Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Na az már hasonlít, én is olyasmit saccoltam.
5000 m szintemelkedésbe belehaltam volna.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Most nem agyalok rajta, majd szabad idõmben megnézem. Ezen az adaton én is meglepõdtem, nem is kicsit...

Heurépaaa! Megvan!
1468 méter!
Áh, még értek valamihez! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Az teljesen fals adat, kizárt.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, ahhoz képest, hogy tegnap lestarpáltam magam, túléltem. Köszi a gurulást Nektek!
A Garmin Gps-em rögzítette az utat, és a teljes szintkülönbségre igen meglepõ számot adott ki: 4948 m!
Pedig barometrikus, és figyelembe véve a mai napra kiadott légnyomás változási adatokat, akkor is 10-15%-os csak a pontatlansága.
Ez több lenne, mint amit a Cserhátba - hosszabb távon - összeszedtünk. Na mindegy!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Gratula Zolikám remekül összefoglaltad:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Azért sejtem a gondolatait, amikor ártatlan arccal (van neked olyan?) mondod neki:
- Kicsim, a látszat csal, ez itt egy út, bízz bennem, ismerem a környéket, gyerekkoromban itt játszottam Winnetou-sat.
- Csilla, hogy bírod? Csak mert tudok egy rövidebb utat, itt merõlegesen felmegyünk azon a 45 fokos emelkedõn és máris spóroltunk 300 métert.
- Igen, oda fel kell mászni. Nem, nincs mély homok, csak a feléig.
- Itt gyere utánam lefelé és ne foglalkozz vele, hogy a növényzettõl nem látod az utat.
- Nem Drágám, rosszul emlékszel, itt ma még nem mentünk fel kétszer.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Csillának hogy tetszett a Dombság, nem akart néha eret vágni rajtad, mondjuk a nyakadon? Szerintem biztos, csak nem mondta.:P

Azt üzeni, hogy nem, mert összeszedtem elõtte az összes pókhálót, a a tüskék 70-80 %-a is az én kerekeimben, vállamban, kezemben kötött ki.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Mi volt ez, Trottyos-túra? :D

Valami olyasmi, ahová a hozzád hasonló kisfiúk csak ajánlással jöhetnek!
Na de ki lenne az a elvetemült, aki téged beajánl egy úri társaságba?:D
Csillának hogy tetszett a Dombság, nem akart néha eret vágni rajtad, mondjuk a nyakadon? Szerintem biztos, csak nem mondta.:P
Kár, hogy a kotsog autópálya miatt elnéptelenedett a környék és ezért benõttek az ösvények, olyan igazi, klasszikus, embert-gépet amortizáló túra szerintem már nem lesz ott. Pedig szerettem azokat.:(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mi volt ez, Trottyos-túra? :D

Én meg ma bemutattam a Dombságot Csillának, olyan brutál-módon. Igazából tervbe volt véve egy jó kis Dombság-túra, a régi idõk emlékére, de: sajnos APOKALIPTIKUS állapotok vannak.

Szilasról felrántottuk a Gyertyánosra, de már a felvezetõ úton is fû nõ. A felsõ rész szerencsére járható, de lefelé minden ösvény nagyon be volt nõve. Mentünk tovább a Szár-hegyre, de már a HÉV keresztezés elõtt egy sáncba futottunk, amin, szerencsére, át tudtunk kelni a motorosok által kijárt nyomon. A szár hegy bozótharc. Átcsaptunk a Bolnókára, ahol az XC-pálya meglepõen tökéletes állapotban van. A karlanból is ki tudtam mászni, még kéttálas rendszerrel is. Utána viszont sajnos az M31-be jutottunk, ahol több visszafordulás után tudtunk csak átkelni. Az utak ösvénnyé, onnan benõtt ösvénnyé, onnan mezõvé válnak, majd kerítés, gyorsforgalmi út. Pitével beszéltem, hogy "mivanmár", majd végül a reptérig el kellett menni, hogy azt a rohadt utat keresztezzük. A P-n repesztettünk volna Isaszeg felé, de intenzív bozótharcba csapott, s gyökkettes átlaggal, csalánosban és tüskés bozótban gázolva mentünk végül az egészen át. Isaszegen Csillát feltankoltam sütivel (én diéta), majd az idõszûke miatt aszfalton mentünk Nagytarcsára. A szélben felrántottam egy országútisra, aki mögött pihenni akartunk, de annyira lassan ment, hogy inkább elé álltunk be (Pinarello vazz...). Köszöntünk, de biztos ciki volt visszaköszönni, beállni viszont nem. Az emelkedõn tempót váltottam, erre a fickó kirontott Csilla mögül, s megpróbálta rám tettni a kereket. Hát eléggé ideges lettem, s felraktam kónuszra, s 185ös átlagpulzussal felpakoltam a dombra. A tetején várom Csillát, erre vörös fejjel felér a fickó, megint köszönök, megint semmi reakció, kiköp oldalra, majd megy tovább. Persze lehet csak vattát köpött a fáradtságtól, s nem a véleményét fejezte ki arról, hogy egy montis 1.5 baros terepgumival 5 percet ver rá egy darab mászáson. Csilla fáradtan, verseny másnapján, kb 30 másodperccel ért fel az országútis után, szintén 1.5 baros gumival. Asszem errõl ennyit.

Utána becsaptunk trailre, de csoda, hogy hazataláltam, annyira minden megváltozott. Sajnos, ami a legfájóbb, az enduro pálya meghalt, ennyi, vége van srácok, sajnos Zsizsi sem törhet el rajta újabb stucnit. Ellenben a Bajtemetés még megvan, szóval vázat még lehet törni. ;) Szóval majd bejárom a lehetõségeket, s szervezünk valami fájdalmasat.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Voltunk ma Zsizsivel, Vilivel és VV-vel egy kis országúti körön. Bp. - Budaörs - Budakeszi - Páty - Zsámbék - Szomor - Tarján - Héreg - Bajna - Tát - Esztergom - Visegrád - Szentendre - Bp. A végére elegem is volt, megfájdult a bal hajlítóm és a nyakam, 188km lett nekem a táv hazáig. Köszi a társaságot, jó volt veletek. Igen Zsizsi, még veled is!:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nemsoka felerek a fogashoz aztan normafatol nemtudom merre. csatlakozna valaki?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
en is mennek!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Ronin ma valami tekerés?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

5 rendõr? Akkor volt "sün" is? :D

mákod van .. tudom mi az. mikor még a harcmûvészetek foglalták le a szürkeállományom jelentõs részét akkor a "mesterem" százados volt a készenléti rendõrségnél :D volt is nagy "vetítés"
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én is kint voltam már 6kor, de akkor már meleg és napos idõ van, nagyon durva.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

lemegyek erre ott van 5 rendõr + a srác...ja és a bicó :) szépen lemosva :D...

5 rendõr? Akkor volt "sün" is? :D

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

Tekertem ma hajnalba egy lazát és csináltam pár képet a napkeltérõl:
https://picasaweb.go...feat=directlink

Klassz képek, de azért óvatosan közlekedj ott. Úgy tudom fokozottan védett terület, nyilván nem véletlenül

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Tekertem ma hajnalba egy lazát és csináltam pár képet a napkeltérõl:
https://picasaweb.go...feat=directlink

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts
Végre egy jó hír... Megérdemelte a srác!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Richie örülök hogy meglett.
Jé egy Zsizsi:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!