Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2007. September 22. - 21:57
hát ennyi....
Posted 2007. September 22. - 21:55
Az nem. A fán volt a papír, müzlit nem találtunk.
Viszont ettünk gombát (õzláb gallér, tök jó)
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. September 22. - 21:53
Posted 2007. September 22. - 21:52
A túráról még annyit, hogy a bejárást két részletben csináltuk meg Richivel abban a rohadt meleg júliusban. Mind a két részletben kidõltek a túratársaink, ezért kellett változtatnunk az útvonalon.
Sajnos olyan helyek szerepeltek a tervben, melyeket a legtöbb börzsönyi túránk soha nem is érintett, így Csóványostól kezdve (mivel maradtunk az eredeti útvonalon) nem nagyon volt alternatív megoldás.
Ettõl függetlenül jövõ tavasszal - még a nagyobb versenyek elött - megismételjük a teljes eredeti útvonalon a mostani, illetve a megelõzõ "szivató" túrát sokkal szigorúbb és pontosabb menetrendel.
Posted 2007. September 22. - 21:48
Kössz a papírt!
(VV megmondja merre voltunk, Kemencén kötöttünk ki, onnan aszfaltoztunk haza, késõre járt)
Posted 2007. September 22. - 21:45
itt én is rátértem a nagyirtáspusztáig vezetõ aszfaltra
a dosnya nyeregnél elfordultam jobbra az erdészetire/hétfõn a Z-n godó vár elõtt buktam egy csúnyát a belógó fa gyökerében/így a Pleska sziklát kereshettem fel
nekem 89 km és 1870 m szint lett a vége/verõce-királyrét-foltán-K négyszög-Z-csóványos-dosnya nyereg-pléska szikla-aszfalt-fekete völgy-K-nagybörzsöny-nagyirtás-érsek-S-kóspallag-aszfalt-verõce/
sokat tököltem a szikláknál hm....
remek volt az idõ
remélem jókor volt az etetõ pont-nem gondoltam,hogy ennyien tekertek
helló
Posted 2007. September 22. - 21:44
Ezzel én vitatkoznék, nem az volt itt a baj.
Nem indultunk idõben, (40 perc) meg sokan nem hitték el, hogy ez egy "szivató",
és hiába írta VV, hogy nem mindenkinek ajánlott.
Posted 2007. September 22. - 21:43
Nyelvcsapások off.
Ragasztóért nincs mit, egy jótanács mindenkinek: pár tekerésnyi ducktape+egy csokor kábelkötegelõvel MINDENT meg lehet javítani a biciklin
jah, vv-vel odacsináltuk magunkat nagymarosig (nemúgy, mint a papír Szob-osok;) ), de nemkicsit érte meg, hisz nyelvpöri+nudli&csapoltsör kombó várt minket. Ahhhhh....
A következõ viszont látásra!
Posted 2007. September 22. - 21:39
Egyébként komolyan elgondolkodtam azon, hogy szervezzek e így a jövõben túrát.
Az a baj a tervezett útvonalakkal, hogy ez egy olyan sport, amiben nem szabad tervezni. Idõjárás, erõnlét, technika ördöge...szóval bármi lehet. És éppen ezért, ha csak annyit mondasz, hogy csapatunke gy izmozósat a Börzsönyben durva mászásokkal / lejtõkkel, Csóványos bemelegítéssel, akkor ez elég is. Ebben a viszonylatban a mai túra tök sikeres volt. Ha viszont nagyon ragaszkodsz egy tervhez, ami biztosan nagyon szuper útvonalkombináció, akkor az meg is vezet, s veszteségként éled meg, ha mégsem úgy alakul. Magyarul - túlszervezted picit.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. September 22. - 21:23
Ha gondolod rendelek neked Nobby Nic-et.
Most akarok rendelni a WWW.starbike.com-ról cuccokat.
(most nem olcsó,26Euro)
edit:
ha valakinek kell valami szóljon holnapig!
Posted 2007. September 22. - 21:20
VV nem a Turner-el volt. Így is meghaltam, de ha azzal megyek, a Csóványosra se jutottam volna fel. Kex-el jöttünk vonatban egy 28-30 közötti átlagot, ameddig tudtunk (ez Ipolydamásd volt). A Turner egyébként már teljesen DH-s lett.Bocs, hogy megint bepofátlankodok közétek, de azt az utolsó 50km-t mondjuk VV a Turnerrel is 30+ -al nyomta?
Burce szerénykedik.
Jó túrázást holnapra! Vérzik a szívem, de sajnos muszáj kihagynom. (Bevetettem minden trükköt, de kötelezõ színházba mennem. Pedig oda lehet menni télen is.) Csináljatok sok képet.
Én azt mondom, hogy nem vesztettél semmit, de jövõ tavasszal ismétlés.
Egyébként komolyan elgondolkodtam azon, hogy szervezzek e így a jövõben túrát. Majd megbeszélem Hozéval és Richievel.
Posted 2007. September 22. - 21:17
Azért jó, hogy nem változott a útvonal, mert a zöld a Csóványosról jó volt!
Az aszfalt a végén morbid volt, kapuzni is alig volt erõm :-P Richie, Dante, hozé és Máté is tudja nyomni neki.
:clap:
/térdeim aaaaa/
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2007. September 22. - 21:16
Innen is köszi a ragasztót, segítséget, Dante a végén a kólát (jövök egyel).
Dobom ki a francba az Explorert. Milyet vegyek? Ilyenekre mind mondjuk ez a mai?
A sok megállás, várakozás az fárasztó volt -nekem nem jön be-, meg a melegben a thermo nadrág, na az sem.
Majd az ismétlésen
Posted 2007. September 22. - 21:14
Posted 2007. September 22. - 21:03
-a túra tényleg szivató volt
-a keresztben fekvõ faágaktól kezdtem besokallni
-a sodrós lejtõ nem tetszett
-az esésem és bénaságom mégannyira sem
-a mászások tetszettek, nem volt egy igazán zord sem (gyengül a Börzsöny, vagy nemtom mi van, de nekem a K-rõl horroremlékeim vannak, nem az ilyen "szépen feltekerek mosolyogva" szakasz...mondjuk nagyon jó állapotban voltak az utak)
-sokat álltunk - nagyon sokat, túl sokat
-eleve késve indultunk - eleve lassan mentünk - eleve a keresztnél evidens volt, hogy nem tudunk végigmenni - akkor kellett volna egy kis hideghegy-inóczi-klasszikust nyomni inkább, ez az 50 km aszfalt a végére megviselt kissé (fõleg, hogy fel kellett mennem a lemaradásból az "élbolyra", ami nagyon megizzasztott) - szóval nagyon tetszett az útvonal VV, de legközelebb egy improvizatív és élvezetes útvonalmódosítást kérnénk!
A túra másrészrõl tetszett, Moratit még úgysem láttam , s jó volt sokatokat megismerni.
Posted 2007. September 22. - 20:54
OFF-OFF: Mennyit kér el köbö egy statikus "tõlünk"?
OFF-OFF Nincs "tõletek". Egy statikusnál sem vagyok annyira csúkos sajnos, hogy ultrabaráti árat kérjek. Mérnöknap 60e+ÁFA körül van, egy statikus meg 5-6e+ÁFA órabérért dolgozik, ebbõl lehet saccolni. A ti esetetek szerintem maximum 1 napos munka. De árról úgyis ti fogtok alkudni, én max ajánlani tudok, de az árát még én sem tudom.
Posted 2007. September 22. - 20:29
A túra útvonala jól ki volt találva, volt benne szivató rendesen.
Sajnos saját elsõ törvényem () beigazolódott, hogy:
A túra tempója tiz emberenként felezõdik.
18-an voltunk, így hát nem is jártuk végig.
Tapasztalatok:
-Kex, és burce tudnak biciklizni
-Moratizo és Szapi is
-Richie erõs mint egy sörösló, az utolsó 50km-et aszfalton nyomtuk 30+ átlaggal,többnyire Õ húzott
-Valéria intelmeit sokan nem vették komolyan
-Oldbike papírját megtaláltuk, pont ott vártunk a többiekre. Köszönjük!
vendég_Charon_*
Posted 2007. September 22. - 16:38
OFF Charon, kõkemény ez az avatar-fixációd. Nagyon ráérsz, látom. Vagy miért csinálod a napi 3szoros váltást?
Avatarcsere akkor van, ha változik a hangulatom az utolsó avatar - fórumozás óta. Nincs meg a napi 3, de van, hogy egy cserénél 2-3-at is "felpróbálok".
OFF-OFF: Mennyit kér el köbö egy statikus "tõlünk"?
Posted 2007. September 22. - 00:14
Ha Szivató, akkor Máté is jön.
- Dante
- Hozé
- Richie
- McGywer
- Hosi
- Kex
- burce
- Szapi
- Moratizo
- Máté
- VV
szép számmal gyültünk össze...
ehhh---remélem annyit fogok esni mint a 24h-n...semennyit!