elképzeltem a szitut, kár, hogy nem láttam
A gazdája hogy reagált ?
Iszonyat zavarban volt, s miattunk aggódott, meg sûrûn elnézést kért. A szituáció igazából vicces volt, jók a fékek, meg tudtam állni. Szegény állatot a póráz gyakorlatilag "kipecázta" a bokorból.
Ahogy olvasom tegnap defekt-nap volt. Amit mûveltem, az nagyon amatõr volt, szögesdrótot nem fogta meg a tej, belenyomtam egy használt patront, de csak levegõ volt már benne, az ugye szintén nem fogta meg, külsõ le, folt rá, de a foltot meg a kapkodásban melléraktam, fellõttem egy újabb patronnal, de az már helyretette, s végül a lyukat is betömte.
Volt még egy érdekes élményünk. Szentkereszten már messzirõl hallottunk egy káromkodást, amikor egy oútis 80al "krvanyázik" a keresztezõdésben. Odaérünk, megállunk a zebránál, hogy a DM-Klasszik vonalon felmenjünk a kis meredeken, erre jön még 2 Dobkõ felõl. Autó megáll nekünk, egyik elfér, másik telibeveri a padkát, s BUMM, értelemszerûen defekt, esés. Baromira nekik állt feljebb, elõször az autóst oltották, hogy miért állt meg, hát segítek, "mert zebra", s ez a törvény, percek óta álltunk ott. Ha ezt esetleg olvassátok kedves piros-fehér "nagyoncsapatmezes" úriemberek: a selejtes fos fékeiteket jó lenne ha kicserélnétek, s nem másokat ugatnátok le azért, ha nem tudtok biciklizni. Az sem ártana, ha nem edzésen versenyeznétek lakott területen lefelé, mert élesben még rólam is megúsztok, nem hogy olyanról, aki tényleg tud lejtõzni. Egy darabig még nekem volt lelkiismeret furdalásom, hogy hjajj, majdnem balesetet okoztam, de közben csak tök szabályosan közlekedtem.
Na, lassan 40 fok, öltözöm is, megyek tekerni.