Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

H.Zoli!
Meg kellene tanulni végre biciglizni. Pl a holnapi menetet is felajánlottam, de a 3000+ szintes mátrai körünkre valahogy kevés a jelentkezõ. Norbi update 2.0. :)

A lepkevadász, a felfelé magát összetörõ, a babakocsi amortizátor, a buszsávban motorosfutárt gázoló, a buszmegállót lebontó és a saját kapujuk elött lesérülõ egyének jobb, ha csöndben maradnak!:lol1:
Egy perc alatt csak ennyi jutott eszembe!:D

A mai esésnél nem a tudással volt a baj.
Mentem szorosan a Kriszta mögött és egy forgalmi szituációban nem egyformán reagáltunk.
Eszembe sem jutott, hogy nagyot fog fékezni, mert én egy kikerüléssel oldottam volna meg a helyzetet, ezért fék nélkül beleszálltam hátulról a bringájába és pereceltem egyet. Semmi bajom nem lett, mert szerencsére a városin a régi, kopott pedál van, egybõl oldotott én meg mikor láttam, hogy nem tudok lábon maradni, elvetõdtem és gurultam egyet.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Te is beiratkozol? :D ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Indítsatok egy új topicot "Kerékpár Akadémia" címmel! :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Beszólt VV, aki tud biciglizni. :) Ismerjük az ilyet. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

H.Zoli!
Meg kellene tanulni végre biciglizni. Pl a holnapi menetet is felajánlottam, de a 3000+ szintes mátrai körünkre valahogy kevés a jelentkezõ. Norbi update 2.0. :)

cöcöcö - bagoly mondja verébnek:D:D:D
Ja, és én nem is magyarázok másoknak.:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Igazad van! Én a befutó után Kosina Szilárdtól hallottam, hogy valóban átminõsítik TT-nek, pont azért, mert többen is eltévedtek.
Hogy ez a jövõben is így lesz-e, nem tudom, de azt igen, hogy elmegyek és remélem mindenki, aki ma ott volt! :) Hmmmm...a fánk nagyon fini volt!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Annyit azért tudni kell, hogy a rendezvény végén beszélgettünk a szervezõvel, és azt mondta, ogy szándékosan vigyáznak arra, hogy ne tekintsék ezt a rendszvényt versenynek.

Jó, de akkor miért nem TELJESÍTMÉNYTÚRA a neve, s miért VERSENY?
http://www.vertesbog...piknik2008.html

Szerintem - vagy le kell minõsíteni TT-nek az egészet, ami NEM BAJ, mert én pl amúgy is mentem volna! Vagy pedig úgy kell pályát biztosítani vagy kijelölni, hogy tényleg ne legyen benne hiba. És a kis létszám nem érv, mert ha csak 5 "versenyzõ" van, s nem mondjuk 50, akkor sem helyes, hogy a élmezõny fele többször is elkavar.

H.Zoli!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Mi ugyan egyszer sem tévedtünk el, de aki a maximumot hozta ki magából, annak valóban kevés lehetett a jelölés.
Annyit azért tudni kell, hogy a rendezvény végén beszélgettünk a szervezõvel, és azt mondta, ogy szándékosan vigyáznak arra, hogy ne tekintsék ezt a rendszvényt versenynek. Ennek több oka is van, de az egyik, hogy nem nagyon tudnának megkûzdeni 100 fõnél sokkal több résztvevõvel. Ezért sem reklámozzák agyon a rendezvényt.

Dante! A templom kerülés csak hívõkbek kötelezõ! Akkor is csak, ha körmenet van! :D Apám, Te micsoda kalandokat tudsz keríteni magadnak! Lazíts, barátom, lazíts, kicsit túl vagy vezérelve. ;)
ps.: a befutódat emlegették még órák múltán is! Nagy hatással volt mindenkire, aki hallotta, látta! Szem nem maradt szárazon. :D

H.Zoli, titeket ebben az évben az "aszfalt is húz", ...zúz, mindegy..
Lehet, a hiba az Ön készlékében van? :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért a végén azt a "bányalátogatást" és az elõtte lévõ "elmegyünk a látóhatárig ütközésig" dolgot nem tudom, hogy lehetett volna megúszni. :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Pedig megtanulhattátok volna, hogy Dante után nem szabad menni.:D

Nem szabad????
Egyenesen tilos!

Ha meg térképet kaparint a kezébe, hogy majd Õ megtervezi az utat, akkor mindenki szaladjon amerre lát!:D

[IMG][IMG]http://img113.imageshack.us/img113/7316/p1040031lc1.th.jpg[/IMG][/IMG]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt Hozé is mondta, lehet van benne valami. :D

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ilyen helyeken én is szívesen tekeregnék: http://bikemag.com/f...zine_15-4_7-08/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De most akkor ki nyert a Vértesben? :)

Aki nem Dante után ment. :) Én is csak akkor tévedtem el amikor õt követtem (egy helyen valószínûleg nélküle is sikerült volna). :D

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
De most akkor ki nyert a Vértesben?:)
Aki a legkevesebbet került?

Mi mentünk a Krisztával 107 km-t aszfalton.

Tanulság:
1, sose bolyozz lakott területen
2, sose bízz az elötted haladóban (lehet másképpen reagál a dolgokra, mint te)
3, ha firkálsz aszfalton, mindenképpen próbáld kigurulni az esést

Azért jó volt.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Kaptál is érte levest, meg tésztát, meg fánkot.
Nem?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Igen, igen, dolgozom rajta! De most tényleg - GYÖNYÖRÛEN MEGKERÜLTEM! :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Az "avatar" az a kép ami a neved alatt van.
Danténál pl. a babakocsin átgázolós, amit ma templom kerülõsre fog cserélni.
Ugye Dante?
:P

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Balu75, ugye te voltál az, akivel sokáig együtt mentem? A 7 eltévedésbõl gyanítom, nomeg mintha Meditech-es mez lenne az avatarodon. :D (én Gödöllõi SK narancs-fehér mez)

Sajnos a kijelölés tényleg hagyott kívánni valókat maga után. Nekem 64.5 lett a vége, mert még a faluban is elmentem a TEMPLOMOT MEGKERÜLNI :D, ugyanis arra is volt végig szalag, s azt hittem, a befutó részét képezi. Ha kivágom a többletszakaszokat, akkor 1:51 lett volna az idõm. Erõs kontraszt a 2:20-hoz képest. :( (viszont 26.9-es lett az átlagom :D)

Baromi frusztráló tud az is lenni, hogy ha 190-es pulzussal lelépek végre a bolytól, beszedek fél perc elõnyt, majd egy favágókülönítménybe belefutva a bokrok között gyalog szerencsétlenkedve eldobom ezt az idõt. Mellesleg pont a jelt is tartalmazó fát vágták ki. Errõl nyilván nem a szervezés tehet, de akkor is vicces. :)

A kaja viszont remek volt, s tényleg értékelünk minden jószándékú szervezést, de a kijelölést kicsit komolyabban kellett volna venni. Az a baj, hogy egy kései leéréssel már nincs idõ a térképet beseggelni, az itiner teljesen felesleges, mert 50-es tempónál nyilván nem fogjuk olvasgatni.

Személy szerint a szervezõknek azt javaslnám, hgy növeljétek meg a nevezési díjat egy ezressel, s igenis legyenek pályabiztosítók! Mindettõl függetlenül jól éreztem magam, a Vértes nagyon szép, s jó volt legalább egy lendületeset edzeni.

A helyzet szemléltetésére belinkelem, hányszor áltunk meg, s miért:
Feltöltött kép

1. elsõ eltévedés, nem hallgatok Paulra, de hülye vagyok...
2. basszus, mégse jó az irány
3. aszfaltnál megtorpanás, körülnézés
4. fatörzs keresztbe, teljes elbizonytalanodás
5. távok elválása a frissítõpontnál
6. balu75 (asszem) satuzik egy sárcsapdánál :)
7+ innen jött a tortúra, elkavarás, extra kilóméterek

Egyébként a versenyen két helyen használtam csak középtányért, az elsõ nagy felfelé utolsó 10 méterén, s a végefelé a mezõn egy rövid, de meredek szakasznál.

Igen én voltam az ... bar nem tudom mi az az "avatarodon" :)
a 6. az csak fékezés volt :) igaz jól fog ... ott nem keveredtünk el, mentünk tovább majd utána volt a fakivágos szori ahol kerestük az utat,
7. és utána balra az erdõbe ahonnan rajtoltunk és össze-vissza kóvályogtunk a kékszalagok között
7+. a !!!letörés!!! után (ami nálam csak egy lejtõ) jöttek a plussz km-k
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Balu75, ugye te voltál az, akivel sokáig együtt mentem? A 7 eltévedésbõl gyanítom, nomeg mintha Meditech-es mez lenne az avatarodon. :D (én Gödöllõi SK narancs-fehér mez)

Sajnos a kijelölés tényleg hagyott kívánni valókat maga után. Nekem 64.5 lett a vége, mert még a faluban is elmentem a TEMPLOMOT MEGKERÜLNI :D, ugyanis arra is volt végig szalag, s azt hittem, a befutó részét képezi. Ha kivágom a többletszakaszokat, akkor 1:51 lett volna az idõm. Erõs kontraszt a 2:20-hoz képest. :( (viszont 26.9-es lett az átlagom :D)

Baromi frusztráló tud az is lenni, hogy ha 190-es pulzussal lelépek végre a bolytól, beszedek fél perc elõnyt, majd egy favágókülönítménybe belefutva a bokrok között gyalog szerencsétlenkedve eldobom ezt az idõt. Mellesleg pont a jelt is tartalmazó fát vágták ki. Errõl nyilván nem a szervezés tehet, de akkor is vicces. :)

A kaja viszont remek volt, s tényleg értékelünk minden jószándékú szervezést, de a kijelölést kicsit komolyabban kellett volna venni. Az a baj, hogy egy kései leéréssel már nincs idõ a térképet beseggelni, az itiner teljesen felesleges, mert 50-es tempónál nyilván nem fogjuk olvasgatni.

Személy szerint a szervezõknek azt javaslnám, hgy növeljétek meg a nevezési díjat egy ezressel, s igenis legyenek pályabiztosítók! Mindettõl függetlenül jól éreztem magam, a Vértes nagyon szép, s jó volt legalább egy lendületeset edzeni.

A helyzet szemléltetésére belinkelem, hányszor áltunk meg, s miért:
Feltöltött kép

1. elsõ eltévedés, nem hallgatok Paulra, de hülye vagyok...
2. basszus, mégse jó az irány
3. aszfaltnál megtorpanás, körülnézés
4. fatörzs keresztbe, teljes elbizonytalanodás
5. távok elválása a frissítõpontnál
6. balu75 (asszem) satuzik egy sárcsapdánál :)
7+ innen jött a tortúra, elkavarás, extra kilóméterek

Egyébként a versenyen két helyen használtam csak középtányért, az elsõ nagy felfelé utolsó 10 méterén, s a végefelé a mezõn egy rövid, de meredek szakasznál.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a pálya volt jó, a szervezés-pályakijelölés katasztrófa, 7x tévedtünk el. Ami elõnye lett valakinek a bojban az egy pillanat alatt odalett. Én 63Km-t mentem ... ez egy tájékozódási eseménnyé nõtte ki magát:(
Vigaszul egy fincsi gulyást nyomtunk és 2 fánkot:D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X