Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Rengeteg fatörzs keresztben, de 90%-uk a földön, tehát járható.

Akkor biza nem ugyanazon az útvonalon mentünk! :D Amire VV koma minket ráterelt, maximum egy AT-ST birodalmi lépegetõ megy át...:)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Azért hadd vitázzak veled Dante koma! (Csak egy kicsit) :D
Az elmúlt hétvégi útvonal - én a Szivató 3-on nem voltam ott - kevés olyan meglepetést tartogatott, amit ne tudtunk volna teljesíteni. Rengeteg fatörzs keresztben, de 90%-uk a földön, tehát járható. Vad lefelék - sziklás egynyomos, nagyon sziklás egynyomos - de teljesíthetõ. ( Csak Vv akadt fent valami hülyeségen!?) Volt benne szép singletrack gerincen, némi sziklával tarkítva, DE! És ez lehet a lényeg, ott ahol nem tudtunk lemenni - Nagy mána alatt, az ominózus emlékmûnél - oda komoly DH szörnyeteg kell, ott még kex is fennakadt - d emegpróbálta!

Szóval, sosem lesz olyan útvonal, ami mindenkinek egyformán jó - lsd. korábban; én is nyafogtam a sotteres út miatt - viszont az valóban jó ötlet, hogy sûrûbben kell nyomni a Börzsönyt, együtt is, ne csak VV fedezze fel, aztán meg kapja a hidegvizet a nyakába - bár bírja Õ azt! :D - és akkor elõbb-utóbb kialakíthatunk több olyan útvonal kombinációt, ami különbözõ felkészültségû bringásoknak, különbözõ kihívást jelent.

De tekerjünk együtt, és hajrá!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
:lol1: Jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Szerintem februártól minden hétvégén legyen egy börzsönyi szivató túra. Mindig más útvonalon. És akkor amelyik tetszik, arra megy az ember. Például az elején még hideg lesz meg esetleg hó, akkor nem megy, aki csak melegben megy. Lesz dh meg nem dh-s nap, mászós nem mászós stb... Jóó? :D

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
helló!
szokolyánál a P-ról gondolom a 180-as visszafordulónál tértetetek le és egyenesen az aszfalt felé gurultatok!
itt jobbra kell fordulni még az emelkedõ elõtt!
a foltántól a K kockán merre tovább?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Viszont akkor lefelé miért nincsenek alternatívák? Na nem azért kérdezem, mert még most is lila a térdem a múltkori déháktól. :D És ami meg a tologatást illeti, én akkor inkább azt javasolnám, hogy a fatörzseken átráncigálós szakaszokat csökkentsük le - én azokon frusztrálódtam leginkább. Sokkal inkább problémásak az olyan helyek, ahol az emberek nem technikai tudás vagy erõnlét hiányában nem tudnak bringán maradni, hanem, mert ez úgy eleve lehetetlen. (értsd - engem nem zavar, ha lefelé (számomra) túl kemény, mert tudom, hogy az én tudásom hiányos, sõt, még az sem zavar, ha elkaparok, s ezért fölfelé tolnom kell, mert biztosan gyenge vagyok, vagy béna volt a súlypontom - de fatörzsátemelésbõl ne legyen rendszer, merthát az kevésbé élvezetes)

Noha megértem, hogy az ösvények siralmas állapotáért az erdészet gondatlansága stb felel, de ha már ilyen az állapot, akkor inkább oda kellene alternatív útvonal.

Szerintem ez sosem lesz "néptúra", mint egy "régi Dunamaraton bejárás", ahol boldog-boldogtalan végigküldi nyeregben a távot- a Szivatónak pont az volt régen számomra a sava-borsa, hogy itt bizony a Börzsöny legjava, cenzúrázatlan kiadásban volt az arcunkba dobva, hagy szokjuk. Ha meg elmozdulsz a "legkisebb közös többszörös" irányában, akkor elõbb-utóbb meg nem "Börzsönyi Szivató" lesz a túra helyes megnevezése, henem "Börzsönytúra für Alles".

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mint a múltkori alkalom is mutatja, eltérõ kvalitású emberek jönnek össze a túrára. Nem az a cél, hogy majd mindenki tologassa a binyiglit, össze-vissza szabdaltassa magát a susnyásban, vagy éppenséggel a Foltán-keresztig széthajtsa magát. Mint azt Zsiszsi is írta, az új változat folyamatos terheléssel visz fel a Foltánig, és onnan rendesen meg lehet támadni a Csóványost, mert bõven marad erõ a leküzdésére. Egyébként a Fekete-völgyben is lesznek "kellemes" mászások; ott lehet domborítani. És akinek ez netalán kevés lenne, az Királyrétrõl a sotteres helyett mehet végig a kék kockán a Foltánig, és ott csatlakozik a többi versenyzõhöz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem meg gáz, ha a túra egyetlen "emberesebb" mászását kiszedjük. Ha már szivató a neve, akkor nehogymár a legjobb singletrack mászás kimaradjon, ráadásul végig tekerhetõ is. Ezzel az erõvel kérhetném, hogy a Z részeit szedjük ki Csóványosról, mert félek rajtuk lefelé, s inkább menjünk "sotteren". :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hát ezért mondom! :D
Ez az útvonal nagyon klasszul bemelegít - szerintem - mindenkit, függetlenül a fizikai állapotától, lévén Verõcétõl Szokolyáig nem kemény, de mégis megdolgoztatja az izmainkat, - fel-le, bújócska az erdõben, stb... - Királyréttõl a Foltán keresztig pedig ugyancsak nem meredek, de már hosszan emelkedik, így egyenletes terhelést ró mindenkire. (Csak én utálom azt az utat!) ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azt az utat járjuk majd, amit a múlt hét szombatján tettünk meg, tehát Verõce - Királyrét a piroson (a Szokolya-Királyrét közötti szakaszt most szombaton megkeressük, mert a múltkor lekeveredtünk róla), Királyrét - Foltán-keresz a sotteresen majd a kék kockán.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
...és az még bemelegítésnek sem rossz!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Na ja, a kék vége nagyon gonosz a Foltán elött, de azt a sotteres hossssssszzzzzzúúúúú felfelével ki lehet váltani.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Okul a mester, okul! :)

Hosi!
Ez igazi bringás "óvszer" automata?! ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jövõ tavasszal - április vége, május eleje.
És megváltoztatom a Verõce - Foltán-kereszt közötti útvonalat.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
És mikor lesz az eredeti 3.0-ás szivató újrapróbálkozása. Addigra telepítek pár ilyet az útvonalra :)

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

VV, nekem van egy ötletem kétnapos börzsönyire, még szállással is.
Hétvégén megálmodom - ami azt jelenti, rendesen átnézem az útvonalat - és aztán elárulom! ;)
Vagy elõbb bejárom, oda lehet jönni!

Megbeszéljük.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Köszi! No akkor majd figyelem a szabad idõpontokat, aztán csatlakozom amint tudok. Össze vissza szoktam melózni, 2 hétvégém szabad a négybõl, összehozzuk. Örülök neki :clap:

én is eléggé cikk-cakk mûszakban vagyok...
délelött is szoktam menni!mint például holnap.olyan 10körül start.persze ilyenkor csak budai hg.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
VV, nekem van egy ötletem kétnapos börzsönyire, még szállással is.
Hétvégén megálmodom - ami azt jelenti, rendesen átnézem az útvonalat - és aztán elárulom! ;)
Vagy elõbb bejárom, oda lehet jönni!

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

jó helyen jársz...
itt mindig teker valaki! :D

jól mondom emberek?

Köszi! No akkor majd figyelem a szabad idõpontokat, aztán csatlakozom amint tudok. Össze vissza szoktam melózni, 2 hétvégém szabad a négybõl, összehozzuk. Örülök neki :clap:

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Bíztam benne, hogy azt fogod írni: "jót biztosan nem.":D
Egyébként csak finomítani akarok a 3.0 elsõ részén, meg új utakat szeretnék megnézni, gondolva a jövõre (nem a szivatóra). Mellesleg a jövõ évi szivató északról indulna, és ha benne vagytok, akkor két napos lenne - természetesen nyáron.:)

akkor az már V3.1 lenne!:)

hú ez az ottalvós szivató nagyon jól hangzik!lehet elõnevezni?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"