Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A kisördög már egy ideje nekem is ott motoszkál a fejemben - 2 napos Szivató, természetesen nyáron. Én is pártolom a Cserhátba történõ átruccanás ötletét.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Oldbike-VV!
Egy-két hónap, és az elsõ mountis börzsönyi útikalauz is kialakul! ;)
Hajrá fiúk!

ps.: Drégely felõl biz van egy-két jó kis útvonal, csatlakozom az ötlethez! És még valami, ahogyan azt oldbike is írta, a Börzsönybõl bizony érdemes egyszer-egyszer átruccanni a Cserhátba, ami ugyan nem egy rövid túra,- akár két naposra is lehet tervezni, jó idõben - viszon ott is gyönyörû helyeket lehet találni. (pl. Buják és környéke, stb...)

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Volt még nálad, vagy csuklanom kellett volna? :D Ott a nagy tanácstalanságban nem is tudtam ki adta. Ha legközelebb találkozunk adok egyet, és mégegyszer kösz

Nincs mit, nem volt több, de volt ragacs és megfoltoztam. Nem kell visszaadni, használd amíg bírja ;)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
a S+-en télen a hóban szoktam gyalogtúrázni,valóban az is remek
megbeszéljük a felsõ részeket
szombaton aki úgy érzi....csodás hely a nagymána

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

az elmúlt 4 napban kétszer voltam,de eszméletlen jó helyek vannak ott
szeretem a felsõ részt is amelyet általában a wenckheim útfelõl tekerem le
a forrásokat betervezem és így nem kell bemennem a településekbe
általában spontán megyek,mivel bringázás közben érzem,hogy milyen formában vagyok-csak túrázok semmi komoly keménykedés,de mindig összejön 70-80-100 kilcsi
kedvencem a fekete völgy a K és a rakodótól a K+,bár hollókõre is felverekszem magam kb.évente kétszer stb.
remélem segítenek a jelentkezõknek a képek

Mivel már a fejemben motoszkál a következõ "szivató" gondolata, valamelyik személyes találkozás alkalmával nagy örömmel venném a segítségedet az útvonal megtervezéséhez. Ami elvben fiksz, az indulás helye - Drégely -, mert innen már egyéb északi pontok is könnyen elérhetõk.

Saját kedvenc útvonalam a Nagymaros - Zebegény útvonal a sárga jelzésen, a sárga + utáni elválástól.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
az elmúlt 4 napban kétszer voltam,de eszméletlen jó helyek vannak ott
szeretem a felsõ részt is amelyet általában a wenckheim útfelõl tekerem le
a forrásokat betervezem és így nem kell bemennem a településekbe
általában spontán megyek,mivel bringázás közben érzem,hogy milyen formában vagyok-csak túrázok semmi komoly keménykedés,de mindig összejön 70-80-100 kilcsi
kedvencem a fekete völgy a K és a rakodótól a K+,bár hollókõre is felverekszem magam kb.évente kétszer stb.
remélem segítenek a jelentkezõknek a képek

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

http://pix.bikemag.h...cat=3110&page=3

Apám!
Szégyellem magam, de nem tudtam, hogy a Börzsöny ilyen klassz hely.
Nincs vita, többet kell kéktúrázni :)
Meg a Börzsönybe menni :o

Most hétvégi bringázásba nem is, de egy késõbbiben örömmel benne vagyok. Ha kibírjátok az arcom ;)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Volt még nálad, vagy csuklanom kellett volna? :D Ott a nagy tanácstalanságban nem is tudtam ki adta. Ha legközelebb találkozunk adok egyet, és mégegyszer kösz

Van két felesleges belsõm. Kell? Nekem már nincs olyan kerekem, amiben használhatnám, így szívesen odaadom.

Más.
Némileg finomítottam az útvonal elsõ részén (Verõce-Királyrét szakasz; semmi nehezítés, csak belevettem a II. Szivató elejét), Királyréten pedig majd megbeszéljük a további útvonalat a Foltán-keresztig.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Hosi a belsõ tõlem volt, de kérdezhetted volna úgy is, hogy kinek volt még defektje :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mennyire gyakran járod a Börzsönyt? Na csak azért kérdem, mert nekem is a kedvencem, és a jövõben szeretném még jobban megismerni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Szombaton valószínûleg csatlakozom én is! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
ma bejártam a P -t is
csóványostól nagymánáig sok szikla,faág és kidõlt nagytörzsû fák vannak,de járható -csak két helyen kell vállra venni a meredek részeknél
nagymánától királyházáig szintén két cipelõs rész van,de a többi szuper bringás út,még nekem is jó volt így 46 évesen
porszáraz minden
királyházától 4 km-t mentem kemence felé és a dózerúton balra fel egészen a Z+-majd a Z-be csatlakoztam
1400 m szint és 70 km volt
nekem remek túra volt
én benevezek a szombatira ha lehetséges,max kétszer megyek jó helyen
http://pix.bikemag.h...cat=3110&page=3

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Relax!
VV megígérte, a hétvégi tekerés rekreációs túra lesz!
Higgyünk Neki! :D

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Kössz a szervezést VV, tetszett nekem is a 7végi túra, sajna a térdem nem szerette :(
Mennék a szombatira is de tartok tõle hogy hasonló kínszenvedés lenne, inkább menjetek utánfutóval, arra legalább fér vmi hasznos holmi :)

Hosi a belsõ tõlem volt, de kérdezhetted volna úgy is, hogy kinek volt még defektje :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szia peppe!
Jó újra "hallani" Rólad!
Amúgy a Csóványos-Nagy Mána-Királyháza útvonalról nagyjából nekem is ez a véleményem, azzal kiegészítve, hogy én jártam ott esõ után is. Na akkor vált izgalmassá!
Nem is, inkább helyenként nyaktörõssé. ;)
Amúgy buli.

Szia Zed apó!
Jó az új bicód! Megkérdeném, a fék minek rája, ha nincsen felszerelve? :D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Jó ez a kerítõsdi :D
Egyébként a társaságból elég sokan ismerik Marcit...
Ausztria, Kenguruk földje!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én nem éreztem sértõnek a hozzászólást, csupán annyit konstatáltam, hogy nem nagyon olvasod a korábbi postokat, és így rossz következtetéseket vontál le. Javaslataidat nem vetem el, hiszen logikusak, hasznosak, talán még élni is fogok vele.:)
És nem utolsó sorban téged is szívesen látunk bármelyik, itt szervezett túrán. Megismerkedhetsz egy vérbeli montis - nem feltétlenül aszfalton vitézkedõ (bár néha ott is megjelenünk, pld. Börzsöny-kör) - csapattal.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Tisztelt Valeria Victrix + a többi többi túrázó !

Hozzászólásom semmiképpen nem akart sértõ lenni, úgy érzem ezt Valeria Victrix is érezte. Kioktató sem akart lenni, tehát a (Windstopper:-) mellényem mérete is marad úgy ahogy van.
Tényleg jót akartam az útvonalajánlattal. Azt is belátom, hogy ha 1 csapat nagy létszámú és nem összeszokott emberekbõl áll, igen nehéz mindenkinek tökéletesen megfelelõ terepet találni. Mondjuk ki, szinte lehetetlen.
Viszont azt fenntartom, hogy Királyrétig az az út sokkal jobb mindenkinek, mert szinte semmiféle szint nincs benne és technikailag sem nagy kihívás. És nagyon szép.
Még 1x elnézés, ha valaki megsértõdött volna.
Sok szép túrát nektek !
Marci

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Aki járt már a piros jelzésen a Csóványos - Nagy-Mána - Királyháza útvonalon, attól kérnék némi jellemzést (járható e kerékpárral), mert ez a rész a fekete folt a következõ túrában.

Egyszer megjártuk :) lefelé. Technikás és bevállalós maratonosnak, cc-snek is határon van szerintem. Úgy emlékszem négy durva szakasz van benne, a többi a szivató összes résztvevõje számára megoldható. Nem túl meredek, inkább egyensúlyozós, köves singletrack. A négy brutál szakasz összes hossza sem éri el az 1 km-t.

Brutál szakaszok: meredek, köves-gyökeres, szûk, kanyarodni is kell(ene), néha egyik oldal bedõlõs. Majd oldbike is ismerteti.

Zsizsi: szia, gázlón mentünk eléggé hosszan együtt, az ottani hosszú táv lényegesen kevésbé szivatott.
a második p néma!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Egyébként meg, ha van szabó ismerõsöd, a mellénybõl be kellene vetetni.

ez jó!!! :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"