Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Started by
SanDiablo
, 2004. December 16. 21:13
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 09:17
Posted 2007. June 07. - 09:15
Hogy én is beleszóljak, mint mindkét ág ismerõje:) A DH gép nem 20kg!Inkább 17... nekem a DH-ban a cc-s múlt annyiban jelentett elõnyt, hogy Tokodon végigsprinteltem a sík szakaszokat, ahol annyi idõt nyertem hogy a középmezõny elejébe jutottam:D A DH/ugrálás, viszont fényévvel jevította a cc-s menetteljesítményeimet. A lényeg, hogy el kell hinni, hogy a jó bringa, és gumi sokkal többre képes, mint te...
Posted 2007. June 07. - 08:46
Amúgy tényleg nem igaz, hogy ha CC-s átül egy DH gépre, máris isten válik belõle. A DH nem csak arról szól, hogy majd a bringa mindent kimozog. Van amit már technikával kell megoldani és egy 20 kilós DH gép kezelése igencsak eltér egy 12 kilós CC bringáétól. Ha pedig elfogy a talaj, és ugrani kell, ha úgy gondolod, hogy majd kicsit meghúzom a kormányt és majd lerepül a gép, mint a filmeken, akkor nagyon ráb.. ..hatsz. Tapasztalat kell mindkét szakághoz, a tapasztalathoz pedig idõ kell.
Ha egy CC-st ráültetsz egy DH gépre, nem fog tudni lépést tartani a DH-s kollégákkal. A CC ösvényen talán igen, de a nagybringa nem sétalovaglásra való. Egy rendes FR ösvény már tartogat meglepetéseket.
Ez fordítva is igaz, ha egy DH-s ráül egy CC gépre, nem fog tudni lépést tartani a CC-s kollégákkal, mert szokatlan, hogy a seggük magasabban van, mint a fejük, hogy a lábuk és a karjuk is csaknem ki van nyújtva és rá vannak feszítve a bringára...
Szóval tiszteljük egymást, és ne akarjuk megmondani, hogy mennyivel jobbak vagyunk mi. Apropó, nõnek jobb lenni, vagy férfinek? Válaszokat olyanoktól várnék, akik már megjárták mindkét oldalt.
Ha egy CC-st ráültetsz egy DH gépre, nem fog tudni lépést tartani a DH-s kollégákkal. A CC ösvényen talán igen, de a nagybringa nem sétalovaglásra való. Egy rendes FR ösvény már tartogat meglepetéseket.
Ez fordítva is igaz, ha egy DH-s ráül egy CC gépre, nem fog tudni lépést tartani a CC-s kollégákkal, mert szokatlan, hogy a seggük magasabban van, mint a fejük, hogy a lábuk és a karjuk is csaknem ki van nyújtva és rá vannak feszítve a bringára...
Szóval tiszteljük egymást, és ne akarjuk megmondani, hogy mennyivel jobbak vagyunk mi. Apropó, nõnek jobb lenni, vagy férfinek? Válaszokat olyanoktól várnék, akik már megjárták mindkét oldalt.
Ausztria, Kenguruk földje!
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 08:36
Posted 2007. June 07. - 08:26
Posted 2007. June 07. - 08:23
Én az 1.8 as gummát használom 3> bar nyomáson, szóval szerintem a 2.1 eset is lehet így, bár személy szerint csak 68 vagyok mérlegen.
A lejtõzésrõl meg: sok DH-s meglepõdne ha egy lejtõn a CC-s után kéne mennie.
Persze a CC-s versenyzõknek is megvannak a korlátai, pl én 3/4 m-nél nagyobb letörést, vagy nagyobb ugratót már nem vállalnék be, max végszükség esetén, ilyen szempontból a DH-soknak nagyobb gyakorlatuk van, de ha egy erdei ösvényrõl beszélünk, akkor simán versenyképes a cc-s a DH-ssal.
A lejtõzésrõl meg: sok DH-s meglepõdne ha egy lejtõn a CC-s után kéne mennie.
Persze a CC-s versenyzõknek is megvannak a korlátai, pl én 3/4 m-nél nagyobb letörést, vagy nagyobb ugratót már nem vállalnék be, max végszükség esetén, ilyen szempontból a DH-soknak nagyobb gyakorlatuk van, de ha egy erdei ösvényrõl beszélünk, akkor simán versenyképes a cc-s a DH-ssal.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Posted 2007. June 07. - 07:24
...a 2,25-ös gumi melett is...sokra mész az 5" rúgóuttal ha a 2,1-es 4 barra fújt virsli pattog mint a nikkelbolha, meg elakad egy pókhálóban is.......
Tigrincs ebben nincs igazad szerintem - a két gumi között van 3 mm különbség (számolj utána), pedig ennyit már a gyártók (köhöm-köhöm, pl a nagyrabecsült Schwalbe) is elkamáznak, csak hogy jobban eladhassák a terméküket. Ez a 2.1-es pattog, de 2.2-es már király duma szerintem nagyrészt placebó.
Felütéses defektre meg van egy tuti módszerem...nézz ki egy lépcsõt, engedd le az elsõ gumit 2 barra, majd rongyolj bele frontálisan (felfelé értelemszerûen) 30 km/h között.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 00:12
Nem mindegy, hogy a lejtõzést milyen géppel teszi az ember. Orraesõs merev cc, fully maraton, vagy dh/fr gép. Értelemszerûen a hasonló bringát kezelõtõl érdemes tanulni.
Ez pedig nem azt jelenti, hogy egy cc-s nem tudhat jól ereszkedni, csak az adott gép korlátait kell figyelembe venni.
Posted 2007. June 07. - 00:01
sztem gondold át fõleg az AMre vonatkózólag.Tigris, alacsony nyomás és ballonos gumi nézet nem túl népszerû, sárférõhely és felütéses defekt fontosabb CC/AM-eseknek mint hogy lefelej gyorsabbak legyenek. De ha a max 2,1es gumihoz írt latexes belsõm elbírja a 2,25-2,3at, akkor következõleg azok jönnek a gépre...
..
mellesleg persze hardkór cc race face -eknél nem is.... bár mint irtam már vhol egyre több grammos csúcs karbon cc gépet szerelnek gyárilag könnyû 2,2-2,25-ös külsõkkel.....amúgy meg pont azért ballonos hogy alacsny nyomáson se üsd fel.....én pl terepen még életemben nem kaptam felütéses defektet.....(pedig 88 kiló volt a legcsekélyebb súlyom de akkor beteg voltam, szal stabil 90+)
AM gépen meg alap hogy van sárférõhely a 2,25-ös gumi melett is...sokra mész az 5" rúgóuttal ha a 2,1-es 4 barra fújt virsli pattog mint a nikkelbolha, meg elakad egy pókhálóban is.......
Absolon lerongyolja Garcia-t.
Gracia....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. June 06. - 23:51
Ez szerintem egy nagyon meddõ vita, ami évente 3szor minimum fellángol. Na mindegy, csak arra próbáltam megjegyzést tenni, hogy itthon egy jólmenõ CCstõl nagyobb eséllyel tanulhatsz lejtõzõtechnikákat, mint egy DHstól - már ha a Jánoshegyen amatõrizáló kiscsávókat DHsnak tekintjük, akiknek egy jelentõs részénél még én is (de tényleg ) jobban megyek lefelé. Nyilván egyik értelemben sem próbáltam kategórikus lenni, s nem is gondolom, hogy mondjuk Absolon lerongyolja Garcia-t.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Posted 2007. June 06. - 22:27
nem az számít, h össztelós, vagy merev, legalábbis free merev géppel gyorsabb vagyok lefelé, mint cécó össztelóssal
sokkal inkább, hogy fejcsõszög, tengelytáv, súlypont, üléspozíció, stb
sokkal inkább, hogy fejcsõszög, tengelytáv, súlypont, üléspozíció, stb
Posted 2007. June 06. - 22:17
Posted 2007. June 06. - 22:13
...
nyóvan, ez csak egy vélemény :anon:
ettõl még ugyanúgy szeretek lejtõzni is (a sebességélmény is egész más; a fogas tök gyorsan megy a meredek szakaszokon is, ahol örülök, ha 7-8 km/h-val pörgök - Diósárok felsõ - illetve a Gemini is repeszt lefelé )
csak nagyobb kihívás az, hogy a transszal feltekerjek, majd le :lick:
nyóvan, ez csak egy vélemény :anon:
ettõl még ugyanúgy szeretek lejtõzni is (a sebességélmény is egész más; a fogas tök gyorsan megy a meredek szakaszokon is, ahol örülök, ha 7-8 km/h-val pörgök - Diósárok felsõ - illetve a Gemini is repeszt lefelé )
csak nagyobb kihívás az, hogy a transszal feltekerjek, majd le :lick:
Posted 2007. June 06. - 22:06
na. még
ezt jó lesz olvasni.
(Kala: remélem a sebességbeli különbséget is érzékeled a 2 kör között...)
ezt jó lesz olvasni.
(Kala: remélem a sebességbeli különbséget is érzékeled a 2 kör között...)
Posted 2007. June 06. - 21:37
Huhh, ez egy érdekes téma lesz, de amíg szük körben vitatjuk meg, addig hátha nem lesz flame belõle
Én is kicsit többre tartom a cc-s élmezõnyt, nem csak amiatt, hogy nem fogas vagy 4x4 viszi fel õket oda, ahonnan lejönnek, hanem mert ugye a dombok minden szakág számára ugyanolyanok, és szerintem nagyobb érdem egy nem erre kihegyezett géppel leküzdeni õket. A Geminivel egy default "kápolna-speed-csuszka-libegõ" pálya a John Hillen leginkább örömbringázás, de az Authorral azért vannak benne izzasztó, vagy akár tolós részek...
Én is kicsit többre tartom a cc-s élmezõnyt, nem csak amiatt, hogy nem fogas vagy 4x4 viszi fel õket oda, ahonnan lejönnek, hanem mert ugye a dombok minden szakág számára ugyanolyanok, és szerintem nagyobb érdem egy nem erre kihegyezett géppel leküzdeni õket. A Geminivel egy default "kápolna-speed-csuszka-libegõ" pálya a John Hillen leginkább örömbringázás, de az Authorral azért vannak benne izzasztó, vagy akár tolós részek...
Posted 2007. June 06. - 21:14
Na ez éppenséggel nem így van. Vizdi tényleg jó, de vannak határai és ez már több versenyen is elõjött. Nem lehet 1-2 év alatt elsõ számú DH versenyzõvé válni.
Posted 2007. June 06. - 20:59
A lejtõzés egy kicsit más téma, és ne mán a CC-s magyarázza el, hogy kell!
Mér is ne? Magyarországon (talán 1-2 kivételtõl eltekintve) jelenleg a CC-sek lejtõznek a legjobban...(pl nézd meg Vizdit...)
Posted 2007. June 06. - 19:43
Posted 2007. June 06. - 19:29
Posted 2007. June 06. - 19:12
Na most kihúztam magam!
McPite:
A nyereg mögé "beülés" nyilván csak súlyos esetekben játszik, viszont szerintem az nem jó ha combbal próbálod fogni a gépet, és nem hagyod, hogy dolgozzon.
McPite:
A nyereg mögé "beülés" nyilván csak súlyos esetekben játszik, viszont szerintem az nem jó ha combbal próbálod fogni a gépet, és nem hagyod, hogy dolgozzon.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."