Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Másfél-két hónapja Pilismarót felõl volt kint egy tábla, hogy az út járhatatlan.
Azt nem lehet tudni bringával mennyire járhatatlan az a rész.
Végülis nem azért de elfordultunk balra a királykúti nyereg felé,
így csak a jelzést láttam ezzel kapcsolatban.

http://img6.tar.hu/b.../80980273.jpg#3
Az ideiglenesen kihelyezett tábla feliratát a képen fel tudod nagyítani szinte olvashatóra.

További képek: Kép.Tár.hu

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Üdv!

Szakó-nyeregtõl le a zöldön Pilismarótra, ez a szakasz milyen állapotban van? Szinttérkép szerint jó egyenletes lejtõ, csak az idõjárás kicsit átrendezte az erdõt, legalábbis a Pilis-nyereg - Klastrom (S) nem igazán az a jó haladós szakasz, mint korábban:(. Magamat ismerve ismeretlen terepen is engedem, nem szeretnék egy 2m-es letörésbe belemenni:). Remélem járt erre valaki mostanság.

Köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

SJR-t eladtad? nem vált be talán?

árulás alatt van

jó váz, csak van -nekem - jobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Van itt esetleg valaki, aki tudna jövõhéten kontaktolni Hozéval és elhozna egy lámpát tõle a Mátra marcira?

Írtam PÜ-t.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

ááá legyen már meg a montim :)

SJR-t eladtad? nem vált be talán?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Járható mindenhol, bár a Kövesbércet felfelé mindig kikerülöm. Egyszer jöttem ott le, akkor is toltam egy-két helyen, nekem az már túl köves. :)

ááá legyen már meg a montim :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ezen túraleírásban említett utak most mennyire járhatóak? Két helyen is említ a leírás A és B variációt, amivel lehet játszadozni, szóval alakítható, akár több-kevesebb aszfalt beiktatásával. Igaz, utóbbit inkább kerülném. :)
Pilisben a Pap-rét, Dömör-kapu felé jártam a hétvégén aszfalton, a földes utak felé nézve azok száraznak tûntek. Talán Dobogókõ környéke érdekelne leginkább. Gyalogtúrázni voltunk ugyan ott tavasszal még a nagy esõk elõtt, akkor volt néhány gyalog is alig járható része, déli irányban a sípályától. (Ha jól rémlik, talán a kék, kék+.) Vissza Dobogókõ felé a sárga és piros jelzés viszont akkor még jó volt. A többi utat sajnos nem ismerem, szóval bármilyen infó jöhet. :)

Járható mindenhol, bár a Kövesbércet felfelé mindig kikerülöm. Egyszer jöttem ott le, akkor is toltam egy-két helyen, nekem az már túl köves. :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Ezen túraleírásban említett utak most mennyire járhatóak? Két helyen is említ a leírás A és B variációt, amivel lehet játszadozni, szóval alakítható, akár több-kevesebb aszfalt beiktatásával. Igaz, utóbbit inkább kerülném. :)
Pilisben a Pap-rét, Dömör-kapu felé jártam a hétvégén aszfalton, a földes utak felé nézve azok száraznak tûntek. Talán Dobogókõ környéke érdekelne leginkább. Gyalogtúrázni voltunk ugyan ott tavasszal még a nagy esõk elõtt, akkor volt néhány gyalog is alig járható része, déli irányban a sípályától. (Ha jól rémlik, talán a kék, kék+.) Vissza Dobogókõ felé a sárga és piros jelzés viszont akkor még jó volt. A többi utat sajnos nem ismerem, szóval bármilyen infó jöhet. :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Van itt esetleg valaki, aki tudna jövõhéten kontaktolni Hozéval és elhozna egy lámpát tõle a Mátra marcira?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Én ugyan 100km-nél kipukkadtam és onnantól az összes emelkedõ nehezen ment de tényleg nagyon klassz volt mind az idõ, mind a tempo, mind a társaság. Köszönöm még egyszer. Már adagolom az outi költségeit, mert csakis az lehetett a probléma :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Túl erõs vagy Richie!:)
Hozé szerint 1200m a szint és én hiszek neki.
Rkosmente Kerkpros Sport s Szabadid Egyeslet

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Megjártuk a Hadak útját, meg a Börzsöny-kört visszafelé, Hosival és Richie-vel. A szokásos pofaszél elkerült bennünket, az idõ kiváló volt, bent a Börzsönyben kellemesen hûvös. A Király-kút vize még mindig nagyon hideg és fincsi, jól esett ott frissíteni. És a végén jó volt a szokásos fagyizás is.
9.35-kor jöttünk ki a váci vasútállomásról, és 15 órakor már Vácon fagyiztunk. Ipolydamásdon és a Király-kútnál álltunk csak meg frissíteni, és nem szakítottuk szét magunkat, így egész jó a menetidõ a 127 kilométerre.

û

Bizony...
nagyon klassz volt a mai túra.kikapcsolódásnak,feltöltõdésnek és pihenésnek ideális idõjárási és környezeti viszonyok. a társaságról már nem is beszélve ;)
VV és Hosi köszi a túrát és a társaságot,remekül éreztem magam.
érzésre kb.:500 és 800m között lehetett a szint, de nem biztos.
Dante talán tudja?!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

a disznós kútnál térhettél át a pirosról a zöldre...

Igen, most néztem meg a térképen, hogy a Disznós kút után érinti egymást a két bringaút. Még el is indultam ott elõször balra, de mert jó pár méter után sem találtam a piros jelzést balszerencsémre visszamentem a zöldre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap 2,5 elkavarással sikerült lenyomni a betervezett túrát.

- 273,6 km
- 2427 m
- 11:24
- 134-es átlagpulzus

És nem, nem készülök a RAAM-ra. :D

Akkor 24órás szóló. :)

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Én ma szívattam meg magam, de nagyon. Pap-réttõl a piros bringa jelzésen akartam lemenni Visegrádra, de valahol elvétettem és egyszer csak zöld lett a piros és már majdnem lementem Dunabogdányba. Nem az volt a cél, ezért mikor megláttam a kék+ jelzést nagy örömmel mentem azon tovább, mert tudtam, hogy Visegrádra vezet. Csakhogy egy idõ után járhatatlan lett az út, sár, nyomvályú, tekerhetetlen meredek ahol még az út is eltûnt, csípõs bogarak, elektromos vadkerítés, szóval szívtam pár kilométeren át. És a végén még defektem is volt a defektgátló tej ellenére, de legalább tudom, hogy a kék+ Dunabogdány fölött és Visegrád közötti szakasza ezentúl felejtõs. 91 km, 1475 szint, 6:14 tiszta menetidõ, pulzust nem mérek, de elõbb utóbb azt is fogok. :)

a disznós kútnál térhettél át a pirosról a zöldre...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Én ma szívattam meg magam, de nagyon. Pap-réttõl a piros bringa jelzésen akartam lemenni Visegrádra, de valahol elvétettem és egyszer csak zöld lett a piros és már majdnem lementem Dunabogdányba. Nem az volt a cél, ezért mikor megláttam a kék+ jelzést nagy örömmel mentem azon tovább, mert tudtam, hogy Visegrádra vezet. Csakhogy egy idõ után járhatatlan lett az út, sár, nyomvályú, tekerhetetlen meredek ahol még az út is eltûnt, csípõs bogarak, elektromos vadkerítés, szóval szívtam pár kilométeren át. És a végén még defektem is volt a defektgátló tej ellenére, de legalább tudom, hogy a kék+ Dunabogdány fölött és Visegrád közötti szakasza ezentúl felejtõs. 91 km, 1475 szint, 6:14 tiszta menetidõ, pulzust nem mérek, de elõbb utóbb azt is fogok. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tegnap 2,5 elkavarással sikerült lenyomni a betervezett túrát.

- 273,6 km
- 2427 m
- 11:24
- 134-es átlagpulzus

És nem, nem készülök a RAAM-ra. :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Kb-ra gondoltam a szintkülönbséget. De köszi így már tudom.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Börzsöny-kör aszfaltos teljesítménytúra volt régebben, és ennek az útvonalát jártuk végig. Olyan, számomra értelmetlen dolgokkal, mint szint, nem foglalkozok. Richie vagy Hosi majd beírja, ha mértek ilyet.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
127 km-bõl mennyi volt az aszfalt és mennyi a terep? Szintkülönbség?
Csak a saját erõnlétem szeretném belõni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager