Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2008. April 28. - 06:53
Ember autóból kipattan, és felteszi az obligált kérdést: Mi a f.szt akarsz g.ci!? Majd lendül bal keze.
Én elhajol, jobb egyenes orrba, bal állcsúcsra.
De remélem nem ez lesz a tendencia, hogy a testi épségünkért kell kûzdeni, ha netán közútra tévedünk!?
MIelõtt valaki félreértené, én NEM akartam elkalapálni embert, de 1. Õ szabálytalankodott, elég durván, 2. elsõ reakciója az volt, hogy le akart verni. NA NE MÁÁÁÁ!
Posted 2008. April 28. - 06:13
zsizsi:
1m+
1q+
Derék. A mai Magyarországon két dologgal lehetne meggyõzni az embereket arról, hogy ne ágálljanak, ha másnak van igaza
-pénz
-egy komoly tasli
Hu, kár, hogy nem láttam, töki, amikor neked mellmagasságban orron koppintasz egy emberkét, s leül pityeregni
:-))))
de a legdurvább:
"...Baloldali kormányvég leveri új Skoda tükrét, én majdnem zakó. Asszony megáll, sipítoz, sikolgat, szitkozódik. Veszekedni kezd, mire haverom megnyugtatja, hogy 5 perce pofoztam fel egy másik autóst, úgy hisztizzen. .."
Posted 2008. April 28. - 00:48
Posted 2008. April 28. - 00:24
zsizsi Dredd bíró szerepében
Posted 2008. April 27. - 23:20
Na erre megáll, visszatolat és kiugrik a kisautóból.
Nem kellett volna. Öt másodperc és autóvezetõnk sírva ül autója mellett a földön, fogja vérzõ orrát. Kérdezem Õt, most miért kellett ez?
:lol1: Zsizsi megmutatta nekik. Ezen most hangosan felröhögtem.
Izgis, de KRESZ szempontjából szabályos program: menjetek a Hungárián az Árpád-híd felé. Namost az M3 után a gyanutlan bringás a második-harmadik sávban találja magát, s jobbról meg jönnek, az autópályáról belandoló autók 120-al. Próbáljatok meg beindexelni. Ez azért már betyáros! Kaptam dudálást, visszalassítást, kiordítást, mindent. És folyamatosan jönnek, szóval egyszer muszáj lesz jobbra lesorolni...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. April 27. - 22:59
jó volt!
és nem történt semmi ami itt már majdnem "szokásos"
Posted 2008. April 27. - 22:51
Látom zajlik az élet. Nekem "csak" egy görkoris kislánnyal volt némi afférom, de mindketten megúsztuk. Én kerültem, õ nem jött nekem.A mai nap konklúziói:
1. Nati, ha teker, se lát se hall! Fõként se hall!
2. A Köcsög Autósok Bekaphatják!!!
3. Azért mert valaki kerékpáron ül, még üthet nagyot.
Röviden: Nati úgy robogott el mellettünk a HÉV átjárónál Óbudán, hogy csak na! Két ismerõs bringás mellett, akik közül az egyik kiabál - megpróbálja felhívni ismerõse figyelmét magára, mindhiába - majd ordibálásra vált, hátha ez segít. Majdnem..
Mivel utol értünk, így már biztosan megismertél! Középcsapi kibírta?
Napközben jót tekertünk a Pilisben, száztizenvalahány kilómétert. Jól esett.
Visszafelé Békásmegyeren, kijelölt kerékpárúton haladok egyenesen, keresztezõdés, én egyenesen tekerek tovább, mikor szembõl Suzukis balra, kisívben bekanyarodik. Egyenesen nekem. Éppen elkerültük egymást, nem neki köszönhetõen! Elordítottam magam, felemlegetve legközelebbi szülõanyját. Na erre megáll, visszatolat és kiugrik a kisautóból.
Nem kellett volna. Öt másodperc és autóvezetõnk sírva ül autója mellett a földön, fogja vérzõ orrát. Kérdezem Õt, most miért kellett ez? Csak nagyívben kell balra kanyarodni, miután az egyenesen továbbhaladókat elengedi és ennyi. Jobbulást kívánva otthagyom büszkeségében erõsen csorbult autósunkat.
Aztán nem sokkal késõbb a Királyok útján szembõl jövõ új Skoda, vezetõje nõnemû. Mi út jobb oldalán egymás mögött tekerünk úgy 30-35-el. Szembõl kerékpárosok közelednek. Hölgyünk nem lassít, elõz. Kikerülési manõver balra, balra, nagyon balra, ba..meg!
Baloldali kormányvég leveri új Skoda tükrét, én majdnem zakó. Asszony megáll, sipítoz, sikolgat, szitkozódik. Veszekedni kezd, mire haverom megnyugtatja, hogy 5 perce pofoztam fel egy másik autóst, úgy hisztizzen. Nõ szipog, körülnéz, látja a morcos 5-6 bringást maga körül. Autóba száll, elhajt. Én végig csönben maradtam és szánakozóan, együttérzõen néztem a törött tükröt. Te szegény, hova kerültél!
Viszont innentõl simam utunk volt!
Posted 2008. April 27. - 22:47
Zsizsi, lehet köv ehhez folyamodok, csak kiabálni szoktam általában, de ez hatásosabb... Ééés ha valami van akkor a, rendõrség b, DAS és bekaphatják... (rendõrséggel elég sok rossz tapasztalatot gyûjtöttem úgyhogy lehet azt inkább másodjára hagyom...)
Ma két kört is mentünk a Gerecsében. Én vezettem úgyhogy aszfalt alig volt benne (egyesek szerint sokat kerülök hogy pici aszfaltot is kikerüljek de nem érdekel, földúton szeretek tekerni nem aszfalton) így problémánk sem volt szrencsére (mert tüskés helyeket meg lehetõleg kerülöm)...
Köv hétre Buda helyett van vmi jó alternatívátok már? Ha nincs akkor Buda marci/majális lesz belõle
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. April 27. - 22:03
1. Nati, ha teker, se lát se hall! Fõként se hall!
2. A Köcsög Autósok Bekaphatják!!!
3. Azért mert valaki kerékpáron ül, még üthet nagyot.
Röviden: Nati úgy robogott el mellettünk a HÉV átjárónál Óbudán, hogy csak na! Két ismerõs bringás mellett, akik közül az egyik kiabál - megpróbálja felhívni ismerõse figyelmét magára, mindhiába - majd ordibálásra vált, hátha ez segít. Majdnem..
Mivel utol értünk, így már biztosan megismertél! Középcsapi kibírta?
Napközben jót tekertünk a Pilisben, száztizenvalahány kilómétert. Jól esett.
Visszafelé Békásmegyeren, kijelölt kerékpárúton haladok egyenesen, keresztezõdés, én egyenesen tekerek tovább, mikor szembõl Suzukis balra, kisívben bekanyarodik. Egyenesen nekem. Éppen elkerültük egymást, nem neki köszönhetõen! Elordítottam magam, felemlegetve legközelebbi szülõanyját. Na erre megáll, visszatolat és kiugrik a kisautóból.
Nem kellett volna. Öt másodperc és autóvezetõnk sírva ül autója mellett a földön, fogja vérzõ orrát. Kérdezem Õt, most miért kellett ez? Csak nagyívben kell balra kanyarodni, miután az egyenesen továbbhaladókat elengedi és ennyi. Jobbulást kívánva otthagyom büszkeségében erõsen csorbult autósunkat.
Aztán nem sokkal késõbb a Királyok útján szembõl jövõ új Skoda, vezetõje nõnemû. Mi út jobb oldalán egymás mögött tekerünk úgy 30-35-el. Szembõl kerékpárosok közelednek. Hölgyünk nem lassít, elõz. Kikerülési manõver balra, balra, nagyon balra, ba..meg!
Baloldali kormányvég leveri új Skoda tükrét, én majdnem zakó. Asszony megáll, sipítoz, sikolgat, szitkozódik. Veszekedni kezd, mire haverom megnyugtatja, hogy 5 perce pofoztam fel egy másik autóst, úgy hisztizzen. Nõ szipog, körülnéz, látja a morcos 5-6 bringást maga körül. Autóba száll, elhajt. Én végig csönben maradtam és szánakozóan, együttérzõen néztem a törött tükröt. Te szegény, hova kerültél!
Viszont innentõl simam utunk volt!
Posted 2008. April 27. - 21:43
Posted 2008. April 27. - 21:18
Jaja, ebcsont beforr
De mostmár meló van :-/ Suli mellett lazán menne sztem...
Azért egy hétvégét biztos össze lehet hozni.
Posted 2008. April 27. - 20:58
De mostmár meló van :-/ Suli mellett lazán menne sztem...
Posted 2008. April 27. - 20:49
Mikor is? Egyébként nem kizárt. Eddig semmi gond. A szokásoknak megfelelõen jobban megy, mint a járás, állás, ülés.
Augusztus - szeptember. Tavaly azt hiszem augusztus végén jött velünk Höri a Pilisbe.
Az jó, ha javul.
Posted 2008. April 27. - 20:41
Posted 2008. April 27. - 20:37
Posted 2008. April 27. - 20:37
Posted 2008. April 27. - 20:32
Posted 2008. April 27. - 20:15
Apropó! Szintrajz?
A legjobb akkor is a Visegrádtól felfelé vezetõ kék
Idén is el kéne mennem egy nagyobb turhára Veletek, jó móka volt tavaly is
Dehát idõm mint a semmi
Höri! Akkor gyere a versenyszezon vége felé, mit tavaly, akkor suli sincs még. Addig kitalálunk neked valami jó útvonalat, amibe mi legfeljebb beledöglünk.
Posted 2008. April 27. - 19:42
Idén is el kéne mennem egy nagyobb turhára Veletek, jó móka volt tavaly is
Dehát idõm mint a semmi
Posted 2008. April 27. - 19:37
Üdv a Defekt Túra résztvevõinek!
Dante lustasága miatt Nagytarcsáról, majdnem a kapujukból indultunk. Gondolom a legközelebbi dombság túrán már mi fogjuk kelteni kávéval.
Jó kis turné volt ez a mai is, nagyon jó helyeken mentünk, csak az a rengeteg defekt és légy nem hiányzott. Ha jól számolom 9 defektünk volt összesen, ami azért sok. Én mindenesetre holnap ficcentem be a latexeket.
Szegény Zergét a végén már sajnáltam, láttam rajta, hogy megviseli a sok várakozás. Az utolsó össznépi gumiszerelésnél aztán be is sokallt. Én 58 km-t mértem, szerintem olyan 1200 m szinttel.
Dante! Egy rendes (adatokkal) szintrajzot dobj fel légyszíves.
Mai képek itt
Ave!
Ennyi defektet már én se láttam régóta! Zergének meg én külön írtam, hogy jól gondolja meg, hogy tart-e velünk, mert sajna ezen a túrán ilyesmikre lehet majd számítani. Hogy kb. fél óránként történik velünk valami. Nos, õ mégis bevállalta.
Szerintem ami a tótól indul az a sima kék. A K+ az a vár-domb aljától indul fölfele és az keményebb valóban, bár ha jól emlékszem, annak a végében nincs ilyen megmászhatatlan fal.