Hétvégére nem tervez valaki lightosabb terepezést ? Becsatlakoznék
lehet megyünk Dante-komával egy laza 2-3 órás kanyart szombaton
Hétvégére nem tervez valaki lightosabb terepezést ? Becsatlakoznék
A legegyszerûbb és amit nagyjából le is tudok írni: Solymár Pesthidegkúti végénél vezet egy sárga jelzés a Rózsika-forrás völgyébe. Nagyon szép kis környék az, csörgedezõ patakkal, fahidakkal, no meg sok kirándulóval. Ezen az úton el kell menni egy nagy tisztásig , aminek nem tudom a nevét, de nem eltéveszthetõ ha követed a patak folyását, más tisztás nincs arrafelé. Itt a tisztás elején jobbra kezdõdik a zöld jelzés, ami felvisz Virágos-nyeregre. Onnan meg sokféle könnyebb-nehezebb úton fel lehet jutni a HHH-ra, tetszés szerint választható, eltévedni nem nagyon lehet. Ha a Virágos-nyeregtõl követed tovább a zöldet majd a Z+-et akkor kijutsz a Fenyõgyöngye felõl érkezõ aszfaltra, ahonnan már csak kb. 2 km a csúcs. Ez az út a legkönnyebb.
33 kilométernél és 1300 méternél szálltatok ki. No para, jó volt ez a teljesítmény, fõleg ha figyelembe vesszük a sokszor köves, vizes, sáros mászásokat!
Zoli, utólag kérek elnézést a pit bullos kirándulók védelmében tett kirohanásomért!!! Amikor találkoztam velük a kutyák tök barátságosak voltak velem, a srác is teljen normálisan kérdezte tõlem, hogy merre van a Remete barlang és hogy esetleg jönnek-e felfelé velük szemben kutyások. Mondtam, hogy van mögöttem 2 bringás meg egy család kisgyerekkel. Elköszöntünk és még meg is simogattam az egyik kutyát. Nekem is egy argentin dog+staffordshire keverékem van és marhára utálom, ha csak meglátja egynéhány a kutyáktól rettegõ ember és gondolkodás nélkül vérebnek titulálja (ráadásul a véreb egy nyomkövetõ kutya) meg pfujjol rá, szegény kutya meg nem érti mi baja van annak az embernek. Hazafelé nagy magányomban végig gondoltam a szitut. Igazad van abban, ha valaki nem tudja 200 százalékosan uralni, irányítani a kutyáit, akkor ne sétáltassa õket póráz nélkül.
A mai képek itt: Pilisi terepszemle
Egy Ronin-féle túrára beneveznék szívesen, általában honnan szoktatok indulni?
Jövõhéten,de legkésõbb 2hét múlva veletek tartok én is.Meg szoktam nézni a képeket amiket linkeltek az aktuális túráitokról és bevallom irigykedek is:)...