Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Hova érdemes menni budapesti kiindulópontú kétnapos aszfaltos túrára? Hegyek jöhetnek, már amennyi Mo-on van... jó utak, szép táj, elviselhetõ forgalom, ilyenek érdekelnek. Útvonalak, úticélok, kerülendõ részek stb.
Pilisben sokat voltam szal sztem keletnek indulunk. Egy 200-250 km körüli össztáv beleférhet az erõnkbe (attól függ mennyi hegyet mászunk meg és mennyi bor lesz este). Ha érdemes akkor lehet h vonatozunk vmeddig de valószínûbb h végig bicó.
Köszke ha vkinek van tippje, aki járt a Budapest-Mátra tengelyen.

Bár nem éppen kelet, sztem a Börzsöny tuti tipp. Szép, nyugis, trekkingelõs részek is vannak benne bõven. Szállást is találsz rendesen. Vonattal simán elérhetõ Bp-rõl. Emlékeim szerint Váctól már frankó bringaút megy a Duna mellett, de ha csak az erdõ közepén szeretsz nyeregbe pattanni, akkor Kismarosról még erdei vasúttal továbbmehetsz Királyrétig.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hova érdemes menni budapesti kiindulópontú kétnapos aszfaltos túrára? Hegyek jöhetnek, már amennyi Mo-on van... jó utak, szép táj, elviselhetõ forgalom, ilyenek érdekelnek. Útvonalak, úticélok, kerülendõ részek stb.
Pilisben sokat voltam szal sztem keletnek indulunk. Egy 200-250 km körüli össztáv beleférhet az erõnkbe (attól függ mennyi hegyet mászunk meg és mennyi bor lesz este). Ha érdemes akkor lehet h vonatozunk vmeddig de valószínûbb h végig bicó.
Köszke ha vkinek van tippje, aki járt a Budapest-Mátra tengelyen.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Há nem..!
A hétvégén indulunk Szlovákia-Lengyelország túrára.
Bringával.
Ez meg üti a Bükkmarcit. Sorry! :(

Néked jó kiadós izzadást kívánok, hozzá egy kis oxigén hiánnyal, és rengeteg lábszaggal!! :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
leszel BM-en, peceró?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tegnap Pilis.
Szentendre-Esztergom terepen. Kõhegyen új "személyzet" van a túrista házban. Maja-mama nyugdíjba ment. (Van bodza szörp!) Dobogókõig az út tök jó, kivéve a sarat, dagonyát, dágványt, és ilyeneket. Utána a Szakó nyeregig szupi lejtõzés. Aztán Z+ az egy kalandos rész lett nekünk, a Vaskapuig.
Esztergomban finom a csülkös bableves.:)
Visszafelé aszfalt, + új kerékpárút szakasz felderítése, de ez már az üzifalon szerepelt VV-által. Visegrádtól még egy mászás a Papp-rétre, levezetrés képpen. Jó nap volt, na!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma voltam a Vértesben és müzliszelettel szereltem meg a bringát, komolyan. Vannak sárfoltok, nagy pocsolyák és hatalmas vízmosások. Gánt és Kõhányás között a k+ on az egyetlen vízmosásban összehoztam hátul egy felütést. Kõhányásról Várgesztesre kéken elég nehéz felmászni, az esõ telehordta faágakkal, kövekkel és földdel, ráadásul a vízmosás még nagyobb lett, minden vizes és csúszik. Azért ügyes ember jó gumival fel tud mászni. Vérteskozma és Csákvár között a sárga veszélyes, homok, mozgó kövek, folyamatos vízmosások, nincs stabil talaj és egy helyen elvitte a víz az utat, csak egy kb 30centis perem maradt, a többi szakadék.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

OK. Akkor holnap délutánig elválik a dolog.
Egyébként olyan 11-12 óra között szoktam indulni nyáron.

Rendben.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
OK. Akkor holnap délutánig elválik a dolog.
Egyébként olyan 11-12 óra között szoktam indulni nyáron.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Össze lehet hozni. Csak nehéz úgy, hogy nem tudom, mikor megyek. :D
Általában egyedül tekerek, de nem azért mert egyedül szeretnék, hanem mert nincs társ. És mert nehéz úgy társra lelni, hogy a túra elõtt kb 1-2 órával derül ki, hogy indulás.

Tudok alkalmazkodni. Ha azt megmondod, hogy délelõtt vagy délután akarsz menni és indulás elõtt szólsz 2 órával, az már simán jó nekem. Úgy terveztem, hogy Vérteskozmán csatlakozok, 1,5 óra alatt nagy szélben is odaérek.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Össze lehet hozni. Csak nehéz úgy, hogy nem tudom, mikor megyek. :D
Általában egyedül tekerek, de nem azért mert egyedül szeretnék, hanem mert nincs társ. És mert nehéz úgy társra lelni, hogy a túra elõtt kb 1-2 órával derül ki, hogy indulás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

így bájos:D

Idegen terepen egyedül nem túl jó + aznap legalább még 3 órát fogok egyedül bringázni.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Csatlakozhatok hozzád (ha vasárnap mész) vagy inkább egyedül szeretsz bringázni (mint én)?

így bájos:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gánt-Vérteskozma: a végén zöld, az eleje nem jelzett. Köh.-Mindszentp.: aszfalt

Csatlakozhatok hozzád (ha vasárnap mész) vagy inkább egyedül szeretsz bringázni (mint én)?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Gánt-Vérteskozma: a végén zöld, az eleje nem jelzett. Köh.-Mindszentp.: aszfalt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az attól függ. Ha holnap el tudjuk hozni az õszibarackot, akkor lekvárfõzés lesz. :)
Szóval elméletileg vas. Szárliget-Vérteskozma-Várgesztes-Kõhányás-Mindszentpuszta-Géza pihenõ-Gánt-Vérteskozma-Szárliget

Szép nagy kör, egy részét egyáltalán nem ismerem. A Gánt-Vérteskozma szakaszt és a Kõhányás-Mindszentpuszta szakaszt aszfalton vagy terepen teszed meg?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az attól függ. Ha holnap el tudjuk hozni az õszibarackot, akkor lekvárfõzés lesz. :)
Szóval elméletileg vas. Szárliget-Vérteskozma-Várgesztes-Kõhányás-Mindszentpuszta-Géza pihenõ-Gánt-Vérteskozma-Szárliget

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen. :)

Melyik nap és merre mész/mentek?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Hétvégén a Vértesbe megy valaki?

Igen. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hali!

Mennék szombaton - melóból kifolyólag - féltíz utáni indulással valahova a Pilisbe. Tartana velem valaki?

--Trifo

na +lepõen nem vészes a sárhelyzet

átgondolt útválasztással teljesen jól tekerhetõ lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Zasszony indul Kislõd-ön, én meg jól lefotózom aki arra jár.
Gyanítom, hogy szilikózist nem fogsz kapni a sok portól a Vértesben.:)

Nem hiszem, hogy nagy sár lesz, csak a szokásos, mostanában mindig esõ után járok arra, semi-slick gumival megyek.