Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Engem pl zavart, hogy ha 2soros bolyban mész (azaz melletted is vannak), akkor a kanyarívbe nem sok beleszólásod van, ha a melletted lévõ "rádzár". Az is zavart, hogy ha a "párod" valami folytán egyszercsak eltûnt, akkor kb 40 ember dübörög el melletted (jóesetben nem anyázva), hogy "mér mész szólóban, megbontod a sort". Persze, ez igaz, dehát nem én kértem az éppen aktuális embert, aki mellettem volt, hogy szakadjon le...

Viszont "csak" 2-3 km/h-val mentünk bolyban jobb átlagot, mint én elõtte és utána szólóban - bár az is igaz, hogy a bolyban vagy 15-el alacsonyabb pulzussal mentem. A végén elég sokat vezettem, s nem mentem sokkal gyorsabban, mint szólóban, s mégis egész nyugodt maradt mögöttem a nép. Kicsit féltem, hogy lassú leszek, de biztos csak pihenni akart mindenki. :D

A megindulásos szaggatás viszont tetszik, mindig leszakad 2-3 ember. :D Egyszer engem is lerántottak (erre elég egy kihagyott pillanat, pl éppen a tájat nézed, s az elõtted lévõ már 10 méterre elhúzott...), s 160 feletti pulzussal, kábé idõfutampozícióban verekedtem vissza magam, ami nem volt egy kellemes.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát, szabályok? :D Igazából kimondottan nincs semmilyen írt szabály, érezni kell...
Közel mész, szélárnyákban, ált. megbeszélt idõpontokban /edzés/ vált az elöl lévõ 1-2-3-4 ember, hátraforgással, edzésen teljesen hátulra, versenyen nem igazán kell, ott ahova beverekszed magad :)
Általában nem kell kacsázni, mert /fõleg versenyen/ 2cm-re van a kormánytól a másik segge. Meg fékezni sem szabad... Minden mp-ben figyelni kell, mert 1 kis hiba és kész a baj. Ami nem szokott olyan kellemes lenni.

Országúti versenyzés az amúgy nagyon durva, veszélyesebb mint a monti... Simán kitesznek ha nincs észnél az ember. Tempó is durva, voltam olyan sík outi versenyen ahol 46-47 lett az átlag 110 km-en.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
rémhör, így pontokba szedve, nagyvonalakban le tudnád írni, hogy mik ezek a "szabályok"? nagyon érdekelne. Annyit tudok, h 2cm a két kerék között és fingani nem ér :D
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nekem is montispedál van, sosem teszek fel outis csónakot... Menjen azzal az akinek.. :D

Bolyozni viszont tudok, régen országutiversenyeztem is ;)
off
Volt is hogy országúti OB-n (csak edzésnek mentem) Full acélvázas váltókaros géppel.. Nem kicsit néztek már alapból. Megszólal mellettem a srác: Te, U19-ben nem lehet ám csapatrádiót hallgatni! Mondom: a fülesre gondolsz? Ja, abba Linkin Park megy :D Na akkor már _naggyon_ furán néztek :D Utána srácot megkérdem: Te, hány km is a verseny? Hát sztem akkor már húzták volna rám a muszájkabátot :D Aztán itatás, mindenki gurul a kocsija mellett, nekem persze nem volt, gondoltam mit vánszorgunk, megindultam :) Simán vertem a mezõnyre 4 percet. De mivel a 3-ból csak 2 kört kellett mennem így kiálltam a célnál... Ott sem kicsit nézett mindenki hogy ki ez az állat aki szökésben van és kiáll :D
on
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én egy fél 9-kor rajtoltam kábé. De nem kentem el. Csak az elejével voltam, de voltak nálam sokkal erõsebb arcok is. Sõt. Csupán arra próbáltam célozni, hogy az elején kábé 20 beszólást kaptam, hogy "szarul fogom a kormányt, nem elég hatékony így a pedáltechnikám, eleve mér van felrakva mtb pedál, s különben sem ismerem a bolyozás szabályait (jogosan)". Mindenesetre a hetet eléggé "megküldtem", bár a cél 500 km nem lett meg, csupán 480. :D Bár még egy órára kimehetek, világos van...

Jövõ héten már szombaton montizom, vasárnap oútizom - ez a terv. Remélem a beharangozott lehülés nem lesz azért "annyira" durva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
egy montis ficsúr elkente a virsliseket? tambz ap! az azért kicsit meredek, h 150km és du 2-kor már írod az élményeket. hánykor indultatok?

én meg indítottam ma egy rescue operationt a tegnap nyomtalanul eltûnt crankbros multiszerszámomnak, aminek fetisisztája vagyok. Õsök épp mentek ma kirándulni, úgyhogy hozzájuk csapódtam, hogy zulu 1030-kor megkezdjem a küldetést. gyalog hatoltam be a célterületre, a tegnapi guminyomok alapján beazonosítottam a feltételezett tetthelyet és egy rövid avarszkennelés után megvillant napfény a krómon. bumm. apró rozsdafoltok és enyhe fagyási tünetek, de meglett a szajré. még volt fél órám mielõtt felvett volna a blackhawk, úgyhogy úgy döntöttem felrohanok még dobikõre. bár ne tettem volna. annyi susogós/sportcipõs/puccosnapszemüveges/fuxos koca volt, mint egy jófajta majálison, ahhhh. sikítva rohantam le a hegyrõl! :)

Hozé, lassan nyilhatna egy Hóbordtúrák magyarországon/külföldön topik... ;) alakul a társaság, ezaz!
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mér, Te is már tudod...:P ;)

Én mentem ma egy tök jó 152 km-es kört. (ez részben összemetszõdött a klasszikus Esztergomi oútis edzõkörrel) Jóóó volt. Bolyozni - rájöttem - nem tudok. (se) De a végére azért már egészen belejöttem. Nem értettem, hogy az elején miért néznek rám furán bizonyos manõverek közben az országútis arcok. (hozzátok szoktam na!) Az is feltûnt, hogy sok embernek nagyobb az arca, mint az izomglikogén szintje. Pilisvörösvár körül elkezdtük széttépni a mezõnyt - éhérdekes módon kb 8-an értünk be együtt Budapestre, pedig még a zónahatárt se nagyon léptem át.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hozé, na ja, a kor az nagyon sokat számít...TE már csak tudod. ;)

:D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Zoozoo! Emlékszem ott egy bringásra, miért nem kiabáltál, hogy Te vagy az?

Olyan gyorsan történt minden :D Legközelebb egy irányba megyünk, majd akkor szólni fogok. hehe
Eléhezés elleni technikát fejlesztettem tegnap: ha éhes vagy, akkor még nem késõ visszavenni a tempót és a zsírégetéses zónában menni. 3 órát mentem így az eléhezés határán, mire olyan helyet találtam, ahol lehetett enni, de nem csuklottam össze.
"Nice boys don't play rock and roll"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Öcsém, te nem tudsz aludni? Mindig ilyen irreális (hjnali) idõpontokban írsz. :D Na, pattanok, kinézek Esztergomba.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

hello mindenki!

holnap megyünk egy lightos(tényleg...) nagykopaszt oda-vissza.
táv:nemtudommennyi
szint:eztsetudommennyi
start:11 óra fogas alja!

Úgy tûnik, hogy kihevertem a tegnapi tekerést. Visszafele merre lesz a menet? Valami mókás-technikás rész is lehetne benne. :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Lens,
lehet, hogy a gördeszkázás miatt, fene tudja.
De néztük a teraszról a tömeget, és próbáltuk észrevenni, hogy hol van. De nem tudtuk kiszúrni, csak amikor megállt elõttünk.
Nem lógott ki a mozgása az átlagos jobbra-balra szlalomozó emberek közül.
Ügyes.
(meg szemtelen leszek: 17 évesen valószínû könnyebb. Nincs félelemérzet benne.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Dehát SPD-vel csak VV szokott esni - mi ez - amíg õ gyógyul, tán te fogod helyettesíteni? :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Szerintem bármelyik utat is választod, az meredek lesz. Egy biztos. A hátsó ösvényt ne válaszd (ami a völgy felõl megy fel), mert az inkább gyalogos.

Hozé, wow, 10 perc elég volt neki a snowboardozás elsajátításához? Ez számomra azért is szép teljesítmény, mert én kb.10 napot csúsztam eddig és még csak most kezdek tudni normálisan lemenni egy pályán! Ezek szerint csak én vagyok nagyon béna. :D
A te mutatványodat én is megnéztem volna! ;)

H.Zoli: oké, az nagyon szuper lenne!
Az történt, hogy nem oldott ki az spd-m, és legurultam balra az alattam tátongó több méteres meredek hegyoldalon. A bringát végül Zednek kellett leszednie rólam, ugyanis eléggé nyakatekert pozícióban feküdtem a bringa alatt az egyébként puha árokban. :D Kár hogy nem voltál ott, lefotózhattál volna, most szívesen nézegetném azt a képet!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ja, aszfalt az GÁZ volt, az oldalszélben gyakorlatilag fix 60 fokban bedõlve tekertünk, hogy egyenesen tudjunk menni. Nekem 110 körül lett a vége, serény 4 óra alatt. Az elején úgy bekezdtünk, hogy azt hittem, 35 fölötti (bõven!) lesz az átlag. Utána fordultunk, és kezdõdött az orkán. :D

minuvtcr

minuvtcr

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Van itt valaki aki Naszály-szaki :) ? Melyik jelzésen legajánlatosabb felmenni rá? Ránézésre mindegyik sûrûn metszve van szintvonalakkal...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Köszi a fotókat, Zoli én lehet, hogy majd nagyban - CD-n is elkérném tõled, mert nagyon szuperek lettek.
Oldbike: örülök, hogy végre együtt tekerhettünk!

Zsizsi, nem jöttél velünk, de az én árokba borulásomon kívül szerencsére senkinek sem esett baja!

Majd kiírom Cd-re és jövõhétem bedobom Zedhez a dolgozóban.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy nehéz dolog ez a fotózás, mert a sok elõresprintelés, megállás, gép elõszedés és beállítás, mindenki végigfotózása után gép elrakás és sprintben utolérni a bolyt, hát nagyon kivette belõlem a tüdõt. Erre valami intervall edzést kell végezni.:D)

Milyen árokban estél, hol? Nem lehet, hogy árokfóbiád van?:)

Hozé! Azért megnéztem volna a mutatványaidat!:P

Zoozoo! Emlékszem ott egy bringásra, miért nem kiabáltál, hogy Te vagy az?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Lens,
amikor odaértünk (Donovaly) reggel esett az esõ, nem akaródzott kiszállni a kocsiból. De elállt, és egész szép idõ lett. Amennyire én meg tudom ítélni, a pálya elég jó állapotban van. Nyilván nem friss hó, de szerintem jó.

Blog on
A gyerekek nagy lelkesedéssel fogtak neki az ügykezelésnek. Meg kell állapítsam, hogy ez a bordozás dolog Ákos fiamnak nagyon fekszik. Elsõ alkalma volt, a tanulási fázis kb 10. percet vett igénybe. Onnantól már rendesen közlekedett a pályán, a nap végére már az ugratóval barátkozott.
A többiek meg már gyakorlottak.
Így hát nem is akartam Ákostól elszedni a cuccot, csak a nap végén próbálkoztam.
Az elindulás simán ment, élveztem, hogy csúszok, nem éreztem bizonytalannak egyáltalán. Viszont a sebességgel arányosan nõtt a félelmem; hogy fogok megállni. A közelgõ termetes fenyõ a nadrágfékes megoldás felé vitte el a döntést. Ezek után elmondattam Mátéval az alapokat, és a következõ körben már óvatosabb voltam, inkább csak próbálgattam az uralkodást a deszka felett. Azután elindultunk haza. Majd legközelebb.
Említést érdemel talán az a gyakorlatom, mellyel a nap végén, a hazafelé szállingózó sportoló közönség életébe próbáltam néhány vidám másodpercet csempészni, az egyik tányéros felvonó pályájának fejjel történõ modosításának segítségével. Mindketten túléltük.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

... vétek lett volna otthon maradni, vagy aszfalton senyvedni ekkora szélben...
... legurultunk a túloldalon Szentendréig.

Igaz-igaz - aszfalton senyvedni pokol volt - az egész téli edzésem fölösleges volt, mert a szembeszél elvette az önbizalmam. :)
Királykúti-nyeregnél szerintem találkoztunk. Piroskádat megismertem. Éppen vigyorogtam, mert 3-4 éves forma gyerekek fennhangon jónapot kívánokkal köszöntek nekem és az mókás volt :D
"Nice boys don't play rock and roll"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hozé, hát itthon vagy? Akkor légyszi ne kímélj a beszámolóval! Elõszöris a pálya állagára vagyok kíváncsi - nem volt-e jegesedés a felmelegedés miatt. Aztán, mekkora volt a tömeg. No és hogy ment neked?

Emberek! Irtó jó volt ma tekerni veletek. Tetszett, ahogy kiéhezett kutyák módjára rávetettük magunkat minden déhára, és utána jöttek az élvezkedõ arcok! Király volt.
Kajában se vallottunk szégyent, mert elõbb a kereszti Lugasban tömtük jól a hasunkat, aztán a Czinielben ínyenceskedtünk. Ez a rész is nagyon tuti volt.

Köszi a fotókat, Zoli én lehet, hogy majd nagyban - CD-n is elkérném tõled, mert nagyon szuperek lettek.
Oldbike: örülök, hogy végre együtt tekerhettünk!

Zsizsi, nem jöttél velünk, de az én árokba borulásomon kívül szerencsére senkinek sem esett baja!

Mindenkinek napfényes vasárnapot!