Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nati! Neked ez az év nem valami jól indul! :(
Szal, ahogy a sánta mondja, kell egy oltási igazolvány - a kutyára - benne 12 hónál nem régebbi veszettség elleni oltás igazolása.
Ha ez nincs, akkor te is kaphatsz szurit, mert fennállhat, hogy a dög veszett volt. ( Vagy mész karanténba! ) A tetanusz szinte tuti.
Légyszíves vedd komolyan a dolgot! Kollégámat két éve ugyanígy elintézte egy dög, ami ráadásul kóbor volt. Vagy két hétig ment a para, hogy megmarad, vagy sem, kell-e beoltani - a kollégámat - veszettség ellen, vegy sem, stb... Azóta utálja a kutyákat!

Hozé hétvégi tekerési ötletét támogatom!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
A kutyaharapásos témában:
Az eb tulajdonostól kérd el az oltási könyvét, és a kerületi fõállatorvosi hivatalba bejelentést kell tenned, hogy a kutya megmart. Ha be volt oltva, akkor nincs gáz, ha nem akkor a kutya tulajdonosnak felelni kell. Azért kell minden esetben bejelentést tenni, mert a kutya szájában millió baktérium van, részben olyanok is, amelyeknek a lappangása hosszabb, ezért nem megfelelõ kezelés esetén egy elfertõzõdés lehetséges, ilyenkor, ha megvan a bejelentésed, akkor az ezzel járó anyagiak a kutya tulajdonosát terheli.
Mindenféleképp mutasd meg orvosnak is, hogy hivatalos papirod legyen róla.
(voltam hasonló helyzetben, csak nálam macskával...)
" A Cube el van vetve! "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Eredeti szerzõ: Valeria Victrix:
A Hegyes-tetõ - Nagymaros - Zebegény útvonal egyes részei nedves, hideg idõben veszélyesek, és ez nem a vicc kategória. Tehát egyedül ne vágj neki!

Jó, nem vágok! ;) Köszi! Bár a leírt útvonalnak kb. a felét kétharmadát gyalog már bejártam, ettõl még tetszik!
Várjuk a jó idõt! :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hm, de a kutyának nem habzik a szája, nincs rajta egyéb elváltozás sem. Igaz, hogy eléggé furin viselkedik, mert néha tök barátságos, máskor meg feléd kap a legváratlanabb pillanatban.

A másik meg, hogy ha mindannyiszor, mikor véres seb lett a lábamon tetanuszért rohantam volna, kb. havonta kellett volna injekciót kapnom! Szóval ez most nem egy ugyanolyan sérülés? Hisz tetanuszbaci az máshol is lehet, nem?

(Egyébként köszi az infókat!)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mivel engem már szedett szét kutya, a teendõ a következõ. (de majd Pite kijavít) Egyrészt a kutya veszettségét illetõleg legyél BIZTOS - ha nem tudnak felmutatni oltási bizonyítványt, akkor hívj ki rá egy állatorvost. Azt ingyé megteszik, érdemes. Ezzel nem érdemes játszani, max tényleg nem veszett. (az nem érv, hogy fél éve ismered és nem tûnt veszettnek) A másik veszély (már ha nincs komoly baj, csak felület sérülés) a tetanusz - ha nem kaptál (asszem 1 év alatt ürül ki?) mostanság védõoltást rá, érdemes beoltatni, nem árthat. Elvileg harapott sérülésnél azonnal benyomnak egy tetanuszt. Szerintem nem súlyos, de ez olyan, amivel nem érdemes játszani. Odaszaladsz, benyomják,megnyugszik a lelked.

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=421
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ez a Pilis TT sétafikázós volt.

A tanácsotokra lenne szükségem, és azért fordulok hozzátok, mert itt sok bölcs és orvoslásban jártas ember van. Tegnap megharapott egy kutya. Szembõl mart bele a térdembe, de olyan erõsen, hogy a farmerom azon a helyen kiszakadt, a térdem pedig néhány órán át kicsit vérezgetett. Nem ömlött a vér, de ez már nem karcolás volt, hanem annál mélyebb. Magyarán: a dög belémmélyesztette valamennyire a fogát.

Namost, ez a dög annak a háznak a kutyája, ahol én dolgozom. Mi az elsõ emeleten vagyunk, a ház gazdája a földszinten lakik, a dög meg a kertben császkál.

Kérdésem: most akkor beoltassam magam tetanusz ellen, vagy csak akkor menjek, ha érzek valami furcsaságot? Dögöt már fél éve látom, de szerintem nem veszett, hisz akkor csak észrevettem volna. Tehát azt hiszem, veszettség ellen nem kell beadni.

Viszont most elkezdtek ijesztgetni, hogy tetanuszt attól még kaphatok, hiszen az még az ember szájában is lehet, és sose tudhatom, hogy a kutya szájában volt-e. Viszont ha megharapott, akkor már bennem van.

Valóban ilyen súlyos ez a dolog? Most akkor menjek el a körzetihez és kérjek injekciót?

A másik. Hány nappal a harapás után van még esélyem? Tehát mondjuk ha közben eltelik 5 nap, akkor már ne is menjek oltásért, mert addigra már úgyis mindegy, mert vagy lebetegszem vagy nem? Vagy a tetanusz tud lappangani is?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
brúsz baráttya, ez a pilis TT bicós volt, vagy séta -"fika" ? :-)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Meg mi, Natival.

Köszönöm a bizalmat, de sajna egyszerre több kategóriába is tartozom: az õrültek fajába, a náthásak alfajába meg az ismeretlen kórismervések közé.

(Burce, én is pont azután lettem tök beteg. Akkor egyértelmû! És vajon abból a nagy társaságból még hányan betegedhettek le azóta?)

Hú tök jó, hozzuk össze ezt a tekerést, mert már tényleg hiányzik egy ilyen jó kis tömeges túra! :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Szombaton csatlakozom, de csalok, ródbájkkal jövök.
Charon ezt a mókát melyik napra szántad?
Ausztria, Kenguruk földje!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Basszus, még nem vagyok kész, pulzusom az egekben, mostanában a munkahelyen intervallozom...

asztal alatt ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Akkor aztán ott lenne a náthás, a bélbajos, a sánta és az õrült. :D

Meg mi, Natival.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Akkor aztán ott lenne a náthás, a bélbajos, a sánta és az õrült. :D

Basszus, még nem vagyok kész, pulzusom az egekben, mostanában a munkahelyen intervallozom...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
OK.
Hívjuk Pitét is. Majd ír recepteket.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
He-he, ha mindenki eljön, akkor igazi osztálykirándulás lesz. Belgyógy. :)

A náthás, a bélbajos és a sánta.

Basszus visszajött a lázam, megyek haza. 37.8

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tudom, idõjárás függõ, meg minden, de jó lenne már menni egyet, sokan.
És ez nem vészes. Jó, Pap-rétre fel van benne 400m szint, de nem rohanunk.
Tigrist is felhívjuk, legalább Pap-réten, vagy a kompnál fussunk össze.

Tigris! Hallod?

nem igérek semmit (csak vért, verítéket, és könyveket :) ) én meg vagy 2 hetig ilyen bélhurutus cuccal küzdöttem,,,szal az átlagosnál is lekvárabb vagyok....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Terep nekem szerintem még1 hétvége sztornó

Mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja.... szerintem meg ne erõltesd meg gyógyulás után se. Felejtsd el a nagytányért!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Azt hittem, csak én jártam pórul... közvetlenül a téli tt (pilis) után lettem rosszul és ~39fok...most már csak a köhögés maradt, de remélem távozik hip-hop, nem tartok tovább igényt a társaságára :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ez jól hangzik. Mikor lesz ebbõl konkrétum?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hú, de jó lenne. Charon, gyertek! Terep nekem szerintem még1 hétvége sztornó, de a következõ hétvégére már arra is vevõ vagyok.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Ellenben, ha nagyon jó idõ lenne, jól érezzük magunkat és mindketten ellenállhatatlan vágyat érzünk az aszfaltos tandemezéshez, akkor csatlakozunk.

Tudom, idõjárás függõ, meg minden, de jó lenne már menni egyet, sokan.
És ez nem vészes. Jó, Pap-rétre fel van benne 400m szint, de nem rohanunk.
Tigrist is felhívjuk, legalább Pap-réten, vagy a kompnál fussunk össze.

Tigris! Hallod?