Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Este elküldtem :(.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

Hosi!
Ha gondolod rendelek neked Nobby Nic-et.
Most akarok rendelni a WWW.starbike.com-ról cuccokat.

(most nem olcsó,26Euro)

edit:
ha valakinek kell valami szóljon holnapig!

Húúú, kösz! Ha még nem késõ, akkor rendelj légyszíves

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Á dehogy is .. csak napoztunk egy kicsit!:)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Bocsi! Gyorsan szervezõdött a dolog. Pedig ez valóban megérte, ráadásul nagyon jó kis sziklás csiki-csuki ösvényeken másztunk és csapattunk.
Ne félj, tudod, hogy ha van alkalom, akkor a következõ hétvégén is nyomunk egyet! Nem hagyunk ki!
Dante, jöhetsz Te is! :D
Natinak köszönet a finom teáért! Szupi volt!

A Börzsönyi Szivatóhoz: Grat, de azért a Foltán-kerseztnél mintha kidõlve fetrengene a társaság színe-java!?
Vagy rosszul látok??? :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

"Tekerjünk egy lazát, és cukizzunk"!

megtalálja a kb. 5mm-es lyukat, a belsõ gumin, melyet a felni szalag viseletes volta okozott. ( Mintha ilyet már láttam volna! )

Cukitúra? És nekem, aki legendásan nem szeretem a sütit, nem szól senki?!
ÖRI HARI!:)
Igen, ilyen viseltes felniszalagot egy nagy szisszenés után már én is láttam valahol. Úgy emlékszem, hogy ráadásul egy új bringán. Ugye Zsizsi?:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, a mai nap is jó kis tekeréssel telt el. De milyennel?!! (Köszi Dante!!!) :D
Elõször is, hárman - Nati, Bozzi, és jómagam - találkoztunk a fogas végállomásnál. Mindhárman fáradtan az elõzõ napi aktív pihenéstõl. "Tekerjünk egy lazát, és cukizzunk"! Ez volt a jelszó, Hûvösvölgy, Kecske-hegy, HHH, majd Rekettyés, szilvás gombóc.
Éppen mesélem, hogy Dante milyen szarul nézett ki a 24 óráson vasárnap, mikor az említett személy megjelenik mögöttem!!!
Nofene. Ez ám a pontos belépõ! Katival tekeregtek éppen.
Dante éppen bibis térdét "pihenteti" bringa nyergében - erre is jó volt a "szivató";)
Nos a késõbbi fel-le tekerések vége felé megálltunk a Hûvösvölgyben, mondván sütizzünk, és induljunk haza. Ebben a pillanatban - ismétlem, álltunk egy helyben - egy hangos durranás, majd sziszegés. Dante elsõ kereke leeresztett! Álló helyzetben! /Megjegyzem, elõtte zúzós lefeléken nyomultunk, de azt - szerencsére - megúszta!/
Dante koma orra lóg, de nekikezd a gumi SZAKSZERÛ szerelésének. Ennek következménye, hogy megtalálja a kb. 5mm-es lyukat, a belsõ gumin, melyet a felni szalag viseletes volta okozott. ( Mintha ilyet már láttam volna! )
Megfoltozza a gumiszerelõ mester, és közben még némi éllel említést tesz valakire, hogy 3000 forintért megtanítja gumit szerelni!
Kap egy használható pumpát is a kezébe, hogy még ma fel is pumpálja azt a kereket, mire neki is kezd, de kisvártatva mit látunk újra? A belsõ gumit, amint lenyomta a külsõt a felnirõl!!!
Mire Dante vigyorogva: " ja bocs, elfelejtettem a külsõt a helyére tenni"!
Ááááááááá! Pisáltunk a röhögéstõl! A defekt sem volt piskóta, de ez...!

Köszönjük Dante, igazán a mai nap fénypontja voltál!!!
(De legalább pisálnod sikerült!) :D

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Tulajdonképpen Laci barátom találta meg, én csak a hordár voltam. ;)

köszi mégegyszer!
az aszfalton nélküle nemtudom mit csináltam volna...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

tényleg,nem Te "találtad" meg a windstoperes mellényemet?

Tulajdonképpen Laci barátom találta meg, én csak a hordár voltam. ;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Én is köszönöm a lehetõséget. Annak ellenére nagyon élveztem a túrát, hogy többnyire a hátsó traktus táborát erõsítettem.
Ami a szervezést illeti, nekem már az elején voltak kételyeim az 17:00-ás visszaérkezés tarthatóságával kapcsolatban. (Na ja, a 10:40-es indulás az én saram volt... Még 1x bocs.) Szerintem egy ilyen nehézségû (táv+szint+útvonal) túrát elég kockázatos idõben ennyire kihegyezni, mert borítékolható, hogy bukik a mutatvány. Még egy jól összeszokott társaság esetében is becsúszhat plusz 1-2 óra, ha meg kvázi (pl erõnlétileg is) ismeretlen társaság jön össze, jósolni is nehéz...
Amúgy szerintem is nagyon sokat álltunk. A nógrádi jó 40 perces kitérõt nem is nagyon értettem. A Foltán-keresztnél és a Csóványoson is többet álltunk a szükségesnél (a Csóvira uccsónak értem fel, de még én is álltam ott vagy 10 percet). Az Z vs. Z+ eltévedéses tanácstalankodásról és a kényszerû defekt javításokról nem is beszélve. És az sem igazán javított a menetidõn, hogy a társaság egyik fele a felfeléken cipelte a bringát, a másik fele meg a lefeléken.
Nincs ezekkel egyébként semmi baj, csak a menetidõbe nem árt elõre bekalkulálni.
Egyébként nagyon jó kis társaság jött össze, nem gondolom, hogy bárki túlvállalta volna magát. Legfeljebb néhányan kicsit jobban elfáradtak.
Ha lesz legközelebb is hasonló túra (és nem lóverseny), szívesen mennék megint.

Desszertnek maradt pár kép és egy ereszkedõs, plusz egy vonatozós videó. (Ha valaki szeretne teljes felbontású képet, dobjon egy e-mailt, vagy pü-t.)

Még egyszer köszi, és üdv mindenkinek!

tényleg,nem Te "találtad" meg a windstoperes mellényemet?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
A kerékpárosklub tegnap indított egy új oldalt: www.hunbike.hu
Célja, hogy összegyûjtsön magyarországi túrákat, szerintem jó kezdeményezés. Tudom van már egy-két ilyen oldal, de szerintem igazi nagy összefogó oldalnak ez teljesen megfelel!
" A Cube el van vetve! "

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Samorost! A két videócska bejön, de a képek nem. Jó a link?

Nálam mûxik, de itt a direkt link: http://media.mountai...70922/index.htm

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Sajnálom, hogy nem úgy jött össze, ahogy szerettétek volna, így viszont nem bánom annyira, hogy a túra helyett színházba mentünk, mert az legalább nagyon jó volt.
Samorost! A két videócska bejön, de a képek nem. Jó a link?
Más nem csinált képeket?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igazi szivató lehetett, ha lefelé tolni kellett.

A sebesség mindent megold.

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Én is köszönöm a lehetõséget. Annak ellenére nagyon élveztem a túrát, hogy többnyire a hátsó traktus táborát erõsítettem.
Ami a szervezést illeti, nekem már az elején voltak kételyeim az 17:00-ás visszaérkezés tarthatóságával kapcsolatban. (Na ja, a 10:40-es indulás az én saram volt... Még 1x bocs.) Szerintem egy ilyen nehézségû (táv+szint+útvonal) túrát elég kockázatos idõben ennyire kihegyezni, mert borítékolható, hogy bukik a mutatvány. Még egy jól összeszokott társaság esetében is becsúszhat plusz 1-2 óra, ha meg kvázi (pl erõnlétileg is) ismeretlen társaság jön össze, jósolni is nehéz...
Amúgy szerintem is nagyon sokat álltunk. A nógrádi jó 40 perces kitérõt nem is nagyon értettem. A Foltán-keresztnél és a Csóványoson is többet álltunk a szükségesnél (a Csóvira uccsónak értem fel, de még én is álltam ott vagy 10 percet). Az Z vs. Z+ eltévedéses tanácstalankodásról és a kényszerû defekt javításokról nem is beszélve. És az sem igazán javított a menetidõn, hogy a társaság egyik fele a felfeléken cipelte a bringát, a másik fele meg a lefeléken.
Nincs ezekkel egyébként semmi baj, csak a menetidõbe nem árt elõre bekalkulálni.
Egyébként nagyon jó kis társaság jött össze, nem gondolom, hogy bárki túlvállalta volna magát. Legfeljebb néhányan kicsit jobban elfáradtak.
Ha lesz legközelebb is hasonló túra (és nem lóverseny), szívesen mennék megint.

Desszertnek maradt pár kép és egy ereszkedõs, plusz egy vonatozós videó. (Ha valaki szeretne teljes felbontású képet, dobjon egy e-mailt, vagy pü-t.)

Még egyszer köszi, és üdv mindenkinek!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Szóval tetszett ,de az aszfalt az már nem begörcsölt a lábam. Egy darabig mentem Hosiékal aztán lemaradtam. Nekem is bringaút volt a vége. A bringaúton lehetett érezni az esti grill-partik illatát,már azon voltam kérek egy sült szeletet.:)

Itt még úgy tünt hogy végig megyünk:
http://img231.images...zivat007mg5.jpg
http://img502.images...zivat004sv9.jpg
http://img216.images...zivat003wc5.jpg

Ja és :)

http://img233.images...zivat009kh9.jpg
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
király volt a túra...

sztem nem volt túlszervezve!sõt, ami VV-t illeti elég rugalmasan és hidegvérrel kezelte a kényszerpihenõket...szerintem!
ha 10 emberenként felezõdik a tempó akkor még erõsebben kellett volna nyomni!
aztán aki lemarad az lemarad...megmondani az útvonalat mondjuk elõre 10-20km-re és megegyezni abban,hogy ott lesz 15 perc technikai szünet.aki nem ér oda az rá****ott.nagyed órában 2 defektet meg egy láncszakadást is meg lehet javítani!úgyhogy az elég.
ahoz képest,hogy erõsre lett beharangozva a túra voltak páran akik kicsit túlvállalták magukat.persze ez mindenhol elõfordul...legközelebb már okosabbak lesznek!
szerencsére az aszfaltot lehetett küldeni.(mondjuk nem tudom milyen egy sörösló) :)
muszály volt elfáradni!vagy nem?!? :D
legközelebb zordabbul kell fogni a népet!
ennyi
...over

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Oldbike!
Ezt nevezem!
A szándék a lényeg, köszönjük!
(Errõl csak az jut eszembe, hogy Kyotoban megállt a ház elött a postás,
lerakta a csomagokat az ajtó elé, majd tovább állt. Mindez gyakorlatilag az utcán.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Oldbike! Tiszteletem! :prosze:

/de sajnos nem minket frissítettél.../

vagy.... ki is ért oda elõször? KeX?.... ha jól emlékszem, délután már nem voltál éhes..... hmmm....
:D

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Nekem azért tetszett, jó volt új bringásokkal megismerkedni (nekem mindenki új volt :) ) Tavasszal ugyanitt :)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
ez volt
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186581