Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
A Zasszony indul Kislõd-ön, én meg jól lefotózom aki arra jár.
Gyanítom, hogy szilikózist nem fogsz kapni a sok portól a Vértesben.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hétvégén a Vértesbe megy valaki?

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Rendes pedált? Ezek szerint nem fogadta meg a tanácsod :D
Time forever! :peace:

Gyufásdobozon csak Te szeretsz tekerni.:)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Ha visszaolvasol, rájössz, hogy javasoltam, próbálj ki egy rendes pedált is, mielött végleg leteszel róla!

Rendes pedált? Ezek szerint nem fogadta meg a tanácsod :D
Time forever! :peace:
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem kell félteni, perverz és tetszik neki az SPD!
Amúgy ez van, nekem szombatra ez jutott, de vasárnap tekerés.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Fokozom tovább a helyzetet: nekem sokkal jobban bejött, mint a Mallet.

Ha visszaolvasol, rájössz, hogy javasoltam, próbálj ki egy rendes pedált is, mielött végleg leteszel róla!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fokozom tovább a helyzetet: nekem sokkal jobban bejött, mint a Mallet.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ajajj...

Kisérti!
De valamikor már meg kell tanulnia biciglizni!:P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Azzal nincs gond. Sõt, fokozom a dolgot: SPD-t használok (Shimano-t és nem "habverõt")::D

áruló ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ajajj...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azzal nincs gond. Sõt, fokozom a dolgot: SPD-t használok (Shimano-t és nem "habverõt")::D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Szar ügy. Majd gondolok rád tekerés közben.:D:D:D

Te inkább a kerékpár irányban tartásására koncentrálj. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szar ügy. Majd gondolok rád tekerés közben.:D:D:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Basszus, holnap iroda, meló! De oda legalább bringával megyek be. Néha szar az élet, de egyébként jó..! :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Akit esetleg érdekel:
holnap balaton kerülés siófoki indulással.
Tatabányáról vonattal megyek le, 8:45kor érek oda.
Találka hely: Siófok vasútállomás 8:45 és 9:00között.
Végig bringás úton, de ahol nagyon kanyarog a falvakban, ott inkább fõút.
Tempó: nem szeretnék nagyon hajtani, igaz cammogni sem, úgy tervezem, hogy siófokra visszaérve 25-28 között átlag jöjjön ki, síkon slick gumival tartható.
Aki esetleg útközben csatlakozna, az északi part felé indulok és a délin vissza.
Ha valakit érdekel írjon itt, vagy privátban, akár telszámmal együtt és reggel keressük egymást, hogy összetalálkozzunk. ((10ig leszek kb fórum közelben!))
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
visszaútra még egy variáció

miután elég volt sztendre belvárosából, visszagurultok a dunapartra, kicsit továbbmentek folyásirányban találtok egy patakot, annak a (folyásirány szerint)jobb partján indul egy kerékpárút (meg tanösvény) ezen haadtok végig (kb 3 km (az azsfaltos rész végéig az egyszerûség kedvéért)) ot átmentek egy kis hídon, majd egy 20 méter emelkedõ után feljuttok a szentlászlói útra. nyomtok egy balost és követitek a "fõútvonalat", kb egy kilóméter után lesz egy elágazás itt a "dömörkapu, lajosforrás" irányt követitek. majd egy elágazás lesz lajosforrás felé - meg lehet nézni, de elég húzós emelkedõ- amúgy egyenesen visz az út a dömörkapu nevû hely felé. itt egy sorompó után már forgalomtól zárt erdészeti úton tudtok menni, sokkal enyhébb emelkedõ mint a másik variáció (cserébe a másik szerintem szebb út) kb 1,5-2 km után lesz egy elágazás jobbra, ez visz fel pilisszentlászlóra a kis rigó kocsmához. (jó a kaja mint Zsizsi mondta volt) illetve a szentendre- visegrád közútra juttok. 2 variáció van (illetve ha akarjátok pihenésképp meg tudjátok nézni szentlászlót) , balra fordulva végég közúton lejtöztõk visegrádig (illetve visegrás végéhez a lepence strandhoz visz az út) vagy jobbra fordulva kb 1 km enyhe emelkedõ után elértek (balkéz felé lesz ) egy parkoló/pihenõhely kombót, innen indul egy szintén sosrompós erdészeti út (az eleje kb 1 kilcsi emelkedõ) ami pap rétre visz (4-es elágazás erdészház stb) itt a balra fordulva a már emlegtetett erdészeti aszfalt visz le visegrádra...ez tán az egyik legszebb aszfaltozott útvonal a pilis/visegrádi hg-ben.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Elvileg ez az út, ami elvezet a skanzen mellett, majd fel Papp-rétre:
http://maps.google.c...3,0.026608&z=15
Sajna, gugli barátunk nem ismeri az erdõgazdasági utat, így zsákutcának jelzi, de nem az. Folytatódik Papp-rétig, ott egyenesen menjetek tovább, és Visegrádra juttok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nagyon szépen köszi neked is az infót, lassan a bõség zavarában fogok fulldokolni. :-)

Nagy valószínûséggel így lesz, ahogyte mondod, és Tahitótfalunál visszamegyünk a hídon, mert szeretnénk Tahitótfalut, és Leányfalut is megnézni, mivel sose láttuk még, és kifejezetten kíváncsiak vagyunk rá. Idõtöltésnek mindenhol szeretnénk tölteni egy kis idõt, meg fõleg picit pihenni, mert bnõmnek szüksége is lesz rá. Én bírnám akár egyszerre is, de nem rohanós túra lesz, hanem egésznapos, szétnézõs. Egyedül márcsak azon filózok még, hogy a sok ajánlat közül (Bikertigger, Zsizsi, P Tamás) melyiket is válasszam a Szentendrérõl Visegrádra való átjutás érdekében.

a laegjobban azzal jársz amit Zed javasolt, tehát mihamarabb át a szigetre, ott kisforgalmú úton tudtok menni, és szentendre belvárosban tesz ki a kishajó. (a szigeten egész az aszfaltút végéig kell menni ehhez a révhez). tahi egy részét látjátok szigeten is, leányfalun meg tényuleg nincs sok látnivaló.
visszafelé meg a skanzentõl az erdészeti úton pap réten keresztül. szintén le volt írva.

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Lenne még egy alternatív ötletem. Visegrádtól induljatok délre Szentendre felé, de Szentgyörgypusztánál kompozzatok át Szentendrei-szigetre, Kisorosziba. Innen Tótfaluig egy nagyon kis forgalmú út vezet - lévén Kisoroszi egy zsákfalu. 9 km múlva a hídon visszamehettek Tahitótfaluba, vagy maradhattok a szigeten, ahonnan Szigetmonostorról is visszakompozhattok Szentendrére.

Nagyon szépen köszi neked is az infót, lassan a bõség zavarában fogok fulldokolni. :-)

Nagy valószínûséggel így lesz, ahogyte mondod, és Tahitótfalunál visszamegyünk a hídon, mert szeretnénk Tahitótfalut, és Leányfalut is megnézni, mivel sose láttuk még, és kifejezetten kíváncsiak vagyunk rá. Idõtöltésnek mindenhol szeretnénk tölteni egy kis idõt, meg fõleg picit pihenni, mert bnõmnek szüksége is lesz rá. Én bírnám akár egyszerre is, de nem rohanós túra lesz, hanem egésznapos, szétnézõs. Egyedül márcsak azon filózok még, hogy a sok ajánlat közül (Bikertigger, Zsizsi, P Tamás) melyiket is válasszam a Szentendrérõl Visegrádra való átjutás érdekében.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Nagyon szépen köszönöm annak, aki segített nekem ebben a témában. Sok hasznos infót kaptam, de mostmár én is kiváncsi vagyok, hogy az a bizonyos biciklisút lézetik vagy nem.

Mégegyszer köszi.

Lenne még egy alternatív ötletem. Visegrádtól induljatok délre Szentendre felé, de Szentgyörgypusztánál kompozzatok át Szentendrei-szigetre, Kisorosziba. Innen Tótfaluig egy nagyon kis forgalmú út vezet - lévén Kisoroszi egy zsákfalu. 9 km múlva a hídon visszamehettek Tahitótfaluba, vagy maradhattok a szigeten, ahonnan Szigetmonostorról is visszakompozhattok Szentendrére.