Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. August 24. - 12:01
ZsCs ezt mindig elfelejtem, de most, hogy írod mindig is meg akartam csinálni. Én mennék. Azt tudom, hogy kemény, de mivel nem nagyon ismerem az útvonalat jó lenne felkészülni, vagy csapódni v.kihez, aki ismeri.
Posted 2011. August 24. - 11:21
Posted 2011. August 24. - 10:32
Posted 2011. August 23. - 22:34
Az én voltam Aztán szarul sikerült felrakni a külsõt = ismét defekt, Kex adott spéci ragasztó szalagot amivel sikerült megoldani, hogy ne kelljen tolni hazáig (akkor még újpest)
Hejj, de jó kis túrák voltak azok...
Jók bizony! Õsszel csinálhatnánk megint 2-3 ilyesmit.
Posted 2011. August 23. - 22:13
Az én voltam Aztán szarul sikerült felrakni a külsõt = ismét defekt, Kex adott spéci ragasztó szalagot amivel sikerült megoldani, hogy ne kelljen tolni hazáig (akkor még újpest)Szerintem átmentünk Nosztrán, mert a bánya felõl érkeztünk és azon a gyors lefelén valaki szétcsapta a belsõt és ott szereltünk.
Vagy ugyanarról beszélünk? Akkor volt a Balaton-szeletes ellenõrzõ pont a meredeken, valami teljesítmény túra miatt.
Hejj, de jó kis túrák voltak azok...
Posted 2011. August 23. - 21:35
Ez volt az? Kopasz-hegy a neve és Z vagy Z+ jelzés rémlik. Nincs nálam a térképem, de majd VV vagy Oldbike megmondja a tuttit.
Wowww, igen erre a keresztre gondoltam! Az is rémlett, hogy volt vele valami furcsaság, most már látom, hogy a félkarú Jézus az, csak erre már, és ahogy a helyre sem, már nem emlékeztem. Csak annyi maradt meg bennem, hogy tetszett a környék, és el kéne oda még egyszer valamikor jutni. Aztán még az is lehet, hogy nem is fém a kereszt, de az tuti, hogy erre a helyre gondoltam. Köszönöm az infót és az útbaigazítást!
Posted 2011. August 23. - 20:18
Vagy ugyanarról beszélünk? Akkor volt a Balaton-szeletes ellenõrzõ pont a meredeken, valami teljesítmény túra miatt.
Posted 2011. August 23. - 20:07
Nem tudtam, hogy Inóci-vágás a neve, csak azt láttam a turistautak.hu oldalon, hogy kék az szimpatikus lefelé, elvileg ott jövünk majd le, ha egyáltalán feljutunk a dög melegben a NHH-re. Megnézem a nyomtatott térképemen hol van a Taxi-nyiladék, hátha az is tetszeni fog.
VV, légy szíves segíts egy kis infóval! Két évvel ezelõtt volt 2-3 közös túránk a Börzsönyben. Az egyiken a vezetéseddel elmentünk egy jó kis helyre, de nem emlékszem, hogy merre is lehet az, és sajnos fényképem sincs róla. Hátha Neked beugrik hol jártunk akkor... a lényeg az, hogy úgy emlékszem egy jó kis meredek mászás után, amit nem is bírtam kitekerni, felértünk egy sziklás hegytetõre, ahol a csupasz sziklás rész elég hosszan elnyúlt. Ott letettük a bringát és kis séta után kimentünk a sziklás hegytetõ végére, ahol egy nagy fém kereszt van felállítva, az út onnan tovább nem vezetett. Vajon hol lehet ez a kereszt?
Zoli jól mondta. Márianosztra felõl a zöld, majd arról jobbra a zöld háromszög visz fel. Mi emlékeim szerint északról közelítettük, Nagyírtáspuszta felõl mentünk a zöld + jelzésen, majd a Szent Orbán Erdei Hotelt elhagyva, az erdészház vagy majorság után rögtön felkanyarodtunk balra a kerítés mellett a zöld jelzésen, és innen a Keselyûs-orom, Nagy-rét, Sós-hegy érintésével értük el a zöld háromszög elágazást, ahonnan balra kanyarodva érhetõ el a Kopasz-hegy.
Posted 2011. August 23. - 19:55
Posted 2011. August 23. - 19:49
Ez volt az? Kopasz-hegy a neve és Z vagy Z+ jelzés rémlik. Nincs nálam a térképem, de majd VV vagy Oldbike megmondja a tuttit.
Uploaded with ImageShack.us
A kilátás Márianosztra felé, a falu jobb oldalán a börivel, csak a tájékozódás miatt.
Uploaded with ImageShack.us
Posted 2011. August 23. - 18:35
Fõ a jóindulat, mi?:D:D
Akkor már inkább a Taxi-nyiladékon, mint feltekerni a murván. Utána meg le az Inóci-vágáson, és végig a kéken Hegyes-tetõig.
Nem tudtam, hogy Inóci-vágás a neve, csak azt láttam a turistautak.hu oldalon, hogy kék az szimpatikus lefelé, elvileg ott jövünk majd le, ha egyáltalán feljutunk a dög melegben a NHH-re. Megnézem a nyomtatott térképemen hol van a Taxi-nyiladék, hátha az is tetszeni fog.
VV, légy szíves segíts egy kis infóval! Két évvel ezelõtt volt 2-3 közös túránk a Börzsönyben. Az egyiken a vezetéseddel elmentünk egy jó kis helyre, de nem emlékszem, hogy merre is lehet az, és sajnos fényképem sincs róla. Hátha Neked beugrik hol jártunk akkor... a lényeg az, hogy úgy emlékszem egy jó kis meredek mászás után, amit nem is bírtam kitekerni, felértünk egy sziklás hegytetõre, ahol a csupasz sziklás rész elég hosszan elnyúlt. Ott letettük a bringát és kis séta után kimentünk a sziklás hegytetõ végére, ahol egy nagy fém kereszt van felállítva, az út onnan tovább nem vezetett. Vajon hol lehet ez a kereszt?
Posted 2011. August 23. - 18:08
Holnap 08.24-én hirtelen felindulásból mennék velencei tóhoz outi.-val Budapest XVII. kerületbõl. Terv a 7es úton megy egész Gárdonyig.
Reggeli indulás olyan 7kor , ott pihenõ kis fürdés és süllõ evés majd irány haza még villágosba
Hobbi biciklis vagyok átlag 26km/h sebességet tudok hosszútávon.
Esetleg akinek van kedve írjon mehetünk együtt is rugalmas vagyok. palcyka@freemail.hu
Posted 2011. August 23. - 16:05
Én is csatlakoznék a Börzsönyi túrához. Mult szombaton én is a Börzsönyben voltam, láttam is Adorjánékat a Csóványosról lefelé a Fultán keresztnél csak nem ismertem meg Õket mert a piros bringa nem volt ismerõs. Én ott ültem a padoknál éppen kajáltam.
Nem vettünk észre, csak az utat néztük, sietnünk kellet Dömösre, hogy elérjük a négy órakor induló kishajót. A piros bicó a Szab új gépe, az elõzõ elfáradt.
Posted 2011. August 23. - 13:02
Posted 2011. August 23. - 08:31
nhh-ra menjetek az inóci vágás felõl...az izgalmas le is fel is... igaz VV?
Fõ a jóindulat, mi?:D:D
Akkor már inkább a Taxi-nyiladékon, mint feltekerni a murván. Utána meg le az Inóci-vágáson, és végig a kéken Hegyes-tetõig.
Posted 2011. August 22. - 21:41
Konkrét tervem helyismeret hiányában nincs. Inkább afféle kísérletezés az egész, az útvonal nem szentírás. A Juliánusnál már voltam, azt a végére hagynám. Az ismeretlen terepen mászást sem erõltetném a kánikulában, egyszerûen csak felmennénk a murván Nagy-hideghegyre Királyréttõl, az legalább tekerhetõ, visszafelé kinézünk terepen valami utat. Királyrétig felfelé meg Verõcérõl a piroson, amit tegnap benéztem. Úgy látom a térképen az a szakasz kb. 13 km és 400 m szint. A végén a Dunapartra Nagymarosnál érnénk le. Na, ezt most jól összekevertem.
Jónak tûnik. Nagy-hideg-hegyen még nem voltam, de szívesen megnézném.
Posted 2011. August 22. - 20:31
nhh-ra menjetek az inóci vágás felõl...az izgalmas le is fel is... igaz VV?Konkrét tervem helyismeret hiányában nincs. Inkább afféle kísérletezés az egész, az útvonal nem szentírás. A Juliánusnál már voltam, azt a végére hagynám. Az ismeretlen terepen mászást sem erõltetném a kánikulában, egyszerûen csak felmennénk a murván Nagy-hideghegyre Királyréttõl, az legalább tekerhetõ, visszafelé kinézünk terepen valami utat. Királyrétig felfelé meg Verõcérõl a piroson, amit tegnap benéztem. Úgy látom a térképen az a szakasz kb. 13 km és 400 m szint. A végén a Dunapartra Nagymarosnál érnénk le. Na, ezt most jól összekevertem.
Posted 2011. August 22. - 17:44
Posted 2011. August 22. - 17:17
Mondjuk a jövõ héten egy újabb Börzsöny? Ahol ma feltoltam, onnan szeretnék legurulni, meg elõtte valamerre még szétnéznénk. Nagy tempó kizárt, kánikula vár ránk. Inkább olyan igazi nézelõdõs, fényképezõs és lehetõleg akadálypályamentes túrát kéne összehozni. Ti már "ismeritek" a Börzsöny egyik szegletét, én a másikat, a kettõt összegyúrjuk, de elõtte még fel kéne nézni a Juliánus-toronyba.
Ha a szombat Neked is jó, akkor mehetünk! Van már valami útiterved? Ha a Julianus-toronyhoz fel szeretnél menni, akkor gondolom Nagymaroson találkoznánk.