Pite:
érzésre gyorsabb vagy ténylegesen?
mert ha ténylegesn, akkor a hiba akkor Benned van.
(csak mert régi autóval a 100 is gyorsnak tûnik, egy újban pedig lépésben haladásnak...)
Ténylegesen pár km/h-val, érzésre meg ugyanaz a sebesség sokkal neccesebb és a fékút jóval hosszabb (eleve az IRCn máshogy kellett felrakni az elsõ/hátsó gumit; míg a Ritcheynél az elsõ nem fékezésre hanem gördülési ellenállásra van optimalizálva, ugyanúgy kell elölre-hátra rakni;bár lehet hogy megfordítom elöl, csak lusta vagyok

). Scottal jobban pattogok/idegesebb a gép mint a Trekkel tettem, gondolom a nagyobb (papíron mindkettõ 18", de mondták hogy ez kisebb mint átlag 18as) váz és szélesebb kormány adott azon több stabilitást.
Én spec nem DHzásról beszélek; attól messze vagyok/vagyunk; csak a lejtõzésekrõl ahogy megyek/mentem rajtuk; remélem nem akarok okoskodónak vagy nagy igazságokat megállíptónak tûnni. Sõt; tanulok inkább tõletek :prosze: . Bár hogy a mostani gépen lefele ne fogjam a nyerget az idáig nem hangzott túl jól, de mepróbálom...
Gumiról meg ugyanazon a gépen nem próbáltam több méretû gumit, de azért a 3,8-5 mili (2,25 és 2,3) plussz kicsit csak érzõdik; nem? Ha pár grammot annyira meg lehet a gépen érezni mint ahogy sokan mondják (amit úgy érzek hogy párszor túl van lihegve pár nem mozgó alkatrészen 5-10-15 gramm) akkor legalább ennyi külöbség a gumiknál is
kéne legyen. De mint mondom még nem próbáltam, ez eszmefuttatás részemrõl.
Tigris, azt se felejtsd hogy (legalább) 2 kiló van a 2 gép között! Illetve felfele aszfalton csak maratonokon megyek (szinte), tükörsima terep meg ritkán van, inenntõl már nem vagyok lassabb a fullyval felfele. Megint azonos géppel
csak ha a váz lenne a különbség akkor relatíve sima terepen gyorsabb lenne a merev; hogy felfele meg mennyire pogózok azt meg másnem Zsizsi megmondja vagy ha vki leste múltkori pilisi túrán akkor az/õ. De ahogy elnéztem túrán/marcikon másokat, enyémnél elvileg (sokkal) jobb vázzal és taggal is képesek voltak pogózosan tekerni, még vagy 5-10°ban dõltek is hozzá jobbra/balra; míg én úgy érzem helyesebben tekertem - meg az SPV is dolgozott persze. Locknak soha nem éreztem hiányát; most sem, se tagon se telón.
Egyébként érzés meg stopper alapján is összességében gyorsabb vagyok fullyval, lefele annyit nem veszetek mint amit spdvel meg a súllya meg taggal nyerek felfele meg enyenesen - szokásos ismerõs terepen legalábbis, mert ismeretlenen eléggé gyökketõ vok lefele.