õket. Bringázás közben lenne jó, mert nem tudok mindig annyit magammal vinni, hogy elég legyen. Boltban/benzinkúton megállni nemcsak macerás, ráadásul még drága is.
Abban bízok, hogy a gyalogtúrázóknak van talán valamiféle nyilvántartásuk ezekrõl...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Bizonyára nem mindenkinek új a címben említett weboldal, de azért leírom, mert nagyszerû, szemléletes és egyben praktikus lehet a túrák szervezéséhez.

A címet itt, a Bikemag weboldalán láttam elõször, a Túra az Uèka-hegységben címû cikk egyik hozzászólásában. :)

Ma próbáltam ki logolni munkából hazafelé az útvonalam egy Nokia telefon + GPS-vevõ + GMXT szoftver segítségével, és a .gpx fájlt simán beimportálta a bikemap.net, szõrõstül-bõröstül. (A .gpx-en túlmenõen a .kml-t kezeli még.)
Én erre jártam ma: http://www.bikemap.net/route/207937

Záró gondolatként csak annyit írhatok: GPS birtoklásának fennforgása esetén logoljátok a túrákat és tegyétek közzé! ;)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Vasárnapi móka:

Verõcétõl Zebegényig aszfaltos bemelegítés - Zebegény-Lugasszõlõk / Zebegény-libalegelõ / Som-dûlõ / Csurgópuszta / Merdesz-patak / Márianosztra / Olasz-kert / Bezina-rét / Nagyirtáspuszta / Keselyûs-orom / Nagy-rét / Sós-hegy / Lengyel-rétek / (opcionálisan Kopasz-hegy) Galambos-rét / Sarok-rét / Márianosztra / Zebegény-Újvölgy / Zebegény / Malom-völgy / Török-mezõ / Szent-Gál-föld / Száraz-fák / Gál-hegy / Nagy-Morgó / Kismaros / Verõce

Találkozó vasárnap 9.45-kor Verõcén a szokott helyen (magyarkúti elágazással szemben lévõ szökõkutas tér; a cukrászda mellett). Indulás legkésõbb 10-kor.

Jól hangzik, meglássuk.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És mindezt a finomságot hány km-ben mérik?

Kb. 50 kilcsi + a bemelegítés:D

Más. Augusztus végén lesz szervezett Börzsöny-kör teljesítménytúra; igaz, nem a klasszikus útvonalon, de lesz (100km) Szob - Szob útvonalon.:)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Vasárnapi móka:

Verõcétõl Zebegényig aszfaltos bemelegítés - Zebegény-Lugasszõlõk / Zebegény-libalegelõ / Som-dûlõ / Csurgópuszta / Merdesz-patak / Márianosztra / Olasz-kert / Bezina-rét / Nagyirtáspuszta / Keselyûs-orom / Nagy-rét / Sós-hegy / Lengyel-rétek / (opcionálisan Kopasz-hegy) Galambos-rét / Sarok-rét / Márianosztra / Zebegény-Újvölgy / Zebegény / Malom-völgy / Török-mezõ / Szent-Gál-föld / Száraz-fák / Gál-hegy / Nagy-Morgó / Kismaros / Verõce

Találkozó vasárnap 9.45-kor Verõcén a szokott helyen (magyarkúti elágazással szemben lévõ szökõkutas tér; a cukrászda mellett). Indulás legkésõbb 10-kor.

És mindezt a finomságot hány km-ben mérik?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vasárnapi móka:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
kemény vagy, lámpásember!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hohó!
Káldytól ki szabad kapni egy perccel...

Káldynak is az elsõ köre volt, vagy már a második?:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vasárnap én is csatlakozom ha nem szól beeeeee a fõnököm.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hozé; szerintem láttam ma Mátét suliban. Feltéve, hogy TTK-s és épp megy szakmai gyakorlatra :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hová, mennyit, hánykor? Ez ugye nem az a túra lesz, amirõl beszéltünk és amin én nem kívánok résztvenni?:D
Osztán meg ne fájduljon a fejed! Vagy a Nedves Nõvérek 1-3 évad lesz a mûsoron?

Útvonal megvan - kezdhetjük ott, ahol a múltkorit nagyjából befejeztük (Zebegény), de jobb, ha a szokásos verõcei kezdést választjuk, mert így lesz idõ és táv a bemelegítésre:D - rehabosnak nem nevezném, de azért inkább túrázós, mint hajtós, és felmásznánk sok hegyre/csúcsra és nézelõdnénk sokat.
Hogy fejfájós e a dolog, azt döntsd el magad, de nedves biztos nem lesz:
http://www.militaria...y.php?razon=137
és róla szól az elõadás: http://panzerkeil.dr.../tabornokok.htm
ezen belül "páncélos ászok" majd "Michael Wittmann"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Van stílusod apafej, de van ám..! :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hohó!

Most látom:
Itt jön Káldy, piros mezben a célba 15:02 -kor
Itt meg hozé, szürke mezben 15:03 -kor

Káldytól ki szabad kapni egy perccel...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Kedves Hozé!
Minden elismerésem az elért eredményért!
Örgeszel - örgeszel??? - vagy sem, megcsináltad, és ez a fõ!
H.Zolinak meg: szedd össze magad, gatyát fel és jövõre tartsd a tempót Hozéval! ;) (Aztán majd mi piszkálunk Téged! :D)

Részemrõl is taps!:clap:
Jaj most mit izélsz Zsizsi? Az a 2-3 óra amit kapnék Hozétól a Pelzón, nos az szóra sem érdemes.:D
Csak azért kapta, mert eltûnt egy idõre.:P

Hétvégi túrázás vonatkozásában szólok, hogy ha megyünk - és más nem tervez valami "okos megfejtést" - akkor vasárnapra tervezek túrát, mert szombaton okosodni/mûvelõdni kívánok.:D

Hová, mennyit, hánykor? Ez ugye nem az a túra lesz, amirõl beszéltünk és amin én nem kívánok résztvenni?:D
Osztán meg ne fájduljon a fejed! Vagy a Nedves Nõvérek 1-3 évad lesz a mûsoron?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szombaton úgyis Crosskovácsi, vasárnap, ha mentek rehabosat, megyek én is. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kedves Hozé!
Minden elismerésem az elért eredményért!
Örgeszel - örgeszel??? - vagy sem, megcsináltad, és ez a fõ!
H.Zolinak meg: szedd össze magad, gatyát fel és jövõre tartsd a tempót Hozéval! ;) (Aztán majd mi piszkálunk Téged! :D)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hétvégi túrázás vonatkozásában szólok, hogy ha megyünk - és más nem tervez valami "okos megfejtést" - akkor vasárnapra tervezek túrát, mert szombaton okosodni/mûvelõdni kívánok.:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen tavaly jobb idõt mentem (5:36), mert tavaly minden összejött.
Az idei idõ reális.
Nem alakult szerencsésen a verseny. A földvári emelkedõn tudtam menni a fõmezõnnyel bár max. pulzuson.
A boly borzasztó idegesen viselkedett, túl sokan voltunk, vagy sok olyan ember volt aki nem gondol bele, hogy bolyozás közben nem mehet ész nélkül jobbra-balra.
Síkon mentünk 50-es átlagot, majd a következõ percben 35-öt. Össze-vissza volt az egész. Meg is lett a baj belõle, Balatonkeresztúrnál volt egy nagy bukás, vagy 15-20 ember feküdt el. Szerencsém volt, én meg tudtam állni. De mialatt átvergõdtem, kikerültem a csatateret, a boly meglépett.
Gyenge voltam ahhoz, hogy utolérjem õket. Így egy kisebb csoportba verõdtünk, és a következõ 15-20 km-t, úgy 6-an tekerük le, bár csak hárman voltunk hajlandóak vezetni.
Szerencsére utolért bennünket egy kb.30 fõs csapat, élén Káldy Attilával. Kérdeztem is tõle, hány kört szeretne menni. Azt mondta csak egyet, de azt nagyon. Ez lehetett olyan 90km-nél.
Onnan együtt maradt a boly nagy része egészen az Akarattyai emelkedõig (175-180km). Tartottuk azt a 34-35 -ös átlagot. Az emelkedõnél azonban félre kellett állnom, mert megint elkezdett görcsölni a jobb lábam.
Le kellett szálnom, és tolni pár száz métert, hogy rendbejöjjek. De onnan már rendben volt, csak a széllel kellett megküzdeni.
Én 6:01 -et mértem, a pontos idõm soha nem fog kiderülni, mert a chipes dolog elromlott.
Azt saccolom, hogy az elsõ 200-ba beférek a 800 emberbõl.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."