Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ja, de arra céloztam, hogy szombaton egy sima 0.5 Valériás lejtõt is sikerült 2.0 -á tenned... :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jelentem, a 2 Valeriá-s lejtõn már lejöttem egyszer, mégpedig úgy, hogy rögtön a teteje után meg is álltam, mivel meglepetésként ért az egész képzõdmény.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi a választ Tiger.
A mai nap is száradhat még. Akkor holnap szerintem átmerészkedünk.

sztem nyugodtan, de ha minden igaz akkor még megyek ma...és akkor még este írok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Köszi a választ Tiger.
A mai nap is száradhat még. Akkor holnap szerintem átmerészkedünk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Visegrád környékén a dunamaraton útvonalán most milyen a sárhelyzet?
Egyik havert akarom már elvinni hagy fáradjon el végre.

nagyrésze tökszáraz, van vmennyi kicsit nedves de még kemény talaj, persze ahol állandó pocsolyák vannak az dagonya, és van x% ahol folyik a víz folyamatosan, de tekerhetõ...ez volt vasárnap...sza nincs az a gusztustalan sár mint a dm-en..pld szentlászló hegytetõröl a kék helyenként tök száraz, vagy csörgedezõ víz de teljesen jól járható....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Visegrád környékén a dunamaraton útvonalán most milyen a sárhelyzet?
Egyik havert akarom már elvinni hagy fáradjon el végre.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Ezért elkaplak!
:)
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

etam

etam

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Dehogy Valéria! A Pite olyan abszolút érték szerû mértékegység. 0 alá nem megy, a lejtõknél meg újra növekszik. Pite a meredekebbeken lefele is vállon viszi.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Az új kilometerórákat már ilyen mérõfunkcióval is el lehet látni. Ha közeledik 1 Valeriás lejtõ akkor már sípol a DH mérõ.
Az SI rendszerbe remélem felveszik, és vhol Franciaországban fogják majd mutogatni egy múzeum pancélvitrinjében az elnyûhetetlen titaniumchrommolibdénniobiumuracilból készült õspitét és õsvaleriat.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hááát ;) ha azt nevezzük 1 Valériás lejtõnek ahol Valéria barátunk épp orra esik, akkor itt volt egy 2 Valériás lejtõ is...

(jujj de gonosz vagyok...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Javaslom a jövõre nézve bevezetni egy új mértékegységet.

1 Pitechus-os (röviden Pite) az az emelkedõ ahol még Pite barátunk éppen nem kapja fel a vállára a biciklit.
Azemlített vágás tehát ennél nagyobb. legalább 6-8Pités volt. Egy lépcsõ például kPite (kilóPite) mert felfelé már nem tekerhetõ.
Az odáig vezetõ út Nagymarosnál például meg 0.5 Pités.
Kisebb emelkedõknél (Papprét, HHH) alkalmazható a mPite (milliPite) valamint a uPite (mikroPite) mértékegység.
A sík út értelem szerint 0 Pite.

Javaslom továbbá a kerékpártúra fogalmát is definiálni.
Kerékpártúra legyen pl. az ahol az út 90 %-a tekerhetõ az átlag számára, és az 1 Pitét meghaladó rész nem haladja meg a túra teljes hosszának 5%-át.
Na?

a lejtõk meredeksége, és tecnikai szinvonalának (a tecnikássága az rosszul hangzik de arra gondoltam) mértékegysége, pedig Valeria lesz ? :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Javaslom a jövõre nézve bevezetni egy új mértékegységet.

1 Pitechus-os (röviden Pite) az az emelkedõ ahol még Pite barátunk éppen nem kapja fel a vállára a biciklit.
Azemlített vágás tehát ennél nagyobb. legalább 6-8Pités volt. Egy lépcsõ például kPite (kilóPite) mert felfelé már nem tekerhetõ.
Az odáig vezetõ út Nagymarosnál például meg 0.5 Pités.
Kisebb emelkedõknél (Papprét, HHH) alkalmazható a mPite (milliPite) valamint a uPite (mikroPite) mértékegység.
A sík út értelem szerint 0 Pite.

Javaslom továbbá a kerékpártúra fogalmát is definiálni.
Kerékpártúra legyen pl. az ahol az út 90 %-a tekerhetõ az átlag számára, és az 1 Pitét meghaladó rész nem haladja meg a túra teljes hosszának 5%-át.
Na?

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
De lihegett, csak mire felértünk hozzá, kipihente magát, bekapott 2 gulyáslevest, megmasszíroztatta magát, volt szaunában, megírta a házifeladatát, volt bevásárolni, a szemetet is levitte, a bankügyeit elintézte, megmosta a fogát alul-felül, a nyelvét is, kipiszkálta a körme alól a koszt, a fodrásznál belövette a séróját, letöltötte a kedvenc filmjét a netrõl, ja és edzésképpen végigment a DM hosszútávján.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Így utólag meg kell vallanom, kissé szégyeltem magam, hogy így beégtünk elõtte. Iszonyat, hogy utána mit ment felfelé. Va**eee! Öregszem.

Ne is mondd, kábé az elsõ megtorpanásig tudtam menni vele, kábé 200-as pulzustartományban, õ meg csak nem is lihegett...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"Tudom, hogy nem voltál, nem azért mondtam..."

én se úgy gondoltam, csak nem engedett több szmájlit köldeni...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Tudom, hogy nem voltál, nem azért mondtam...

Ami a terminátort illleti - ééérdekes, én csak Melts Andris és Pitechus hátát láttam, de Pite nem számít, mert nem tekert, hanem futott felfelé... :scared: ami egyébként felháborító :D; a nyavajás hosszútávfutója hogy szedi a lábát, látnod kellett volna! :clap:

Egyébként szerintem azt a mászást merevvázzal nem lehetett teljesíteni, szóval összteló jóhogy elõny. (elvileg lefelé is, de erre én még nem jöttem rá...tudom, béna vagyok, ne is depresszáljatok jobban... :( )

Meg lehet mászni merevvel is. Én már megtettem, de akkor jobb volt a talaj, és elõtte nem fárasztott ki a sárdagasztós bemelegítés. Már az elején úgy ki volt a belem, hogy amikor átmentünk a patakon és megkezdtük az emelkedõt, rögtön meg kellett állnom. Elõször azt hittem, hogy egyszerûen beállt a fogaskoszorú hátul, mert meg se akart mozdulni a bringa, de utána rájöttem, hogy csak "kihúzták a dugót." Teljesen meglepõdtem, hogy Melts Andris egy szót se szólt, pedig közvetlenül mögöttem jött és neki is meg kellett állnia miattam. Így utólag meg kell vallanom, kissé szégyeltem magam, hogy így beégtünk elõtte. Iszonyat, hogy utána mit ment felfelé. Va**eee! Öregszem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF Tisztelt fórumgazdák, áruljátok már el, hogy mi a probléma Bikertigger hozzászólásával, hogy a "fórummotor" nem engedte beidézni?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tudom, hogy nem voltál, nem azért mondtam...

Ami a terminátort illleti - ééérdekes, én csak Melts Andris és Pitechus hátát láttam, de Pite nem számít, mert nem tekert, hanem futott felfelé... :scared: ami egyébként felháborító :D; a nyavajás hosszútávfutója hogy szedi a lábát, látnod kellett volna! :clap:

Egyébként szerintem azt a mászást merevvázzal nem lehetett teljesíteni, szóval összteló jóhogy elõny. (elvileg lefelé is, de erre én még nem jöttem rá...tudom, béna vagyok, ne is depresszáljatok jobban... :( )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én is köszönöm a túrát, képek lesznek, csak kisebb technikai problémákkal küzdök...szóval fejlesztés alatt, türelem, holnapra feltöltöm õket. Nekem tetszett a táj, nagyon jó volt, talán annyi javaslatom lenne, hogy nem bánnám, ha a mászások nem azt jelentenék, hogy 1-2 ember mászik, a többi meg tolja - s bár az Imóczi-vágás nekem bejött :lick: , de a Csóványos elõtti tolós-cipelõs már kevésbé, ott nem hiszem, hogy bárki feljött volna. (bár tudom, nehézkes lett volna kikerülni)

Tigger; neked az összteló felmentést ad... ;)

nem is voltam ott...
és csak azért szoktam tolni mert sok a jármûszerelvény össztömege...de dolgozunk rajta..fullteló nem akadályoz a mászásban.:)... de jövõre csak a hátamat fogod látni, a terminátorokon..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is köszönöm a túrát, képek lesznek, csak kisebb technikai problémákkal küzdök...szóval fejlesztés alatt, türelem, holnapra feltöltöm õket. Nekem tetszett a táj, nagyon jó volt, talán annyi javaslatom lenne, hogy nem bánnám, ha a mászások nem azt jelentenék, hogy 1-2 ember mászik, a többi meg tolja - s bár az Imóczi-vágás nekem bejött :lick: , de a Csóványos elõtti tolós-cipelõs már kevésbé, ott nem hiszem, hogy bárki feljött volna. (bár tudom, nehézkes lett volna kikerülni)

Tigger; neked az összteló felmentést ad... ;)