Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

ez a dh-s rész
http://pix.bikemag.h...203157&cat=3110
http://pix.bikemag.h...203371&cat=3104

tudom,hogy ez melyik!
necces... :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Dantét nyugtatgatnám, vagy mi a fene... :D

Amúgy nekifekszem a Börzsöny térképnek, mert régen nagyon sokat túráztam - gyalog - ott, és sok ötletem van, amit végig kell tekerni. Majd idõnkét feldobom itt a topicon, oszt akinek van kedve, az csatlakozik.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
ez a dh-s rész
http://pix.bikemag.h...203157&cat=3110
http://pix.bikemag.h...203371&cat=3104

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Nem kell bocsánatot kérni, nem vettem lekicsinylésnek, és nem mentegetni akartam magam, csupán meglátásom szerint abba a kanyarba csak bezuhanni lehet, gurulni (félméternél alacsonyabb középcsapágyas bicóval) nemigen. De azt hiszem túlragozzuk azt a szerencsétlen kanyart :D
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Bocsi KeX!
Nem is arra gondoltam, hogy Te bénáztál, de ott elég necces csak úgy, simán legurulni. Megjegyzem, sztem akad olyan DH Monster, ami ott is átlépeget. De tény, az azt követõ lejtõzés frenetikus volt!!!

AT-ST: Birodalmi lépegetõ, asszem a lightos fajtából - lsd. Jedi Visszatér. Danténak mindenesetre erõsen javasolt, de csak egyszemélyes környezetben!!! ?D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
E!
Mondtam már, hogy a szombati túra pokoli jó volt? True. A csóványostól ereszkedó piros csapás montis karrierem meghatározó élménye - ennyire még nem sok trail-t élveztem. Rönkök nem voltak túl nagyok, talán 2-3x kellett leszálnom a bicóról (ami egy ilyen hosszú ösvénynél baráti), egyiket egy kusza drót miatt, amit vv-vel instant el is takarítottunk, hogy a többek tudjanak zúzni :)
Az ominózus "emlékmûves, déhágépes" rész pedig közel sem volt sztem olyan vészes, hiszen azon 1 kanyar kivételével sztem bármilyen géppel le lehet jönni. Azt az egy kanyaron egy dh gép is fennakad, mert szó szerint 5 cm-es kis rés van két szikla között, ahol el lehetne gurulni - ilyen vékony bicó nincs. talán úgy vehetõ, ha az ember a nyomvonalról letérve, a méteres sziklákon átrepülve beleszáll a kanyar utáni érkezõbe. Lényeg a lényeg: 3-4 métert cipelni kell a masinát, de a következõ lejtõ mindent feledtet.

Annyit mondthatok, hogy a köv. szivatónál a piros ALAPVETÉS. Én mondom eztet.

ps: mi a suna az AT-AS vas?

ps2: én is bevenném hétvégén a vértest, szóval ha valakinek az otojában van hely, akkor szívesen javítanám a gépjármûkihasználtságát - persze sörér.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
ehhh!
nem nézek fel fél napig és már lifteket meg helikoptereket telepítenek a börzsönybe?!
egyébként amit a 3.0-ból átéltem (a bejáráson),bizotsíthatok mindenkit,hogy nem a csóványos miatt szivató!és nem a lefelé miatt ahol mindenki tolta(najómajdnemmindenki :D)
szerintem egy szívató attól szivató,hogy nem csak testileg készülsz ki hanem otthagyod az agyadat is valamelyik szedresben...hehe
mondjuk a csóványostól kéken le az tényleg izgi lehet!
hova kellett DH-szörny,ahol Kex-sem ment le?ezt nehezen tudom elképzelni...mert ahol én leszálltam a bicóról ott a delikvens vígan majdhogynem bunnyzva eresztette a majdnem AT-ST vasat!! :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
tegyük fel! foltánra feljutottunk-itt a K/kemény-meredek/tippem:P+ ez a síút amely belefut az utolsó legmeredekebb K részbe de! itt folytatja az útját az erdészeti út egészen a csóványos alatti Z és P háromszög elválásáig-megérkeztünk a nyír réti nyiladékhoz!ettõl a ponttól még én is feltekerek általában a csóványosig/46/-kellemes,szép út-kikerültük a nagyon meredk részt! 70 m itt az emelkedés kb 300m-en
foltán:ha a cél a felsõ börzsöny és egy kis light tekerés kell akkor folytatjuk az utunkat a K kockán-majd tovább a belefutó erdészeti úton/kellemes erdészeti -felkészülés a meredek mászásokra/a volt mázsaházhoz érkezünk /aszfalt/itt itatópont! királykút!
kemence felé aszfalt vagy diósjenõa 3.a Wenckheim út pénzásás felé-drégelyvár stb.
ez egy tipp!
be tudom mutatni ezt az útvonalat,részeket!
a feketevölgy után ha valakinek ez kevés tehet kitérõt salgóvárba/P+/ pl.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Te itten hallgass, mert a közelében se voltál semmilyen szivatónak!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
[I]Elpuhultok itt nekem... milyen szivató az, ahol könnyebb megoldást kerestek? :D LOL Úgy kell menni, mint, ahogy Pite csinálja.
"Volt ott egy ösvény"I]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Helikopter, mint a zúzós filmekben:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Szerintem legyen lift!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És megfordítani az irányt, és a kéken Csóványostól DH? :D Akkor azután senki sem a kékre fog panaszkodni :)

De a Csóványosra fel is kell ám mászni:D
És egyik útvonal se kellemes.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

hibbant

Zed bácsi, ha küldök privátot, mikor olvasod el? Fontos :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És megfordítani az irányt, és a kéken Csóványostól DH? :D Akkor azután senki sem a kékre fog panaszkodni :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Dante bátyó, azt ne felejtsd el, hogy mi se vagyunk egy szinten. Az "szivató" során bizony én is elég rendesen megszenvedtem a Csóványosig, holott nem elõször jártam azon az útvonalon. Ez betudható egyrészt annak, hogy a legutóbbi sérülésem miatt az erõnlétem messze volt a kívánatostól (sajnos ezt a 24H-s versenyen is éreztem), másrészt alapból nem vagyok olyan erõs a felfeléken, mint te, Meki, Richie vagy Hozé. A kék sajnos olyan, hogy már az elején elég komoly mászásokkal támad, ami sok erõt vesz ki az emberbõl. Már az komoly megterhelés, hogy a Foltán-keresztig feljusson az ember, és onnan tovább a Csóványosra se gyenge a menet.
A fatörzsátemelõs lefelékkel pedig nem nagyon lehet mit csinálni, ha a belsõ Börzsönybe akarsz eljutni. Van a zöld, amin mentünk, a piros a Nagy-Mána irányába, illetve a zöld kereszt, mely a piroshoz hasonlóan lemegy Királyházára. Oldbike remélem majd kijavít, mert õ sokkal jobban ismeri a hegységet. Magyarán abból kell gazdálkodni, ami van.
De mindenki elött nyitott a lehetõség - kézbe lehet venni a Börzsöny térképet, kinézni útvonalakat, bejárni, majd nyílt túra formájában meghirdetni mások számára is.

Egyébként pedig, ha majd jövõ tavasszal bejárjuk a módosított útvonalon a 3.0-t, diskurálhatunk arról, hogy a túra megfelelt e a "szivató" által támasztott feltételeknek vagy sem. Egyébként sokan a 2.0-n se voltak, amit tavasszal, a teljes, általam megtervezett útvonalon fogunk bejárni (a legvége idén is kimaradt, de pótoljuk).

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szóval nesze semmi, fogd meg jól!
Igaz, és Radlert sem láttam a képen! Hah, ilyet!!! :D

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Ez igazi bringás "óvszer" automata?! ;)

Azért k.rvulnak a sógorok! Se leszedõ, se levegõ nincs mellette :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ: Dante
Amire VV koma minket ráterelt, maximum egy AT-ST birodalmi lépegetõ megy át...:)

Akkor ilyen járgány kell Neked! :D

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Lehet, hogy csak a múltkori körre: Verõce-Nógrád-Nagy-Hideg - Királyrét - Csóványosi szerpentin - Királyrét - majd egyik kedvenc utamon (P) vissza Szokolyába és Verõcére. De lehet, hogy mégse ez lesz az útvonal, mert lehet, hogy csak késõbb indulunk neki.

Tegnap cangázott közületek valaki este 7 után?

nati tudja megoldást