Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2011. szeptember 04. - 18:04
Írta 2011. szeptember 04. - 16:47
Kösz, az tényleg bohóckodás volt!A szerpentin a rétig megy fel, ahol egy rádiótelefon adótorony van. Ott kell egy jobbos, szinte visszafordítót tenni a kékre, hogy feljuss a kilátóhoz. Visszafelé is érdemes a szerpentinen menni, majd annak felénél jobbra lefordulni a kékre, és a rét elõtt, a pihenõben egy kilencven fokos jobb kanyar a nem jelölt erdészeti útra, mely elvisz a Templom-völgy felsõ részéhez.
Tegnap teljesen felesleges volt a Szent Mihály-hegy oldalában, a kéken bohóckodnod, hogy lejuss a Templom-völgybe.
Aki nem ismerné a Szent Mihály-hegyrõl levezetõ kéket, az egy nagyon szûk ösvény, ami oldalra is lejt, ráadásul meglehetõsen gyökeres, mondanom sem kell, hogy inkább letoltam ott, az azon való bringázás a technikai képességeimet és a bátorságomat már túlhaladja.
Írta 2011. szeptember 04. - 11:25
Tegnap teljesen felesleges volt a Szent Mihály-hegy oldalában, a kéken bohóckodnod, hogy lejuss a Templom-völgybe.
Írta 2011. szeptember 04. - 10:52
Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.
Tegnap a Hegyes-tetõt nagyon utáltam, számomra ott felfelé rosszabb volt mint a Saj-kúti-bérc. A parkolótól ahol van egy szép kilátás, a kéken mentem felfelé, sokáig egész jó az út. Aztán egyszer csak komoly tolás kerekedett a mászásból. Emlékeim szerint egyszer kereszteztem egy erdészeti utat, pár métert még el is indultam rajta, gondolom ez lehet az erdészeti szerpentin, ám mert nem tudtam hová vezet, inkább toltam tovább a kéken felfelé.
A kérdésem az lenne, hogy ez a szerpentin meddig megy fel Hegyes-tetõre? Mert ott fent a nyomát sem láttam a kilátó túloldalán sem. A túloldalon lefelé nem sokkal a kilátó után útba esett egy rét, jobb oldalon valamiféle épület is van, talán odáig megy fel a szerpentin?
Írta 2011. szeptember 04. - 00:20
Írta 2011. szeptember 03. - 21:20
TheKop már az elsõ 1 kilométeren defektelt a schwalbe maratonnal, fél óra totojázás után faképnél hagytam õt, utólag is bocsi a továbbállásért !
A defekt és két kisebb eltévedés miatt nem értem el a 13 órás kompot, és kb. negyed óra miatt még a 14 órás komp is nélkülem kelt át a túlpartra.
A börzsönyi kék teljes egészében meg volt. Törökmezõ után egy szakasz még az aszfaltra való kiérés elõtt nagy cumi volt, a susnyásban kellett felfelé tolni a vendégmarasztaló tüskés bokrok között, ahol még a kormány sem nagyon fért el. Ha jövõhéten elindulok ezt a szakaszt egyszerûen kihagyom, bringás szemszögbõl csak idõpocséklás az egész. Hegyes-tetõre nagyon utáltam a felfelét, nem is tekertem végig, de onnan lefelé sem volt sokkal jobb a kb. 30 centi széles Spartacus-ösvény szerû úton. A Duna túloldalán már csaltam, és a kék helyett a szerpentinen tekertem a fellegvárhoz, majd onnan tovább a bob pályához. A pályától kéken megint egy darabon, de a Moli-pihenõt kikerültem, a Vízverés-nyeregtõl csatlakoztam vissza rá, az Urak-asztala oldalában. Na ez a rész nagyon klassz volt! Pap-réten rám tört az éhség,, úgyhogy úgy döntöttem nem megyek végig, elég lesz ennyi mára. Még lementem Szentlászlóra, onnan át a sikárosi aszfaltra, picit itt is csaltam és nem követtem az aszfalttól a kéket, csak a Sikárosi-rét után mentem vissza terepre. Dobogókõt már nagyon nem kívántam, így a Tölgyikrek-Lajos-forrás-Szentendre útvonalon hazafelé vettem az irányt. Lajos-forrásig 85km/2400m volt a táv/szint. A lényeg a lényeg, hogy ha reggel 8 órakor elindul az ember Magyarkútról és odafigyel az étkezésre, valamint nincs 1 defektnél több és ha nagyon el sem téved, szerintem 21:30 körül célba lehet érni Hûvösvölgyben anélkül, hogy különösebben rohanni kellene emiatt. A Börzsöny veszi ki a nagyobb erõt, a Pilisben a kaja hiányán kívül semmi gondom nem volt. Ja, az Inóci-vágáson ma sem maradt ki az esés, tök ugyanott ahol a múlt héten. Pedig nagyon figyeltem arra a helyre és mégis zakó lett belõle, de legalább most nem bukfenceztem.
Zoli, hogy értél haza?
Írta 2011. szeptember 02. - 21:17
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Írta 2011. szeptember 02. - 20:57
Igen, Verõcétõl bringa.Hogy mentek Magyarkútra? Vonattal Verõce, onnan bringa?
Az igazán meredeken kipörögne a lestrapált terepgumim is,lefelé meg csiszolom a technikám:)
Én bringával megyek Verõcéig,8-ra szerintem odaérek (kb)
Az késõ, fõleg ha késel is. 8-kor már Magyarkúton kell lenni, ha el akarjuk érni a 13 órás Nagymarosi kompot.
Hm, mit is mondjak, nem egyszerû dolog a szervezkedés, hogy mindenkinek jó legyen a dolog.
Akkor találkozó legkésõbb 8 órakor Verõcén a szökõkútnál.
Írta 2011. szeptember 02. - 20:28
Én bringával megyek Verõcéig,8-ra szerintem odaérek (kb)
Írta 2011. szeptember 02. - 20:27
Írta 2011. szeptember 02. - 20:22
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. szeptember 02. - 20:03
Szárazság van, az út nagy részén akár jó is lehet. A Saj-kúti-bérc meglehetõsen meredek, ott lehet ki fog pörögni, és lefelé az Inóci-vágás az egy hosszú lestrapált, köves, szétmosott meredek út, ott talán nem egy életbiztosítás azzal lejönni, de nem lehetetlen.Mennyire tekerhetõ az útvonal 2.0-ás túra gumival(schwalbe maraton)?Nincs kedvem átrakni a terepgumikat amivel csak a defekt esélye lenne nagyobb nem a tapadás-annyira lekopott már a mintázata...
A lámpa-kérdést magam részérõl megoldom azzal,hogy a késõ délutáni órákban lecsatlakozok és aszfalton visszagurulok a városba.
Írta 2011. szeptember 02. - 19:59
Ok, úgyis problémázik a gyomrom már 3 napja. Elég esélytelennek látom a vasárnapot, de mivel jövõ héttõl -úgy látom- vége a nyárnak, még ki kellene használni ezt a hétvégét. Szóval, ha holnapra normalizálódik a helyzet, vasárnap Pilis.Bizony-bizony! Nekem pl. magamtól eszembe se jutott volna.
TheKop, Hosi ketten jeleztétek, hogy jönnétek a hétvégén egy fõpróbára...nos, nálam úgy jött ki a lépés, hogy holnap vágok neki, úgyhogy az infó inkább Zolinak szól: holnap a Nyugatiból 7:07 órakor Szobra induló vonattal megyek Verõcére, 7:41-kor érek oda. Gondolom Te is vonattal jössz, úgyhogy reggel az állomáson találkozunk.
Írta 2011. szeptember 02. - 19:21
A lámpa-kérdést magam részérõl megoldom azzal,hogy a késõ délutáni órákban lecsatlakozok és aszfalton visszagurulok a városba.
Írta 2011. szeptember 02. - 19:07
Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.
Mondhatom szép! Hát nem Te adtad a tippet a BEAC-ra?!
Bizony-bizony! Nekem pl. magamtól eszembe se jutott volna.
TheKop, Hosi ketten jeleztétek, hogy jönnétek a hétvégén egy fõpróbára...nos, nálam úgy jött ki a lépés, hogy holnap vágok neki, úgyhogy az infó inkább Zolinak szól: holnap a Nyugatiból 7:07 órakor Szobra induló vonattal megyek Verõcére, 7:41-kor érek oda. Gondolom Te is vonattal jössz, úgyhogy reggel az állomáson találkozunk.
Írta 2011. szeptember 02. - 14:43
Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.Hosi, egy Magicshine MJ-808-at tudok kölcsönözni, az már egész jó terepen is sötétben. Szólj, ha érdekel!
(Rossz hír nekem: BEAC Maxira nem tudok menni, sajnos.)
Mondhatom szép! Hát nem Te adtad a tippet a BEAC-ra?!
Írta 2011. szeptember 02. - 09:02
(Rossz hír nekem: BEAC Maxira nem tudok menni, sajnos.)
Írta 2011. szeptember 02. - 08:39
Van, de inkább jelzés értékû, mint világítHosi! Van lámpád?
Írta 2011. szeptember 02. - 00:07
Oké, köszi szépen mindkettõtöknek!
Akkor pontosítom így térképpel a kezemben:
- ha Virágos-nyeregtõl mentek, Guckleren lehet lightosan és terepen felmenni HHH-ra, így az aszfalt utolsó harmada marad csak, onnan le K vagy Z ahogy írtam (Z-nél könnyû elkavarni elsõre, trükkös kanyarok vannak benne, de technikásabb kövekkel)
- ha vitorlázó felõl mentek, akkor pedig az egynyomtávoson jó menni (K kerékpáros) a vitorlázóra, az a K-be csatlakozik be Határ-nyeregnél vagy utána a leírásom szerint
- Fenyõgyöngyétõl hosszabban a Z visz fel (nem K, rosszul emlékeztem) vagy a sorompós út, a focipályánál pedig Z kör az izgalmasabb útvonal, és K (Glück Frigyes) a lightos.
A többi stimmelt.
Írta 2011. szeptember 01. - 22:31
2x mentem a beacon. elsõre Hozéval az nem volt rohanós tempó,de folyamatosan tekertünk.sehol nem totojáztunk.1-2 könnyítés volt benne,de a pontokon végigmentünk.asszem negyed9 kor indultunk és este fél11re értünk be.
másodjára csak a visegrádi kéket könnyítettük ki.picit gyorsabb volt a tempó és 1x eltévedtünk.így a 8as indulással este 10 elõtt beértünk.
ha hasonló formában vagy Ronin mint mikor utoljára tekertünk akkor hasonló idõvel számolhatsz...max fél-1 órát adj hozzá.
nagyon fontos! max.3 fõs teamben kell gondolkodni és a nyeregben kajálással sok idõt megspórolhattok.kb lajosforrástól már sötétban lesztek.onnantól nagyon kell tudni az útvonalat.
Huhh, akkor itt bõven lesz éjszaki tekerés is. Szóval, Thekop, az 1-2 inkább 2-3 óra lesz a sötétben. Richie tempóját az enyémhez viszonyítva ez nem lesz egy fáklyás menet...öööö...vagyis, tuti, hogy fáklyás menet lesz.
Hosi! Van lámpád?
Richie, Köszönöm az infót!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére