Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. April 06. - 16:37
Ide elég sokan jönnek innét is ha meg Budai indulást akarsz akkor Ronint interjúvold meg akár Privátban is de õ most már nem, igen szokott lightos túrákat csinálni viszont ha elfáradsz elég sok helyen haza fordulhatsz.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. April 06. - 16:29
Posted 2011. April 05. - 00:12
https://picasaweb.go...900/Ordoglovas#
.... "piros lapos" helyen - "Másfélmilliólépés nyomában".......
+ másnapi ráadás...
https://picasaweb.go...rtesiKilatasok#
Posted 2011. April 03. - 23:27
Posted 2011. April 03. - 20:18
A legegyszerûbb és amit nagyjából le is tudok írni: Solymár Pesthidegkúti végénél vezet egy sárga jelzés a Rózsika-forrás völgyébe. Nagyon szép kis környék az, csörgedezõ patakkal, fahidakkal, no meg sok kirándulóval. Ezen az úton el kell menni egy nagy tisztásig , aminek nem tudom a nevét, de nem eltéveszthetõ ha követed a patak folyását, más tisztás nincs arrafelé. Itt a tisztás elején jobbra kezdõdik a zöld jelzés, ami felvisz Virágos-nyeregre. Onnan meg sokféle könnyebb-nehezebb úton fel lehet jutni a HHH-ra, tetszés szerint választható, eltévedni nem nagyon lehet. Ha a Virágos-nyeregtõl követed tovább a zöldet majd a Z+-et akkor kijutsz a Fenyõgyöngye felõl érkezõ aszfaltra, ahonnan már csak kb. 2 km a csúcs. Ez az út a legkönnyebb.
Köszi szépen! Régóta tervezem, hogy feltekerek, de eddig valahogy kimaradt, pedig itt van a közelben!
Posted 2011. April 03. - 20:08
Posted 2011. April 03. - 19:42
Posted 2011. April 03. - 13:27
Posted 2011. April 03. - 11:31
Pl: Mikor már éjszakai sötétben Hozé és Lupin lámpák fényénél tekertünk akkora hó esésben hogy max 15-20m-re lehetett látni vagy mikor beértünk az utolsó ellenõrzõ pontra és amikor a hegyimentõsök megláttak és az egyikük szaladt a fényképezõgépért "ezt nem hiszem el 3 bringás ebben az idõben" és közölte ezt berakatja a holnapi újságba.-6-11c°
Másik mikor a Vadálló kövekhez tekertünk páran és azt találtam mondni a gyönyörû napsütésben hogyha nem fázna az orrom akár nyár is lehetne (gyakorlatilag csak az orrom és a szemem látszott ki a ruhából. -8c°. Nekem nagyon fontosak ezek a téli túrák és nem igen cserélném õket el semmire igaz egy megfelelõ komplett téli ruháztat nem olcsó.
Posted 2011. April 03. - 10:59
Fontos a réteges öltözködés,de én ezentúl inkább maradok a görgõnél...Nem ér meg nekem annyi pénzt a speckó téli bringás öltözet,hogy pár alkalommal hóban tudjak ökörködni.
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2011. April 03. - 09:22
Posted 2011. April 03. - 08:15
Posted 2011. April 02. - 23:07
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. April 02. - 23:02
33 kilométernél és 1300 méternél szálltatok ki. No para, jó volt ez a teljesítmény, fõleg ha figyelembe vesszük a sokszor köves, vizes, sáros mászásokat!
Zoli, utólag kérek elnézést a pit bullos kirándulók védelmében tett kirohanásomért!!! Amikor találkoztam velük a kutyák tök barátságosak voltak velem, a srác is teljen normálisan kérdezte tõlem, hogy merre van a Remete barlang és hogy esetleg jönnek-e felfelé velük szemben kutyások. Mondtam, hogy van mögöttem 2 bringás meg egy család kisgyerekkel. Elköszöntünk és még meg is simogattam az egyik kutyát. Nekem is egy argentin dog+staffordshire keverékem van és marhára utálom, ha csak meglátja egynéhány a kutyáktól rettegõ ember és gondolkodás nélkül vérebnek titulálja (ráadásul a véreb egy nyomkövetõ kutya) meg pfujjol rá, szegény kutya meg nem érti mi baja van annak az embernek. Hazafelé nagy magányomban végig gondoltam a szitut. Igazad van abban, ha valaki nem tudja 200 százalékosan uralni, irányítani a kutyáit, akkor ne sétáltassa õket póráz nélkül.
A mai képek itt: Pilisi terepszemle
Jó kis kört mentél még utána! Így otthonról jó visszanézni a képeket.
Én is kutyás vagyok, iskolázott német juhászom van. Vasárnaponként járom vele az erdõt, teljesen megbízom benne, mégis ha valaki szembe jön, megfogom, vagy pórázra rakom. Nem azért, mert nem bízom a kutyámban, hanem mert nem tudhatom, hogy aki szembe jön, mennyire fél tõlük. Kutya és kutya között nem teszek különbséget, lehet egy pit bull is családszeretõ és lehet egy német juhászból is vadállatot nevelni, de ez ránézésre nem látszik. Jól néz ki a kutyusod, ha van kedved egyik vasárnap összehozhatunk egy kis sétát itt a Szénás környékén. Jó volt ez a mai nap, de azért örültem amikor hazaértem.
Üdv.
Posted 2011. April 02. - 23:02
Posted 2011. April 02. - 22:42
Posted 2011. April 02. - 22:40
Egy Ronin-féle túrára beneveznék szívesen, általában honnan szoktatok indulni?
Nagy szerencsémre a III. kerületben lakom, szinte mindig errefelé van a találkozó, általában az Újpesti Vasúti Híd budai lábánál, vagy a Szentlélek téren. De pl. ma Szabiék Pilisszentivántól jöttek, ezért nekik is, nekem is félúton az egri várnál találkoztunk. Persze, összehozhatunk valamikor egy újabb túrát, de ha Te feldobsz valamit, ahol jobban ismerõs vagy, vagy van egy kedvenc útvonalad, nekem meg új lenne a környék szívesen megismernék más utakat is. Pl. már régóta sasolom a térképen, hogy a Pilisszántótól vezet egy erdei bringaút Dorog felé, no, azon még soha nem jártam, szét kellene nézni arrafelé is.
Jövõhéten,de legkésõbb 2hét múlva veletek tartok én is.Meg szoktam nézni a képeket amiket linkeltek az aktuális túráitokról és bevallom irigykedek is:)...
Ma gondoltam rád, hogy hová tûnhettél a legutolsó fagyos tekerésünk óta. Legalábbis úgy emlékszem, hogy a több kilométeres hóban cipelés óta nem találkoztunk.
Posted 2011. April 02. - 22:17
Posted 2011. April 02. - 21:50
Posted 2011. April 02. - 21:08
Télen végig tekertem ha az idõ engedte, úgyhogy a szinten tartás kb. megvolt. Ma bejártam a tervezett 3000-es túra teljes vonalát. 75 km alatt lett 2500 m, úgyhogy a Prédikálószéket még bele kell venni, meg még egy kis csiki-csukit valamerre és ha minden jól jön ki akkor nagy lesz az öröm.Nagyon keményen kezdesz Ronin, így keveset megyünk majd együtt legfeljebb majd a hátad nézem. Ma azért nem tartottam veled mert foghúzásom volt és nem sok hangulatom maradt.
Felfelé Te nézed az én hátam, lefelé meg örülnék ha a hátadat láthatnám, mert akkor nem maradnék le annyira.
Azon filózok, hogy húsvét elõtt meg kellene csinálni az aszfaltos Börzsöny-kört, akár már a jövõ héten. Az is jó kis tekerés.