Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Megvolt a Kékes?

Természetszerûleg nem, csak egy laza 70akárhányast mentünk. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Eredeti szerzõ: H.Zoli:
a Te súlyod alatt a kerék átvágta a felázott agyagréteget és szilárd talajon haladtál!

Ja, szóval dagadt vónék... De legalább tudom miért haladtam olyan lassan... Elõbb le kellett ásnom a szilárd talajig.
Az az igazság, hogy az erdei szakaszon már nem ragadt bele a szmötyi a gumi mintázatába, így ott tényleg lehetett haladni, de ez is csak viszonylagos, mert azok a pöttöm erdei munkagépek szép kis futóárkokat vágtak az útba, úgyhogy felhõtlenül sasszézgattam kétkeréken ide oda. :) Vicces volt!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ne haragudjatok, totális kudarcot vallottam, mint túraszervezõ. Ennyi.

????

Nem értem ezt miért írtad? Remek túrákat szerveztél!
A kérdés pedig szerintem arra vonatkozott, hogy merre jártatok?
Megvolt a Kékes?

Zsizsi! Rájöttem a trükködre. Amíg mi korcsolyáztunk a sáron, addig a Te súlyod alatt a kerék átvágta a felázott agyagréteget és szilárd talajon haladtál!:D
Ja, és a z-max sem az a kimondott sárgumi.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ugyan Dante koma! Te mindent megpróbáltál! És ne mondja senki nekem, hogy amit eddig leszerveztél, az smafu!
Egyébként Te - vagy Ti - milyet tekertetek?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante?

Ne haragudjatok, totális kudarcot vallottam, mint túraszervezõ. Ennyi.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hja kérem, aki tud, az tud! A trükk a következõ volt!
1. Jó kis sárgumi. 2. a lovardánál a híg trágyalével átitatott szakaszt kell választani, az - még - nem ragad! :D De tényleg...Utána nekem nem tömte el a kerekeket az a szürkés zöldes dzsuva, az erdõben már ment a dolog, bár néhol azért érdekes helyzet alakult ki! Azért a Pilis-tetõt csak megmásztam még úgy bónusz képpen.
Az UFO-k meg le vannak ... Nem is hiszek bennük :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Jééé! Õ is megkerült. Már azt hittük elvittek az UFO-k, de látom téged is elengedtek mint hozé szaktársat.
Mit tudsz Te amit mi nem? Át tudtál tekerni azon a dágványon? Mi, ha megpróbáltuk, rögtön elsüllyedt a bringa. Biztos felszáradt mire odaértél.:D A 3kg sár az egyezik.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ej ej puhányok! Kis sár van, meg felhõcske és már nem mentek tekerni!? :)
Bocsi, hogy eddig halgattam, de szombaton jöttem vissza németo.-ból. Meló vót.
Viszont vasárnap tekertem! Budai hegyek, HHH, Pilis. Igen, sár az volt - pl. ott is ahol H.Zoliék visszafordultak, a lovardánál - de mókás volt! 122 km, + 3 kg sár a bicón.
Ja! És naná, hogy estem is egyet!:lol1: De a stucnim megúszta!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi a Rám-szakadék tippeket.

Szentlászló felé meg, nemtom hogy, de eltûnik a piros kereszt jel. Majd visszamegyek és a másik irányból megpróbálom becserkészni :-)

:-))

onnét nehezebb

egyébként nekem sem ázott be a cipõm a rám szakadékban.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 posts
[quote name='Friskis'][quote name='thommey']Szia!
Mi viszont a nyáron mennénk kis svédországba stockholm közelébe, és érdekelne minket arrafelé jó kis tekerõs/túrázós ajánlat. Ha tudnál valami honlapot, vagy konkrét területet az jó lenne!

Sziasztok!
Mindenkit szivesen elkalauzolok i Stockholm környékén. Èn pont egy naturreservatum mellett lakom ami világhirü az mtb terepiröl a neve: "Hellasgården" (hellasgarden). Az itteni forumok egyike ami legjobb: www.happymtb.org, sajnos svédül van de van rola lenk egy kifejezettem GPS hnlapra ahol a legjobb turák ki vannak rakva, ha akrjátok megdom a cimet oda.

Ès aki akar irni a Happy-forumon az irhat angolul! regisztrálás pofon egyszerü és az egész honlap egyszerübben áttekinthetö minz ez itt....

Továbbra is várom a turajavaslatokat Magyarországon!!![/quote]

Én pedig Göteborg környékén tudok néhány jó helyet, de nem hiszem, hogy ezek túl sok ember fantáziáját mozgatnák meg itt M.o.-on. Viszont itteni utakról/ösvényekrõl én is szívesen hallanék! :-)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszi a Rám-szakadék tippeket.

Ma jártam arra egy kört. Dömösrõl fel, a Rám-szakadék után pedig Rám-hegy, Ferenczy szikla (ha jól írom), és aztán valahogy a Rám-völgyben le, majd kicsit kavartam :) De megtaláltam a P-t lent, aztán onnan Vadálló-kövek, Prédikálószék.

Szép-szép! Egész furcsa idõ volt máskülönben. A Rám-szakadéknál kellemes langyos, a Rám-hegynél (tudtátok, hogy ott egy ilyen táltosos emlékkapu is van?!) nagy szél, a felhõket (ködöt) csak úgy vitte a szél, érdekes volt. A vadálló köveknél napsütés, úgy, hogy körbenézve azt lehetett volna hinni, hogy világvége, borult égbolt, sûrû köd, feketeség :) A Prédikálószéknél pedig meg már én is a ködben voltam: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Szentlászló felé meg, nemtom hogy, de eltûnik a piros kereszt jel. Majd visszamegyek és a másik irányból megpróbálom becserkészni :-)

Végül a Kisrigóban megjutalmaztam magam :)

Time: 11.15-15.54
Táv: ???
Szint: volt :-)
Élmény: megfizethetetlen
:-)

(Azért ha nagyon muszáj kiscipõben is járható lett volna a szakadék... talán most nem volt olyan sok víz benne. De nem bántam meg, hogy bakiban mentem :-))

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts
Nekem végül HHH-lett. Szintutakat kerültem, komoly sarat nem is láttam:). Vizes levél + nedves kövek azért viccesek tudnak lenni, különösen erõs szürkületben.
Dante?
a második p néma!

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Vicces....
épp múlt 7végén jártam arra, túrabringámmal.
meg is szívtam a sár miatt... mert a sárvédõ és a kerék közé beszorult a sár+levelek....
párszor fadarabbal segyítenem kellett....
A Ziribár nyerget kerestem fel, az ötvenvalahány magyar nyereg/hágó egyikét.

Készül a hivatalos hágó/nyereglista Magyarországra!
http://www.gyorgyiga...ols_HUNcols.php

Magyaro-n klassz túrát lehet tenni a Zemplénben is, Bükkben is ill a PIlisben erdészeti aszfaltutakon.
Ha Duna-part, akkor inkább a szlovák oldal, POzsonytól hosszan bringaút is van.

Na mi hamar megjártuk. Szó szerint, meg idõben is. A hosszú-hegyin a Csobánkai temetõ után kb. 1,5 km-re van az a tanya, ahol pacik vannak. Na oda hordja ki az erdészet a fát, és onnan tovább olyan dágványt csináltak, hogy az nem emberi. Még tolni sem nagyon lehetett, mert olyan ragadós agyag van ott, hogy állandóan meg kellett állni a bringákat pucolni, mert megállt a kerék, fõleg a v-fékesek. Jó 1 km-et toltuk, de mivel nem akart végetérni a dagonya és az idõben is elõreszaladtunk (sajnos nagyon korán sötétedik), jobbnak láttuk visszafordulni és a Ziribár hegyet a másik oldalról megkerülve hazajöttünk. Nem volt egy hosszú túra(40km), de igy november végén az ilyennek is örülni kell.

PTamás! Köszi, hogy velünk jöttél, jó volt veled tekerni. Ez most ilyenre sikerült és legalább megtudtuk milyen a nagy sár.:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én is örülök, hogy együtt bringáztunk! Remélem még sok ilyen lesz! :)
Sár meg nem zavar így utólag, szerintem mókás volt :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Na mi hamar megjártuk. Szó szerint, meg idõben is. A hosszú-hegyin a Csobánkai temetõ után kb. 1,5 km-re van az a tanya, ahol pacik vannak. Na oda hordja ki az erdészet a fát, és onnan tovább olyan dágványt csináltak, hogy az nem emberi. Még tolni sem nagyon lehetett, mert olyan ragadós agyag van ott, hogy állandóan meg kellett állni a bringákat pucolni, mert megállt a kerék, fõleg a v-fékesek. Jó 1 km-et toltuk, de mivel nem akart végetérni a dagonya és az idõben is elõreszaladtunk (sajnos nagyon korán sötétedik), jobbnak láttuk visszafordulni és a Ziribár hegyet a másik oldalról megkerülve hazajöttünk. Nem volt egy hosszú túra(40km), de igy november végén az ilyennek is örülni kell.

PTamás! Köszi, hogy velünk jöttél, jó volt veled tekerni. Ez most ilyenre sikerült és legalább megtudtuk milyen a nagy sár.:D

Friskis

Friskis

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
[quote name='thommey']Szia!
Mi viszont a nyáron mennénk kis svédországba stockholm közelébe, és érdekelne minket arrafelé jó kis tekerõs/túrázós ajánlat. Ha tudnál valami honlapot, vagy konkrét területet az jó lenne!

Sziasztok!
Mindenkit szivesen elkalauzolok i Stockholm környékén. Èn pont egy naturreservatum mellett lakom ami világhirü az mtb terepiröl a neve: "Hellasgården" (hellasgarden). Az itteni forumok egyike ami legjobb: www.happymtb.org, sajnos svédül van de van rola lenk egy kifejezettem GPS hnlapra ahol a legjobb turák ki vannak rakva, ha akrjátok megdom a cimet oda.

Ès aki akar irni a Happy-forumon az irhat angolul! regisztrálás pofon egyszerü és az egész honlap egyszerübben áttekinthetö minz ez itt....

Továbbra is várom a turajavaslatokat Magyarországon!!!

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts
Én is Pilis fele veszem az irányt, de csak úgy 11.30 körül indulok Batyiról.
a második p néma!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

"Valahová" mi is megyünk, Pite Kékes-kört tervez, na hogy ebbõl mi lesz, majd meglátjuk. Azért 200 kilóméter odatesz.

Hápi, McGywer oútiznak, HZoliék viszont lite-os Pilisezést fognak, szerintem beszéljetek!

Na most nem "laza Valkó-kör" lesz? Ha meg akarunk dögleni, akkor legalább tudjak róla és úgy készülök. Döntsük el elõre h. kb. hány km-t fogunk tekerni, mert úgy viszek kaját meg itókát.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
"Valahová" mi is megyünk, Pite Kékes-kört tervez, na hogy ebbõl mi lesz, majd meglátjuk. Azért 200 kilóméter odatesz.

Hápi, McGywer oútiznak, HZoliék viszont lite-os Pilisezést fognak, szerintem beszéljetek!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Hát akkor lefújva.