Ez a Pilis TT sétafikázós volt.
A tanácsotokra lenne szükségem, és azért fordulok hozzátok, mert itt sok bölcs és orvoslásban jártas ember van. Tegnap megharapott egy kutya. Szembõl mart bele a térdembe, de olyan erõsen, hogy a farmerom azon a helyen kiszakadt, a térdem pedig néhány órán át kicsit vérezgetett. Nem ömlött a vér, de ez már nem karcolás volt, hanem annál mélyebb. Magyarán: a dög belémmélyesztette valamennyire a fogát.
Namost, ez a dög annak a háznak a kutyája, ahol én dolgozom. Mi az elsõ emeleten vagyunk, a ház gazdája a földszinten lakik, a dög meg a kertben császkál.
Kérdésem: most akkor beoltassam magam tetanusz ellen, vagy csak akkor menjek, ha érzek valami furcsaságot? Dögöt már fél éve látom, de szerintem nem veszett, hisz akkor csak észrevettem volna. Tehát azt hiszem, veszettség ellen nem kell beadni.
Viszont most elkezdtek ijesztgetni, hogy tetanuszt attól még kaphatok, hiszen az még az ember szájában is lehet, és sose tudhatom, hogy a kutya szájában volt-e. Viszont ha megharapott, akkor már bennem van.
Valóban ilyen súlyos ez a dolog? Most akkor menjek el a körzetihez és kérjek injekciót?
A másik. Hány nappal a harapás után van még esélyem? Tehát mondjuk ha közben eltelik 5 nap, akkor már ne is menjek oltásért, mert addigra már úgyis mindegy, mert vagy lebetegszem vagy nem? Vagy a tetanusz tud lappangani is?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.