Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2005. August 09. - 15:10
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2005. August 09. - 14:06
Posted 2005. August 09. - 13:47
sztem nyugodtan, de ha minden igaz akkor még megyek ma...és akkor még este írok...Köszi a választ Tiger.
A mai nap is száradhat még. Akkor holnap szerintem átmerészkedünk.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. August 09. - 13:46
A mai nap is száradhat még. Akkor holnap szerintem átmerészkedünk.
Posted 2005. August 09. - 13:38
nagyrésze tökszáraz, van vmennyi kicsit nedves de még kemény talaj, persze ahol állandó pocsolyák vannak az dagonya, és van x% ahol folyik a víz folyamatosan, de tekerhetõ...ez volt vasárnap...sza nincs az a gusztustalan sár mint a dm-en..pld szentlászló hegytetõröl a kék helyenként tök száraz, vagy csörgedezõ víz de teljesen jól járható....Visegrád környékén a dunamaraton útvonalán most milyen a sárhelyzet?
Egyik havert akarom már elvinni hagy fáradjon el végre.
Posted 2005. August 09. - 13:34
Egyik havert akarom már elvinni hagy fáradjon el végre.
Posted 2005. August 09. - 12:29
Posted 2005. August 09. - 12:02
Posted 2005. August 09. - 11:53
Az SI rendszerbe remélem felveszik, és vhol Franciaországban fogják majd mutogatni egy múzeum pancélvitrinjében az elnyûhetetlen titaniumchrommolibdénniobiumuracilból készült õspitét és õsvaleriat.
Posted 2005. August 09. - 11:45
(jujj de gonosz vagyok...)
Posted 2005. August 09. - 11:03
a lejtõk meredeksége, és tecnikai szinvonalának (a tecnikássága az rosszul hangzik de arra gondoltam) mértékegysége, pedig Valeria lesz ?Javaslom a jövõre nézve bevezetni egy új mértékegységet.
1 Pitechus-os (röviden Pite) az az emelkedõ ahol még Pite barátunk éppen nem kapja fel a vállára a biciklit.
Azemlített vágás tehát ennél nagyobb. legalább 6-8Pités volt. Egy lépcsõ például kPite (kilóPite) mert felfelé már nem tekerhetõ.
Az odáig vezetõ út Nagymarosnál például meg 0.5 Pités.
Kisebb emelkedõknél (Papprét, HHH) alkalmazható a mPite (milliPite) valamint a uPite (mikroPite) mértékegység.
A sík út értelem szerint 0 Pite.
Javaslom továbbá a kerékpártúra fogalmát is definiálni.
Kerékpártúra legyen pl. az ahol az út 90 %-a tekerhetõ az átlag számára, és az 1 Pitét meghaladó rész nem haladja meg a túra teljes hosszának 5%-át.
Na?
Posted 2005. August 09. - 10:53
1 Pitechus-os (röviden Pite) az az emelkedõ ahol még Pite barátunk éppen nem kapja fel a vállára a biciklit.
Azemlített vágás tehát ennél nagyobb. legalább 6-8Pités volt. Egy lépcsõ például kPite (kilóPite) mert felfelé már nem tekerhetõ.
Az odáig vezetõ út Nagymarosnál például meg 0.5 Pités.
Kisebb emelkedõknél (Papprét, HHH) alkalmazható a mPite (milliPite) valamint a uPite (mikroPite) mértékegység.
A sík út értelem szerint 0 Pite.
Javaslom továbbá a kerékpártúra fogalmát is definiálni.
Kerékpártúra legyen pl. az ahol az út 90 %-a tekerhetõ az átlag számára, és az 1 Pitét meghaladó rész nem haladja meg a túra teljes hosszának 5%-át.
Na?
Posted 2005. August 09. - 10:02
Posted 2005. August 08. - 22:11
Így utólag meg kell vallanom, kissé szégyeltem magam, hogy így beégtünk elõtte. Iszonyat, hogy utána mit ment felfelé. Va**eee! Öregszem.
Ne is mondd, kábé az elsõ megtorpanásig tudtam menni vele, kábé 200-as pulzustartományban, õ meg csak nem is lihegett...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2005. August 08. - 22:10
én se úgy gondoltam, csak nem engedett több szmájlit köldeni...
Posted 2005. August 08. - 21:59
Meg lehet mászni merevvel is. Én már megtettem, de akkor jobb volt a talaj, és elõtte nem fárasztott ki a sárdagasztós bemelegítés. Már az elején úgy ki volt a belem, hogy amikor átmentünk a patakon és megkezdtük az emelkedõt, rögtön meg kellett állnom. Elõször azt hittem, hogy egyszerûen beállt a fogaskoszorú hátul, mert meg se akart mozdulni a bringa, de utána rájöttem, hogy csak "kihúzták a dugót." Teljesen meglepõdtem, hogy Melts Andris egy szót se szólt, pedig közvetlenül mögöttem jött és neki is meg kellett állnia miattam. Így utólag meg kell vallanom, kissé szégyeltem magam, hogy így beégtünk elõtte. Iszonyat, hogy utána mit ment felfelé. Va**eee! Öregszem.Tudom, hogy nem voltál, nem azért mondtam...
Ami a terminátort illleti - ééérdekes, én csak Melts Andris és Pitechus hátát láttam, de Pite nem számít, mert nem tekert, hanem futott felfelé... :scared: ami egyébként felháborító ; a nyavajás hosszútávfutója hogy szedi a lábát, látnod kellett volna! :clap:
Egyébként szerintem azt a mászást merevvázzal nem lehetett teljesíteni, szóval összteló jóhogy elõny. (elvileg lefelé is, de erre én még nem jöttem rá...tudom, béna vagyok, ne is depresszáljatok jobban... )
Posted 2005. August 08. - 21:50
Posted 2005. August 08. - 21:48
Ami a terminátort illleti - ééérdekes, én csak Melts Andris és Pitechus hátát láttam, de Pite nem számít, mert nem tekert, hanem futott felfelé... :scared: ami egyébként felháborító ; a nyavajás hosszútávfutója hogy szedi a lábát, látnod kellett volna! :clap:
Egyébként szerintem azt a mászást merevvázzal nem lehetett teljesíteni, szóval összteló jóhogy elõny. (elvileg lefelé is, de erre én még nem jöttem rá...tudom, béna vagyok, ne is depresszáljatok jobban... )
Posted 2005. August 08. - 20:55
nem is voltam ott...Én is köszönöm a túrát, képek lesznek, csak kisebb technikai problémákkal küzdök...szóval fejlesztés alatt, türelem, holnapra feltöltöm õket. Nekem tetszett a táj, nagyon jó volt, talán annyi javaslatom lenne, hogy nem bánnám, ha a mászások nem azt jelentenék, hogy 1-2 ember mászik, a többi meg tolja - s bár az Imóczi-vágás nekem bejött :lick: , de a Csóványos elõtti tolós-cipelõs már kevésbé, ott nem hiszem, hogy bárki feljött volna. (bár tudom, nehézkes lett volna kikerülni)
Tigger; neked az összteló felmentést ad...
és csak azért szoktam tolni mert sok a jármûszerelvény össztömege...de dolgozunk rajta..fullteló nem akadályoz a mászásban.... de jövõre csak a hátamat fogod látni, a terminátorokon..
Posted 2005. August 08. - 20:50
Tigger; neked az összteló felmentést ad...