Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18583 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ha már Dante túráit megúsztam esés nélkül, ma azért bepótoltam.
(Azt, hogy tegnap átugrottam a kormányon azt nem számolom annak, mert érvényes területen belül és csak a talpammal érintettem a talajt.:D Egyszerûen olyan kedvem volt!)
Sohasem volt SPD pedálom, gondoltam ma kipróbálom, mert gyanús volt, hogy a túrákon a vitézek olyan sebesen mennek felfelé, hogy lehetetlen volt õket utolérni. Gondoltam a pedál valamit segítene dolgon. Ma felraktam a pedált ami a Kriszta bringáján volt, szereztem cipõt is, és a pincében a salgópolcba kapaszkodva gondosan begyakoroltam a be- és kicsatolást. Hát ennél mi sem egyszerübb, nem is értettem a fórumon miért írja mindenki, hogy az elején egy párszor mindenki elesik és fõleg álló helyzetben eldõl. Biztos bénák, nekem remek érzékem van hozzá, velem ez nem fordulhat elõ.
Próbaút! Le kéne mosni a bringákat, mert a tegnapi sár nem tetszik rajta. Krisztával irány a melóhelyem, ott szoktam bringát mosni. Hát ez elképesztõ, sokkal jobban lehet gyorsítani és jóval nagyobb tempót lehet tartani mint a taposóval. A fekvõrendõr amihez oda szoktam verni a hátsó kereket, most magasan megvan! Ezentúl a vékonyabb kidõlt fák már nem lassítanak be!
Megvagytok, Dante reszkess!!!:icon_bigg
Mosás megvolt, irány haza. Lehet, hogy túl elõvigyázatos voltam és nagyon kilazítottam a rugót? Ha nagyon nyomom kiakad a bal lábam. Biztos csámpás vagyok! Visszacsatolom, megy ez nekem. Megint nyomom, megint kiakad. Hmmm! Beljebb kéne csavarni a rugóerõt, ez így túl laza. Lassítás, jobb láb kicsatol, megállás. Ajjaj, valami gáz van, bal oldalról az aszfalt nagyon gyorsan közelít, csattanás. Hol is vagyok? Fekszem a földön, a bringa rajtam, Kriszta gyanús hangon kérdezi: jól vagy? Persze, erre kiröhög. Felkelek, leporoljuk a göncöt, könyököm lehorzsolódott, fáj is eléggé. Nicsak! A tenyeremen vérhólyag, biztos egy kavicsra estem. Hogy itt miért nem seprik az utcát? Na tekerjünk azon a csavaron egy kicsit. Irány haza óvatosan és jól megjegyezve, hogy ha a bal lábamat szoktam letenni, akkor azt oldjam ki elõször!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Pitének 10 percig sem tartana.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ma délelõtt Pitével végigküldük a táv nagyrészét, az is vicces volt. Nem gondoltam volna, hogy ma is ennyire király idõ lesz...Képzeljétek, Pite merevvillázik! (de még az is lehet, hogy jövõre lesz egy igazi telója ;))

csak nem eladod neki a sid-et? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hehe, jajj, ezeket olvasva, rettegett hírneve lesz a túráimnak, biztosan jó ez?

Jaja, õ próbált meg elém feküdni a lejtõn.

Azért Hápi esése is kemény volt. Megpróbált közöttünk áttörni, s gondolta, hogy simán kirántja a gépet abból a 20 centis nyomból...hatalmas puff, szarvba beakadt az elsõ kereke, s az elfekvõ bringát még vonszoltam egy darabig. Majd McGywer gúnyosan hátranézett, s "Na, akar még valaki keménykedni?" :D Jobbulást! Mellesleg úgyis kérdeztél új nyeregrõl már...

Kriszta!
Jövõre? Ha még jó idõ lesz, még megyünk idén is! :D Más - diéta. Szerintem nagyon konkrétan kérdezz rá / nézz utána, hogy SPORTOLÁS közben mennyire érvényes. Csak mert a legtöbb hasonló ügy esetében intenzív sport közben azért kapsz részleges felmentést! (pl a szervezet egész más hatásfokon üzemel!)

Ma délelõtt Pitével végigküldük a táv nagyrészét, az is vicces volt. Nem gondoltam volna, hogy ma is ennyire király idõ lesz...Képzeljétek, Pite merevvillázik! (de még az is lehet, hogy jövõre lesz egy igazi telója ;))
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hagyjátok már hozét! Nem mindegy, hogy száll le a bringájáról! :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Khm-Khm.
Megjegyzem, aki fenn volt, az (ZED-en kívül mindenki) feltekert.
Õ jobban szereti felfelé tolni.

Valéria!
Nem nevezném esésnek. Mondjuk úgy, hogy:
"a meglehetrõsen meredek és laza, homokos talajon történt lefelé menet közben az elsõ kerék nem feltétlenül azt az utat választotta, melyet én szerettem volna. Ezért jobbnak láttam elhagyni a jármûvet."
De megnyugtatlak, visszamentem, és másodszor lejöttem.
(persze egy kicsit elbeszélgettem az elsõ kerekemmel...)

Hápi jobbulást!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy közelrõl megvizsgáltad a leküzdendõ talaj egyenetlenségeit.:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Dante!
Nézd hosszan az alábbi kis ábrát:

_______B________K________J________

Az ábra közepén lévõ "K" jelzés jelképezi a közepet.
Az elötte lévõ jel, a "B" betü azt jelképezi, hogy "balra", az utána lévõ jel a "J" pedig azt, hogy "jobbra".
Igazad van! Mindkettõ "arra" van, de a pontosság érdekében érdemes a "balra" és a "jobbra" szavakat is begyakorolni.
Szerintem mondogasd el hangosan többször, és ha legközelebb találkozunk, még egyszer átvesszük.

A "Békésen osztozkodó kerékpárosok." festmény nem tünt fel senkinek?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Köszönöm a sok dícséretet, azért ott hátul néha egy kicsit nyavalyogtam a Zolinak. Ha nincs mellettem, lehet hogy visszafordultam volna. Mára pedig az eséstõl a térdem, a tekeréstõl pedig minden porcikám fáj, viszont már kapok levegõt.:D

Nagyon jó volt Veletek a túra, tök aranyosak voltatok, hogy próbáltátok bennem a lelket tartani, és remélem jövõre jobban bírom majd a tempót.:paker:

Nati: nagyon jól sikerültek a képek, gratulálok.

Üdv a Csapatnak: Kriszta

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Igen, én is felfigyeltem a képen Zed Zoltán ráutaló magatartására, de nem tudtam mire vélni a dolgot. De így viszont már értem, hogy minek hatására futott neki többször is olyan saras emelkedõnek, amirõl tisztán látszott, hogy nem teljesíthetõ!:D

Khm-Khm.
Megjegyzem, aki fenn volt, az (ZED-en kívül mindenki) feltekert.
Õ jobban szereti felfelé tolni.

Valéria!
Nem nevezném esésnek. Mondjuk úgy, hogy:
"a meglehetrõsen meredek és laza, homokos talajon történt lefelé menet közben az elsõ kerék nem feltétlenül azt az utat választotta, melyet én szerettem volna. Ezért jobbnak láttam elhagyni a jármûvet."
De megnyugtatlak, visszamentem, és másodszor lejöttem.
(persze egy kicsit elbeszélgettem az elsõ kerekemmel...)

Hápi jobbulást!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Halihó! Megúsztuk! Dante, te kópé! Mátra, 90 km, és csak egy esés! Vetted? :) Na jó, nem nyitunk új topicot, csak gyakoroljuk az eséseket.
Hápi! Kipróbáltam az utvonalatr amit ajánlottál tegnap. Az volt a levezetés! Hááát, én igen, de haverom nem élvezte. Anyám meg csuklott... :( Ez van.
aAz UFO-s kép buli!!! :D ZED azõta beszéd képes?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
:lol1:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A perecelõs kép nagyon ott van. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, Hozé mester volt az elkövetõ?:D

Jaja, õ próbált meg elém feküdni a lejtõn.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A perecelõs kép nagyon ott van. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, Hozé mester volt az elkövetõ?:D

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...Remélem senkinek lett (Hápi nyergén kívül) komolyabb baja. ...

Hááttt õõõõõ izéé
Kezdem az elején:
Szeretném én is megköszönni minden kedves résztvevõnek, hogy egy élményekben gazdag napot töltöttünk el a dombság néha egyszerûnek nem nevezhetõ útjain.
Gratula a -tudomásom szerint- élete elsõ montitúráján részt vevõ Krisztának, aki szó nélkül teljesítette a Dante túrát.
(csak hallkan jegyzem meg, hogy nem egy olyan gyakorlott kerékpárost láttam már aki a Dante túra közben egy oxigénpalackra vágyott miközben kiakadt pulzusmérõjét próbálta helyrerázni)
Akkor a tegnapi kis különcködésem eredménye, amit sokan bringaszerelésnek véltek látni (hátamon fekve a Durung is rajtam feküdt szintén a hátán): azon kívül, hogy a nyergem megnyekkent, s ez által erõssen jobbra húz, a jobb oldalam picit érzem, kisebb méretû véraláfutásos terület található a jobb bokám felett, a jobb térdem belsõ oldalán, egy nagyobb a jobb combomon és végül egy kb. 25 négyzetcentiméteres erõs horzsolás a jobb alkaromon.
És a vége 76 kilcsi :)
Összegezve nagyon jó volt, az esés is tetszett (ezt is gyakorolni kell néha) és a Durung ismét bebizonyította, hogy jó kis "vas" :cool2:

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Látjátok feleim szümtükkel: a fényképezés nemcsak hogy csodálatos dolog, de hasznos is! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Igen, én is felfigyeltem a képen Zed Zoltán ráutaló magatartására, de nem tudtam mire vélni a dolgot. De így viszont már értem, hogy minek hatására futott neki többször is olyan saras emelkedõnek, amirõl tisztán látszott, hogy nem teljesíthetõ!:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Blikk:

Ismét UFO jelenség a Gödöllõi-domságban!
A szép idõt kihasználva ezen a hétvégén is sokan kirándultak a domság lankáin. Az egyik kerékpáros csapat épp megállt egy pillanatra és érdeklõdve bámulta az úton hasaló fényképész hölgyet, miközben egyik társuk, ZED Zoltán szokatlan égi jelenségre lett figyelmes.
Mivel a jelenség óta nem szólal meg, ezért mi sem tudtuk szóra bírni.
De az UFO-ra teljes bizonyíték itt az alábbi kép, melyen Zoltán épp az UFO-ra mutat. Szájtartása épp az "UFO" szó "ÓÓÓÓ" hangjára utal.
Önök ismét a legnépszerûbb hazai sajtótermékbõl szerezhettek tudomást e nem mindennapi jelenségrõl.

http://www.kep.tar.h...5919/27002902#2

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Zsizsi, de ha indítunk egy Dante topikot, ez a topik elsüllyed, mert már senki se fog bele írni. Aztán majd mesélj, milyen volt a Mátra!

Úgy látom a képek már nézhetõek: a kis nézõkép még nem, de az utánakövetkezõ már igen.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Üdv minden Dante-túra tekergõnek! Esés ide vagy oda, jó volt! ( Jó társaságban még az esés is jól "esik"! ) Kriszta elõtt valóban le a kalappal! Ügyes volt! Lens se piskóta, lázban égve - tekerés láz volt az na - de csak végigjött! És csak egyszer esett! (De rögtön lezárta az utat! :D)
Indíthatnánk már egy önállõ topicot, a "Hányszor estem egy Dante túrán" címmel! Nem gondolja Mester? :D
Na én megyek a Mátrába, az eséseket gyakorolni! :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A képek felkerültek: http://www.kep.tar.hu/natx/50395919#2

csak egyelõre nincs róluk nézõkép, úgyhogy javaslom, hogy kicsit késõbb nézzetek rá. Bár az is lehet, hogy csak 2-3 nap múlva lesz róluk nézõke, mert a kep.tar szolgáltatása manapság nagyon nem barát.