Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Zoli! Részemrõl a részvétel biztosítva.

ZsCs ezt mindig elfelejtem, de most, hogy írod mindig is meg akartam csinálni. Én mennék. Azt tudom, hogy kemény, de mivel nem nagyon ismerem az útvonalat jó lenne felkészülni, vagy csapódni v.kihez, aki ismeri.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Voltál már rajta? Mert az nem egy pajzán majális.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Lehetne egy olyannal kezdeni az õszt, hogy BEAC Maxi 110 MTB. ;-) BEAC Maxi 110/110MTB/Téry 80/Eötvös 70/70MTB/Börzsöny 50/50MTB/Cholnoky 60/Tomi túra/Éjszakai 50/Éjszakai 30 | TTT

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Az én voltam :) Aztán szarul sikerült felrakni a külsõt = ismét defekt, Kex adott spéci ragasztó szalagot amivel sikerült megoldani, hogy ne kelljen tolni hazáig (akkor még újpest)
Hejj, de jó kis túrák voltak azok...

Jók bizony! Õsszel csinálhatnánk megint 2-3 ilyesmit.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Szerintem átmentünk Nosztrán, mert a bánya felõl érkeztünk és azon a gyors lefelén valaki szétcsapta a belsõt és ott szereltünk.
Vagy ugyanarról beszélünk? Akkor volt a Balaton-szeletes ellenõrzõ pont a meredeken, valami teljesítmény túra miatt.

Az én voltam :) Aztán szarul sikerült felrakni a külsõt = ismét defekt, Kex adott spéci ragasztó szalagot amivel sikerült megoldani, hogy ne kelljen tolni hazáig (akkor még újpest)
Hejj, de jó kis túrák voltak azok...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
[quote name='H.Zoli']Szerintem a Márianosztra felettire gondolsz. A kereszt aljában volt egy nagy lánc, néhány lakattal?
Ez volt az? Kopasz-hegy a neve és Z vagy Z+ jelzés rémlik. Nincs nálam a térképem, de majd VV vagy Oldbike megmondja a tuttit.
Feltöltött kép

Wowww, igen erre a keresztre gondoltam! :) Az is rémlett, hogy volt vele valami furcsaság, most már látom, hogy a félkarú Jézus az, csak erre már, és ahogy a helyre sem, már nem emlékeztem. Csak annyi maradt meg bennem, hogy tetszett a környék, és el kéne oda még egyszer valamikor jutni. Aztán még az is lehet, hogy nem is fém a kereszt, de az tuti, hogy erre a helyre gondoltam. Köszönöm az infót és az útbaigazítást! :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Szerintem átmentünk Nosztrán, mert a bánya felõl érkeztünk és azon a gyors lefelén valaki szétcsapta a belsõt és ott szereltünk.
Vagy ugyanarról beszélünk? Akkor volt a Balaton-szeletes ellenõrzõ pont a meredeken, valami teljesítmény túra miatt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nem tudtam, hogy Inóci-vágás a neve, csak azt láttam a turistautak.hu oldalon, hogy kék az szimpatikus lefelé, elvileg ott jövünk majd le, ha egyáltalán feljutunk a dög melegben a NHH-re. Megnézem a nyomtatott térképemen hol van a Taxi-nyiladék, hátha az is tetszeni fog. :)

VV, légy szíves segíts egy kis infóval! Két évvel ezelõtt volt 2-3 közös túránk a Börzsönyben. Az egyiken a vezetéseddel elmentünk egy jó kis helyre, de nem emlékszem, hogy merre is lehet az, és sajnos fényképem sincs róla. Hátha Neked beugrik hol jártunk akkor... a lényeg az, hogy úgy emlékszem egy jó kis meredek mászás után, amit nem is bírtam kitekerni, felértünk egy sziklás hegytetõre, ahol a csupasz sziklás rész elég hosszan elnyúlt. Ott letettük a bringát és kis séta után kimentünk a sziklás hegytetõ végére, ahol egy nagy fém kereszt van felállítva, az út onnan tovább nem vezetett. Vajon hol lehet ez a kereszt?

Zoli jól mondta. Márianosztra felõl a zöld, majd arról jobbra a zöld háromszög visz fel. Mi emlékeim szerint északról közelítettük, Nagyírtáspuszta felõl mentünk a zöld + jelzésen, majd a Szent Orbán Erdei Hotelt elhagyva, az erdészház vagy majorság után rögtön felkanyarodtunk balra a kerítés mellett a zöld jelzésen, és innen a Keselyûs-orom, Nagy-rét, Sós-hegy érintésével értük el a zöld háromszög elágazást, ahonnan balra kanyarodva érhetõ el a Kopasz-hegy.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Bocsánat, dupla lett, töröljétek légyszíves.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Szerintem a Márianosztra felettire gondolsz. A kereszt aljában volt egy nagy lánc, néhány lakattal?
Ez volt az? Kopasz-hegy a neve és Z vagy Z+ jelzés rémlik. Nincs nálam a térképem, de majd VV vagy Oldbike megmondja a tuttit.
Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us
A kilátás Márianosztra felé, a falu jobb oldalán a börivel, csak a tájékozódás miatt.
Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Fõ a jóindulat, mi?:D:D:D

Akkor már inkább a Taxi-nyiladékon, mint feltekerni a murván. Utána meg le az Inóci-vágáson, és végig a kéken Hegyes-tetõig.:)

Nem tudtam, hogy Inóci-vágás a neve, csak azt láttam a turistautak.hu oldalon, hogy kék az szimpatikus lefelé, elvileg ott jövünk majd le, ha egyáltalán feljutunk a dög melegben a NHH-re. Megnézem a nyomtatott térképemen hol van a Taxi-nyiladék, hátha az is tetszeni fog. :)

VV, légy szíves segíts egy kis infóval! Két évvel ezelõtt volt 2-3 közös túránk a Börzsönyben. Az egyiken a vezetéseddel elmentünk egy jó kis helyre, de nem emlékszem, hogy merre is lehet az, és sajnos fényképem sincs róla. Hátha Neked beugrik hol jártunk akkor... a lényeg az, hogy úgy emlékszem egy jó kis meredek mászás után, amit nem is bírtam kitekerni, felértünk egy sziklás hegytetõre, ahol a csupasz sziklás rész elég hosszan elnyúlt. Ott letettük a bringát és kis séta után kimentünk a sziklás hegytetõ végére, ahol egy nagy fém kereszt van felállítva, az út onnan tovább nem vezetett. Vajon hol lehet ez a kereszt?

palcyka

palcyka

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok.
Holnap 08.24-én hirtelen felindulásból mennék velencei tóhoz outi.-val Budapest XVII. kerületbõl. Terv a 7es úton megy egész Gárdonyig.
Reggeli indulás olyan 7kor , ott pihenõ kis fürdés és süllõ evés majd irány haza még villágosba
Hobbi biciklis vagyok átlag 26km/h sebességet tudok hosszútávon.
Esetleg akinek van kedve írjon mehetünk együtt is rugalmas vagyok. palcyka@freemail.hu

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Én is csatlakoznék a Börzsönyi túrához. Mult szombaton én is a Börzsönyben voltam, láttam is Adorjánékat a Csóványosról lefelé a Fultán keresztnél csak nem ismertem meg Õket mert a piros bringa nem volt ismerõs. Én ott ültem a padoknál éppen kajáltam.

Nem vettünk észre, csak az utat néztük, sietnünk kellet Dömösre, hogy elérjük a négy órakor induló kishajót. A piros bicó a Szab új gépe, az elõzõ elfáradt.

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Én is csatlakoznék a Börzsönyi túrához. Mult szombaton én is a Börzsönyben voltam, láttam is Adorjánékat a Csóványosról lefelé a Fultán keresztnél csak nem ismertem meg Õket mert a piros bringa nem volt ismerõs. Én ott ültem a padoknál éppen kajáltam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nhh-ra menjetek az inóci vágás felõl...az izgalmas le is fel is... :) igaz VV?

Fõ a jóindulat, mi?:D:D:D

Akkor már inkább a Taxi-nyiladékon, mint feltekerni a murván. Utána meg le az Inóci-vágáson, és végig a kéken Hegyes-tetõig.:)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Konkrét tervem helyismeret hiányában nincs. Inkább afféle kísérletezés az egész, az útvonal nem szentírás. A Juliánusnál már voltam, azt a végére hagynám. Az ismeretlen terepen mászást sem erõltetném a kánikulában, egyszerûen csak felmennénk a murván Nagy-hideghegyre Királyréttõl, az legalább tekerhetõ, visszafelé kinézünk terepen valami utat. Királyrétig felfelé meg Verõcérõl a piroson, amit tegnap benéztem. Úgy látom a térképen az a szakasz kb. 13 km és 400 m szint. A végén a Dunapartra Nagymarosnál érnénk le. Na, ezt most jól összekevertem. :)

Jónak tûnik. Nagy-hideg-hegyen még nem voltam, de szívesen megnézném. :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Konkrét tervem helyismeret hiányában nincs. Inkább afféle kísérletezés az egész, az útvonal nem szentírás. A Juliánusnál már voltam, azt a végére hagynám. Az ismeretlen terepen mászást sem erõltetném a kánikulában, egyszerûen csak felmennénk a murván Nagy-hideghegyre Királyréttõl, az legalább tekerhetõ, visszafelé kinézünk terepen valami utat. Királyrétig felfelé meg Verõcérõl a piroson, amit tegnap benéztem. Úgy látom a térképen az a szakasz kb. 13 km és 400 m szint. A végén a Dunapartra Nagymarosnál érnénk le. Na, ezt most jól összekevertem. :)

nhh-ra menjetek az inóci vágás felõl...az izgalmas le is fel is... :) igaz VV?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Mondjuk a jövõ héten egy újabb Börzsöny? Ahol ma feltoltam, onnan szeretnék legurulni, meg elõtte valamerre még szétnéznénk. Nagy tempó kizárt, kánikula vár ránk. Inkább olyan igazi nézelõdõs, fényképezõs és lehetõleg akadálypályamentes túrát kéne összehozni. Ti már "ismeritek" a Börzsöny egyik szegletét, én a másikat, a kettõt összegyúrjuk, de elõtte még fel kéne nézni a Juliánus-toronyba. :)

Ha a szombat Neked is jó, akkor mehetünk! Van már valami útiterved? Ha a Julianus-toronyhoz fel szeretnél menni, akkor gondolom Nagymaroson találkoznánk.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Köszi, akkor átcsúszom a másik topikba :)

----

FÁJVÓ

----