Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Ez azért poénos, mert pár héttel korábban pont Nati hívta fel a figyelmemet, erre az árokra

Csakhogy már régóta szemeztem ezzel a lefelével, és gondoltam, hátha megoldható...Szóval, miután ma is mindenkit a közelemben figyelmeztettem arra, hogy a végén van egy árok, én jól elzúgtam rajta. :D És egyébként szerintem is marha vicces volt, egy jót nevettem már fetrengés közben is, mert elképzeltem, milyen lehetek, amint épp a bringám alól próbálok kikászálódni!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
OFF
semmi bajom,
nem is fájt semmi, már másnap futottam, bicikliztem
...és még a korábbi derékfájásom is megszûnt (minden rheumatikus fájdalomra személygépkocsit ajánlok)
amúgy köszi
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

Akkor az enyém roller :( és nem vagyok férfi...

az egyik biztos stimmel...
jól ment ma a roller?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Akkor az enyém roller :( és nem vagyok férfi...

Pite, egyébként hogy vagy? Fáj még valamid? Érdeklõdtem Hozénál, de õ nem tudott túl sokat mondani. Aggódunk érted.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
tehát, ne bántsátok a túlsúlyosokat
különebn is 100kg felett férfi a férfi és 15 kg felett bicikli a bicikli
a többi ....az roller

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Dante, alá tudom támasztani, mert Z azóta tényleg teljesen legyengült, pedig valaha még igazán erõs volt és csodáltam is, amikor azzal a szörnnyel felnyomta a hegytetõre! Ám még akkor se próbált fölmenni a 2000m magas Altissimora (pedig szinte végig beton)!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

bezzeg a szomszédban, azért akik keményen nyomják, fel is tekernek a 20 kilós szörnnyel a 2000-es hegyekre...;) Nem is akárhogy. :)

Dante, te tudod mirõl beszélsz? Gyanítom nem. Egy igazi DH gépem volt, egy Balfa BB7, 22 kilóval. Egyszer feltekertem vele Gardán a Brionére, az csak 280 szint, végig kiállva kb 190-es pulzussal, és akkor még erõs is voltam. Szóval gyanítom, hogy nincs a földön olyan ember, aki 20 kilós vassal 2000-res hegyekre teker, hacsak nem a felvonótól, ami 1980-ra visz fel :D
Szóval az, hogy DH géppel nem tud valaki feltekerni a hegyre nem jelenti, hogy az a valaki gyenge.
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Amikor láttam, hogy legalább 30-nál szaltót dob a lány az aszfalfon, én megijedve álltam meg mellette és mentem segíteni, mert azt hittem összetörte magát. Erre felkel, közli, hogy semmi baja és elnézést kér, hogy Õ elesett. Szerintem nem tudja, hogy mit úszott meg szinte karcolás nélkül, de hogy volt rajta bukó, az nagy szerencse! Tényleg, ki volt ez a lány? Mert úgy ment azzal a városi bringával, hogy le a kalappal.

Szilvi egy vetítésen jött oda hozzám, hogy érdeklõdne valamilyen terep túra iránt, mert nagyon szeret bringázni, de még nem járt terepen. Meghívtam erre a túrára. Végülis ez volt az elsõ terep túrája, de ehhez képest, hát megdöbbentem, hogy hogy ment fölfele - fõleg azzal a bringával! Nem semmi a lány! És nagyon lelkes. Meg tök nagy önbizalomhiánnyal rendelkezik, mert folyton attól félt, hogy hátráltat minket, meg milyen béna, közben az összes emelkedõn a csapat elsõ felében futott be!

Egyébként ahol eltaknyoltam, az igenis teljesíthetõ...A baj csak az volt, hogy azt hittem, hogy én is tudom teljesíteni. Hát nem. Az Azonic ezt már nem mozogta ki! Én meg még messze állok tõle technikai tudásban, hogy átemeljem a cangát egy ilyenen.
De semmi vész. Van még egy csomó idõm, hogy megtanuljam. Végülis már csináltam ehhez hasonló hülyeségeket. ;)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

OFF Az, hogy nem 110 kilósan, 30 kilós zsírpárnákkal kell DH-zni 0 állóképességgel, nem pénz kérdése. Ismétcsak tisztelet a kivételnek, de sokak, akiknek nincs meg az adottság (ergó túlsúlyosak, gyengék stb) CC-hez, mennek a DH-vonalra, mert "ott csak engedni kell". Holott éppenhogy nem. :) De nem magyarázom, gondolom pontosan érted.

Hát én 100 kg-os vagyok, de profikon kívül nem sokan érnek utól felfelé (persze a technikán múlik és lábtempón ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

OFF Az, hogy nem 110 kilósan, 30 kilós zsírpárnákkal kell DH-zni 0 állóképességgel, nem pénz kérdése. Ismétcsak tisztelet a kivételnek, de sokak, akiknek nincs meg az adottság (ergó túlsúlyosak, gyengék stb) CC-hez, mennek a DH-vonalra, mert "ott csak engedni kell". Holott éppenhogy nem. :) De nem magyarázom, gondolom pontosan érted.

Nagyon nem ismered a hazai déhásokat - akik kicsit is komolyan foglalkoznak a témával -, ha ilyet írsz.
Én inkább azt mondanám, hogy divat. Bár ott is inkább a dirt, street, FR van elöl, és csak utána jön a DH. Bár az a legfõbb gond, hogy elsõsorban csak majmolják a különbözõ ágakat, technikai tudás kevés van mögöttük. Megy a jaszkarizás, meg a gyökér stílus.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tudod, kis pénz, kis foci. Hol tart a magyar DH? Sajnos sehol. Bár ezzel nem a hazai DH-s társadalmat szeretném bántani. Meg függ a paripától is, hiszen ahol a tag miatt nem tudsz hosszú nyeregcsövet használni, a tag és a teló nem lockolható vagy nem tudod komolyan csillapítani, ott halmozottan jeletkeznek a problémák.
A kinti profi DH meg egy másik kávéház. Greg Minnaar például végigment vegyespárosban az idei Cape Epic-en. Steve Peat-et is sokszor lehet látni trail jellegû túrákon. És lehetne még sorolni a neveket.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nekem jól bedagadt...tudjátok, Ott.

Bár nem az esésrõl, de az azt követõ állapotról... (bocs Nati ;) )

http://heartofwinter....hu/Mtb/ott.jpg

Jót mentünk egyébként, nekem 144 km lett a vége, jól esett! Bár nekem is jól bedagadt. Nekem az ujjamat kapta el egy faág, s nagyon nagyot rántott rajta. (Pilistetõrõl lefelé a szerpentínen)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ha valaki CC-zik DH mellett, ne menjen DH-sokkal tekerni, mert nem bírják a felfeléket (nagyon nem)

Azért remélem tudod, hogy ez csak a bepunnyadt (tisztelet a kivételnek) magyar DH-sra igaz, bezzeg a szomszédban, azért akik keményen nyomják, fel is tekernek a 20 kilós szörnnyel a 2000-es hegyekre...;) Nem is akárhogy. :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Készítettem pár képet a Tisza-tó marciról hová tudom felrakni?

Regisztrálj a kep.tar.hu -ra, vagy a pix.bikemag.hu -ra, vagy esetleg töltsd fel õket egyenként a media.proxnet.hu vagy a kepfeltoltesbcs.extra.hu segítségével.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Nekem lehetetlen és ma a Natinak is az volt. Én csirke vagyok, eszembe nem jutna bevállalni.:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ez azért poénos, mert pár héttel korábban pont Nati hívta fel a figyelmemet, erre az árokra, így már számítva rá, támadtam meg a "régi" kéket. Mikor Hozé-val és kedves családjával összefutottunk Dobogókõ alatt. Egyébként tényleg nagyon nehéz megcsinálni; kellõ koncentrálás és leeresztett nyereg, vmint az SPD hanyagolása kell hozzá.

Kár, hogy nem voltam ott, mert hülyére röhögtem volna magam.:D:D:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Dobogókõrõl jöttünk le asszem a kéken és ahol csatlakozik a kakashegyi aszfaljához, a vége jó meredek és az alján egy árok van. Na ott.

ÁÁÁ! Hozé megelõzött.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem lehetetlen, de határeset.
Ahogy a kék Dobogókõrõl leér az aszfaltra.
Az utolsó 15 méter meredek lefelé de az nem gond, csak a végén van egy árok, amibe kb. pont befér a kerék.
Ha gyorsan jössz nem tudsz akkorát emelni az elején, a mekkorát kellene.
Mi nem arra jöttünk hanem a piros háromszögön, az tök jó, õk meg arra, mert kevésbé veszélyes...

Különben õsszel lehetett még menni a kék folytatásán, akkor Nati ott eset, ettõl az eset(t) tõl 25méterre.

Tényleg Nati!
Fényképet akarunk a sérülésrõl! :D

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Meséljetek, milyen az a lehetetlen hely, ahol Nati megpróbált lejönni!:D