Boldogot Meki!
Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. August 02. - 20:43
Posted 2011. August 02. - 11:26
Ott éppen Pinyó úr mutat utat...a netes keresgélés közben találtam egy érdekességet, ami jó mókának tûnik: Hármashatárhegyi Nagy Köves Idõfutam
Eddigi eredmények: KT 2.0 idfutamok
:-)
Hármashatárhegyi Nagy Köves Idõfutam
Jó kemény mászós, leszállítós az a rész ahol feljött! Jól tud mászni.
Volt amikor edzettebben feltekertem a szuszogó alsó szakaszán de a tetején a köves rész mindig ledobott.
Ott a tetején már meredekebb is és nagyobbak a görgõ kövek ha jól emlékszem.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. August 02. - 11:13
Ezek a pirított dolgok is jók lehettek pöri helyett, elég különlegesnek néz ki.Tofut pirítottam, kókusztejben, tandori tikka szósszal, mogyorós rizzsel.
Elõzmény, hogy 40-es tempónál, esõben, a régi Pomázi úton (Bp-en) a HÉV keresztezõdést nem sikerült megoldani...(kocsik miatt nem tudtam ráfordulni, 10 fokos szögben meg...ehhh)
A keresztezõdésben meg csak nem perec volt az elõétel? Az már nem olyan jó,
fõleg ha nem a sütõbõl kerül ki..
Posted 2011. August 02. - 11:04
zscs - a Szuszogó a nevét a régi XC versenyek után kapta...
Igen, elég valószínû, hogy szimplán innen jött az elnevezés, eddig nem is gondoltam másra. Viszont felmerült az eddig talált infók alapján, hogy valaha itt lehetséges, hogy vasút ment fel a HHH-ra. Alábbi link alapján látok rá valamennyi esélyt, hogy a hajdanán kikövezett szakasz a sínek alapja volt és utána fogok járni - maximum kizárom, mint lehetõséget. A "szuszogó-pöfögõ" mozdonyok után is jöhetett ugyanis a név, ha itt valóban járt valaha gõzös. Továbbá túl meredek ez az emelkedõ, ha itt valóban járt valamilyen szerelvény, az szinte hihetetlen, ezért is lenne érdekes ezt kideríteni. :-)
Posted 2011. August 02. - 10:31
Szerintem Dante is neki lát valami hasonlónak miután haza ér.
Tofut pirítottam, kókusztejben, tandori tikka szósszal, mogyorós rizzsel.
zscs - a Szuszogó a nevét a régi XC versenyek után kapta...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. August 02. - 09:22
Talán innen a név (?): http://www.tourinfor.../?o=gyalogturak
"Zakatoló-pöfögõ
Egykor több száz kilométernyi keskeny-nyomtávú erdei vasútvonal segítette az erdõgazdálkodást, vitte a munkásokat ki a területre és szállította a kivágott fát, a kifejtett követ a vasúti fõvonalakhoz. Mára alig maradt néhány kilométernyi a hajdani pályákból, és ezek egy részét is lelkes lokálpatrióták mentették meg, új feladatkörrel: a kirándulókat kell szállítaniuk. Elmaradoztak a szénnel fûtött, szuszogó-pöfögõ mozdonyok is, ma már szinte csak dízelmotor vontatja a szerelvényeket. Napjainkban reneszánszukat élik ezek a vasutak, kirándulók ezreit hozzák-viszik, azoknak is lehetõvé téve a legszebb erdei részek meglátogatását, akik már (vagy még!) nem igen bírják a gyaloglást."
Különben meg szívatós egy út rendesen. Régebben az erõnlétem nem volt meg hozzá, most meg lassacskán a triálos múlt hiányzik. Az utolsó 5 méteren egy, a valószínûleg ókori római orvoslás módszereivel szimpatizáló csipkebogyóbokor lekapott a bicajról. Érzékelhette a magas pulzusom, hát "eret" vágott a bal karomon pár helyen. :-)
No mindegy, a netes keresgélés közben találtam egy érdekességet, ami jó mókának tûnik: Hrmashatrhegyi Nagy Kves Idfutam
Eddigi eredmények: KT 2.0 idfutamok
:-)
Posted 2011. July 31. - 13:06
Mindjárt megyek is a konyhába egy jó pörire.
..fél óra alatt bevágom..
Szerintem Dante is neki lát valami hasonlónak miután haza ér.
Posted 2011. July 31. - 12:27
megyek is egy 4 órás pörire.
marha, csirke, disznó ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. July 31. - 11:41
vendég_Charon_*
Posted 2011. July 31. - 10:10
vendég_Charon_*
A Hosszú-hegy és a Pilis szerpentin kivételével "nem" is tök gáz, csak a vaddisznók tiszteletbeli társukká fogadtak.
A lánc meg megy a kukába XD
Posted 2011. July 31. - 07:38
Posted 2011. July 31. - 07:26
Posted 2011. July 30. - 20:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. July 30. - 16:47
Posted 2011. July 29. - 14:49
vendég_Charon_*
Posted 2011. July 29. - 13:36
vendég_Charon_*
Posted 2011. July 29. - 13:13
A HHH gyász, reptér mellett gyász, téglagyári lejtõ felszedi, Köves bérc oké, Egri vár gyász, Hosszú hegy oké, Pilis-tetõ, Nati, Dobikövi oké, Visegrád felé gyász, Lajosforrás gyász, Csiklóváralja
vendég_Charon_*
Posted 2011. July 29. - 13:07
vendég_Charon_*
Ááá, miért lenne?
A pálya tekerhetõ, szinte csak a port verte el. (no, azért lehet, hogy holnapra átértékelem...majd kinézek, s megnézem mi a helyzet)
Tegnap reggel meg eso elott tekertem egy lightosat a dombsagban, es olyan jo szaftos minden. Gyertyanosra, Sza'r-hegyre fel el-elporogtem, pedig mar alacsony(abb) nyomason hasznalom a kerekeket.
Ha nem esik az eso, akkor nekem is Pilis lenne a celom - bar nekem egesz napos sarkerulgetes a terv.
En viszont koran reggel indulok, majd talalkozunk az erdoben, telszamom tudod.
Sarugyileg szerinted el kell kerulnom a regi Duna utvonal (kek?) HHH-Koves berc szakaszt es az Egri varat?
Hosszu-hegy csucs, Pilis-teto, Nati, Dobikovi lesz tervben (itt taplalkozok) aztan ido(jaras)fuggoen Visegrad vagy Lajosforras, Csiklovaralja, Kevely-nyereg
Posted 2011. July 29. - 13:03
A holnap nekem mégsem jó, sajnos. Jó sárdagasztást, ha mentek! :-)
Vasárnap lehet, hogy kinézek ide a HHH-ra és párszor felmegyek Fenyõgyöngyétõl a kéken a HHH csúcsra és vissza, aztán ennyi lesz. Ja, még szerencse, hogy nincs nyár, csak július. :-) Itt a III. kerületben az elõbb még szakadt az esõ...
Hát megnéztem a szitut - s maradjunk annyiban, hogy a terv marad, de inkább a Pilis aszfaltos erdészeti útjain fogok maradni, s még csak terepgumit sem rakok fel. Szerintem montizni most anyagi csõd - lehetni lehet, de nem érdemes.
Posted 2011. July 29. - 12:09
Vasárnap lehet, hogy kinézek ide a HHH-ra és párszor felmegyek Fenyõgyöngyétõl a kéken a HHH csúcsra és vissza, aztán ennyi lesz. Ja, még szerencse, hogy nincs nyár, csak július. :-) Itt a III. kerületben az elõbb még szakadt az esõ...

Sign In
Create Account

Back to top