Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Üdv!

Holnap megyünk a Pilisbe, lehet csatlakozni Dorogon/Kesztölcön, 1200 körüli szint 60km.

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Ronin most hétvégén egy Börzsöny túra? Talán nem lessz nagy meleg.

kzs

kzs

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Valaki valami laza(!) tekerést a héten bármikor Budai-hegység környékén? :)

Szia.Én eddig csak olvastam a fórumot, de szívesen csatlakoznék egy tekerésre, ha lehet. Akár holnap is, napközben szinte bármikor.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Valaki valami laza(!) tekerést a héten bármikor Budai-hegység környékén? :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ez már lejárt, most a vérpincsi a menõ!:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

jók a fékek, meg tudtam állni.

Pedig azt hittem ;)

Feltöltött kép

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
A héten palacsintás napok voltak itthon, így hatékony volt az eset :) Ma azért egész nap kerültem a napfényt , lassan kezdek magamhoz térni ... Néhány kattogtatás a tegnapi utunkról : Picasa Web Albums - Vilmos Rendek - 2011 elsõ KÁN...

Dante igen, én még emékszem a babakocsis incidensedre, - azt nem lehet elfelejteni - de ez...most már a körülötted élõ állatokat rémísztgeted!?
Kutya - na jó, pincsi - lóóóóóó!!!!, szögesdrót, mi jöhet még?:D
Lesbõl letámadott a vérszomjas palotapincsi!?
Ebbõl lassan filmet lehetne készíteni.

Vilee, tudtam, hogy nem vagy 100-as, de áruld el, fogyózol? ;)

oldbike, szóval Ott voltál és nem vesztél el. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

:D elképzeltem a szitut, kár, hogy nem láttam :) A gazdája hogy reagált ?

Iszonyat zavarban volt, s miattunk aggódott, meg sûrûn elnézést kért. A szituáció igazából vicces volt, jók a fékek, meg tudtam állni. Szegény állatot a póráz gyakorlatilag "kipecázta" a bokorból.

Ahogy olvasom tegnap defekt-nap volt. Amit mûveltem, az nagyon amatõr volt, szögesdrótot nem fogta meg a tej, belenyomtam egy használt patront, de csak levegõ volt már benne, az ugye szintén nem fogta meg, külsõ le, folt rá, de a foltot meg a kapkodásban melléraktam, fellõttem egy újabb patronnal, de az már helyretette, s végül a lyukat is betömte.

Volt még egy érdekes élményünk. Szentkereszten már messzirõl hallottunk egy káromkodást, amikor egy oútis 80al "krvanyázik" a keresztezõdésben. Odaérünk, megállunk a zebránál, hogy a DM-Klasszik vonalon felmenjünk a kis meredeken, erre jön még 2 Dobkõ felõl. Autó megáll nekünk, egyik elfér, másik telibeveri a padkát, s BUMM, értelemszerûen defekt, esés. Baromira nekik állt feljebb, elõször az autóst oltották, hogy miért állt meg, hát segítek, "mert zebra", s ez a törvény, percek óta álltunk ott. Ha ezt esetleg olvassátok kedves piros-fehér "nagyoncsapatmezes" úriemberek: a selejtes fos fékeiteket jó lenne ha kicserélnétek, s nem másokat ugatnátok le azért, ha nem tudtok biciklizni. Az sem ártana, ha nem edzésen versenyeznétek lakott területen lefelé, mert élesben még rólam is megúsztok, nem hogy olyanról, aki tényleg tud lejtõzni. Egy darabig még nekem volt lelkiismeret furdalásom, hogy hjajj, majdnem balesetet okoztam, de közben csak tök szabályosan közlekedtem.

Na, lassan 40 fok, öltözöm is, megyek tekerni. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

90km sötétben? Merre jártatok? Nem is rossz ötlet az éjszaki túra. :)

Nem sötétben, vittünk lámpát, annyira azért nem emlékszem az útra és csak egy aszfaltos karikát a Csepel szigeten, az aszfalt még éjfélkor is ontotta magából a meleget.
Régebben voltunk a Pilisben is éjszakai túrán, na az jó móka volt. Sötétben az unalomig ismert utak is izgalmasak és újdonságnak tûnnek. Próbáljátok ki.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Köszi a túrát szép helyeken jártunk de alig vánszorgok :D Jó pihenést!:)
Egyébként Neked mennyi lett a vége?

185km lett a táv és 1000m a szint. Dunakeszi után a sisakot már nem bírtam elviselni és levettem, hogy kicsit szellõzzön a kobakom és hogy jobb legyen a vérkeringés a fejemben. A mai elsõ dolgom az lesz, hogy eltekerek a decathlonba új pumpát venni és pótolni a ragasztós tubus csontvázát. Szerencsém volt, hogy nálatok volt minden. Szabi, te se felejts új ragasztót venni, mert ép hogy sikerült kisajtolnom belõle az utolsó 2 cseppet, a másik tubusodban meg csak levegõ volt. :)

Szerinted miért szokott ez tavasz program lenni?:)
Mi meg most, 22h körül indulunk a Zasszonnyal 90km-es karikára, holnap ráérünk aludni. Abban a nagy melegben nem bringázok.

90km sötétben? Merre jártatok? Nem is rossz ötlet az éjszaki túra. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Dante igen, én még emékszem a babakocsis incidensedre, - azt nem lehet elfelejteni - de ez...most már a körülötted élõ állatokat rémísztgeted!?
Kutya - na jó, pincsi - lóóóóóó!!!!, szögesdrót, mi jöhet még?:D
Lesbõl letámadott a vérszomjas palotapincsi!?
Ebbõl lassan filmet lehetne készíteni.

Vilee, tudtam, hogy nem vagy 100-as, de áruld el, fogyózol? ;)

oldbike, szóval Ott voltál és nem vesztél el. :)

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Hát én sem bírtam ma magammal (egy bevállalós kollégámmal) nyomtunk egy szép "kis" karikát.Az útvonalunk :Vecsés (nekem) - Bp - Megyeri-hídon át Dunakeszi - Vác - Kismaros - Szokolya - Deszkametszõ völgyön keresztül - Márianosztra - Szob - Nagymaros - (komp Visegrádig) - Apátkúti-völgy - Szentendre - Bp - Vecsés. 190 km lett az utam vége ... Tényleg baromi meleg volt :( , 5-6 liter folyadék biztos lecsúszott , és sikerült leadni 3.5 kg-ot a súlyomból is :) . Néhány picture majd holnap felkerül az utunkról a KÉPEIM közé , csak elõtte KIALSZOM magam :) ...

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts

Ha szegény eb nem sírt volna olyan panaszosan, s nem lett volna soha nem múló rémület a pofáján, esküszöm a földön fetrengek a röhögéstõl, ez nagyon nagy volt. :D

:D elképzeltem a szitut, kár, hogy nem láttam :) A gazdája hogy reagált ?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szóval csak a szokásos. :)

Ha szegény eb nem sírt volna olyan panaszosan, s nem lett volna soha nem múló rémület a pofáján, esküszöm a földön fetrengek a röhögéstõl, ez nagyon nagy volt. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Emlékeztek még a babakocsin átesõs avatar-logómra? Nos, ma is sikerült alkotni.

A történetben szerepel egy éjszakai hazaszáguldás, egy bokorból kirepülõ palotapincsi és egy hajtókarra feltekeredõ sodronypóráz.

Hm. :D Szegény kutyus életre szóló traumában részesült DE túlélte.

Amúgy mi nyomtunk egy DM-Klasszikot (aki még tudja mi az), s Visegrádról átkompoztunk. Út közben felökleltem egy lovat is majdnem, ami úgy megbokrosodott, hogy a kukoricásba kellett belegázolnom, aminek az eredménye egy ronda szögesdrótra futás és mindent beterítõ latextej felhõ lett. :)

Szóval csak a szokásos. :)

A sebesség mindent megold.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Én sem fáztam....:)
https://picasaweb.go...sBorsodiDombsag

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Emlékeztek még a babakocsin átesõs avatar-logómra? Nos, ma is sikerült alkotni.

A történetben szerepel egy éjszakai hazaszáguldás, egy bokorból kirepülõ palotapincsi és egy hajtókarra feltekeredõ sodronypóráz.

Hm. :D Szegény kutyus életre szóló traumában részesült DE túlélte.

Amúgy mi nyomtunk egy DM-Klasszikot (aki még tudja mi az), s Visegrádról átkompoztunk. Út közben felökleltem egy lovat is majdnem, ami úgy megbokrosodott, hogy a kukoricásba kellett belegázolnom, aminek az eredménye egy ronda szögesdrótra futás és mindent beterítõ latextej felhõ lett. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Szerinted miért szokott ez tavasz program lenni?:)
Mi meg most, 22h körül indulunk a Zasszonnyal 90km-es karikára, holnap ráérünk aludni. Abban a nagy melegben nem bringázok.

Heh, én ma tekertem egy 130 km-es kört.
Nem fáztam.
Most itt ücsögök a kellemes, hûvös házban és azon gondolkodom, hogy mi a fenét kerestem én kinnt?
Arra juottam, hogy holnap is tekerek egyet. :)
Tiszta hülye vagyok...:D

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Remélem mindenki hazaért szerencsésen, velem sem történt semmi rendkívüli az út hátralévõ részén. Háááááát, elvetemült ötlet volt ez a kánikulás Börzsöny-kör, soha többé ilyet a tûzõ napon aszfalton. :) Nem is szaporítom a szót, megyek és beborulok az ágyba. Jó pihenést mindenkinek! Ja, még jut eszembe, Szabi sikeresen vetted az akadályt és eljutottál Vác-Alsóváros állomásra?

Köszi a túrát szép helyeken jártunk de alig vánszorgok :D Jó pihenést!:)
Egyébként Neked mennyi lett a vége?

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Remélem mindenki hazaért szerencsésen, velem sem történt semmi rendkívüli az út hátralévõ részén. Háááááát, elvetemült ötlet volt ez a kánikulás Börzsöny-kör, soha többé ilyet a tûzõ napon aszfalton. :) Nem is szaporítom a szót, megyek és beborulok az ágyba. Jó pihenést mindenkinek! Ja, még jut eszembe, Szabi sikeresen vetted az akadályt és eljutottál Vác-Alsóváros állomásra?

Ronin, Berci köszi a túrát! Hát igen, nagyon meleg volt, de örülök, hogy sikerült végig menni, bár a végén már nagyon szenvedtem! Ha 1 kilométerrel odébb állt volna a kocsi, odáig már toltam volna. Szabival sikeresen hazaértünk, és örülünk, hogy Veletek is minden oké!

Ja Ronin, ne felejtsd el frissíteni a javítókészletet! :-)